perjantai 5. lokakuuta 2018

Onko Suomeen tulossa punavihreä hallitus?

Yle julkaisi eilen uuden puolueiden kannatusmittauksensa tulokset. Sen mukaan SDP on selvästi suosituin puolueemme ja toisena puuskuttaa Kokoomus.

Itse kiinnitin kyselyn tuloksissa erityisesti huomiotani siihen, että vasemmiston (SDP, Vihr ja Vas) kannatus oli peräti 44 prosenttia. Siis vain kuusi prosenttiyksikköä ehdottomasta enemmistöstä.

Tuo vahva vasemmiston kannatus jakautui tasaisesti äärivasemmiston (Vas + Vihr) ja SDP:n kesken. Verrattuna neljän vuoden takaiseen gallupiin (siis eduskuntavaalien (2015) suhteen tätä kyselyä vastaavaan (2019) mielipidetiedusteluun) oli ensin mainitun kannatus noussut 5,3 prosenttiyksikköä kun jälkimmäinen oli lisännyt suosiotaan 7,4 prosenttiyksikköä.

Näyttäisi siis siltä, että suomalaisilla on vahvistunut tällä vaalikaudella usko viime vuosisadan epäonnistuneisiin ratkaisumalleihin. Eli suunnitelmatalouteen, keskusjohtoisuuteen, korkeaan verotukseen ja hulppeaan rahanjakoon.

Nähtäväksi jää, jatkuuko vasemmiston kannatuksen nousu seuraavien puolen vuoden aikana. Ja saavuttaako se sellaisen kannatuksen, joka mahdollistaa RKP:llä vahvistettuna punavihreän hallituspohjan. Tasaisen vauhdin taulukolla näin saattaisi olla käymässä ainakin eduskuntapaikkojen suhteen.

Vielä suurempi jännityksen kohde on kuitenkin se, että jos maa saa punavihreän hallituspohjan, niin miltä Suomi näyttää neljän vuoden kuluttua? Siis taloudeltaan, velkaantumisasteeltaan, väestöltään ja turvallisuudeltaan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä nuorisogallup kertoo poliittisesta tulevaisuudesta?
Vihreät nousemassa vasemmiston pääpuolueeksi
Suomalaisten usko jakopolitiikkaan on nousussa

9 kommenttia:

 1. Maailmantalouden seuraava laskusuhdanne vaikuttaa olevan lähellä, ainakin sen luulisi alkavan ennen vuoden 2023 eduskuntavaaleja. Minusta olisi ihan hyvä, jos punavihreät saisivat joskus kunnolla valtaa, jotta suomalaiset ymmärtäisivät, mihin se johtaa. Tietenkin parasta olisi, jos punavihreä hallitus olisi vallassa juuri silloin, kun taloudella menee politiikasta riippumattakin kehnosti.

  VastaaPoista
 2. Punavihreää hallitusta tuskin Ruotsin jäljet pelottaisivat:

  "Onko Ruotsi jo ylittänyt maahanmuuttoinvaasiossa kohdan josta ei ole enää paluuta?

  200 vuotta sotimatta ollut Ruotsi saavutti toisen maailmansodan ensimmäisinä vuosikymmeninä sellaisen hyvinvoinnin, vakauden ja turvallisuuden, jota tuskin yksikään muu maa on ennen kokenut. Saavutettuaan lähes kaiken Ruotsi jäi epätietoisena polkemaan paikoilleen, kunnes päätyi 1990-luvulta kansalliseen itsemurhaan, koska ei keksinyt muutakaan tarkoitusta tylsän rauhalliselle olemiselleen. Pohjolasta katsottuna Ruotsin etnomasokistinen kohtalo näytti ainutlaatuiselta, mutta valitettavasti sinikultainen virus on levinnyt myös Suomeen

  Ruotsin kohtalo näytti vielä 1980-luvulla mahdottomalta Suomessa, mutta kaikista varoittavista esimerkeistä huolimatta MAAMME PETOKSELLINEN POLIITTIS-TALOUDELLINEN ELIITTI on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen ottanut mallia länsinaapurin päättymättömästä maahanmuutossa. Ne ongelmat, jotka näkyivät Ruotsissa 20 vuotta sitten ovat nyt todellisuutta myös täällä. Kylmäävä tosisia on, että maahanmuuttoinvaasion kiihtyessä Suomi saavuttaa entistä nopeammin Ruotsin etumatkan kansakunnan itsetuhossa.

  Monietninen ja monirotuinen yhteiskunta on jo lähtökohtaisesti epävakaa ja mitä enemmän "diversiteettiä" haalitaan, sitä epävakaammaksi maa muuttuu. Tämän todistaa illan Ulkoilinja tv-dokumentti, jossa seurataan Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin muuttumista etnisten rikollisyhmien hallitsemaksi pelon ja kaaoksen valtakunnaksi."

  http://ylewatch.blogspot.com/2018/10/onko-ruotsi-jo-ylittanyt.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kansallisen itsemurhan edistäjänä RKP sopisi viherpunikkihallitukseen kuin nenä naamaan.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Viherpunikki-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian mm. monikulttuuri-propagandalla aivopesemä äänestäjien medialukutaidoton enemmistö todennäköisesti taas kerran äänestää valtaan samat tai samanlaiset maireasti hymyilevät, PETOLLISET lampaanasuiset sudet jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Onko meidän punaliberaali punaporvari-hallituksemmekin yhtä hullun tuhoisa kansalleen kuin Ruotsin maanpetturi-hallitus?

  "BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna [FÖR ALLTID]

  "Den 10 december kommer FN att anta ”Global compact for safe, orderly and regular migration”.Ramverket har som huvudmål att luckra upp nationella barriärer mot migration och införa nya vägar in. Migranterna ska särbehandlas på ett positivt sätt: få hjälp med lån, sänkta avgifter för överföring av pengar till hemlandet, särskild tränad vårdpersonal och höjda straff för brott mot migranter. Samtidigt beläggs medier med munkavle – ingen negativ rapportering om invandringen kommer att tillåtas. Nu bekräftar Regeringskansliet till Samhällsnytt att Sverige ska skriva under ramverket..."

  Detta är en stor skandal. Sverige har enbart en övergångsregering då den sverigefientliga Löfven-regimen blivit bortröstat i Riksdagen strax före Riksmötets öppnande den 25 september 2018. Efter det fär regeringen enbart fatta routine-beslut, men inget viktigt som är grundläggande förändringar.

  Fördelen med denna förakt för demokratin är att Sveriges underskrift kommer då vara ogiltig enligt folkrätten.

  USA och Ungern kommer inte att skriva på detta ondskans regelverk.

  Gammelmedia TIGER naturligtvis inbiten Deras MÅL ÄR ATT FÖRSTÖRA EUROPA."

  http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2193.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Päästäänkö jo ensi vuosikymmenellä nauttimaan 100% perintöverosta, yksityisautoilun marginalisoimisesta ja puoli-islamilaisesta suomesta? Aivan mahtavaa suomalaiset äänestäjät, hyvin pumpulissa haudutetut.

  VastaaPoista
 5. Nyt vähän rotia proffa. Luetko Kokoomuksen oikeistopuolue?

  Ylen mukaan oikeistolaisia on Suomessa alle 10%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on vain yksi puolue, joka ei ole vihervasemmistolainen. Siis sellainen, joka ei kannata monikulttuurisuutta ja rajatonta globalismia.
   Kokoomus on vihervasemmistolainen kansainvälisen rahaeliitin vallan ja pääoman kasvattamiseksi, mutta se ei marksilaisia haittaa. Samaan veneeseen mahtuvat soutamaan tasatahtia.

   Poista
 6. Olen edelleen sitä mieltä, että moiseen hallitukseen ei SDP mene suurin surminkaan. Ellei nyt tämän lakkokiihkoilunsa kanssa aja itseään sellaiseen umpikujaan, että se jää heidän ainoaksi mahdollisuudekseen päästä hallitukseen. SDP tietää varsin hyvin, että niin Vihreät kuin Vasemmistoliitokin ovat valmiit koukkaamaan vasemmalta, lupaamaan aina enemmän kuin SDP katsoo mahdolliseksi antaa. Siitä seuraa kaksi mahdollisuutta. Joko SDP pitää pintansa, saa niskaansa hallituksen sisäisen opposition ja menettää kannatustaan vasemmalle tai SDP myötäilee, talous sakkaa, työttömyys ryöpsähtää ja duunarit jättävät SDP:n.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!