lauantai 28. tammikuuta 2017

Seksuaalivalistus ja raiskaukset

Helsingin Sanomat on löytänyt viisaudenkiven nopeasti lisääntyneisiin maahanmuuttajataustaisten raiskauksiin. Tuo lääke on valistus.

Lehden mukaan "epäiltyjen joukossa oli myös monia turvapaikanhakijoita. Tämä osoittaa sen, miten tärkeä osa kotouttamista seksuaali- ja tasa-arvovalistus on. Valistus on tär­keää paitsi seksuaalisen väkivallan ehkäisemiseksi myös turvapaikanhakijoiden oman tulevaisuuden kannalta. Yhden tekemä rikos leimaa helposti koko ryhmän."

Humanitaariseen maahanmuuttoon liittyvästä seksuaaliväkivallasta on puhuttu vuosikausia. Itse kirjoitin aiheesta ensimmäistä kertaa tämän blogin alkumetreillä syyskuussa 2010, ja monet muut jo kauan sitä ennen.

Siksi olisi merkillistä, mikäli tulijat olisi vastaanottokeskuksissa jätetty valistamatta seksuaalisuudesta ja tasa-arvosta - sekä naisiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta. Jos tilanne epäuskostani huolimatta on ollut tämä, on syytä saattaa vastaanottokeskusten kotouttamisohjelmista päättäneet tahot vastuuseen laiminlyönnistään.

Se on nimittäin vakava. Kuten lehti totesi, joidenkin maahanmuuttajien tekemät rikokset leimaavat koko maahanmuuttajaryhmän. Tai tarkemmin sanottuna ovat jo leimanneet. Ja mikä vielä vakavampaa: jokainen raiskauksen uhri joutuu käymään läpi järkyttävän tragedian, joka pahimmillaan pilaa koko loppuelämän.

Lehti otti kantaa myös eri kaupunkien eroihin seksuaalirikosten selvittämistehokkuudessa. Sen mukaan "eroille voi olla monia selityksiä, mutta mikään niistä ei lohduta raiskauksen ­uhria. Uhrien oikeusturvan kannalta on hyvä, että sisäministeri on pyytänyt Poliisihallitukselta asiasta selvitystä."

Toki rikollisen uhria saatta hiukan lohduttaa syyllisen kiinnijääminen, mutta olen aivan varma siitä, että häntä lohduttaisi vieläkin enemmän, mikäli rikos olisi jäänyt tekemättä. Enkä valitettavasti usko, että pelkällä valistuksella voitaisiin saavuttaa siinä asiassa kovin merkittäviä tuloksia - eikä ainakaan kovin lyhyellä aikavälillä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mediakritiikkiä Ylen raiskaus-väitteistä
Maahanmuuttajat raiskaajina
Maahanmuutolla on seurauksia, mutta myös hinta

8 kommenttia:

 1. Tähän mennessä en ole kuullut kenenkään puhuvan uhrien jälkihoidosta. Onko siihen edes erikseen rahoitusta, vaikka tarvetta aivan selvästi olisi. Että yhteiskunnan pitäisi ottaa huomioon myös maahanmuuton negatiiviset vaikutukset ja kohdentaa Käyttövaroja siihenkin. Terapiaa pitäisi saada helposti eikä pitkän prosessin jälkeen. Raiskaus ei ole läpihuutojuttu oli mitä sukupuolta tahansa. Ja sairaita ovat sen tekijätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekijät... hmmm... Sairaita? Vai sairaassa kulttuurissa kasvaneita, onko heidät jo pikkupoikana kasvatettu omassa kulttuurissaan normaaleiksi mutta meikäläisittäin katsoen sairaiksi?

   Poista
 2. Tekijöiden joukossa on paljon afgaaneja, joiden kohdalla voidaan mahdollisesti puhua tekojen "periytymisestä". Afganistanissa on yleistä, että vanhemmalla miehellä on sukupuolisuhde esipuberteetti-ikäiseen poikaan. Tätä ei katsota islamin kieltämäksi homoseksuaalisuudeksi.

  VastaaPoista
 3. Miksei tosiaan ulkoisteta maahanmuuttajien seksuaalivalistusta Naisasialiitto unionille ja Setalle? Siitä seuraisi mielenkiintoista kognitiivista dissonanssia kummallekin osapuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin noilla luulisi olevan motivaatio kohdillaan.

   Poista
 4. Tekisi mieli sanoa, että voi tuota naiiviuden määrää. Ongelma pystyttiin ennakoimaan. Ongelman oireet tulivat esiin lähes välittömäsi tulijaryntäyksen alettua. Nyt, puolitoista vuotta jälkijunassa, on keksitty taikasana "valistus". Edelleenkään ei ole päästy niin pitkälle, että sanottaisiin selkeästi, minkä sisältöistä ja sävyistä sen valituksen pitää olla ja millä käytännön toimilla sen perillemenoa täytyy tukea. Viestinhän tulee olla pelkistetysti sanottuna seuraava: "Seksuaalinen ahdistelu ja raiskaus ovat vakavia rikoksia. Niitä tulee putkaa, linnaa, vankeutta ja sen jälkeen paluulippu ja maahantulokielto". Ja tätä sanomaa tätä sanomaa pitää tarpeen mukaan toistaa ja tukea sillä, että lievempiinkin ahdistelutapauksiin puututaan nopeasti ja tiukasti.

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman lapsellista idiotismia tai älyllistä epärehellisyyttä.Uskonto joka ei pelkästään kannusta vaan vaatii vääräuskoisten raiskaamista teksteissään vs seksuaalivalistus joltain vääräuskoiselta vähämieliseltä imbesilliltä.No kumpikohan mahtaisi sitten loppujen lopuksi voittaa ideologiana kohderyhmän päänsisäisessä elämässä??Voivoi kun ei nyt sattunut kristallipalloa mukaan..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!