perjantai 17. marraskuuta 2017

Terroristi kuin terroristi

Eilinen uutinen kertoi kuinka Tampereella neljän kuorma-auton polttajaksi ovat ilmoittautuneet "ekoterroristit". Minusta oli hienoa, että henkilöt kutsuvat itseään oikealla nimellä.

Sillä samaan joukkoonhan he kuuluvat kuin Al-Qaidan tai ISIS-järjestön puuhamiehet. Eli muille ihmisille harmia ja vahinkoa omien uskomustensa pohjalta tuottaviin idiootteihin.

Tällä kertaa idiootit onnistuivat iskemään neljän kuorma-auto-yrittäjän ja heidän työntekijöidensä leipäpuuhun pyrkiessään häiritsemään Valion toimintaa. Eli pieleen meni jälleen kerran - tai kuten Irwin lauloi aikanaan irvaillessaan ihan toisenlaiselle ammattikunnalle: "tuntomerkit sopi, muuten väärä mies".

Tarkoitan tietenkin sitä, että autojen kyljessä oli Valion tekstit, mutta omistaja olikin joku aivan muu. Kuten terrorismiin sinänsä sopiikin - eiväthän Turun puukottajankaan uhrit olleet mitenkään syyllisiä islamilaisen maailman kehnoon tilaan. Sen muslimiterroristi olisi löytänyt helposti vilkaisemalla peiliin.

Mieleen tuli mainitun laulun lisäksi myös vuosien takainen Greenpeacen yllätysisku kloorivalkaisua vastaan Sunilan tehtaalla, jolla oltiin juuri kokeilemassa klooritonta valkaisumenetelmää. Tehtaanjohtajan kasvoilla loistanut vahingonilo jäi mieleeni hänen kertoessaan Greenpeacen aktivisteille ja TV-uutisille meneillään olleesta kokeilusta.

Sitä vain jäin miettimään, että olisiko lopultakin tullut aika suhtautua näihin ekoterroristeihin niin kuin terroristeihin pitäisi suhtautua. Enkä todellakaan tarkoita heidän palkitsemistaan etuoikeuksilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Aikamme ääri-ilmiöt nousevat punavihreydestä
Vihatekojen sarja jatkuu Helsingissä
Oravatarina


11 kommenttia:

 1. Mikä tarkoitus tällä terroriteolla oli? Paskiaisille pitäisi järjestää kiinnioton jälkeen "lättykestit" vahinkoja kärsineiden toimesta.

  VastaaPoista
 2. Ikävää, että saastutetaan ilmastoa turhilla paloilla.
  Sama oli tilanne Turussa sijainneen bussivarikon palossa.

  Hyvä, että Suomessa ei sentään vielä lasketa autopaloja tuhansissa kuten Ruotsissa.
  Vaan eipä siihen kauaa aikaa mene kun pääkaupunkiseudulla ollaan samassa kuin Ruotsi :(

  VastaaPoista
 3. PT-media huomautti asiallisesti, että
  "Kuljettajat viettävät pääsääntöisesti lepoaikaansa auton hytissä nukkuen."

  Kävi siis vain hyvä tuuri jos hyteissä ei ollut ketään nukkumassa eikä siten kuollut palamalla.

  Tulikohan polttajien mieleen ollenkaan tämä mahdollisuus, tuskin, päätä kun ei pakota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tärkeä näkökulma.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Tärkeä näkökulma. Hengenvaaran aiheuttaminen (olipa tahallaan tai piittaamattomuudesta) voi viedä teon rikoslain näkökulmasta tavallisesta vahingonteosta (max 1 v) törkeään vahingontekoon tai tuhotyöhön (4 v). Tosin jo se aineellisen vahingon suuri määräkin voisi riittää tekemään vahingonteosta törkeän.

   Päälle vielä korotus terroristisesta tarkoituksesta, niin maksimi onkin jo 6 v.

   Näin, mikäli syyttäjä ja tuomioistuin ottavat vaaran aiheuttamisen vakavasti. Ja miksikäs eivät ottaisi? (Köh köh. Retorinen kysymys. Voimme kaikki tykönämme miettiä syitä, miksi eivät ehkä halua ottaa.)

   Poista
 4. Se nyt vaan oli esimerkki siitä paremmasta väkivallasta, mikä tuntuu olevan vihervasemmiston mielestä ihan jees ja suotavaa. Miettikää mikä älämölö olisi syntynyt jos tekijät olisivat jotenkin kytkeytyneet oikeistoon. Persuja manattaisiin rääkymällä sanoutumaan irti toimista ja vihervasemmisto jauhaisi asiasta joka saatanan YLE:n ohjelmassa. Rangaistuksia vaadittaisiin kovemmiksi terroriteoista jne. Mutta kun kyseessä ovat maailmanhalaajat niin hys hys, parempaa tuhopolttoa.
  Ällöttää nykyinen väkivallan kaksoislajittelu. Jatkossa lienee niin, että jos vihervasuri ampuu jonkun hengiltä niin ei se niin paha juttu ole, parempi kuolema, hyvän asian puolesta.

  VastaaPoista
 5. Laittomasti sanottu kaikilta. Ja siis tässäkin pitää ymmärtää, että laillisesti mun pitäisi olla ainakin vähän kallellaasn vasemmistolaiseen terrorismiin, mutta kuten yllä kävikin jo ilmi, niin jalkapuukin tuntuu aivan liian pehmeeltä. Että terveisiä taas jollekin vihapuhepoliisille, joka olisi odottanut minun tuomitsevan oikeiston, kun suvakit ovat asialla, ehkä.

  Olen täysin varmam, että äärivasemmisto lukee itsensä suvaitsevaisiin. Erdogania mukaellen: "Ei ole olemassa maltillista suvaitsevaistoa, on vain yksi suvaitsevaisto".

  VastaaPoista
 6. "Sitä vain jäin miettimään, että olisiko lopultakin tullut aika suhtautua näihin ekoterroristeihin niin kuin terroristeihin pitäisi suhtautua."
  Hyvä idea, mutta kuka valitsee maan, jonka käytännön mukaan suhtaudutaan? Ehdottaisin Israelia kyseiseksi maaksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!