tiistai 27. marraskuuta 2018

Uushelsinkiläisten taustasta

Vantaan Sanomat uutisoi, että joka seitsemäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen. Heidän juurensa ovat yleisimmin Neuvostoliitossa (pois lukien Viro) (17 836 henkilöä), Virossa (12 792), Somaliassa (10 203), Irakissa (5 335) ja Kiinassa (3 310).

Tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä viime vuonna nopeimmin kasvoivat Helsingin arabiankieliset (1 015 henkeä), somalinkieliset (534 henkeä) ja persiankieliset (311 henkeä) väestöt. Kaikkiaan kaksi kolmasosaa pääkaupungin väestönkasvusta tuli ulkomaalaistaustaisista.

Myös Helsingin Sanomat teki aiheesta jutun. Siinä ei kuitenkaan mainittu nopeimmin kasvavia maahanmuuttajataustaisia ryhmiä, vaikka toki tarkkaavainen lukija saattoi päätellä ne jutun yhteyteen liitetystä kuvasta. Samoin siitä hahmottui hyvin virolaisten määrän väheneminen.

Nämä uutiset eivät kaivanne tämän enempää kommentointia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi vaikenet, Venla Bernelius?
Helsingissä äly sumeni, mutta Norsunluurannikolla järki näyttäisi valaisevan pimeyden
Kiitos siitä, ettei Suomi ole enää lintukoto

13 kommenttia:

 1. OM eilen:

  "Monikulttuurisuus särkee yhteiskunnan"

  https://oikeamedia.com/o1-90103

  VastaaPoista
 2. IL:

  Helsinki ottaa asteittain käyttöön anonyymin rekrytoinnin - hakemuksissa ei enää nimiä tai sukupuolia

  Vasemmistoliiton valtuutetun Suldaan Said Ahmedin toukokuussa tekemän valtuustoaloitteen tarkoitus on lisätä yhdenvertaisuutta rekrytointiprosesseihin.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/959ad0ba-cbd7-44ad-956f-4f40b7776936
  ---------------------

  Keinoja kaihtamatta kantaväestöä syrjäytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös työhönhaussa kannattaa jättää ammattitaito ja mahdolliset todistukset selvittämättä, koska tällaisten asioiden kyselemiinen asettaa kolmasmaailmalaiset auttamattomasti epäedulliseen asemaan.

   Poista
  2. Jos ns. etninen tai rodullistettu pääsee työhaastatteluun, mutta ei sitten kuitenkaan saa työpaikkaa, niin onko kyse automaattisesti rasismista. Käykö niin, että jos hän pääsee haastatteluun, on työpaikka jo varma. Eikös Helsingillä ole "positiivinen syrjintä" käytössä. Pohdinta nousee ikäänkuin uudelle tasolle.
   Syrjintäähän se positiivinenkin on, mutta kohde on silloin pottunokka, jolloin asiaa ei tarvitse huomioida.

   Poista
  3. Minusta tuo paperivaiheen anonyymius ei sinänsä ole kovin suuri mörkö, mutta jos jälkimmäisen anonyymin pelko muuttuu todeksi ollaan todella vaarallisella tiellä. Eli pelkkään haastatteluun pääsyn ei pitäisi missään tapauksessa tarkoittaa automaattista työpaikkaa. Ei edes positiivisen syrjinnän varjolla.

   Poista
  4. Paperiton viranhaku merkitsee sitäkin, että tutkintotodistuksia ei tarvita, koska niistä näkyy nimi ja kenties sen kautta sukupuolikin sekä ulkomaalaisuus.

   Poista
 3. Sama kait vaikka hesa täyttys karvakäsistä sun muista, mutta kun se hesan alue loisii muun Suomen kustannuksella, ja imee verotuksen kautta kaikken ..

  VastaaPoista
 4. Maanpetturit vallankahvassa:

  ”YK:n GCM-siirtolaissopimuksen käsittelyyn Suomessa liittyvät dokumentit”,
  https://www.kansalainen.fi/suomen-virallinen-kanta-gcm-sopimukseen/

  Horroksessa olevan lammaslauman teuraalle taluttaminen jatkuu keskeytyksettä.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juho Eerolan Fb-sivulla on tieto, että asia tulee uudelleen käsittelyyn hallinto- ja ulkoasiainvaliokunnassa. Sellaiseen äänestykseen, josta kunkin kansanedustajan kanta asiaan tulisi julki, se ei ilmeisesti kuitenkaan tule, mikä on suuri tappio äänestäjien näkökulmasta.
   Kysymyksessähän on tällaisen vastaanottamaan veronmaksajan kannalta niin täysin pähkähullun järjetön sopimus, että ei riitä sanat kertomaan.
   Siksi olisi ollut hyvä tietää, ketkä sen tulevat hyväksymään Suomen osalta.

   Poista
  2. Demokratiassa voisi tällaisessa tilanteessa kuvitella olevan jonkinasteista avoimuutta. Mutta jos ei ole, niin sitten ei. Kysymys kuuluu: onko se demokratiaa?

   Poista
 5. Hieno kirjotus usarissa hankamäeltä
  http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264760-miksi-gcm-pitaa-hylata
  Jumaluuskompleksia kärsivä Max Jussila ei ole viellä näkynyt länkyttämsääs tuolla ..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!