perjantai 30. marraskuuta 2018

Lucia-neito ruotsalaisen kulttuurin muutosuhrina

Ruotsin väestönkasvu on ollut viime vuosina erityisen nopeaa. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Svea-mamman sänkykammareissa olisi käynyt poikkeuksellisen kova suhina, vaan vilkkaasta maahanmuutosta. Naapuriin on saapunut paljon ihmisiä sekä työn että sosiaaliturvan perässä, joten väestöstä oli vierasperäisiä yli viidennes jo neljä vuotta sitten.

Nopea väestöllinen muutos tarkoittaa aina myös kulttuurista kiehuntaa. Ruotsin tapauksessa erityisesti humanitaarinen maahanmuutto on johtanut vanhojen perinteiden haastamiseen. Mehän muistamme hyvin esimerkiksi Peppi Pitkätosuun sensuroinnin tai maahanmuuttajajengien hallitsemat lähiöt, mutta myös juutalaisvihan, opettajapulankylpyläkulttuurin brutalisoitumisen tai sikäläisten maahanmuuttajien yli 50% osuuden vakavista rikoksista.

Yksi ruotsalaisuuden leimallisista perinteistä - myös Suomessa - on ollut Lucia-neidon valitseminen joulukuussa. Myös sitä on haastettu - ja jos niin halutaan nähdä - rankasti pilkattu, sillä Luciaksi on valittu mm. tummahipiäinen poika ja jopa maahanmuuttajataustainen jalkapallotähti.

Mutta nyt on astuttu aivan uudelle tasolle, sillä Lucia-neidon perinne halutaan lopettaa kokonaan. Syyksi on keksitty se, ettei kaikilla ole varaa juhlassa käytettävään rekvisiittaan.

Lucia-perinteen lopettamisyritys on johtanut monien ruotsalaisten protestointiin ja epäilemättä myös maahanmuuttokriittisten Ruotsidemokraattien kannatuksen nousuun. Jälkimmäisestä taas on jo nyt seurannut ruotsalaisen poliittisen kulttuurin tukehtuminen omaan ehdottomuuteensa, eikä paluuta entiseen taida enää olla, vaan tie johtanee ajan myötä yhä selvemmin kohti kehitysmaalaista demokratiakäsitystä.

Tätä kaikkea on ollut pelottava seurata täältä Itämeren koillisrannalta. Keskeinen kysymys luonnollisesti kuuluu, että mitä Ruotsin muuttumisesta etnis-kulttuuriseksi kaaokseksi seuraa meille: syntyykö jossain vaiheessa länsinaapuriin sisällissota ja hallitsematon siinä hävinneiden pako vanhaan suurvallan itämaahan vai onnistuvatko viikinkien jälkeläiset lopulta kotouttamaan uudet kansalaisensa? Vai taipuvatko he suorastaan islamilaiseksi näennäisdemokratiaksi, joka ajan myötä hakeutuu samanlaiseksi epävakauden sylttytehtaaksi kuin muutkin monikulttuuriset vahvan islamilaisen juonteen omaavat yhteiskunnat?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsalainen politiikka kehitysmaalaistuu
Seksuaalivähemmistöjen, naisten ja lasten turvallisuus maksuvälineenä
Miksei Ruotsiin löydy opettajia eikä poliiseja?

16 kommenttia:

 1. PT-media eilen:

  "Kalmarissa tiukkaa vääntöä: Onko piparkakku rasismia vai ei"

  Artikkelista poimittua:

  "– Mediat ovat esittäneet kysymyksen yhdelle oppilaalle, joka on sanonut, että meillä ei ole ollut piparkakku-ukkoja.
  Asiasta oli yleistä keskustelua luciakulkueen ympärillä ja silloin yksi opettajista koki piparkakut loukkaavina ja että ne pitää noukkia pois.
  Sen jälkeen asiasta ei keskusteltu."

  https://pt-media.org/2018/11/29/kalmarissa-tiukkaa-vaantoa-onko-piparkakku-rasismia-vai-ei/

  VastaaPoista
 2. Odotamme innolla kun Ruotsissa satoja vuosia tukehtuneena ollut viikinveri alkaa kuohua ja senjälkeen ihmetelläänki sitten ..

  VastaaPoista
 3. niin olisi mielenkiintoista , mitähän tapahtus jos pottunenänen Swenssoni pukeutuisi muhamediksi ..

  VastaaPoista
 4. Tyttäreni oli aikoinaan päiväkodissa Lucia-neitona. Se oli aikoinaan hänen itsetunnolleen hyväksi, varsinkin kun isä oli katsomassa esitystä. Pikkutytöt odottavat innokkaasti Lucia-esitystä. Ei tätä perinnettä pidä hävittää (asun kaksikielisessä kaupungissa).

  VastaaPoista
 5. Ruotsihan menee vääjäämättä kohti taleban tyyppistä kontrollia. Piparkakku-ukoista ei lienee kovinnpitkä matka siihen kun asuntojen ikkunat pitää maalata mustiksi ettei vaan vahingossakaan ulos näy paljasta naisen pintaa. Jokuhan siitä kuitenkin loukkaantuu.
  Ihmeellisintähän kaikessanon se, että ei matut näitä idiootyimaisuuksia keksi vaan ihan kotoperäiset puolestaloukkaantujat.
  Onhan meilläkin jo suvivirrestä ja perinteisistä joulujuhlista luovuttu.

  VastaaPoista
 6. Pari ajatusta heräsi mieleeni. Jos perinteinen Lucia-juhla poistetaan Ruotsissa, niin syntynyt ohjelmallinen tyhjiö täyttyy jollain uudella perinteellä. Ja se jollain on jotain sellaista, joka kuuluu islamiin, ei kristinuskoon tai muuhun ruotsalaiseen perinteeseen.
  Toinen juttu on se, että islamin uskoon ei kuulu joulu. Montakohan vuotta menee, että joulun vietto esitetään poistettavaksi Ruotsissa virallisista tapahtumista? Oma veikkaus on, että noin 5 vuotta. Kaupalli-suus onneksi pitää huolen, ettei joulu voi kokonaan kadota Ruotsistakaan.

  VastaaPoista
 7. Luonnonlaki. Heikompi kulttuuri väistyy.

  VastaaPoista
 8. Suomi varautuu vähintään 100 000 tunkeutujaan; huomioita ”maahanmuuttopolitiikasta”,
  http://www.magneettimedia.com/suomi-varautuu-100-000-tunkeutujaan-huomioita-maahanmuuttopolitiikasta/#comment-44873

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Ilmeisesti Brysseliä nöyrästi kumartavat Lesta-Sipilä, PettUri Urpo ja kansallismielisiä mykistyttävä Mykkänen aikovat tehdä Suomesta maailman sosiaalitoimiston - ainakin niin pitkäksi aikaa kun ulkomailta on viela saatavissa lainaa p-aukiseksi velkaannuttamalleen Suomen valtiolle, noiden maahantunkeutujien aiheuttamien täysihoito- ja muiden kustannusten peittämiseksi:

  "Suomeen vyöryy niin paljon maahanmuuttajia, että Migri joutuu palkkaamaan lisää väkeä",
  https://mvlehti.net/2018/11/29/suomeen-vyoryy-niin-paljon-maahanmuuttajia-etta-migri-joutuu-palkkaamaan-lisaa-vakea/

  "Diakonilaitoksen tuore raportti: Suuri osa Suomessa olevista pakolaisista on psyykkisesti sairaita",
  https://mvlehti.net/2018/11/28/diakonilaitoksen-tuore-raportti-suuri-osa-suomessa-olevista-pakolaisista-on-psyykkisesti-sairaita/

  Raiskauksia ja muita rikoksia tehtailevat Lesta-Sipilän suloiset partalapset ovat vielä oma lukunsa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Ruotsin ja ruotsalaisuuden tuhoutuminen on mielenkiintoista ja opettavaista seurattavaa. Ennen niin edistyksellinen kansakunta lahoaa henkisesti ja tekee hidasta, tosin kiihtyvää itsemurhaa.

  VastaaPoista
 11. Asia ei ehkä ole ihan niin selvä kuitenkaan:
  https://www.expressen.se/gt/rektor-hotad-efter-felaktiga-uppgifter-om-luciafirande/

  VastaaPoista
 12. Räikeä kontrasti verrattuna Suomessa valtaapitäviin Brysseliä kumartaviin KANTA-suomalaisen kansan vihollisiin:

  "Salvini sai läpi laatimansa turvallisuus- ja maahanmuuttoasetuksen - "Tämä on vasta alkua!"",
  https://beta.oikeamedia.com/o1-90409

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 13. Orwelilta oppia ottaneella Lesta-Sipilän hallituksella on jo suhteellisen pitkään ollut käytössään "väärinajattelijoita" vastaan nettikytät, Polpo ja näytösoikeudenkäyntien järjestämiseen erikoistuneet kommunistiset Demla-juristit.
  Samaa tarkoitusta palvelee sensuuri ns. sosiaalisessa mediassa:

  "Mielipiteenvapaus yritetään ottaa meiltä pois, koska valtaeliitti pelkää",
  https://blogit.kansalainen.fi/mielipiteenvapaus-yritetaan-ottaa-meilta-pois-koska-valtaeliitti-pelkaa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 14. Aina on ollut niitä, jotka keksivät pahoittaa mielensä milloin mistäkin asiasta ja kieltää sen sillä perusteella. Uutta on se, että nyt ei enää osata sanoa, että ”älä nyt hölmöile”. Ihmettelen, mistä on tullut tämä lakeijamentaliteetti, joka mahdollistaa näiden ammattiloukkaantujien tyrannian. Minulla on pieni epäilys, että kannattaisi katsoa lähemmin esimerkiksi koulujen ilmapiiriä ja arvomaailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "...kannattaisi katsoa lähemmin esimerkiksi koulujen ilmapiiriä ja arvomaailmaa."

   Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia – ketkä ovat syyllisiä?,
   http://www.magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

   Tällä hetkellä koulujen arvomaailmaan vaikuttaminen on punaliberaalin punaporvari-hallituksemme käsissä sen alaisen Opetushallituksen kautta ja lapsille tarjottava "arvomaailma" on sen mukaista: kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin moraalinmädätys-periaatteisiin pohjautuvien kulttuurimarxististis-feminististen perversioiden iskostaminen lasten tajuntaan. Feminismi oli alunperin Yhdysvaltain kommunistisen puolueen luomus yhteiskunnan epävakauttamiseksi ja samasta syystä feminismi oli Neuvostoliitossa kielletty.

   Mitäpäs muutakaan KANSATTOMAN,ISÄNMAATTOMAN ja ARVOTTOMAN (sanan molemmissa merkityksissä) NYKY-Kokoomuksen opetusministeriltä voi odottaakaan!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 15. Ruotsin journalistiliitto varoittaa YK:n siirtolaissopimuksesta

  http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265051-ruotsin-journalistiliitto-varoittaa-ykn-siirtolaissopimuksesta?ref=karuselli

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!