lauantai 19. joulukuuta 2015

Käräjäoikeuden tuomari hoiti virkatehtävänsä kelvottomasti

Ilta-Sanomat on valaissut turvapaikkabisneksen saloja. Sen mukaan eräs yksin saapuneiden lasten edustaja on tehnyt tiliä peräti 9362,10 euroa viime marraskuussa. Tulo on saavutettu edustamalla yhteensä 67 lasta, eikä tehtävään ole pätevyysvaatimuksia.

Ei siis ihme, että jotkut henkilöt kaipaavat Suomeen yhä enemmän turvapaikanhakijoita. Heidän avullaanhan voi suorastaan rikastua kuten esimerkki osoittaa.

Selvitin asian taustoja hiukan nopealla google-haulla ja löysin tiedon, jonka mukaan turvapaikanhakijalapsen edustajan määrää käräjäoikeus. Tässä 67 lapsen edustajan tapauksessa tekisi mieleni viedä hänestä päätökset tehneen käräjäoikeuden tuomari oikeuteen virkatehtäviensä kelvottomasta hoitamisesta.

Perusteluksi esittäisin, ettei 67 lapsen edustaja ehdi mitenkään huolehtia yhdestäkään tulojensa lähteestä edes välttävästi. Tämä on asia, joka käräjäoikeuden olisi ehdottomasti pitänyt huomioida edustajan valintapäätöksiä tehdessään. Etenkin kun maahanmuuttovirasto on suositellut, ettei yksi ihminen edustaisi enempää kuin kymmentä lasta.

Käräjäoikeutta edustajan tehtävien hoitaminen ei kaikesta päätellen ole kiinnostanut siis vähääkään, joten veronmaksajien lasten edustajalle maksama marraskuinen 9361,10 euron palkka lienee ollut kokonaisuudessaan hukkainvestointi. Myös noiden hänen edustamikseen määrättyjen 67 lapsen kannalta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


4 kommenttia:

  1. Tämä on vain yksi uusi esimerkki turvapaikanhakijavyöryn mukana pelottavaa vauhtia yleistyneestä ilmiöstä, jota voitaisiin luonnehtia hyväntekeväisyyshuijaukseksi. Toimintamalli on sellainen, että humaaneja ja humanistisia perusteita esitellen rahastetaan julkisen hallinnon toimijoita eli viime kädessä veronmaksajia. Tätä harjoittavat nämä edunvalvojat, turvapaikanhakijoiden asioita ajavat juristit, tulkit, vastaanottokeskusten pitäjät ja herra ties ketkä muut. Toiminnan ominaispiirteitä ovat moralistiset perustelut, löyhä tai olematon kulukontrolli sekä pyrkimys kustannusten salaamiseen kaikin mahdollisin keinoin. Tällä tavoin maahan luodaan kasvava määrä tarpeettomia ja tuottamattomia työpaikkoja jotka lisäävät entisestään surkeassa tilassa olevan kansantalouden rasitteita. Kymmenkunta vuotta sitten Suomea esiteltiin taloudenhoidon mallioppilaana. Nyt olemme tässä suhteessa Euroopan peränpitäjä. Suomea mainostetaan toistaiseksi korruptiovapauden mallimaana. Saa nähdä kuinka nopeasti tämä kuvitelma romahtaa.

    VastaaPoista
  2. Tilaisuus teke varkaaksi, eikä ole pelkästään tämän turvapaikkahakjavyöryn syytä ...

    VastaaPoista
  3. Hmm. Onkohan ao. käräjätuomari jotakin sukua tälle superedustajalle tai hyvä kaveri, kenties? Se ainakin selittäisi huimat edustettavien määrät. Muussa tapauksessa täytyy minunkin olla samaa mieltä kuin Proffa, virkaansa kelvoton tuomari.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!