tiistai 8. joulukuuta 2015

Yle avasi jännityspelin

Jokavuotinen jännityspeli avattiin tänään. Yleisradion mukaan saamme todennäköisesti valkoisen joulun koko maahan.

Tässä vaiheessa tehdyllä ennusteella ei tietenkään ole muuta kuin viihdearvo. Yhtä hyvin voisi luottaa pitkäaikaisiin tilastoihin, joiden mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on valkoinen joulu useammin kuin joka toisena vuonna. Uskon siis Ylen ennusteen osuvan oikeaan todennäköisemmin kuin väärään.

Saman tien veikkaan, että pääkaupunkiseudun pysyvä lumipeite saapuu vasta hiukan joulun jälkeen. Tämänkin ennusteen teen pitkäaikaisten tilastojen perusteella. On kuitenkin varsin mahdollista, että jouluksi ehkä satava lumi jää pysyväksi, etenkin jos sitä tulee kerralla paljon.

Pitkäaikaisten tilastojen ja elämänkokemukseni perusteella veikkaan myös, että pääkaupunkiseudun tammi-helmikuu on todennäköisesti kylmempi kuin meneillään oleva marras-joulukuu, mutta ei yhtä kylmä kuin vuoden 1985 tammi-helmikuu. Silloin keskilämpötila oli molempina kuukausina noin -15 astetta.

Hyvää joulun odotusta kaikille. Ennustan joulupukin saapuvan 24.12. illalla ja tuovan lahjoja kaikille kilteille lapsille!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pitkä kuuma kesä
Onko luvassa ennätyskuuma kesä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!