tiistai 13. marraskuuta 2018

Nuorten pahoinvointiin on puututtava

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuore kohorttitutkimus kertoi, että nyt parikymppisten nuorten parissa erilaiset mielenterveyden ongelmat ovat oleellisesti yleisempiä kuin nyt kolmikymppisten ikäluokassa. Tytöillä oli 2,3-kertainen määrä mielialahäiriödiagnooseja poikiin verrattuna, kun pojilla puolestaan oli psyykkisen kehityksen häiriöitä 2,4-kertainen määrä tyttöihin verrattuna.

Toki suurimmalla osalla suomalaisnuorista elämä on mallillaan, mutta siitä huolimatta negatiiviseen kehityskulkuun on syytä kiinnittää huomiota, sillä ongelmat olivat selvästi yleisempiä parikymppisillä kuin kymmenen vuotta vanhemmilla. Eikä tässä yhteydessä voine liikaa korostaa, että jokainen ongelmainen nuori on inhimillisen pääoman tuhlausta, raskasta nuorelle itselleen sekä hänen lähimmäiselleen ja pois yhteiskuntamme kehittämisen potentiaalista.

Nyt tutkitussa ikäluokassa - eli Suomessa vuonna 1997 syntyneissä - ei ole vielä juurikaan mukana kehitysmaataustaisia nuoria, joilla tiedetään olevan oleellisesti suurempia ongelmia kuin kantaväestön jälkikasvulla. Siten on odotettavissa, että tulevien vuosikymmenten aikana yhä suurempi osa ikäluokista päätyy mielenterveysongelmiin, ellemme löydä sitä viisastenkiveä, jolla tilanne saadaan korjatuksi.

Tässä tilanteessa onkin oleellista, että nuorten lisääntyneiden mielenterveysongelmien syyt selvitetään ja kevään vaalien jälkeinen hallitus paneutuu aivan erityisesti tämän ongelman ratkaisemiseen, sillä ilman tervettä nuorisoa ei Suomella voi olla myöskään hyvää tulevaisuutta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lapset - ne kaikista rakkaimmat
Naisopettajat sorsivat poikia!
Jyväskylän dosentti ehdottaa suomalaisten aivopesua

3 kommenttia:

 1. Brysseliä kumartavalle punaliberaalille punaporvari-hallitukselle eivät palkkaamansa nettikytät, Polpo, näytösoikeudenkäynneissä avustavavat kommunistiset Demla-tuomarit ja uusi tehokkaampi urkintalaki riitä perustuslakiin kirjattua sananvapauttaan käyttävien kantasuomalaisten vaientamiseen. Sen alainen Opetus- ja kulttuuriministeriökin avustaa DDR:n Stasi-menetelmien soveltamisessa kantasuomalaisia vastaan alkamalla kouluttaa nettikyttien ja Polpon apulaisia kouluissa:

  ”Kulttuuriministeriö kouluttaa lapsista kavaltaja-agentteja”,
  https://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/11/kulttuuriministerio-kouluttaa-lapsista.html

  Punaporvari-hallitus ei myönnä, että se on itse luonut syyn ns. vihapuheen syntymiselle päästämällä maahamme Brysselin ohjeistuksen mukaisesti suuren määran kehitysmaalaisia VALEPAKOLAISIA, jotka varsinkin punaporvari Kataisen hallituskausinaan p-aukiseksi velkaannuttaman maamme veronmaksajien on elätettävä. Valepakolaisten täysihoitokustannusten peittämiseksi on myös otettu rahaa mm. koulutuksesta ja kantasuomalaisilta vähäosaisilta. Suomen kansalle ministerinvalansa vannonut ja kuitenkin Brysseliä kumartava punaporvari-hallitus näinollen käy sotaa itse luomansa syyn sijasta sen seurauksia vastaan syyllistämällä kantasuomalaisia.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unkari vaatii EU-komissiolta selitystä siirtolaisille, lue VALEPAKOLAISILLE jaetuista prepaid-pankkikorteista,
   https://www.nykysuomi.com/2018/11/11/unkari-vaatii-eu-komissiolta-selitysta-siirtolaisille-jaetuista-prepaid-pankkikorteista/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Jukka Hankamäki on artikkelissaan 12.11.2018 ansiokkaasti käsitellyt myös kansallisvaltioille tuhoisaan GCM-sopimukseen sisältyviä kierouksia, jotka meilläkin Brysselin talutusnuorassa kulkevat vallanpitäjämme koettavat saada mm. kansalta salaa allekirjoitetuksi.
   Erityisen mielenkiintoinen kohta Hankamäen artikkelissa on hänen 13.11.2018 siihen lisäämänsä päivitys, jossa hän aivan oikein mm. toteaa, että "Valtamedia ja ministeripoliitikot aloittivat siis informaatiosodankäynnillisen mustamaalauskampanjan, jossa poliittista arvostelua väitettiin ”valeuutiskampajoinniksi”.

   "Mikä GCM? – Vähemmän on enemmän myös maahanmuuttopolitiikassa",
   http://jukkahankamaki.blogspot.com/search/label/Turvapaikanhakijat

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!