sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Etnistä väkivaltaa joulun pyhinä

Iltalehti kirjoitti tänään vastenmielisestä tapahtumasarjasta Kajaanissa. Sen mukaan yksityisasunnossa asuvan ulkomaalaisen miehen oven taakse tuli joulupäivänä hiukan ennen puolta yötä kaksi kajaanilaista nuorta miestä, joilla oli mukanaan puiset kepit. He uhkailivat asunnossa asuvaa miestä, mutta asia jäi siihen, koska paikalla oli myös muita ihmisiä.

Jutun mukaan tapahtumat eivät kuitenkaan päättyneen nuorten poistumiseen vaan noin kello kahden aikaan yöllä 44-vuotias kajaanilaismies pahoinpiteli saman ulkomaalaisen miehen. Pahoinpitelijä löi ulkomaalaista nyrkillä pään alueelle ja uhkaili tätä suusanallisesti. Toisessa kädessään hänellä oli käsiase.

Luettuani jutun jäin miettimään mistä tässä kaikessa on kysymys. Ja jäikö jotain oleellista kertomatta?

Eli miksi kaksi nuorta miestä meni uhkailemaan? Ja miksi vielä sen jälkeen kolmas, vanhempi, mies meni paikalle aseen kanssa? Oliko kyseessä omatekoisten natsien aloittama puhdas ulkomaalaisvaino, jossa uhri valittiin hänen etnisen taustansa takia?

Vai oliko kyseessä esimerkiksi alamaailmalle tyypillinen velan takaisinperintä? Mustasukkaisuusdraama? Tai jokin ihan muu syy?

Jos näin, niin oliko uhrin etnisellä taustalla merkitystä? Entä tekijöiden, joista uutinen ei kerro asuinpaikkaa enempää. Ei myöskään Kainuun sanomat. Eikä poliisi.

No, kaikki päättyi kuitenkin hyvin, sillä virkavalta otti laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta epäillyt kajaanilaiset nuoret sekä pahoinpitelystä epäillyn vanhemman miehen kiinni tänään iltapäivän ja illan aikana. Se on hyvä koska näin oikeus voi päättää aikanaan mitä heille tehdään.

Toivottavasti Kajaanin poliisin kollegat toimivat tehokkaasti myös Ylivieskassa, missä kaksi hyvin tummaihoista miestä oli samoihin aikoihin raiskannut vuonna 1991 syntyneen nuoren naisen. Toistaiseksi tummaihoiset ovat kuitenkin teillä tietymättömillä ja itse raiskauskin pelkkä epäily.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Joukkoväkivaltaa Pirkanmaalla
Media siirtyi maahanmuuttopolitiikassa salailusta vapaaseen tiedonkulkuun
Mitä nyrkkeilijä Fitim Latifin tapaus opettaa meille maahanmuutosta?

JK 30.12. kello 16.15 Iltalehden uutisen mukaan yllä olevassa jutussa mainittua Ylivieskan raiskausta ei ole tapahtunut. Omasta puolestani olen iloinen uutisesta, mutta samalla järkyttynyt siitä kuinka jotkut ottavat asiakseen levitellä vääriä tietoja maahanmuuttajien raiskauksista.

Keksityt jutut eivät ainakaan edesauta maahanmuuttajien kotoutumiseen eivätkä myöskään tee poliittiststa päättäjistä tai edes kansasta sen niuvempia. Etenkään, kun ihan oikeastikin maahanmuuttajat tekevät määräänsä nähden ihan liikaa seksuaalisia väkivaltatekoja.

Olisi hyvä huomata, että jokainen väärä hälytys turruttaa päätöksentekijöitä kuten vanhassa sadussa sudesta ja paimenpojasta, koska todelliset tapahtumatkin ohitetaan pian pelkkinä perättöminä huhuina. Idioottien touhua; toivottavasti Ylivieskan väärän huhun levittäjät saavat seurauksia teoistaan.

4 kommenttia:

 1. Kuten aina ennenkin, jos pahoinpitelijät mainitaan "kajaanilaismiehiksi" / "turkulaismiehiksi" / jne, kyseessä ovat ulkomaalaistaustaiset miehet. Sataprosenttisella varmuudella. Eli tässä on kyseessä joku enemmän tai vähemmän henkilökohtainen juttu.

  Näin joulunaikaan Ilta-Pululta ovat tainneet loppua rasismista syyttämiset kesken. Kamala juttu, heillähän on tietty kiintiö rasismin kauheuksia kuvaaville 'uutisille', joka jokaisessa numerossa täytyy täyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän varovaisuutta. Kyllä mediassa on ollut montakin rikosjuttua, joiden tekijäksi on syyttä arveltu maahanmuuttajstaustaisia.

   Poista
  2. Joku paikallinen brittilehti on aika erilainen kuin suomalainen media, joka keskittyy sanomatta jättämiseen ja oikean viestin tuottamiseen.

   Poista
 2. Vaikka media tuntuu vaikenevan jos on ulkomaalaistausta, niin tuntuu tämän blogimaailmassakin jaskan ja kumppaneitten kirjotusketki lyövän yli äyräiden nykyään ...

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!