keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Hallitus päätti yhteiskunnan avaamisesta

Hallitus teki päätöksen suomalaisen yhteiskunnan avaamisesta koronaviruspandemian jälkeen. Sen mukaan maamme avautuu normaalitilaan heti, kun 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut ns. täyden rokotesuojan eli kaksi rokotetta. 

Päätös on periaatteessa järkevä, mutta tietyllä tavalla liberaalin demokratian vastainen. Lisäksi ainakin teoriassa on mahdollista, ettei tuota prosenttilukua saavuteta koskaan, jos maasta löytyy yli 20 prosenttia ihmisiä, jotka syystä tai toisesta eivät halua rokotuttaa itseään. 

Siksi olisi ehkä ollut syytä tehdä päätös, jonka mukaan yhteiskunta avataan silloin, kun kaikilla yli 12-vuotiailla suomalaisilla olisi ollut mahdollisuus saada kaksi rokotettaan. Näin jokaisella ihmisellä olisi vastuu omasta terveydestään sen sijaan, että tuo vastuu on nyt siirretty yhteiskunnan kontolle. 

Voidaan tietenkin kysyä, miksi hallitus päätyi sellaiseen ratkaisuun kuin päätyi. Ehkä kyse oli vain tyypillisestä sosialistisesta ajattelusta, jossa yksilöiden vapaudella ja vastuulla ei ole merkitystä, eikä muunlainen vaihtoehto käynyt edes mielessä. 

Tai ehkä kyse oli siitä, että rajan kytkemistä todennettuihin rokotusmääriin haluttiin käyttää painostuskeinona, jolla ihmiset saadaan vapaaehtoisuutta nopeammin hakemaan toinen rokotteensa. Näin toimien yhteiskunnassa voidaan suojata paremmin sellaisia ihmisiä, jotka eivät terveydellisistä syistä voi ottaa koko rokotetta, vaikka haluaisivatkin.

Joka tapauksessa nyt nähdyn päätöksen seurauksena jokaiselle suomalaiselle pitäisi olla selvää, että COVID-19-pandemiasta johtuneiden yhteiskunnan rajoitusten purkaminen on sitä nopeampaa, mitä pikemmin rokotuskattavuus nousee yli asetetun rajan. Siksi näihin rajoituksiin tyytymättömät - vielä täyttä rokotussuojaa ilman olevat - ihmiset käytännössä päättävät milloin Suomi palaa normaaliaikaan.

Sen jälkeen jää nähtäväksi, miten koronavirus tarttuu väestön keskuudessa. Ja kuinka paljon sen seurauksena kuolee rokotteista vapaaehtoisesti tai terveyssyistä kieltäytyneitä ihmisiä. Hyvää tässä on se, että vapaaehtoisesti itsensä rokottamatta jättäneet ihmiset ovat tehneet tietoisen päätöksen eli ottaneet vastuun itselleen. 

Huonoa asiassa on puolestaan se, että terveyssyistä rokottamattomat joutuvat yhteiskunnan palatessa normaalitilaan joka tapauksessa kuolemanvaaraan, ilman muuta mahdollisuutta siltä suojautumiselle kuin jatkaa omaa karanteeniaan. Eli pitääkseen itsensä turvassa, näiden ihmisten on jatkettava omaehtoista karanteenia aina siihen asti, kunnes SARS-CoV-2-virukselle löytyy tehokas lääkitys. Toki sen eteen tehdään juuri nyt valtavasti tutkimusta ympäri maailman.

Taustaksi ja tämän kirjoituksen lopuksi muistutan vielä, että tähän mennessä Suomessa on kuollut 1 030 ihmistä, ja tällä hetkellä koronataudin vakavaan muotoon sairastuneista ihmisistä ylivoimaisesti suurin osa on rokottamattomia. Koko maailmassa SARS-CoV-2 on tappanut lapsuuteni Suomen asukasmäärän verran ihmisiä. Eli 4 599 807. 

41 kommenttia:

  1. Tuota noin. Aika epäselviksi jäävät nämä yhteiskunnan "avaamisen" kriteerit. Ja myös puhe "liberaalista demokratiasta" ja "yksilöiden vapaudesta ja vastuusta".

    Taudin vakavuus, tarttuvuus ja leviäminen ovat kokonaan ihmisen mielipiteistä riippumattomia tosiasioita, joiden pohjalta rokotuskattavuuden merkitystä pitäisi arvioida. Kun Sanna Marin vitsailee sillä, riittääkö 80 prosentin sijasta seitsemänkymmentä yhdeksän prosenttia, vitsin huonoutta ei moni taida tajuta.

    Tosiasiat eivät ole yhteismitallisia mielipiteiden kanssa.

    Kun puhutaan "yksilöiden vapaudesta ja vastuusta", unohdetaan, etteivät yksilöt järjestelmässämme kanna mitään vastuuta. Rokottamattomuudesta ei ensiksikään ole seurauksia pelkästään yksilöille itselleen, vaan koko yhteisknnalle. Toisekseen, sairastuneet rokotrtamattomat yksilöt hoidetaan edelleen yhteiskunnan yhteisillä resursseilla ja varoilla.

    Niin että missä ne vastuut ovat? Eivät missään. Niistä puhuminen on vitsi, huono vitsi.

    Ainoa mikä ei ole huono, vaan ehkä vieläkin huonompi vitsi, on ihmisten hirvittävä huuto "vapautensa" perään. Ikään kuin tosiaankin jokainen yksilö voisi olla ja elää omassa kuplassaan, jossa kaikki olisi oman tahdon ja mielihalujen mukaista.

    Sellainen "vapaus" ei ole vain huonoakin huonompi vitsi, vaan illusorisuudessaan todellisuudentajuttomuuden täydellistymä. Ehkä tosiaan jotkut natsifantastit tai vihreissä kuplissaan idealismiaan tunnustavat rokotevastustajat noita kuvitelmia hellivät, mutta että siinä, määrin, että muodostavat jopa kansallisen ongelman. Traagista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kannattaisi olla varovaisempi lausunnoissaan, sillä kokeellisten koronapiikkien kaikkia vaikutuksia ei vielä tiedetä. Kokeellisia piikkejä on jaettu perin vähän aikaa, eikä kokonaiskuvaa voida vielä muodostaa. Se tiedetään tähän mennessä, etteivät kokeelliset koronapiikit suojaa tartunnalta tai estä sairastumasta. Tiedetään myös se, että piikit ovat aiheuttaneet monenlaisia, vakaviakin haittoja, myös kuolemia - jopa nuorille terveille ihmisille.

      Israelista tulee tällä hetkellä uusinta tietoa, miten väestön tilanne kehittyy kun "rokotuskattavuus" on saatu korkeaksi. Eikä tilanne siellä suinkaan ole paranemaan päin. Jo neljättä "rokotuskierrosta" suunnitellaan. Kun ihminen peukaloi luontoa, voi käydäkin niin, että saadaan halutusta päin vastainen tulos. Koronapiikit ovat heikentäneet niitä ottaneiden omaa luontaista vastustuskykyä ja he ovat vaarassa jäädä "rokotuskierteeseen". Tosin tämänkin näyttää vasta aika, joten eipä kannata puhkua liian varmoja mielipiteitä. Sen, jos minkä, tämä tekemällä tehty pandemia on osoittanut. Katsokaa, onko kokonaiskuolleisuus Suomessa noussut "pandemian" aikana? No ei ole noussut. Miksi ei ole, jos päällä on "pandemia"?

      Poista
    2. Siksi että koronan takia tehdyt toimenpiteet ovat ehkäisseet myös muita tartuntatauteja. Esimerkiksi viime talvena influenssavirus ei päässyt leviämään tavalliseen tapaan.

      Poista
    3. Voi olla näinkin tai sitten varsin epäluotettavaksi osoittautunut koronatesti on merkannut influenssoja koronaksi. Kuten jo totesin, aika tulee näyttämään miten asiat olivat ja kehittyivät.

      Poista
  2. Koronassa pahimpia vaikutuksia ei mitata kuolleiden määrässä, aika näyttää mitä näistä seuraa ja tapahtuu https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brain-idUSKBN2BT2ZI

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja jälkitauteja kuin tavallisella flunssalla. Valtavalemedia vaan toitottaa niitä kuin jotakin uutta olisi keksitty.

      Pandemiaa on yritetty lietsoa kolme kertaa ennenkin, mutta silloin valtamedia toteutti vielä tehtäväänsä vallan vahtikoirana ja onnistui tuomaan faktat ilmi ennen kuin kolmannes maailmantaloudesta ajettiin alas kulkutautirajoituksilla. Tällä kertaa valtamedia on mukana kupletissa ja tavallista kansalaista viedään kuin pässiä narussa teuraalle.

      Poista
    2. Flunssasta aivovammoja ja neurologisia diagnooseja? Nyt taas jotain rajaa.

      Poista
  3. Onko oikeasti ihmisiä, jotka eivät todellisista terveyssyistä voi ottaa rokotetta? Esimerkiksi influenssarokote tuotetaan kananskrebuissa, ja siksi paha skrebuallergia on este sen ottamiselle. Onko koronarokotteille mitään vastaavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokote näyttää tappavan enemmän ihmisiä kuin "korona", joten siinä on jo ihan todellinen terveyssyy välttää ko. myrkkypiikkiä, joka a) ei suojaa tartunnalta, b) ei estä rokotettua toimimasta tartunnan levittäjänä ja c) ei mahdollista paluuta normaaliin.

      Poista
  4. Koronan torjuntatoimet ovat joissakin maissa muuttaneet maan käytännössä poliisivaltioksi. Tämä vaara oli toki Suomessakin olemassa mutta siltä vältyttiin.

    Muutamia ylilyöntejä täälläkin nähtiin kuten iisalmelaisen naisen pakottaminen koronatestiin ja poliisin käyttäytyminen Helsingissä järjestetyissä koronarajoitusten vastaisissa mielenosoituksissa.

    Pahin yksittäinen kansalaisiin kohdistuva toimi oli Uudenmaan sulku, jossa rajoitettiin liikkumisvapautta mielestäni riittämättömin perustein ilman näyttöä sulun mahdollisista positiivisista vaikutuksista.

    Pahin skenaario koronatoimissa liittyy lisääntyneeseen valvontaan ja tietojenkeruuseen ihmisistä. Koronapassi kertoo tällaisesta kontrollin tarpeesta.

    VastaaPoista
  5. Lopetetaan koronarajoitukset, kyllä se rokotusprosentti sitten nousee tuohon 80%:iin kun idiootit kuolevat pois. Ja ehkä suomalaisten keskimääräinen älykkyyskin paranee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelma on siinä, että ennenkuin idiootit kuolevat pois, heitä pitää hoitaa sairaaloissa ja teho-osastoilla, jolloin muu sairaanhoito estyy, ja syyttömät kärsivät. Joten kyllä rajoituksia tarvitaan, koska osa porukasta nyt vaan on sillä tasolla, että vaatii viisaampien holhousta. Tämähän nähtiin jo sen potkupalloporukan kohdalla.

      Poista
    2. Masentavaa, mutta ikävän totta. Meidän rahoillamme täytyy pitää kusipäitä hengissä, ilmaa pilaamassa.

      Poista
    3. Fimean raporteistakin päätellen rokotteista haittoja jo viisinumeroisella määrällä suomalaisia. Ja pitkäaikaiset vaikutukset tuntemattomia. Mutta muutaman kuukauden perusteella nuorille ja keski-ikäisille rokote vaarallisempi kuin tauti jolta se ei edes suojaa. Eli (de facto) pakkorokottaminen olisi kaikkein kyseenalaisin vaihtoehto. -jussi n

      Poista
    4. Tällä menolla rokotetuista kiivaimmat alkavat surmaamaan rokottamattomiksi luulemiaan ja tietämiään. Ihmiset muuttuvat fanaattiksi.

      Kilteimmät rokotetuista tyytyvät ilmiantamaan rokottamattomia ja näin täyttävät yhteiskunnallisen velvollisuutensa saaden toki itse samalla suojan naapurien ilmiannoilta.

      Acc

      Poista
    5. Ei ole merkkejä vaatimuksista ihmisten tappamiseksi rokotteen ottamatta jättämisen takia.

      Poista
    6. Älähän aliarvioi ihmisen luonteen hulluutta, itsekkyyttä tai pahuutta. Tämä "pandemia" ei ole vielä taputeltu loppuun asti.

      Poista
  6. PCR-testi ei edelleenkään anna luotettavia tuloksia. Verrokkifragmentti on luotu tietokonemallinnuksella, ei eristämällä taudinaiheuttaja ja sekvensoimalla sitten se. 40 maan tartuntatautivirastoilta on tivattu tietoa mm. koronaviruksen eristämisestä Kochin postulaattien mukaisesti, mutta millään näistä ei ollut tietoa moisesta. Sitä ei siis ole tehty.

    THL ei edes paljasta käyttämäänsä syklimäärää, mikä tarkoittaa, että se huitelee rajusti 25:n kahdennuksen yläpuolella, mikä tarkoittaa, että vaikka pesusienestä otettu näyte on "koronapositiivinen".

    Suomen "koronatapaukset" ovat valheellisia tuloksia tuottavan PCR-testin tuloksia. Yhdysvaltain tartuntatautivirasto on jo myöntänyt, että nykyinen PCR-testi ei erota muita flunssatapauksia koronatapauksista ja on määrännyt, että nykyinen PCR-testi poistuu käytöstä vuodenvaihteessa.

    Kokonaiskuolleisuus ei ole "koronapandemian" aikana kasvanut missään. Influenssa- ja keuhkokuumelukemat ovat romahtaneet saman verran kuin "koronatapauksia" on tilastoitu.

    Pfizer selvitteli rokotteensa siirtymistä rokotekohdasta käyttämällä lusiferaasientsyymi-mRNA:ta varsinaisen piikkiproteiini-mRNA:n sijaan. Lusiferaasi-MRNA käyttäytyy elimistössä toisin kuin piikkiproteiini-mRNA, joten Pfizerin tulokset ko. testissä eivät merkitse mitään. Japani on vetänyt 1,6 miljoonaa rokoteannosta käytöstä, koska niistä paljastui "tuntematonta ainetta" (tod.näk. grafeenioksidia).

    Jos nämä kiistämättömät faktat eivät merkitse teille mitään, tukehtukaa koronaanne ja pitäkää tunkkinne. Eipä tarvitse sitten enää "pitää kusipäitä hengissä, ilmaa pilaamassa". Onneksi on muitakin maksajia kuin tuollaiset koronafanaatikot, jotka eivät piittaa mistään muusta kuin virallisesta totuudesta.

    Kaukana ovat ajat, kun tämän blogin palstalla näki järkiperäistä faktaa tämmöisten turkkulaasten purkausten sijaan. Hävetkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdyn siihebn ,että proffakin on sortunut yksinkertaistettuun mustavalkoiseen propagandaan, jossa rokotefanatistinen näkemys rokotteen kaikkivoipaisesta autuudesta on kirkkaanvalkoinen totuus, ja kaikki muu on sysipimeää mustaa . Tämä manifesti vielä hiukkasen kärjistyen antaisi luvan mihin tahansa , vaikka brutaaliin toisinajattelijoiden joukkoteloituksiin!

      Poista
    2. Rokote ei ole kaikkivoipainen, mutta sen ottaneiden vakavat oireet ja kuolleisuus ovat lähes olemattoman harvinaisia verrattuna rokottamattomiin. Itse kirjoitin lähes heti tämän pandemian alettua koronaviruksen kyvystä muuntautua. Tuolloinen näkemykseni on osoittautunut varsin hyvin paikkansa pitäväksi, kuten lukuisat sekvenssivariantit osoittavat. Tuo muuntelukyky on myös syy sille, että virus pystyy kehittämään kyvyn välttää rokotteen luomaa immuniteettia. Näiden asioiden selittämiseksi ei siten tarvita salaliittoteorioita eikä virheellisiä väitteitä tutkimustulosten puuttumisests

      Poista
  7. Millä perusteella tämän koronahoronan kohdalla pitäisi soveltaa "yksilöllistä vastuuta", kun sitä ei sovelleta minkään muun kohdalla? Tupakoitsijat eivät vastaa tupakointinsa aiheuttamista kuluista, alkoholinjuojat eivät maksa hoidoista yhtään enempää, "skimbaajat" eivät maksa katkenneitten luitten korjaamisesta yhtään muita enempää jne. Ja tupakan, alkoholin ja esimerkiksi skimbauksen osalta syy-yhteys tekemisten ja seurausten välillä on musertavasti paljon todennäköisempi kuin koronahoronarokotuksen ja rokottamattomuuden välillä. Ja kun professori (ja jotkut hänen aateveljensa kuten Yks turkkulaanen) vaatii "vastuuta" rokotuksesta kieltäytyville, niin suostuukos professori vastuuseen silloin, jos rokotus aiheuttaakin rokotetulle haittoja ihan silmä silmästä, hammas hampaasta -periaatteella? Jos rokotettu kuolee, niin proffa lupautuu seuraamaan perässä. Miten on?

    Muuten, kun proffa listaa kuolleita, niin millä varmuudella hän voi taata, että joka ainoa em. kuolleista olisi vielä elossa ilman koronaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listasin vain virallisia tilastoja. Rokotteista toki on haittoja, mutta hyödyt ovat paljon suurempia. Mitä tulee silmiin ja hampaisiin, niin Hammurabin laki ei ole käytössä Suomessa.

      Poista
  8. Rokotusvastaisen salaliittoteoreetikkorintaman hirvittävä into ja aktiivisuus oman kielteisyytensä julkituomisessa ja todisteluissa on mielestäni ilmiö, joka ei välttämättä liity mihinkään tiettyyn asiayhteyteen, vaan erilaisina tiedollis-sisällöllisinä versioina puhkeavat esiin jostain hyvin syvällä kytevästä epäluottamuksesta kaikkea sitä kohtaan joka mielletään jonkin "valtaapitävien" eliitin omaneduntavoitteluna tai kieroutuneena ilkeytenä lammasmaisen rahvaan höynäyttämiseksi.

    Lähinnä ilmiö siis kertoo siitä miten vahvasti kahtiajakautuneita yhteiskunnat ovat. Kun viisaat ja valistuneet nyt jättävät salaliittoteoreetikoiden todistelut armeliaasti omaan arvoonsa, on seurauksena se, ettei itse ilmiöön kiinnitetä tarpeellista huomiota.

    Yhteiskunta, jossa durkheimilaisten "negatiivisten kulttien" voima on kasvanut niin suureksi, että jopa vaalituloksia määrää enemmän äänestäminen "jotakin vastaan" kuin "jonkin puolesta", on pahasti sairastumassa oleva yhteiskunta.

    Negatiivisten identiteettien valtava voima on jo näyttäytynyt esimerkiksi pelkkiä maailmanlopun eskatologioita koko elinikänsä muotoilleen "vihreän liikkeen" nousussa poliittiseksi vaikuttajaksi. Se on luonut hyvän kasvualustan kaikelle narsismin pohjalta nousevalle uhriajattelulle, joka sitten samaistuu pelkästään erilaisten vähemmistöjen, toiseus- ja toiskulttuurisuuden epädemokraattiseen suosintaan. Ja se on sitten lopun alkua kaikelle terveelle yhteiskuntaelämälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain tuollaisesta on kai tosiaan oltava kysymys.

      Poista
  9. Aika sakeaa huttua. Mutta tietäen, että horonakoronan laatu voi olla mitä vain oireettomasta tehohoitoa vaativaan (ja silti kuolemaan johtavaan) tai invalidisoivaan, täytyy vain toivottaa onnea rokotuksesta kieltäytyville, että ei sattuisi kovin paha versio kohdalle. Ja vielä enemmän onnea syyttömille kanssaeläjille, jotta eivät saisi tartuntaa näiltä besserwissereiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ano ja kaiketi myös itse Professori tässä jo jakaa ihmisiä syyllisiin ja syyttömiin. Hyvä alku, ja kertoo paljon anon ja hänen kaltaistensa mielenmaisemasta.

      Poista
    2. Anteeksi jos sain sinut kokemaan syyllisyyttä, menen nurkkaan häpeämään.

      Poista
    3. Ei välttämättä huono idea sinun kohdallasi. Siellä nurkassa voisit ottaa ja miettia asiaa vielä uudemman kerran. Siis vähän laajemmin, tarkoitan.

      Poista
    4. Itse murehdin vähän laajemmin. Kuulun salaliittoteoreetikkoihin mutta toivon olevani väärässä. Jos nämä rokotteet heikentevät dramaattisesti ottajiensa immuniteettia niin kaaosta pukkaa. -jussi n

      Poista
    5. Ongelma tässä on, että et ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää kommenttini pointtia, vaan takerruit tuohon syytön- sanaan, mutta antaa olla. Pidä sinä vain "laajemmat" ajatuksesi, ja pelaa kaikin mokomin venäläistä rulettiasi.

      Poista
    6. Mistä muuten tiedät, että pelaan "venäläistä rulettia"? Entä jos en pelaakaan, vaan pohdin "pandemianhoidon" yhteiskunnallisia vaikutuksia, varsinkin sitä, minkälainen kontrolliyhteiskunta tästä jää olemaan?!? Ja siinä dystopiayhteiskunnassa ovat sanat syytön ja syyllinen kovinkin merkityksellisiä.

      Poista
  10. "Se on salaliittoteoria!"
    https://beta.oikeamedia.com/o1-138512

    VastaaPoista
  11. Tosiasiassa on kiire kumota rajoitukset koska nyt on afganilaista moccaa tulossa paljon ja nehän on pakko saada suomeen muun porukan mukana...

    VastaaPoista
  12. Pfizerillä aikaisemmin kliinisenä analyytikkona työskennellyt Karen Kingston vahvistaa, että koronarokotteet sisältävät [myrkyllistä] grafeenioksidia.
    https://newsvoice.se/2021/07/karen-kingston-covidvaccinerna-grafenoxid/

    VastaaPoista
  13. Mikko Paunio: "Anthony Fauci valehteli koronatutkimuksen rahoittamisesta".
    https://www.extrauutiset.com/anthony-fauci-valehteli-koronatutkimuksen-rahoittamisesta/

    VastaaPoista
  14. Rokotuksia ajavat lääkeyhtiöt ja heidän lahjomansa terveysviranomaiset nettoavat rahaa. Heille koronarokotuksista on hyötyä. Rokotusta vastustavat asiantuntijat eivät sen sijaan hyödy mitään taloudellisesti. Kumpia siis kannattaa uskoa?

    VastaaPoista
  15. Tunnettu propaganda-asiantuntija: Pahin on vielä edessä globaalissa psykologisessa operaatiossa.
    https://oikeamedia.com/o1-164608

    VastaaPoista
  16. Yksi tapa hallita koronan avulla on ollut kylvää hajaannusta. Tämä on tehty luomalla syntipukkeja. Juuri nyt rokottamattomista yritetään tehdä syntipukkeja sille, että yhteiskuntaa ei voida avata. Joissakin maissa puhutaan ihan avoimesti rokottamattomien eristämisestä muusta yhteiskunnasta ja palvelujen epäämisestä heiltä. Tässäkin ketjussa olen ollut näkevinäni joitakin viitteitä vastaavasta.

    VastaaPoista
  17. https://oikeamedia.com/o1-165100

    En ole läheskään kaikesta Tapio Puolimatkan kanssa samaa mieltä, mutta rokotepassin osalta olen. Se on ihmisten kontrolloinnin väline eikä sille ole todellista tarvetta. Sen avulla pyritään painostamaan ihmisiä ottamaan rokote, vaikka esimerkiksi lapset ja nuoret eivät sellaista oikeasti tarvitse.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!