torstai 5. tammikuuta 2017

Avustusjärjestöt tuplajättipotin perässä

Tänään huomiotani herätti Helsingin Sanomien pikku-uutinen, jonka mukaan avustusjärjestöt arvostelevat kehitysapurahojen suuntaamista pakolaisten auttamiseen avunantajamaissa. Julki lausuttuna perusteluna on se, että näin käytetyt rahat jäävät rikkaisiin maihin.

Ovatko järjestöt siis tulleet kaltaisteni maahanmuuttokriitikoiden rinnalle. Mehän vaadimme pakolaisia autettavan lähtömaissaan tai niiden lähiympäristössä sen sijaan, että ylläpidämme meneillään olevia jättiläisarpajaisia, joissa röyhkeimmät (nuoret miehet) saavat lottovoiton länsimaisten lihapatojen äärelle toisten (naiset, lapset ja vanhukset) jäädessä nuolemaan näppejään. Eli että hyväntekeväisyyteen käytettävissä olevat varamme käytettäisiin nykyistä tehokkaammin, tasapuolisemmin ja oikeudenmukaisemmin.

Haluaisin toivoa, että järjestöjen kannanotossa olisi kyse tästä. Valitettavasti joudun kuitenkin epäilemään, etteivät järjestöt sittenkään ole tullet omalle linjalleni, vaan hakevat toiminnalleen tuplajättipottia. Eli sitä, että niiden toimintaa rahoitettaisiin entiseen tapaan kehitysmaissa ja uusilla rahavaroilla myös länsimaissa.

Toisin sanoen arvelen avustusjärjestöjen kannanoton taustalla olevan pyrkimyksen niiden parissa toimivien hyväksi menevien maailmanparannusvarojen lisäämiseksi. Siten vaatimuksen sisältönä lienee ennemminkin uusien varojen osoittaminen pakolaisten auttamiseen kuin ns. pakolaisbisneksen lopettaminen.

Käsitystäni tukee se, etten ole havainnut yhdenkään ns. avustusjärjestön vaativan pakolaisbisneksen lopettamista. Pikemminkin päin vastoin.

Tässä yhteydessä on siis vain pidettävä pää kylmänä ja muistettava, ettei hullu ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kehitysavun leikkaaminen ei ole Suomen (tai ainakaan Kepan) etu
Sirpa Paatero pahana humanitaaristen kriisien puolesta
800 euron jokavuotinen tulonsiirto lapsiperheiltä kehitysapu-apparaatille tyydyttää suomalaisia

5 kommenttia:

 1. Ja sitten, nämä rikkaat öljymaat! On melkein unohtunut, että vastuun kai kuuluisi olla nimenomaan heillä. Vaadittakoon heiltä uskonveljiensä tukemista, vaikkapa sunnit sunneille, shiiat shiioille jne! hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi rauhanuskonnon sallivat vastuunjakamisen myös oman lahkon ulkopuolelle. Siis shiiat sunneille tai sunnit shiioille. Samaa Allahia ja profeettaa he kuitenkin palvovat.

   Poista
  2. Siinäpä se, tämä tuntuu usein olevan kaikkein vaikeinta. Joskus tuntuu, että monet palvovat mieluiten vanhoja kaunoja, että se kuuluu 'identiteettiin'. hh

   Poista
 2. Maailmanparantajien palkankorotusvaatimus. Taitavat olla ainoa ryhmä joka esittää palkankorotusvaatimuksia eikä -anomuksia.

  Muuten, se sanonta menee täydellisenä: "ei se ole hullu joka pyytää, se on tyhmä joka maksaa".

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!