sunnuntai 11. marraskuuta 2018

HS: Suomi oli itsenäinen jo vuonna 1914

Ensimmäisen maailmansodan päättymisestä on tänään tullut kuluneeksi kokonainen vuosisata. Sodan aloitti Saksa liittolaisineen ja sen seurauksena kaatuivat eurooppalaiset keisarit Venäjältä, Saksasta ja Itävalta-Unkarista. Ja monet heidän vallassaan olleet kansakunnat itsenäistyivät.

Sodan seurauksena syntyi uusi aika, jossa Euroopan tapahtumia hallitsi vihamielinen kilpailu erilaisten sosialismikokeilujen - niin kansallisten kuin internationaalisten - ja demokraattisen lännen välillä. Tämä aika päättyi oikeastaan vasta sosialistisen Neuvostoliiton hajoamiseen vuonna 1991 ja sitä seuranneeseen ikeen alle painettujen itäeurooppalaisten vapautumiseen.

Siinä välissä käytiin toki toinen maailmansota, jonka siemenet kylvettiin sata vuotta sitten Versaillesin rauhassa, jossa Saksaa rangaistiin kovalla kädellä. Ei kuitenkaan niin kovalla, etteikö se olisi pystynyt 20 vuoden aikana nousemaan uudelleen koko maailman haastavaksi suurvallaksi. Ja sen jälkeen kärsimään uuden tappion ja hyväksymään vielä rankemman rauhan.

Tätä kaikkea maamme erkkolainen media päätti juhlistaa pitkällä lehtijutulla, johon oli liitetty kuva Euroopan rajojen muutoksista vuodesta 1914 vuoteen 1919. Ja minä hämmästyin jälleen kerran huomattuani, että siihen oli piirrettu vuonna 1917 itsenäistynyt Suomi vapaaksi Venäjästä jo vuoden 1914 kartassa.

Ei ole pitkä aika siitä kun hämmästelin erkkolaisen median journalistin tietämättömyyttä Stalinin uhrien määrästä. Siitä huolimatta mediatalon palkollisten tietämättömyys Suomen historiasta pääsi yllättämään - enhän ollut edes unissani voinut kuvitella kenenkään aikuisen suomalaisen sisäistäneen maamme historiaa niin heikosti, että edes vahingossa voisi syntyä nyt nähdyn kaltainen kartta.

Kartan alla luki Jukka Himanen/HS, jonka tulkitsen tarkoittavan, että kyseinen henkilö oli virheen tekijä. Siksi en maltakaan tässä yhteydessä olla suosittelematta hänelle ja muillekin HS:n palkollisille pikakurssia Suomen ja lähialueiden historiasta.

Näin nolojen virheiden vältteleminen saattaisi onnistua hiukan nykyistä paremmin. Ja ehkäpä myös lehden usein hämmästelemäni journalismin taso kohenisi myös yleisesti, sillä saattaahan olla, että lehden taitavaksi agendajournalismiksi arvelemani jutut (esimerkki) perustuvatkin tarkasti harkitun mielipidevaikuttamisen sijasta puhtaaseen tietämättömyyteen ja sivistymättömyyteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksei toimittaja tiennyt Stalinin kymmenien miljoonien uhrien määrää?
Suomen synkkä historia ja vaatimus kehitysapulaista
Tosiasiat eivät ole vihapuhetta

10 kommenttia:

 1. Niillähän perusteella Suomi piirretään itsenäiseksi tämän päivän kartoissa?

  Suomella on EU:n jäsenenä vähemmän päätäntävaltaa omiin asioihinsa kuin mitä sillä oli Venäjän alaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin - mutta siitä ei valheellinen valtamedia kerro kansalle!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Millä sivulla siinä sellainen kartta oli?
  Se artikkeli on tämän päivän Helsingin sanomissa sivuilla A21-A23. Ainoa kartta, joka sillä sivulla on, osoittaa Saksan aluemenetyksiä ensimmäisen maailmansodan aikana. Siinä kartassa näkyvä alue ei edes ulotu Suomeen saakka.
  Mahdettiinko virhe huomata toimituksessa jo lehden painatuksen aikana, ja vielä korjatakin, vaihtamalla koko Eurooppaa esittävä kartta tuohon vain Saksaa ja sen naapurimaita esittävään? Kenties jotkut olivat jo sitä ennen saada lehdestä kappaleen, jossa vielä oli se virheellinen kartta, mutta ainakin minä sain sellaisen kappaleen, jossa oli vain tuo pienemää aluetta esittänyt kartta.
  (Ja sitä paitsi:olihan Suomi jo vuonna 1914 ja kauan sitä ennenkin sentään autonominen valtio, vaikka Venäjä suunnittelikin jo sen autonomiankin lakkauttamista.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on tosiaan muutettu ainakin nettiversion "päivän lehdestä". Näköislehteä - saati paperiversiota - en tullut aamulla katsoneeksi.

   Poista
 3. Tästä Erkko-media Uuden maailmanjärjestyksen (Bilderberg-)agendansa mukaisesti vaikenee, samoin vaikenee muukin valheellinen valtamedia ja valheellinen ns. virallinen historiankirjoitus:

  "World War 1 Did not End 1918 – Was just Beginning of a Long Chain of Wars and Revolutions towards CITY OF LONDOND'S
  Communist One-World Governance.
  At 11 o´clock 1918 – i.e.tomorrow [11.11.1918] 100 years ago – the First World War finally came to an end? In that war more than 16 mio. people died. Only the British ROTSCHILDS who has highjacked British aristocracy and their Illuminati puppet, French Prime Minister Poincaré as well as the Russian Foreign Minister, Sergey Sazonov, and the Russian ambassador to France wanted that war – and they had their way – see my post from 2. April 2014..."

  https://new.euro-med.dk/20181110-world-war-1-did-not-end-1918-was-just-beginning-of-a-long-chain-of-wars-and-revolutions-towards-city-of-londons-communist-one-world-governance.php

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Communist One-World Governance:

   "The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government, combining super-capitalism and Communism under the same tent, all under their control ... Do I mean conspiracy? Yes I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and incredibly evil in intent." - November 1975, LAWRENCE P. Mc DONALD, Member of Congress, http://www.whale.to/b/allen_b.html#Introduction

   "There has been a continuing, albeit concealed, alliance between international political capitalists and international revolutionary socialists - to their mutual benefit." - Prof. Antony C. Sutton kirjassaan Wall Street And The Bolshevik Revolution.

   Kalergi-suunnitelma


   Poista
  2. Antony Suttonin em. kirja on pdf-muotoisena vapaasti luettavissa seuraavassa:

   http://www.voltairenet.org/IMG/pdf/Sutton_Wall_Street_and_the_bolshevik_revolution-5.pdf

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Mikäli HS:llä on todella käynyt moinen virhe ja se on korjattu vasta muiden toimituksessa huomattua asiasta, niin se kertonee ainakin kiireestä ellei sitten yleistietouden puutteesta, millä lehteä tehdään. En ole voinut olla samalla kiinnittämättä huomiota siihen, miten maailmansodan päättymisjuhlallisuuksien yhteydessä tapahtumaa on käytetty poliittisesti hyväksi. On nostettu sekä eräiden politiikkojen, tutkijoiden että median tahoilta esiin väite, että nationalismi ajoi Euroopan maailmansotaan ja että samat merkit ovat nytkin näkyvissä. Ihanko oikeasti elämme aikaa, missä Ranska ja Saksa tai Englanti alkaisivat ratkomaan riitojaan hyökkäämällä asevoimin rajojen ylitse? Tänään nationalismi näyttäytyy pikemminkin haluna säilyttää oman kansan kyky päättää omista asioistaan vastakohtana EU-federalismille tai huolena siitä, että hallitsematon maahanmuutto Euroopan ulkopuolelta johtaa kaaokseen.

  VastaaPoista
 5. Aloittiko Saksa todella I maailmansodan? Tietääkseni Saksa ja erityisesti keisari Wilhelm tekivät kaikkensa, ettei sota olisi syttynyt, mutta se ei käynyt toisille, varsinkaan Englannille, monestakin syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin asia oli! Mutta siitä voittajien toimesta vääristelty ns. virallinen historiankirjoitus vaikenee kuten myös varsinkin 2.maailmansodan ja Nürnbergin näytösoikeudenkäynnin osalta.
   Virallinen historiankirjoitus vaikenee myös esim. Eisenhoverin kuolemanleireistä, joissa avotaivaan alla tarkoituksellisesti tapettiin nälkään, janoon ja sairauksiin 1-2 miljoonaa saksalaista sota- ja siviilivankia (Atlantin takaa laivattua viljaa oli yllinkyllin varastoissa).

   Viittaan kommenttiini "Anonyymi11. marraskuuta 2018 klo 14.13".

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!