lauantai 5. joulukuuta 2015

Lepsu maahanmuuttopolitiikka tuhosi Perussuomalaisten kannatuksen

Kirjoitin syyskuussa hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan pettyneenä, että soinilaisten kyvyttömyys maahanmuuttopolitiikassa johtuu siihen liittyvän poliittisen paineen puutteesta. Sen jälkeen ovat mielipidetutkimuksen tuottaneet kaipaamaani painetta: esimerkiksi parin päivän takainen Ylen teettämä gallup osoitti Perussuomalaisten kannatuksen pudonneen Vasemmistoliiton kanssa samalle tasolle.

Ylen gallupin jälkeen puheenjohtaja Soinikin heräsi ja totesi Ilta-Sanomien haastattelussa puolueensa kannatuksen kadonneen kehitysmaalaisten maahanvyöryyn. Ja siihen, että se on tapahtunut puolueen lopultakin päästyä hallitukseen vain epäonnistuakseen siellä.

Toki Perussuomalaiset on ollut ainoa merkittävä puolueemme, joka on linjauksissaan kannattanut järkevää maahanmuuttopolitiikkaa. Se ei kuitenkaan ole näkynyt juurikaan Sipilän hallituksen käytännön politiikassa eikä ainakaan tulijavirrassa. Päin vastoin, hallituksen asiasta vastaavan ministerin eli Petteri Orpon johdolla toimet ovat parhaimmillaankin olleet vain reaktiivisia eivätkä ongelmia etukäteen ehkäiseviä.

Nyt kun soinilaisilla ja muillakin suomalaisilla on niin sanotusti kusi sukassa eli löysät housuissa, ovat Soinin puolueen maahanmuuttokriittisten kansanedustajien äänenpainot kiristyneet. Esimerkiksi Juho Eerola ehdotti eilen Suomen Uutisten mukaan, että rikolliset turvapaikanhakijat pitäisi poistaa Suomesta välittömästi. Merkillistä, ettei tällainen itsestäänselvyys ollut Perussuomalaisille välittömästi toteutettava ykkösasia heti Sipilän hallituksen alkumetreillä puoli vuotta sitten.

Edelleen Suomen Uutisten mukaan puhemies Hanna Mäntylä on eilen todennut turvapaikanhakubisnekseen uppoavan miljardeja euroja vastikkeetonta rahaa, eikä näin voi jatkua. Samalla hän vaatii sosiaaliturvan alentamista ja muuttamista vastikkeelliseksi integroitumiskehityksen vauhdittamiseksi. Blogosfäärissä tätä on vaadittu jo vuosia sitten, myös tässä blogissa, joten olisi luullut Perussuomalsiten hallituspolitiikan tässäkin suhteessa aktivoituneen jo kesän aikana.

Jotenkin ole surullinen kaikesta tapahtuneesta. Ryhdikkäällä hallituspolitiikalla Perussuomalaiset olisivat voineet pitää kannatuksensa vaalien aikaisella tasolla tai ehkä jopa sitä korkeammalla. Näin ainakin siitä päätellen, että Suomen Uutisten oman uutisen perusteella vuoden 2014 huhtikuussa 75 prosenttia puolueen kannattajista piti puolueen maahanmuuttolinjausta ratkaisevana (45%) tai paljon vaikuttavana (30%) perusteena kannatukselleen.

Soinin ja puolueen muun johdon käytettävissä on siis ollut kaikki tarvittava tieto siitä, millä perusteella puoluetta on kaksissa viime vaaleissa (siis molemmissa jytky-vaaleissa) äänestetty. Heidän olisi voinut myös kuvitella ymmärtävän, mitä ylivoimaisesti tärkeimmän puolueen nousuun johtaneen asiakysymyksen sössiminen tarkoittaa kannatukselle: nyt nähtyä romahdusta.

Suomen hyvinvoinnin kannalta toivon kahta asiaa. Koska mikään muu merkittävä suomalainen puolue ei edelleenkään ole valmis tekemään realistista maahanmuuttopolitiikkaa, toivon Perussuomalaisten pitävän huolen siitä, että pakolaismajoittaja Sipilän hallitus ryhtyy riittäviin toimiin, joilla haittamaahanmuutto Suomeen saadaan pysähtymään.

Vielä emme ole Ranskan tai Ruotsin kaltaisessa toivottomassa tilanteessa, mutta ei meillä ole enää vatulointiinkaan varaa sillä ensimmäiset merkit täyskatastrofista on jo nähty. Nyt olisi siis mieletöntä pohdiskella toimiemme vaikutusta Suomen ulkopuolisten poliitikkojen tai median mieliin, vaan ainoastaan turvata oma ja jälkeläistemme tulevaisuus.

Lisäksi toivon, että mikäli puolue saa aikaiseksi hallituksen ryhdistäytymisen, palaisivat myös epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan aiheuttaman uhan koko suomalaiselle yhteiskunnalle ymmärtäneet äänestäjät takaisin soinilaisten äänestäjiksi. Näin siksi, ettei puolueelle ole todellisia vaihtoehtoja mikäli haluamme selvitä ilman väkivaltaisuuksia yhtenäisenä ja eheänä kansakuntana nykyisestä kansainvaelluksesta (sensu Hankamäki, kannattaa lukea).

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Poliisi joutui pakenemaan turvapaikanhakijoita Hennalassa - ei rikostutkintaa
Ohjeita maahanmuuttopolitiikan muuttamiseksi realistiseksi
Maahanmuutosta rikastuttava voimavara

11 kommenttia:

 1. Maahanmuuttopolitiikan muuttuminen hallitsemattomaksi varmasti syö Persujen kannatusta.

  Todennäköisesti sitä on kuitenkin vienyt enemmän Maisterisjätkän käyminen duunareitten kimppuun pakkolaeilla heti ensi töikseen. Se iskee jokaisen kukkaroon ja elämään paljon konkreettisemmin kuin maahantunkeutujat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan kyllä. Mutta olen melkein varma siitä, että asiallisesti hoidettu maahanmuuttopolitiikkaa olisi kompensoinut säästöpäätösten aiheuttaman tyytymättömyyden. Nyt äänestäjät saivat niskoilleen sekä taloudelliset menetykset että elintasopakolaiset. Ja se on äänestäjille aivan liikaa.

   Poista
  2. Kovakin hevoskuuri olisi ollut viimeisten parin vuosikymmenen tuhotöiden jälkeen ollut ymmärrettävissä, mikäli työ ja uhraukset menisivät oman kansan parhaaksi. Nyt varallisuuden rippeitä lapioidaan sellaisten hyväksi, jotka tuskin koskaan kykenevät maatamme rakentamaan. Moni kantasuomalainenkin on jo auttamattomasti ulkona tulevaisuudesta.

   Perussuomalaisten olisi pitänyt marssia vaatimaan uusia vaaleja Sipilän ohjelman ja holtittoman maahanmuuton sallimisen paljastuessa. Kataisen ja Stubbin hallitukset eivät saaneet mitään aikaan, joyen uusien vaalien aiheuttama viivästys ei olisi enää paljon merkinnyt, mutta antant tilaisuuden kansalle sanoa sanottavansa, purkanut jännitteitä.

   Ulkomaan elävien asettaminen kotimaan edelle on kiistämättä syntilistan piikki.

   Poista
 2. Menee pikkuisen asian vierestä, mutta minun mielestäni pääministeri Sipilän pitäisi perua lupauksensa Kempeleen talonsa luovuttamisesta mamujen asuinpaikaksi. Se olisi selkeä viesti, että turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan tiukemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru Pohjolan anteliaasta pääministeristä on valitettavasti jo syntynyt ja levitetty arabiankielisissä julkaisuissa. Se elää taatusti omaa elämäänsä huolimatta siitä, mitä pääministeri kenties nyt selittelisi. Sitä tukee vielä tiedotuslinja, joka antaa ymmärtää, etteivät täällä tehdyt rikokset johda suoraan karkotukseen. Tuossakaan tapauksessa käytännön tiukentaminen ei uskoakseni pikaisesti muuttaisi kaukomailla syntyneitä uskomuksia pohjoisesta Hölmölästä.

   Poista
 3. Murheellinen tilanne. En moiti blogistia siitä.

  VastaaPoista
 4. Erosin jo tuosta huijaripuolueesta. Perussuomalaiset on jo syönyt kaikki tärkeimmät sanansa. Toivottavasti puolue kuolee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolueen kuolema on kaksijakoinen asia. Itse toivoisin puolueen johdon vaihtumista. Soinilainen populismi ei tarjoa vastauksia tämän ajan ongelmiin.

   Poista
 5. Perussuomalaiset olivat oivallinen valeoppositio. Kaikki mitä se edusti, on ollutkin valetta.

  AK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea tuota on kiistää. Uskon kyllä, että jos puolue olisi päässyt määräävään asemaan hallitusta muodostettaessa, olisi hallituspolitiikka vastannut enemmän sen edustamia linjauksia.

   Toisaalta on varmasti niin, että jäämällä oppositioon viime vaalien jälkeen olisi puolue "varmistanut" vielä nykyistäkin järjettömämmän maahanmuuttopolitiikan. Muilta osin politiikka olisi luultavasti ollut nykyisen kaltaista.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!