tiistai 31. tammikuuta 2017

Islamin on tehtävä pesäero menneisyytensä ja terrorismin kanssa

Maahamme on syntynyt uusi nettilehti. Se on nimeltään Oikea Media. Lehden tavoitteena on pääkirjoittaja Marko Hamilon mukaan antaa ääni "niille suomalaisille, joita valtamedia ei kuuntele ja jotka se suoranaisesti haluaa vaientaa. Me haluamme tehdä hiljaisen enemmistön tietoiseksi siitä, että se on enemmistö, ja että sen ei tarvitse hävetä mielipiteitään ja maailmankatsomustaan."

Kuten viime lauantaina kerroin, tulee tämä Professorin ajatuksia -blogi olemaan osa tuota uutta - ja toistaiseksi vasta betaversiona toimivaa - lehteä. Sen merkkinä on alla oleva teksti julkaistu eilen Uudessa Mediassa.

* * *

Yksi viikonlopun uutistarjonnan suurista kysymyksistä koski islamin ja islamilaisen terrorismin asemaa ja keskinäistä suhdetta maailmassa. Asian nosti esiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kieltäessään Syyrian, Sudanin, Libyan, Somalian, Iranin, Irakin ja Jemenin kansalaisilta pääsyn maahansa - perusteena heidän aiheuttamansa terrorismiuhka.

Käytännössä kaikki viime vuosien näyttävimmät terroriteot ovat olleet muslimien tekemiä: New Yorkin 9/11, Lontoon metro, Madridin juna, Pariisi, Bryssel ja niin edelleen. Lisäksi islaminuskoiset henkilöt näyttävät harrastavan länsimaissa hyvin yleisesti mikrotason terrorismia (raiskauksia ja muuta väkivaltaa), jonka ilmenemismuodot voidaan tulkita suoraan islamin oppeihin liittyviksi. Perusteeksi käy se, että Koraani ja hadithit sanatarkasti tulkittuna oikeuttavat toisuskoisiin kohdistuvan väkivallan.

Muslimeihin kohdistuvaa epäluuloisuutta ei vähennä myöskään se, että uskonoppineet ovat osoittaneet puheillaan joko avoimesti tai suljetusti halveksivansa naisten ja seksuaalisten vähemmistöjen ihmisoikeuksia. Eivätkä asiaa ainakaan paranna islamin nimeen vannovan ns. kalifaatin sotureiden suorittamat ihmiskunnan yhteisen perinnön tuhoamiset ja raa´at murhat.

Mikäli Donald Trump jatkaa muslimien vastaisella linjallaan, ja monissa Euroopan maissa maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatus kasvaa, syntyy maailmaan islaminuskoisten kannalta aivan uudenlainen tilanne. Siinä heidän liikkumisvapautensa maailmalla vähenee, heidän kotimaidensa talous heikkenee ja heidän arvojansa ryhdytään yleisesti pitämään epäinhimillisinä.
Tästä syystä on nähtävä, että Trumpin muslimimaahanmuuttokieltojen merkitys ulottuu paljon laajemmalle kuin äkkiseltään saattaisi kuvitella. Tilanteen laukaisemiseksi islamilaisen maailmanyhteisön pitäisi lopultakin katsoa peiliin ja pystyä rakentavaan itsekritiikkiin.

Sen askelia olisivat vanhoillisten muslimimaiden selkeä irtisanoutuminen islamistiterroristeista ja sen osoittamiseksi näille suuntautuvan taloudellisen ja muun avun sanktiointi sekä siihen syyllistyneiden näyttävä tuomitseminen. Islamilaisten oppineiden tulisi puolestaan tunnustaa eriuskoisten samanarvoisuus antamalla esimerkiksi yhteinen julkislausuma asiasta ja sulkemalla yhteisönsä ulkopuolelle sellaiset imaamit, jotka kieltäytyvät julkilausuman allekirjoittamisesta.

Tavallisten muslimien kohdalla länsimaihin kohdistuneista terroriteoista riemuitsemisen pitäisi loppua. Tai jos sellaista ilmenee, tulisi paikallisten ja kauempanakin vaikuttavien imaamien tuomita se yksiselitteisesti ja julkisesti islamin vastaisena.

Samoin olisi hyvä, jos islamin uskonoppineet toteaisivat tietyt Muhammediin liittyvät opetukset vanhentuneiksi ja nykypäivään sopimattomiksi. Näihin kuuluvat väkivaltaiseen jihadiin yllyttämisen lisäksi erityisesti alaikäisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön, naisten pukeutumiseen ja oikeudelliseen asemaan sekä seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksiin liittyvät asiat.

Mikäli islamilainen maailma ei kykene näihin muutoksiin on vaarana sen sulkeminen erilleen muusta maailmasta ja käpertyminen itseensä. Yhdessä maailman öljyriippuvaisuuden vähenemisen kanssa sellainen tulisi johtamaan erityisesti öljyrikkaiden muslimimaiden paluuseen kohti köyhyyttä ja menneisyyttä. Se ei olisi noiden maiden tavallisten asukkaiden etujen mukaista, eikä myöskään elintasonsa menettämisen takia kapinoivien ihmisten ahdistaman yläluokan intresseissä.

Itse toivon, että Donald Trumpin valtaantulon seurauksena saisimme nähdä syvällisen muutoksen islamilaisessa maailmassa. Näin toimien muslimimaailma voisi integroitua osaksi maailman taloudellista kehitystä ja sellaisena nousta uuteen kukoistukseen. Tällä kertaa kestävästi sekä jakaen muun maailman kanssa näkemyksen yhdessäolon edellytyksistä, uskonnonvapaudesta ja ihmisoikeuksista.

Valitettavasti pelkään, että optimismini islamilaisen maailman muutoksesta osoittautuu vääräksi ja tulemme jatkossa näkemään entistä suurempia ristiriitoja länsimaiden ja islamilaisten valtioiden välillä. Siinä taistelussa lopputuloksen ratkaisee vain yksi osapuoli: se on teknisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja sotilaallisesti ylivoimainen länsi.

Mikäli se pitää puolensa, ei islamista ole huolta. Sen sijaan lännen sinisilmäisyyden jatkuessa väestöpaine kehitysmaista ajaa länsimaisen sivistyksen ja hyvinvoinnin alas, jolloin lopputuloksena syntyy ennalta arvaamattomia kulttuurisia raunioita ja pahimmillaan koko ihmiskunnan kultakauden loppu. Siksi olisi meidän länsimaalaistenkin kannalta tärkeää, että islam katsoisi totuutta silmiin, tekisi pesäeron terrorismiin ja korjaisi sekä uskonnolliset että maaliseen elämään vaikuttavat oppinsa sivistyneiden arvojen kanssa yhteensopiviksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kolme näkemystä islamista
Kun minä kuolen...
Demokratiasta ja islamista

10 kommenttia:

 1. Tämä se ihmetyttääkin, ettei länsimainen maailma kykene yksituumaisesti vaatimaan muslimeilta selkeätä pesäeroa blogistinkin mainitsemasta toisuskoisten halveksunnasta ja vihasta. Sen sijaan heidän ympäripyöreät ja väistelevät kommenttinsa esimerkiksi paneelikeskusteluissa hyväksytään.

  Yhä uudelleen joutuu myös pohtimaan, mikseivät tulijat selvästi irtisanoudu niistä kulttuuripiirteistään, jotka ovat olleet lähtömaissa luomassa ahdistusta ja suoranaisia vainoja. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että vahvan kielimuurin takana toimivat islamistisaarnaajat yms nostattavat voimakasta pelkoa ja vastustusta kiihotustyöllään.

  Uskomatonta myös, ettei suvereenilla valtiolla olisi oikeutta päättää, ketkä sen alueelle saapuvat. Muslimit vain niittävät sitä satoa, jota oppinsa vanhoillisimmilla ja uudistuskyvyttömillä aineksilla kylvävät.

  VastaaPoista
 2. Pahoin pelkään, että koska islamilaiset maat ovat koulutuksessa ja ihmisoikeuksissa näin paljon jäljessä länsimaista, muutos ei voi tulla rauhanomaisesti. Taitaa siten tulla Ranskan vallankumousta muistuttava tilanne, kun islamilainen maa toisensa jälkeen jää eristykseen elämään omillaan. Islamilaiseen mentaliteettiin kuulúu aina etsiä syy peilin takaa vaan ei peilistä. Siksi, kun tilanne menee tarpeeksi pitkälle, päänsä menettää pappisluokka ja eliitti.
  Ei kaunista katsottavaa, mutta väliinkään täältä lännestä ei pidä mennä.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Valtavat mielenosoitukset Trumpin maahantulokieltoa vastaan osoittavat vain liberaalien vasemmistolaisten tekopyhyyttä, koska Obaman julistaessa kuuden kuukauden kiellon Irakista matkustavia kohtaan 2011, asia hyväksyttiin mukisematta, eikä siinä kai mitään oikeudellista pulmaakaan löydetty. Obamaan kohdistuva henkilöpalvonta salli hänen tehdä samoja 'pahoja' asioita kuin Trump tekee ilman kritiikkiä.

  Huvitti muuten sekin, että kun Trump ilmoitti asiasta, ensimmäisenä nousi amerikkalainen islamilainen ihmisoikeusjärjestö vastahankaan puolustaessaan muslimien ihmisoikeuksia. Islamilainen ihmisoikeusjärjestö on jo käsitteenä oksymoron. Ei islam ole koskaan puolustanut esim. naisten ihmisoikeuksia. Lännessäkin vasemmisto, joka sanoo puolustavansa ihmisoikeuksia, tarkoittaa niillä nykyään ryhmä- ei yksilönoikeuksia.

  VastaaPoista
 4. Pahoin pelkään, että islam ei anna muslimeille mitään mahdollisuuksia tehdä pesäeroa menneisyydestään eikä terrorismista.
  -pp-

  VastaaPoista
 5. Islam ei pelkästään oikeuta sitä väkivaltaa vääräuskoisia kohtaan vaan yksiselitteisesti vaatii sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ainakin kirjaimellisesti tulkittuna.

   Poista
  2. Tarkoitat varmaan samanlaista tulkintaa, jota Daesh ja Taliban soveltaa koraanin lukemiseen.

   Poista
  3. Niinpä tietenkin.Tapa vääräuskoiset joka toistuu muodossa jos toisessakin tosiaan tarkoittaakin tietenkin ihan päinvastaista.On rasismia epäillä että niin ei olisi.Myös se että samat tekstit tekevät erittäin selväksi että niitä ei ole tarkoitus tulkita vaan totella puhuu vahvasti virallisen totuuden puolesta.Ihan tulkintakysymyshän se vain on.

   Poista
 6. Tuhkaa huolestuttaa niiden öljyvaltioiden tilanne, toistaiseksi ne öljyrahalla pitäneet itsensä ja lähimaat pystyssä. Samalla myös itsensä vallassa, kun öljy alkaa ehtyä, tilanne kiristyy.

  Kyyneliin tämä vain päättyy

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!