perjantai 9. marraskuuta 2018

Merja Pentikäinen haluaisi automaattisen oleskeluluvan elintasopakolaisille

On hämmästyttävää kuinka paljon Suomessa on ihmisiä, jotka haluaisivat maamme täyttyvän parempaa elintasoa hakevista kehitysmaalaisista. Tänä aamuna yhden sellaisen - Helsingin Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Merja Pentikäisen - mielipidekirjoituksessa vaadittiin kaikille tänne tulleille elintasopakolaisille väliaikaista oleskelulupaa.

Perusteluiksi Pentikäinen esitti, että oleskeluluvan antaminen kaikille ehkäisisi paperittomien määrän kasvua maassamme sekä tarjoaisi työvoimaa siitä kärsiville kunnille ja työnantajille, joista monet ovat hänen mukaansa valmiita tarjoamaan työtä ja oppisopimuskoulutusta. Lisäksi hän vetosi siihen, että tänne tulleille elintasopakolaisille avautuisi näin "mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään ja he voivat ottaa vastuun elämästään ja toimeentulostaan".

Siitä Pentikäinen ei kuitenkaan puhunut mitään, että monien näiden elintasopakolaisten aiemmin maahan saapuneet ja jo turvapaikan saaneet maanmiehet eivät ole juurikaan työllistyneet, mutta sen sijaan kunnostautuneet erityisesti seksuaalirikollisuuden saralla. Pelkästään taloudellisessa mielessä he ovat nokkaa päälle aiheuttaneet keskimäärin noin 13 000 euron vuotuiset kustannukset suomalaisille veronmaksajille - eivätkä tähän summaan sisälly esimerkiksi raiskausten uhrien kärsimykset ja niistä aiheutuneet kustannukset.

Eikä hän puhu mitään myöskään siitä, miten automaattinen oleskelulupa vaikuttaisi elintasopakolaisten lähtömaissa. Vai kuvitteleeko hän, ettei automaattinen lupa suomalaisen sosiaaliturvan saajaksi houkuttelisi tänne lainkaan tulijoita? Eikä Pentikäinen liene varmaankaan tiedostanut edes sitä, kuinka pelkkä pääministerin lupaus asuntonsa luovuttamiseksi houkutteli maahamme muutama vuosi sitten joukoittain irakilaisia?

Lienee myös niin, ettei Pentikäinen ole tietoinen Ruotsin leväperäisen maahanmuuttopolitiikan seurauksista. Eli rikollisten hallitsemista lähiöistä, palavista autoista ja sijoittumisesta maailman raiskaustilastojen kärkeen.

Onneksi Pentikäisen näkemys ei vastaa likimainkaan suomalaisten tahtoa. Ja on myös hyvä, että maan hallituskin on sen jossain määrin ymmärtänyt. Nyt olisi vielä toivottava, että asian ymmärtäisi myös äänestäjien enemmistö, jotta emme saisi ensi kesästä alkaen maahamme ovet avaavaa punavihreää hallitusta.

Ylen viimeisimmän gallupin mukaan sellaisen (SDP + Vihreät + Vasemmistoliitto + RKP) kannatus on tällä hetkellä noin 47,5 prosenttia, mutta nukkuvien joukossa on mitä todennäköisimmin runsaasti Vihreiden potentiaalisia kannattajia. Siten seuraavissa vaaleissa on aidosti katastrofin mahdollisuus.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Suomeen tulossa punavihreä hallitus?
Ari Kemppainen ja maahanmuuton lottovoitto
96% suomalaisista haluaa rajoittaa EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa

9 kommenttia:

 1. Kylläpä tuo Max Jussila jankkaa tuolla usarissa tuosta GSM-sopimuksesta, ei vevloita mihinkää, eikä ole sopimus ?
  http://piakuparinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263872-puolalaiset-ei-vaan-tajua-sanoi-soini#comment-4010966
  Miksiähän on ottanut Laura Huhtasaren hamapsiinsa nyt ?

  VastaaPoista
 2. Tällaistako Pentikäinen ja muut suvakki-idiootit haluavat meillekin:

  "Saksan suurimman oppositiopuolueen AfD:n hallitukselle tekemästä ”pienestä kysymyksestä” käy ilmi, että Dresdenissä sijaitsevan vastaanottokeskuksen rikollisuus on saanut melkein teolliset mittasuhteet. Hamburger Strassella sijaitsevan vastaanottokeskuksen asukkaiden toimesta on tehty tänä vuonna jo yhteensä 1 265 rikosta."
  https://www.kansalainen.fi/saksassa-vastaanottokeskuksen-rikokset-ovat-teollisissa-mittakaavoissa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. "Tšekki liittyy Yhdysvaltojen, Unkarin, Itävallan ja Australian kanssa samaan rintamaan ja aikoo jättää YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen allekirjoittamatta Marokossa joulukuussa.
  ...
  [ulkoministeri Tomas] Petříčeki lisäsi, että “emme pidä epäselvästä erosta laittomien ja laillisten maahanmuuttajien välillä sosiaalisten oikeuksien näkökulmasta. CSSD ymmärtää tšekkiläisen yleisön mielialat ja hallituksen on kuunneltava niitä."
  https://www.kansalainen.fi/tsekin-tasavalta-ei-allekirjoita-ykn-gcm-siirtolaisuussopimusta/

  Kuunteleeko Sipilä tässäkin asiassa Brysseliä vai Suomen kansaa, jolle hän tosiasiallisesti on virkavalansakin vannonut?

  "Perussuomalaiset vaativat kyselytunnilla YK:n GCM-siirtolaissopimuksen tuomista avoimeen keskusteluun ja eduskunnan päätettäväksi. Hallituksen on tarkoitus allekirjoittaa sopimus Suomen puolesta YK:n kokouksessa joulukuussa.

  Kansanedustaja Laura Huhtasaari muistutti sopimuksen vaikutuksista Suomen kyvylle hoitaa itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Huhtasaari varoitti, että sopimuksessa on tarkoitus tehdä laittomasta siirtolaisuudesta laillista ja sitoa kaikkien sopimusmaiden käsiä niin, ettei kiristyksiä voisi tehdä.

  – Sopimus tyrmää täysin turvapaikanhakijoiden säilöönoton. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät ainakin, Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari – mahdollisesti myös Australia ja Tanska.

  – Kunnioittaako hallitus demokratiaa ja tuo asian eduskunnan täysistunnon käsittelyyn kuten perussuomalaiset sitä vaativat? kysyi Huhtasaari." - https://www.kansalainen.fi/perussuomalaiset-kyselytunnilla-ykn-gcm-siirtolaisuussopimus-on-tuotava-eduskunnan-paatettavaksi/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Järkyttävää, millaisella logiikalla varustetut henkilöt voivat nousta johtotehtäviin turvapaikkabisneksessä. Vai onko tuon tyyppinen vamma ajattelukyvyssä suorastaan edellytys asemiin pääsemiselle. Kyllähän paperittomien määrä todellakin pienenee, jos heille annetaan paperit! Mitään tietoa rikos- tai työttömyystilastoista ei ole, vaan kaikki perustuu ruusunpunainen fantasioihin. Jos todellakin tieto varmasta oleskeluluvasta leviäisi, tulijoille ei olisi loppua, vaan odotettavissa olisi vähintään Sipilän ääliölupauksesta aiheutuneen ryntäyksen veroinen invaasio, jatkuvasti.

  VastaaPoista
 5. Mielipiteen perustelut ja selitykset löytyvät kyseisen henkilön työpaikasta ja tittelistä. Kun kyseessä on diakonissalaitoksen toimialajohtaja Merja Pentikäisen, hän puhuu oman bisneksensä puolesta. Esitetty tarina voi olla mitä on, mutta faktinen asiasisältö on tässä "Me haluamme kasvattaa tätä erittäin kannattavaa turvapaikkabisnestämme".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diakonissalaitos on kyllä vuosien aikana tehnyt hyvää työtä, mutta sinne tuntuu pesivän näitä rahanahneita tyyppejä, samoten ku punseen sirtiin, meijän kunnassa punasen ristin paikallisosaston ensiapukirssit on muunmuasa erinomaisia ..

   Poista
 6. Tuo "oleskeluluvan antaminen kaikille ehkäisisi paperittomien (=oleskeluluvattomien) määrän kasvua" on kyllä niin nerokas lause että voisi antaa palkinnon :D

  Epäilen oikeasti että tässä on jonkinlainen käänteisversio sanonnasta "poissa silmistä, poissa mielestä". Jos jossakin on kurjaa, meilläkin on oltava yhtä kurjaa koska emme ole ansainneet yhtään parempaa.

  VastaaPoista
 7. Väliaikainen oleskelulupa tulisi myös jakaa elinikäisenä väliaikaisuutena, joka koskee myös kaikkia nykyisiä ja tulevia sukulaisia ja heidän perhetuttujaan perheineen sekä muita yhtä onnettomista olosuhteista ponnistavia muuttohalukasta väetönosaa.

  VastaaPoista
 8. Nämä "pentikäiset" ovat järjenjuoksultaan niin alhaisella tasolla ettei heidän aivopierujaan pitäisi todellakaan julkaista.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!