perjantai 11. joulukuuta 2015

Miksi valtiojohtomme ja Poliisihallitus puhuivat roskaa terroristeista?

Presidentti Sauli Niinistö sanoi 14.11.2015 seuraavaa "turvapaikanhakijat ovat kokonaan eri asia kuin terroristit". Jo häntä ennen, eli 28.9.2015, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen puolestaan tuli julkisuuteen kertomalla että "me emme näe suurena riskinä, että turvapaikanhakijoiden mukana tulisi Suomeen erityisen vaarallisia ihmisiä".

Myös pääministeri Juha Sipilä korosti 14.11.205, ettei viranomaisilla ole mitään erityistä syytä epäillä Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa olevan terroristeja. Samalla hän ilmaisi käsityksenään, että "mitä tulee turvapaikanhakijoihin, niin he ovat lähtenee juuri ISISin iskuja pakoon Syyriasta ja Irakista."

Nyt, vajaata kuukautta myöhemmin maassamme pidätettiin kaksi syyskuussa maahamme saapunutta irakilaista veljestä, koska heidän epäillään osallistuneen joukkomurhaan kotimaassaan. Siis ISIS-järjestön tekemään terroritekoon.

Juuri nyt olisi hauska tietää, mitä presidentti Niinistö, poliisitarkastaja Kilpeläinen ja pääministeri Sipilä ajattelevat tänään edelle lainatuista kommenteistaan. Olivatko he niitä lausuessaan sinisilmäisiä, pyrkivätkö he valehtelemalla vaikuttamaan ihmisten asenteisiin maahan vyöryviä turvapaikanhakijoita kohtaan vai oliko ulostuloissa kyse "vain" kansalaisten rauhoittamisesta valkoisella valheella.

Olisi myös mukava kuulla heidän näkemyksensä siitä, että nykyisten turvapaikanhakijoiden lasten joukosta löytyvät huomispäivän terroristit. Ainakin jos Pariisin iskujen tekijöistä voi päätellä jotain.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hätää pakenevat herättivät pääministerin
Terroristien kuva paljastaa seuraavan sukupolven terroristien isät ja äidit
Britanniassa lähes miljoona muslimia kannattaa terrorismia

10 kommenttia:

 1. Ehkä he puhuivat vain niin totta kuin osasivat. 90 prosenttisesti.

  VastaaPoista
 2. Jospa he pyrkivät siihen että täällä tapahtuisi pikkuisen jotakin mielenkiintoista, esimerkiksi pieni pommi ostoskeskuksessa tai silmitön ampuminen ravintolassa erään jumalan nimeen. Jotakin joka veisi ihmisten mielenkiinnon pois siitä, miten he ja/tai kaverinsa varastavat Suomen varallisuuden ja siirtävät sen jonnekin veroparatiisissa kirjoilla olevalle firmoille? Vähän samaan tapaan kuin eräissä suurissa valtioissa maan johto aloittaa sotatoimet jossakin paljon pienemmässä maassa kun he tarvitsevat ihmisten huomion kiinnittämistä pois sisäpolitiikan vaikeuksista.

  VastaaPoista
 3. Tämän turvapaikanhakijaruljanssin tiedottamista on leimannut kategorinen epäluotettavuus. Se on koskenut niin ennakoituja tulijamääriä, heidän lähtöalueitaan, heistä aiheutuvia kustannuksia kuin heidän vaikutustaan yleiseen turvallisuuteenkin. Aluksi tulijoista kerrottiin Syyrian pakolaisina. Heidän osuutensa tulijoista on pieni murto-osa. Varsinaisten pakolaistenkin osuus tulijoista on murto-osa. Ennakoituja tulijamääriä jouduttiin jatkuvasi rukkaamaan ylöspäin ja aina sen jälkeen, kun edellinen arvio oli selvästi ylittynyt. Kokonaiskustannuksista ei vieläkään ole luotettavan tuntuista arvioita. Kustannuksiksi esitettiin pitkään 15 000 euroa/henkilö/vuosi. Nyt pelkiksi turvapaikkakäsittelyn kustannuksiksi arvioidaan 15 000 euroa/henkilö. Vastaanottokeskusten kustannukset taas olivat viime vuonna 20 000 euroa/henkilö/vuosi. Turvapaikanhakijoiden rikokset pyrittiin kiistämään ja salaamaan, mutta pala palalta tässäkin on jouduttu perääntymään. Seuraavana ovat vastassa turvapaikkaa perusteetta hakeneiden palautukset joiden sujuvuuden suhteen on syytä olla hyvin skeptinen. Pari päivää sitten esitetty maahanmuuttopolitiikan toimenpideohjelma on toki askel oikeaan suuntaan, mutta se on vasta joukko paperilla olevia aikeita. Tähänastisten näyttöjen valossa sen ripeään ja vesittämättömään toteutumiseen on syytä suhtautua varautuneesti. Toivoa toki sopii, mutta tähänastinen epäluotettavuus ja päättämättömyys tekee kovin epäluuloiseksi.

  VastaaPoista
 4. Ja eipä unohdeta tätä älynväläystä:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_uu.shtml

  - "Isis-sadussa eurooppalaiset ovat viattomia uhreja, terroristit hirviöitä - eivät edes ihmisiä, joten heitä on helpompi vihata. He haluavat räjäyttää tai raiskata Euroopan punahilkat naamioitumalla pakolaisiksi. Kun sinisilmäiset "vihervasemmistolaiset suvakit" rientävät apuun..."

  - "- Miksi mikään terroristiorganisaatio haluaisi salakuljettaa aktivistejaan tällä tavoin Eurooppaan? Sinkkonen kysyy."

  - "- Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista näyttää siis nykytiedon valossa olevan täyttä satua."

  - Teemu Sinkkonen

  Olisi paljonkin sanottavaa tuosta tekstistä, mutta annnetaan tällä kertaa olla.


  t: V...Stadilainen

  VastaaPoista
 5. Väitän, että sisäministeriö tasan tarkkaan tiesi ja osasi ennustaa tulijoiden tulvan. Kukaan ei voi olla niin pihalla, että muka yllättäen rajalle marssii tuhansia ihmisiä.

  Tämä on oikeasti ihan tietoista sumuttamista teemalla "need to know basis only". Media rummutti hukkuneen syyrialaislapsen kuvaa ja kertoi, että meillä on velvollisuus olla kyseenalaistamatta. Todellisuus on, että media ja viranomaiset tekivät ihan laskelmoidun riskin. Ei siinä mitään epäselvää ole. Epäpäteviin, tai sinisilmäisiin, ihmisiin viranomaisissa en usko. Mediassa ja erityisesti Vihreissä heitä kyllä riittää, sen tiedän omakohtaisen kokemukseni kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tiesi.

   Kuntalehti 25.5.2015:

   http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-varautumissuunnitelmat-isoon-pakolaismaaraan/

   Tiedotteen kappaleessa "Koulut ja hallit majoituskäyttöön" viimeinen lause kuuluu
   ""Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000."".

   Poista
 6. Rasismihysteria alkaa meillä muistuttamaan Ruotsin tilannetta. Poliitikot ja virkamiehet mieluummin näkisivät terroritekoja koti-Suomessa, kuin ottaisivat riskin, että joutuisivat syytetyksi rasismista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasismi on tämän päivän neuvostovastaisuus. Sitä voidaan nähdä, ja myös nähdään kaikessa mahdollisessa lakritsapapereista alkaen. Sitä esiintyy kyllä aivan oikeastikin, mutta määrä ja vakavuusaste on vain murto-osa siitä, mitä hälystä voitaisiin päätellä.

   Poista
 7. Tässä tuskin on terroristi, mutta jos jotain kansainvälisestä elekielestä ymmärtäisin, niin siinä videossa naureskeltaiin kuoleelle vääräuskoiselle kristittykoiralle, joka on islamin onneksi maan alla ja saa pysyäkin siellä:

  http://mvlehti.net/2015/12/10/muslimit-irvivat-vainajia-suomalaisella-hautausmaalla-video/

  heppa

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!