perjantai 16. marraskuuta 2018

Vastuutonta journalismia

Kirjoitin eilen illalla Seinäjoen Abdullatifin opetuksista. Siis raa´asta maahanmuuttajien tekemästä joukkoraiskauksesta, jonka tulisi lopultakin herättää lasten vanhemmat, poliitikkomme ja meidät äänestäjät ymmärtämään yhteen ja vain yhteen maahanmuuton osaan liittyvä suomalaisiin naisiin liittyvä rajusti kohonnut brutaalin seksuaalisen väkivallan riski.

Tänä aamuna herättyäni tarkastin kuinka maamme suuret mediat ovat reagoineet tapahtuneeseen. Jutun kertoi ensimmäisenä llta-Sanomat mainiten tekijöiden nimet. Perässä seurasivat yhtä ryhdikkäästi Iltalehti ja Helsingin Sanomat.

Yle ja MTV3 sen sijaan jättivät nimet mainitsematta, mutta kertomalla englannin kielen käytöstä ne kuitenkin vihjaisivat valppaalle lukijalleen kyseessä olleen jonkin muun kuin kantasuomalaisporukan. Huolimattomimmilta lukijoilta tosin tämäkin saattoi jäädä huomaamatta.

Ylen ja MTV3:n tämän uutisen yhteydessä käyttämässä linjassa on sellainen ongelma, että siinä jäi epäselväksi raiskasivatko Seinäjoella työperäiset eurooppalaiset tai itäaasialaiset vai sotaa ja vainoa paenneet muslimit tai afrikkalaiset. Siten tapauksesta syntyvä stigma kattaa Suomen koko maahanmuuttajaväestön, eikä tapahtuneesta voi vetää oikeita johtopäätöksiä esimerkiksi kasvatuksen tai maahanmuuttopolitiikan parantamiseksi.

Tässä tapauksessa onkin valitettavasti todettava että Ylen ja MTV3:n toiminta oli täysin vastuutonta ja hyvän journalistisen tavan vastaista. Jälkimmäistä siksi, että journalistin ohjeiden mukaan "journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu."

Lisäksi siellä todetaan, että "jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti." Tässä tapauksessa stigma lyötiin kaikkiin maahanmuuttajaryhmiin, vaikka ainoastaan humanitaariset ja muslimitaustaiset tulijat ansaitsivat sellaisen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Abdullatifin opetukset
HS salailee demari-insestiraiskaajaa
Miksi mediaan ei luoteta?

21 kommenttia:

 1. Miksi Yle ja Mtv3 suojelevat joukkoraiskauksen tekijöitä salaamalla tekijöiden nimet? Mikä intressi siinä on kysymyksessä?

  Poliittisesti on kiinnostavaa, ovatko raiskaajat silloisen sisäministeri Petteri Orpon (kok.) maahan päästämiä.

  VastaaPoista
 2. Yle tänään:

  "Tilastokeskus: Suomessa on nyt vähiten nuoria yli sataan vuoteen – väkiluku kääntymässä laskuun 2035"

  https://yle.fi/uutiset/3-10510309
  --------------------

  Hetken päästä huudetaan taas suu vaahdossa miten afrikaanoja ja rättipäitä täytyy muka hommata parantamaan huoltosuhdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. US tänään:

   "Hämmästys leviää – Tämä kuva Suomen työikäisistä vetää sanattomaksi"

   Artikkelista poimittua:

   ”Trendi kääntyi. Suomi on Japanin tiellä."

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264780-hammastys-leviaa-tama-kuva-suomen-tyoikaisista-vetaa-sanattomaksi
   --------------------

   Hmm...Ei Japanissa kovinkaan huonosti mene. Julkista velkaa on ja koulutukseen ja tutkimukseen perustuvaa teknologiaa sekä hyvinvointia - muttei humanitaarista maahanmuuttoa.

   Poista
  2. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264788-ekonomisti-nyt-petti-suomelta-kaksi-tukijalkaa-kyyti-kylmaa-kun-ajatellaan
   ----------------
   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264789-nakokulma-kantasuomalainen-elakelainen-voi-pian-jaada-ilman-hoitajaa
   ----------------
   Uskon Japanin selviävän vanhusten hoidosta ilman matuja!

   Poista
  3. ”Trendi kääntyi. Suomi on Japanin tiellä."

   Tämä on vain osatotuus: Japanissa parannetaan huoltosuhdetta roboteilla ja muulla automaatiolla eikä huonontamalla sitä kehitysmaalaisten loiseläjien massainvaasiolla - mutta Japanissa ei vallankahvassa olekaan Brysselin korruptoimia kansanpettureita.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Mammuttimittaluokan harha syntyy kun yleiskäsitteitä käytetään niin että niillä peitetään eikä paljasteta "tietoon" jääviä tabuaukkoja. Esimerkiksi juuri tämä "maahanmuutto" on sellainen ylileveä yöleiskäsite, joka oitis noituu kaiken ymmärryksen ja antaa kaikille mahdollisuuden ajatella ihan omien mielikuviensa mukaisesti.

  Se mitä Euroopalle nyt oikeasti tapahtuu, ei ole enää "siirtolaisuutta", ei "maahanmuuttoa", ei "pakolaisuutta", eikä kyse ole "turvapaikoista" -- vaan alkamassa on yksi maailmanhistorian suurimmista kansainvaelluksista, joka jo nyt on kovalla rahalla masinoitua toimintaa niin siellä mistä lähdetään liikkeelle kuin myös kohdemaissa, joissa yhä isompi raha pyörittää vastaanottotoiminnan myllyjä.

  Ylimitoitetut yleiskäsitteet noituvat ymmärryksemme, koska syntyvä harha on osin oman "järkemme" pyrkimysten mukainen. Mehän koemme, että kuvaus ja selitys ovat sitä pätevämpiä mitä suuremman ilmiöjoukon ne kattavat.

  Niinpä eurooppalaisen uuden ajan "kartesiolainen" järki tekee meille tepposet. Se ikään kuin antaa luvan käyttää päteviltä vaikuttavia lähtökohtaisia yleiskäsitteitä, vaikka nimenomaan ne ovat omiaan poliittisten agendojen ja "vastuullisen journalismin" käytössä sementoimaan sellaisia käsitesiltoja, joilla ajattelun tabuaukkojen yli kävellään.

  Ylimitoitetuilla yleiskäsitteillä pätevyyttään pönkittäviä "faktajournalisteja" on valtalehdistön ja YLE:n tuutit täynnä. Itsepetos koetaan ammattipätevyytenä. Vapahtajat kävelevät vetten päällä tabuaukkojen yli narsistin omahyväinen hymy huulillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "yksi maailmanhistorian suurimmista kansainvaelluksista, joka jo nyt on kovalla rahalla MASINOITUA toimintaa"

   Nimenomaan tuosta on kysymys. Sen yrittävät salata sekä vallankahvassa olevat Brysselin korruptoimat kansanpetturit ja maanpetoksellinen valtaVALEmedia, jonka toimittajakuntaa dominoivat (kommunistista internationaaliaan?) toteuttamaan pyrkivät viherkommunisti-toimittajat.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Käyn lähes päivittäin alkon kassalla katsomassa päivitystä tuotteistoon. Ei uudistuksia, mutta onneksi tuote on saatavilla myös muista toimipisteistä. Kiitos.

   Poista
  3. Professorin blogi on mainio ja Oikkosen tasoiset kommentoijat parantavat sitä lisää. Kiitokset näistä ketjuista kuuluvat tietysti Professorille! -jussi n

   Poista
 4. Asialla olivat afgaaninuorukaiset. Kiittämättömyys on maailman palkka; otetaan turvaan ja kiitokseksi raiskaavat suomalaisia naisia ja tyttöjä.

  Olen ennenkin kirjoittanut someen, että aikuisten pitäisi ottaa vastuu siitä, mitä opettavat ja miten suhtautuvat maahanmuuttajien seurusteluun alaikäisten ja hyvin nuorten tyttöjen kanssa. Kulttuuri ja asenne ei jää rajalle, kun se ylitetään ja muslimikulttuuri on jo itsessään niin väkivaltainen ja alistava nimenomaan naisia kohtaan, että on edesvastuutonta häivyttää epäluuloja ja silmät kirkkaina selittää, että ihmiset ovat kaikkialla ihan samanlaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen ja Mtv:n toiminta on oksettavaa.
   Katsoin Youtubesta pätkän noiden saastojen oikeudenkäynnistä, ja kyllä meinaa suoni päästä ratketa. Viisi tuollaista korstoa yhdeksäntoistavuotiaan kimpussa! Miksi ihmeessä suomalaisten täytyy sietää tällaista. Mikä näitä sipilöitä, orpoja ja soineja riivaa, kun tuollaisia barbaareja päästetään maahan. Oikein haalimalla haalitaan, kuten Mykkänenkin nyt.
   Jos tälle hulluudelle halutaan loppu, on jokaisen kynnelle kykenevän äänestettävä Perussuomalaisia. Se on ainoa puolue, joka haluaa muuttaa suuntaa.

   Poista
 5. Käytännössä kaikki "afgaanit" ovat tulleet Iranista ja eivät ole koskaan edes käyneet Afganistanissa. Ne ovat Iraniin paenneiden afgaaniperheiden jätkiä. Iranissa niillä ei ole kuitenkaan kansalaisuutta siksi afgaanistatuksella on helppo ratsastaa.
  Iran on vahvasti mukana Syyrian sodassa ja on keksinyt oivan tavan kuitata takaisin afgaaneille tarjoamansa vueraanvaraisuuden.
  Nuoret afgaanitaustaiset jätkät saavat mahdollisuuden tapella Syyriassa tai maasta ulos, samalla myös perheen maassa olo käy kyseenalaiseksi.
  Afgaanisälli tulee mielummin Suomeen raiskaamaan ja sikailemaan kuin lähtee tappelemaan uskonveljiään ISIS:tä vastaan shiiakomennossa.
  Ennen Syyriaa ei ollut olemassa mitään afgaanipakolaisia vaikka itse a-maassa oli tapeltu jo yli vuosikymmen.
  Raiskata ja juosta pakoon ne luttamunat kyllä osaavat varsinkin kun pääsevät maahan missä tuomiot pilluvarkaudesta ovat lähinnä naurettavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Iranin afgaanien turvapaikkahuijaus kuvastaa koko kieroontunutta turvapaikkapelleilyä. Yhtä valehtelua ja huiputusta läpikotaisin. Ja suomalaiset suvakit, kuten Ville Niinistö, pitävät näistä kiinni kynsin hampain. Ketään ei saa palauttaa! Mahtaa näiden suomalaisten hölmöjen touhut jo naurattaa näitä kultamuniakin.

   Poista
 6. Kyseessä on täysin tietoinen kansanvaihto eurooppalaisissa maissa.
  Herää kysymys keitä se hyödyttää?
  Tätä ihanaa monikulttuurisuutta ihannoidaan mutta se johtaa pitkässä juoksussa siihen että niin suomalainen kuin muutkin eurooppalaiset kulttuurit katoavat.
  Sadan vuoden päästä koko Eurooppa on yksi uusi Lähi-itä tai Afrikan "laajennusosa" jossa valtiot muuttuvat islamilaisiksi kalifaateiksi.
  Ei tule olemaan nykyisille kansallisvaltioille ominaisia omia perinteitä.
  Talous taantuu, koulutus ja sivistys samoin, yhteiskuntarauhasta puhumattakaan
  Eurooppa tulee olemaan yksi suuri takapajula, tai kuten joku kuvasi sanalla "shithole"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyseessä on täysin tietoinen kansanvaihto eurooppalaisissa maissa.
   Herää kysymys keitä se hyödyttää?"

   Tässähän se on sanottu:
   "Suomen tuhoamisohjelma",
   http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   Ks. myös ”Suomea johtaa mafia”, https://suomimedia.wordpress.com/2018/10/28/suomea-johtaa-mafia/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Moolokin-kita se vain nielee nuorta naista vuodesta toiseen ja suuri huoli on, ettei ketään vain leimata. Toivottavasti tämä vastenmielinen aika menee ohi ja viimeistään seuraava ikäluokka syö koko itsetuhoisen ideologian.
  -Ville-

  VastaaPoista
 8. Professori, enpä juuri kuvailisi HSn uutisointia asiasta "ryhdikkääksi", vaikka tekijöiden nimet julkaisivatkin. Juttuhan oli häveliäästi haudattu yhden palstan "lyhyesti"-osioon. Saman verran uutisarvoa näytti olevan ko. osiossa pikavippihuijareilla. Yhteismitallista?

  Miksi muuten 3 vuoden ehdottoman tuomion saaneen sushikokin nimeä tai kansallisuutta ei ole julkaistu normaalin käytännön mukaan? Ihmisillehän saattaa sushi-sanasta tulla mieleen Japani ja vain Japani, vaikka tekijä saattaa ihan minkämaalainen tahansa. Paitsi ei tietenkään suomalainen koska siinä tapauksessa nimi olisi mainittu.
  tira+

  VastaaPoista
 9. Näin valehtelee eräs kantaeurooppalaisten arkkivihollisista, EU-komission Juncker: ”GCM-siirtolaissopimuksen jättävät maat ovat tyhmiä populisteja!”,
  https://www.kansalainen.fi/eu-komission-juncker-gcm-siirtolaissopimuksen-jattavat-maat-ovat-tyhmia-populisteja/

  Kantaeurooppalaisten pääpyövelit DDR-Merkel ja Rotschild-nukke Macron syyttivät 11.11.2018 nationalisteja omista virheistään",
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/11/euroopan-viholliset-syyttavat.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Samat mantrat Macron hoki jo viime elokuussa Suomessa vieraillessaan:

  "Globalistien valtaan nostama pikkunapoleon Emmanuel Macron on vieraillut Suomessa. Keskiviikkoiltana Sauli “me kuulumme Länteen” Niinistö otti hänet vastaan juhlaillallisin ja tänään Macron on ihmetellyt suomalaista menoa pääministeri Sipilän seurassa.

  Luonnollisesti suomalainen valtamedia valjastettiin ylistämään tätä Euroopan tiukempaa yhdentymistä ajavaa Rothschild-pankkiiriliikkeen kandidaattia, jonka suosio kotimaassa on aallonpohjassa. Ranskassa sekä konservatiivinen oikeisto että vasemmistopuolueet kritisoivat kovin sanoin presidenttiä.
  ...
  Aiemmin Macron on jo todennut, että maailma on “suurten muutosten” kourissa, ja Euroopasta tulisi tehdä mallimanner “globalisaation humaanille uudelleenilmentymiselle”. Afrikkalaisilla tulokkailla vahvistettuja Euroopan yhdysvaltoja ajava Macron haukkui myös Unkarin Viktor Orbánin ja Italian Matteo Salvinin, koska nämä eivät halua maahanmuuttajien muuttavan Unkaria ja Italiaa tunnistamattomiksi. Toisin kuin Macron, molemmat herrat nauttivat kotimaissaan kansansuosiosta.

  Macron on vannonut EU:n ylikansallisuutta ajavan globalistiblokin päihittävän kansallista suvereenisuutta ajavat konservatiiviset “ekstremistit” ensi vuoden europarlamenttivaaleissa. Koska Macron on superrikkaiden kapitalistien asialla, on odotettavissa varmasti valtava mediakampanja, joka pyrkii lokaamaan Matteo Salvinin ja muut kansallismieliset. Vuosi 2019 on kohtalon vuosi."

  Koko artikkeli: https://blogit.kansalainen.fi/macron-hyokkaa-kansallismielisia-vastaan/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 11. Termi tykinruoka pitää sisällään sekä omat että viholliset. Jos ei aukea, kysykää Sipilältä. Tai no, Merkeliltä ja Micronilta.

  VastaaPoista
 12. Tuo makaroonin Eu armeijakuvio kannattaa kiertää kaukaa. Se on vain ja ainostaan meitä toisinajattelijoita vastaan.
  Euroopalla on ihan riittävästi mekanismejä jos tarve vaatii.
  Pelkästään makaroonin lanseerama nimi"intevertiojoukot" saa niskakarvat pystyyn.
  Sen kuin intervertikoi kuten tahtoo mutta ei meidän verellä.
  Jos tänne tunkee niin sitten interventikoidaan tuelta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!