keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Hollannin pääministeri teki suuren inhimillisen teon

Hollannin pääministeri Mark Rutte on tehnyt johtopäätöksensä tosiasioista ja saattanut julkisuuteen näkemyksensä, jonka mukaan ne jotka eivät sopeudu maahan tai jotka arvostelevat sen arvoja, tulisi "käyttäytyä normaalisti tai lähteä pois".

Pääministeri totesi myös, että hollantilaiset kokevat olonsa kasvavissa määrin epämieluisaksi niiden Hollantiin muuttaneiden vuoksi, jotka "ahdistelevat homoja, viheltävät lyhythameisille naisille tai leimaavat tavallisia hollantilaisia rasisteiksi". Lisäksi hän totesi en itsestäänselvyyden, että, "jos asut Hollannissa, missä tapamme kohdella toisia ihmisiä tekee hulluksi, sinulla on vaihtoehtoja. Lähde pois, ei täällä ole pakko olla."

Pääministerin sai luultavasti avautumaan kilpailevan puolueen realismi maahanmuuton suhteen. Sen puheenjohtaja  Geert Wilders vastasikin pääministerin ulostuloon toteamalla, että tämä on vastuussa "avoimista rajoista, turvapaikkatsunamista, massamuutosta, islamisaatiosta, valheista sekä petoksesta".

Aika näyttää kuinka kilpailu vallasta Hollannissa ratkeaa. Oleellista tässä vaiheessa on kuitenkin se, että ongelman karut realiteetit on lopulta lausuttu ääneen myös perinteisen poliittisen vallanpitäjän suulla. Se ei voi olla vaikuttamatta niihin lukuisiin kansalaisiin, jotka ovat epäilemättä nähneet ongelman, mutta tukahduttaneet siitä seuraavat loogiset johtopäätökset johtuen julkisuuden paineista poliittisesti korrektiin ajatteluun.

Jos ja kun hollantilaiset nyt tarttuvat käsissä olevaan ongelmaan tosiasioiden pohjalta, astuvat eurooppalaiset pitkän askeleen kohti oman kulttuurinsa ja vapaan länsimaisen elämätavan puolustamista. On vaikea kuvitella suurempaa tekoa inhimillisen Euroopan ja koko maailman puolesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hollannitar pakeni uljasta muslimisoturimiestään
Verovaroin tuettua väkivaltaa ja lahjontaa
Suomalaiset ovat ainutlaatuisia

4 kommenttia:

 1. Näyttää siltä, että kaikki maat ajavat Suomen ohi sananvapaudessa oikealta ja vasemmalta

  VastaaPoista
 2. Alankomaat ja Tanska, ehkä maailman kaksi vapaamielisintä ja suvaitsevaisinta maata, näyttävät omaavan maahanmuuttoasioissa hyvin samankaltaiset ja yleisestä länsieurooppalaisesta trendistä poikkeavat asenteet. Tanskan kohdalla tämä on jo pitkään näkynyt käytännönkin tasolla.

  Olisikohan niin, että aidosti suvaitsevissa ja sananvapautta arvostavissa yhteiskunnissa ymmärretään se mistä ns. suvaitsevaisuuden paradoksissa on todella kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltähän tuo näyttää. Toisaalta niissä on myös ollut Suomea enemmän ongelmia, joten itsepetos on vaikeampaa

   Poista
 3. Johtavat suomalaiset poliitikot eivät nähneet mitään vikaa kommunismissa. Vaikka sukupolvi on vaihtunut, maahanmuutosta ei uskalleta sanoa mitään kielteistä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!