torstai 26. tammikuuta 2017

Halla-aho vaati EU:ta puuttumaan kansalaisjärjestöjen rikolliseen toimintaan

Jussi Halla-aho (ps) on nostanut esille yhden EU:n alueen turvapaikkaryntäyksen keskeisen ajurin. Se on kansalaisjärjestöjen toiminta Välimeren yli lähtevien ihmisten kuljettamisessa Euroopan puolelle.

Tarkalleen ottaen Halla-aho sanoi Helsingin Sanomille, että "Libyan rannikkoa lähellä operoivat kansalaisjärjestöt jo pelkällä läsnäolollaan houkuttelevat ihmisiä lähtemään merelle. Järjestöt jopa yllyttävät ihmisiä olemaan tekemättä yhteistyötä italialaisten viranomaisten kanssa, jolloin heitä ei rekisteröidä mihinkään järjestelmään."

Halla-aho totesi edelleen, että "on hyvin vakava ongelma, että Välimerellä toimii tällainen meritaksipalvelu, joka tuo tuhansittain ihmisiä Eurooppaan, sen sijaan että heidät palautettaisiin takaisin lähtösatamiin...  keskisen Välimeren reittiä pitkin tulleista laittomista maahanmuuttajista suurin osa on taloudellisia siirtolaisia, jotka eivät ole oikeutettuja kansainväliseen suojeluun."

Minun nähdäkseni kansalaisjärjestöjen toiminta on ainakin laittoman maahantulon järjestämistä. Siitä on Suomen laissa säädetty rangaistukseksi sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Käytännössä järjestöt tekevät myös yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa. Salakuljettajathan tekevät miljardiluokan bisnestä, jota järjestöt helpottavat noutaessaan salakuljetetut ihmiset EU:n alueelle kaukaa Välimeren toiselta puolelta. Lisäksi ne ovat rahoittaneet salakuljetusta myös suoraan.

Kaiken kukkuraksi järjestöillä on käytännössä yhteys kuolemantuottamuksiin, koska niiden toiminta yllyttää ihmisiä lähtemään Välimerelle kelvottomilla aluksilla, joiden käytön tavoitteena voi olla ainoastaan pyrkimys tulla pelastetuksi lähellä Afrikan rannikkoa. Kuolemantuottamuksesta Suomen laki määrää sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Edellä kuvatun kiistattoman ongelman ratkaisemiseksi Halla-aho kysyi EU:n komissiolta mahdollisista toimenpiteistä kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktioimiseksi. Kysymys on hyvä, ja odotan suurella mielenkiinnolla komission vastausta siihen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuhoaako ketjureaktio ihmissalakuljettajien bisneksen?
Avustusjärjestöt rahoittavat ihmissalakuljetusta
Ihmissalakuljetus on miljardiluokan bisnes

2 kommenttia:

  1. Halla-aho on loogisena ajattelijana havainnut tämänkin vääristymän turvapaikkaturismissa. Miksi merivartiostot ja merivoimat eivät mene Libyan rannikolle käännyttämään takaisin näitä merikelvottomia paatteja.

    (Omituista on sekin, että robotti testaa minua, olenko robotti).

    VastaaPoista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=TbIc1LZqIAw

    Tuosta voi ihailla Euroneuvostoliiton toimintaa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!