maanantai 24. huhtikuuta 2017

Etnis-kulttuurinen segregoituminen etenee Suomessakin

Ruotsissa on maahanmuuttajalähiöitä, joissa poliisin ja viranomaisten valta on lipsunut. Suomalainen media julkaisee niistä ajoittain juttuja (esimerkki, toinen, kolmas), mutta suurin osa tapahtumista jää kertomatta pelkästään tavallista uutisaineistoa seuraaville.

Todellisuudessa Ruotsin maahanmuuttajalähiöiden tilanne on oleellisesti vakavampi kuin meikäläistä mediaa lukemalla voisi kuvitella. Naapurimaan surullisesta todellisuudesta voi lukea toisella kotimaisella kielellä suoraan ruotsalaisesta mediasta tai vaihtoehtoisesti suomenkielellä sosiaalisesta mediasta.

Esimerkiksi kuluvana huhtikuuna Sikolätti-sivusto on kertonut ruotsalaiseen perinteiseen mediaan viitaten seuraavat tapaukset: 1) ammuskelua Uppsalassa – yksi henkilö loukkaantunut, 2) viikonlopun saldo Tukholman alueella: yksi raiskaus ja neljä yritystä, 3) mellakka Hammarkullenissa – poliisia heitettiin kivillä, 4) Rosengårdissa paloi auto – ja nuorukainen, 5) Linköping: kranaatti yritettiin heittää asuntoon, 6) kymmenkunta autoa paloi Rosengårdissa ja 7) poliisipartio joutui mellakkaan Växjössä.

Itse en huomannut yhdenkään edelle linkitetyistä (ja ruotsalaisessa valtamediassa kerrotuista) tapauksista ylittäneen uutiskynnystä Suomessa. Se kertonee siitä, ettei kuluva huhtikuu ole juurikaan poikennut normaalista.

* * *

Helsingin Sanomien mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viime viikolla julkaisemasta tutkimuksesta selvisi, että myös meidän suurissa kaupungeissamme ulkomaalaissyntyiset keskittyvät asumaan yhä useammin tietyille alueille. Tämä kehitys on pisimmällä Turussa, mutta samaan suuntaan ollaan menossa myös Helsingissä ja Tampereella.

Siten lienee vain ajan kysymys kun Suomeenkin muodostuu maahanmuuttajalähiöitä, joiden hallinta ei ole yksiselitteisesti viranomaisten hallinnassa. Näin ainakin siinä tapauksessa, että tiettyihin maahanmuuttajaryhmiin kuuluvien henkilöiden määrä jatkaa kasvuaan maassamme.

En tiedä, onko alueellisesti segregoitunut yhteiskunta lepsua maahanmuuttopolitiikkaa ajavien suomalaisten poliitikkojen tavoitteena, mutta joka tapauksessa olemme menossa kohti sellaista. Näin siitä huolimatta, että kehitys on yhteiskuntarauhaa uhkaava.

Löysästä maahanmuuttopolitiikasta seuraavat ongelmat ilmenevät ensin lähiöissä itsessään ja ajan myötä myös ympäröivässä yhteiskunnassa. Jälkimmäisellä viittaan esimerkiksi Euroopan viime vuosien terroritekoihin tai maahanmuuttajien omien lähiöidensä ulkopuolella tekemiin seksuaalirikoksiin.

Siksi oli yllättävää, ettei Helsingin Sanomat maininnut jutussaan lainkaan tätä etnis-kulttuurisen segregoitumisen ylivoimaisesti suurinta uhkaa. Sen sijaan se oli kyllä huolissaan siitä, miten näillä alueilla asuminen lapsuudessa näyttäisi amerikkalaisten kokemusten perusteella vaikuttavan siihen "miten pitkälle elämässä pääsee".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Polarisaation ensimmäiset uhrit ovat empatia ja ihmimillisyys
Maahanmuuttajat pois maalta vai pitäisikö heidän sittenkin sijoittaa maalle?
Polarisaatio lisää etnisten konflktien riskiä

7 kommenttia:

 1. Turha päättäjien itkeä, perustuslaissa suodaan täällä laillisesti oleville lupa liikkua ja valita itse asuinpaikkansa. Yksityinen vuokraa mielellään sossun asiakkaalle, takuuvarma maksaja, yleensä suoraan, ja korvaa tuhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät päättäjät suinkaan itke, he röyhistävät rintaansa omassa hyvyydessään ja siemaisevat hiukan latteaan tai valkkaria, kauniissa täysin valkoisessa Parempien Ihmisten™ kaupunginosassaan.

   Poista
 2. Professori kirjoitti:
  "Jälkimmäisellä viittaan esimerkiksi Euroopan viime vuosien terroritekoihin tai maahanmuuttajien omien lähiöidensä ulkopuolella tekemiin seksuaalirikoksiin.

  Siksi oli yllättävää, ettei Helsingin Sanomat maininnut jutussaan lainkaan tätä etnis-kulttuurisen segregoitumisen ylivoimaisesti suurinta uhkaa."

  Suomen viranomaiset ja hallitukset tekevät samoja virheitä kuin muuallakin.
  Otetaan maahan ihmisiä, joita emme tarvitse, joilla ei ole halua integroitua Eurooppalaiseen yhteiskuntaan eikä välttämättä edes kykyä jos esim. koulutus ja kielitaito puuttuu.

  Toinen virhe on ollut antaa muodostua asuinalueita, ghettoja, jonne voidaan tulijat ongelmineen siivota pois päättäjien silmistä. "Lakaistaan ongelmat maton alle."

  Näin päättäjät voivat jatkaa rauhallista elämäänsä välittämättä ongelmien syntymisestä kun ne sitten tulevaisuudessa joku muu hoitaa - tai sitten ei hoida.
  Eihän leipäjonotkaan päättäjiä kosketa niin ei niille mitään tehdä!

  Miksi edes otetaan ihmisiä, joita ei pystytä kotouttamaan tai joilla ei siihen edes ole halua?
  Kun ihminen haluaa edelleen elää esim. islamilaisen yhteiskunnan säännöillä, hänen on parempi sellaisessa yhteiskunnassa pysyäkin.
  Tämä olisi jo vihdoin viimein suomalaistenkin syytä ymmärtää ja hyväksyä.
  He siellä - me täällä.

  Mutta ei! Suomalainen päättäjä ei voi tunnustaa, että on tehty ja edelleen tehdään samoja virheitä kuin muuallakin ja sitten tulijoiden aiheuttamat ongelmat leviävät ghettojen ulkopuolellekin.

  Suomen tuleva kehitys on täysin nähtävissä Ruotsin ja muun Euroopan kehitystä seurattaessa mutta sille ei haluta tehdä mitään. Meidät ajetaan samaan syteen kuin muukin Eurooppa.

  Ja miksi HS ei mainitse jutussaan suurinta uhkaa? Ei sitä voi nostaa esiin kun joku voisi vaatia, että asioille tehdään jotain - järkevää.

  Ja hei, muistetaan, että

  "Pelolle ei saa antaa valtaa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... siinä onkin kaikki mihin suomalainen sisäministeri pystyy - oli sitten orpo tai risikko

   Poista
  2. Kyllä he kovalla kiireellä ovat pystyttämässä täysiveristä poliisivaltiota Suomeen - ensisijaisina kyttäyksen ja vainon kohteena luonnollisesti Suomelle ja kantasuomalaisille tuhoisan, lähes vapaan maanhantunkeutumisen vastustajat. Milloin suomalaiset heräävät horroksestaan, johon valta-VALE-media on heidät vaivuttanut: maanpetturit vallankahvassa?

   NRA:n puheenjohtajakin kirjoittaa sisäisestä turvallisuudesta kovin sanoin: http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-144/

   Poista
 3. Väestöryhmien eriytyminen kovassa vauhdissa:

  "Järjestölle yli 450 000 euron tuki ministeriöltä – sovelsi Suomessa islamin lakia"

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005182570.html

  Mitä hallitus tänään päättääkään turvallisuusympäristön parantamisesta?

  VastaaPoista
 4. ...että ollaan kuin orpopoika risukossa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!