lauantai 14. tammikuuta 2017

Pelko valtaa alaa Ruotsissa

Helsingin Sanomat otsikoi tänään näyttävästi, kuinka "turvattomuuden tunne yleistyy Ruotsin kaduilla". Itse jutussa kerrottiin kyselytutkimuksesta, joka on osoittanut asian.

Tarkalleen ottaen tutkimus osoitti noin kolmanneksen ruotsalaisnaisista kokeneen turvattomuuden tunnetta kulkiessaan kotikulmillaan myöhään illalla. Turvattomuuden syitä ei kovin tarkasti pohdittu, mutta jutussa mainittiin muun muassa rikollisjengien välienselvittelyt ja seksuaalirikosten määrän viimeaikainen lisääntyminen.

Tutkimuksen tehnyt viranomainen oli neuvoton. Hänen omien sanojensa mukaan "mitä tarkasti pitäisi tehdä emme osaa sanoa".

Ruotsissa päivystävä toimittaja Elina Kervinen puolestaan halusi nähdä asiat toisin. Hänen mukaansa varjoon on jäänyt todellinen Ruotsi, "jossa talous kasvaa kovaa vauhtia, työttömyys vähenee ja koulutulokset ovat yhä parempia. Kaduillakin yli 80 prosenttia kokee yhä olevansa turvassa."

Meillä Suomessa vuoden 2015 turvapaikkasirkus on tunnetusti rauhoittunut. Tosin tulijatulvan jäljiltä maahan on jäänyt epämääräinen joukko laittomia maassaolijoita, jotka aiheuttavat sisäministerin Paula Risikon (kok) mukaan turvallisuusuhan.

Vaikka tämän kirjoituksen alussa linkitetty juttu ei sitä suoraan mainitsekaan, aiheuttaa tietyistä kulttuureista tuleva maahanmuutto joka tapauksessa turvallisuusuhan naisille. Sen osoittaa esimerkiksi Suomen tuore tilasto, jonka mukaan ilmoitettujen ulkomaalaisten tekemien seksuaalisten ahdistelujen määrä kasvoi maassamme viime vuonna peräti 202 prosenttia.

Tätä taustaa vasten aamun lehden huolestuttavin uutinen kertoi Italiasta. Sen mukaan Eurooppaan Italian kautta tulevia oli viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin - kaikkiaan 181 000 ihmistä. Kreikan kautta tulijoita oli melkein yhtä paljon, yhteensä 175 000.

Eurooppaa uhkaava tulijavyöry ei siten ole suinkaan loppunut, vaikka Turkin kanssa tehty sopimus onkin toiminut tehokkaasti. Riskinä kuitenkin ovat sekä muiden reittien vilkastuminen, että varsinkin Turkin kanssa tehdyn sopimuksen kaatuminen ja sinne patoutuneiden tulijoiden vyöry Unionin alueelle.

Suomen osalta on siksi tärkeää, että maamme vetovoimatekijät pidetään minimissään. Onneksi tämän tuntui ymmärtäneen myös sisäministeri, jonka mukaan "emme voi ajatella, että nykyinen toimeentulotukilaki koskisi laittomasti maassa olevia".

Lisäksi hän linjasi omia periaatteitaan näin: "jos me rupeamme kovasti täällä jakamaan tukimuotoja, se on signaali. Sana kiirii. Ei Suomen pidä olla houkuttelevampi kuin muiden maiden, mutta meidän pitää kantaa vastuumme ja auttaa kantokykymme mukaan."

Juuri nyt tuo vastuu ja kantokyky on loppuun asti käytetty. Sopii siis toivoa, että maamme poliittisilla päätöksentekijöillä ja viranomaisilla on valmius pysäyttää mahdollinen uusi tulijaryntäys riittävillä keinoilla, jotta vuoden 2015 tapahtumat jälkiseurauksineen eivät toistu.

Tai että Suomen vetovoimatekijät on saatu pudotetuksi niin alas, ettei elintason perässä tulevia enää kiinnosta edes pyrkiä tänne. Tai että EU-maiden väliset rajat pitävät niin, etteivät tulijavirrat edes ulotu tänne pohjolan perukoille.

Lisäksi olisi hyvä, jos seuraavasta talvesta syntyisi laittomasti Suomeen jääneille sen verran karu kokemus, että he päättäisivät suunnata kulkunsa kohti etelää - joko kotimaihinsa tai muualle EU-maihin. Jälkimmäistä voidaan edistää minimoimalla laittomasti maassa oleskeleville suunnattava hätäapu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Veret seisauttavia seksuaalirikostilastoja
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Ruotsiin maahanmuuttovaalit, entä Suomeen?

12 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti "Tutkimuksen tehnyt viranomainen oli neuvoton. Hänen omien sanojensa mukaan "mitä tarkasti pitäisi tehdä emme osaa sanoa".".

  Yksi vaihtoehto on käyttää omaa järkeä.
  Tietysti jos sen seuraus on, että
  viranomaisten toiminta johtaa oman maan kansalaisten suojelemiseen,
  se voi olla vaikeaa. Miksi omien kansalaisten suojeleminen Euroopassa on niin vaikeaa?
  (lukijat varmaan arvaa mitä pitäisi tehdä, jotta omia suojellaan...)

  Toinen vaihtoehto on tehdä ekskursio esim. Unkariin ja keskustella paikallisten
  ihmisten kanssa keinoista turvallisuuden lisäämiseksi. Esimerkiksi henkilö nimeltä Viktor Orbán omaa näkemyksiä asian hoitamiseksi.
  Täysin toinen asia sitten on uskaltavatko Ruotsalaiset ottaa mahdollisista neuvoista vaarin?

  Neuvottomuudesta herää kysymys kumpi on tärkeämpää, kasvojen menetyksestä johtuvan häpeän välttäminen vai
  oman maan kansalaisten turvallisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtu tämä kolmas vaihtoehto neuvottomalle viranomaiselle. Katsoo wikipediaa ja löytyy
   "Ruotsidemokraatit (ruots. Sverigedemokraterna, SD) on vuonna 1988 perustettu ruotsalainen kansalliskonservatiivinen puolue. Sen tärkein poliittinen kysymys on Ruotsin maahanmuuton rajoittaminen."

   Varmaan heilläkin on neuvoja turvallisuuden lisäämiseksi ja pelon lieventämiseksi.

   Poista
 2. Olen edelleen(kin) hämmentynyt ruotsalaisten totaalisesta kyvyttömyydestä ajatella loogisesti kun kysymys on maahanmuutosta. En kertakaikkiaan ymmärrä, että onko osaan ruotsalaisista pesiytetty jonkinlainen itsetuhomekanismi vai mistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko synä 200 vuotta jatkunut rauhan ja hyvinvoinnin kausi, joka on veltostuttanut ruotsalaiset kykenemättömiksi puolustamaan omaa kansaansa ja valtakuntaansa? Vähän samaan tapaan kuin Länsi-Rooma rappeutui joutuakseen germaanien tuhoamaksi; germaanit puolestaan veltostuivat mukavassa välimerellisessä elämässä nopeasti joutuakseen bysanttilaisten ja arabien tuhoamiksi?

   Liiallinen hyvinvointi vaikuttaisi sopivan huonosti pohjoisille kansoille.

   Poista
 3. Tärkeä ohje: ei anneta pelolle valtaa. Ruotsalaisten oma vika, jos antavat.

  Seksuaalirikoksista: joissakin barbaarimaissa naiset on säkitetty, etteivät barbaarimiehet alkaisi raiskailemaan. Auttaisikohan tämä keino Suomessakin vähentämään seksuaalirikoksia?

  Mitä muuten ministeri Risikkoon tulee, niin olsiko hän ollut aina järkevä vai onko järki nyt alkanut palautumaan päähän?

  VastaaPoista
 4. Snaphanen-sivustolla oli 12.1. Den svenske fitna -kirjoitus, missä aika ilkein sanakääntein käytiin Ruotsin turvattomuutta läpi:

  Omissa käsissä oleva ja rauhanomainen yhteiskunta ei tule koskaan takaisin, siitä ovat ruotsalaispoliitikot pitäneet huolen. Sen ovat tuhonneet ikuisiksi ajoiksi sosialistien, liberaalien, idealistien ja naisten ja naismaisten miesten joukko, jotka ottivat vallan ja hoitelivat asiat niin, että tuho pääsi syntymään.

  Ruotsista on tullut kaatopaikka toimimattomien maiden rikollisille kansalaisille ja prosessin edetessä Ruotsista itsestään tulee epäonnistunut, romahtanut valtio. Ruotsia johtaa heikot, veltostuneet ihmiset, jotka eivät saa neuvoteltua rikollisen palautusta edes surkimusvaltion kanssa. Madamemaa on tiukasti sidottuna rikollisten ihmisoikeuksiin. Ruotsi on kuva eurooppalaisesta perikadosta, missä mistä tahansa maailmaa voi tulla haukkaamaan palan sen mätänevästä ruumiista. Ruotsalaiset valittavat ongelmiaan ikäänkuin ne ovat taivaasta heille pudotettu, eivätkä laita vastuuseen niitä konkreettisia ihmisiä, jotka ovat tuhon aiheuttaneet.

  Naiset ovat ottaneet asiat hoitaakseen, ja he ovat ajaneet maanosan tuhoon. Ruotsalaisnaiset ovat erityisen ärsyttäviä. Ruotsissa ei ole yhtäkään tv- tai radioohjelmaa, missä ei neljä punavihreää rouvaa istuisi järjestelemässä maailman asioita.

  VastaaPoista
 5. Tähän se viranomaisten neuvottomuus pahimmillaan johtaa, katso US:

  16-vuotiaan ampuminen bussipysäkille järkyttää Malmössa: ”Täytyykö alkaa käyttää luotiliiviä?”

  https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/212282-16-vuotiaan-murha-bussipysakilla-jarkyttaa-ruotsissa-taytyyko-alkaa-kayttaa

  VastaaPoista
 6. Olisiko peräti suomalaisten geneettinen erityispiirre ettei anneta pelolle valtaa jos asiat menevät samaan tilaan mitä Ruotsissa ovat menossa.
  Voidaan katsella säälien ruotsalaisia kun hermo petti juuri kun ihana monikulttuurisuus alkoi puhjeta kukkaansa.

  VastaaPoista
 7. Kun kaatopaikalle sysätään tarpeeksi muualle kelpaamatonta ainesta, maaperä on lopullisesti pilattu. Mätä tihkuu ikuisesti esille, vaikka kuinka peiteltäisiin. Jälkiviisaus ei enää auta.

  Ruotsi on jo tuhottu. Meillä päättäjät tahtovat samaa. Suomi100 on jakomielitautinen kampanja, jossa kaivelemaan laarinpohjalta menneiden sukupolvien ponnistelujen jäänteitä.

  VastaaPoista
 8. Ei ole mikään ihme, että ruotsalaiset naiset tuntevat itsensä turvattomiksi. Verrataanpa Ruotsin rikostilastoja vuodelta 2015 Suomen vastaaviin vuodelta 2012. Sieltä löytyy seuraavia lukuja:
  Poliisille ilmoitettujen raiskausrikosten määrä: Ruotsi 6 000 Suomi 900
  Raiskauksen tekijä uhrille ennestään tuntematon: Ruotsi 70 % Suomi 17 %
  Tekopaikkana julkinen tila tai ulkotila Ruotsi 60 % Suomi 25 %

  Kun huomioidaan väkilukujen ero, ruotsalaisnaisella oli suomalaiseen siskoonsa verrattuna suunnilleen 3,5 kertainen todennäköisyys joutua raiskatuksi, mutta peräti 15 kertainen todennäköisyys joutua ulkona tuntemattoman raiskaamaksi. Vuonna 2012 Suomi oli tämän päivän Ruotsiin verrattuna lintukoto ja Hesarin toimittajillakin oli varaa tehdä useamman sivun kohujuttuja kaula-aukkoon tuijottelevista suomalaisista miehistä. Nyt, kun katurauha on menossa Ruotsin suuntaan ja maahanmuuttajien osuus seksuaalisesta väkivallasta jyrkästi noussut, nämä jutut ovat melkoisesti vaimenneet. Raiskauksen asemesta kauheimman rikoksen aseman on perinyt vihapuhe.


  Ruotsissa on reagoitu huonontuneeseen turvallisuustilanteeseen, joskin kovin jälkijättöisesti. Kun seuraa suomalaista mediaa, näyttää vahvasti siltä, että tähänkin asiaan heräämisessä meillä tullaan olemaan ainakin ne 10 vuotta Ruotsista jäljessä. Ainakin päätellen siitä, että Elina Kervinen hehkuttaa talouden kasvua mutta jättää huomiotta sen Ruotsin mediassa näkyvän huolen. Bruttokansantuote kun kyllä kasvaa, mutta henkeä kohti laskettu bruttokansatuote laskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloudellinen paine Ruotsissa on todellinen mutta ei vielä ole tullut päättäjien, saati yleisön tietoon. Ruotsissa on kuitenkin asiaa tuntevien kansalaisten tietotaidolla arvioitu jo n. vuosi sitten, että kun kansainvaellus laskeutuu kuntien harteille mistä siis on jo tehty päätös, niin veroäyriä joudutaan nostamaan 2 yksiköllä ja Malmön tapaisissa keskittymissä n. 5-6 yksiköllä. Tämän suuruusluokan korotus ei onnistu enää millekään kunnalla vaan ratkaisujen pitää olla valtakunnan tasoisia. Yksi kunta on jo kieltäytynyt ottamasta lisää muuttajia ja julistanut, että tulijat ottakoot yhteyttä mahdollisiin yksityisiin auttajiin. Kunnalla ei ole enää mitään annettavaksi. hh

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!