keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Maahanmuuttajatutkimus paljastaa muslimien vaikeuden katsoa itseään peilistä

Helsingin yliopiston tutkijat Karin Creutz, Juha Saarinen ja Marko Juntunen ovat Helsingin Sanomien mukaan julkaisseet tutkimuksen, jossa on tarkasteltu väkivaltaisen radikalismin taustoja ja esiintymistä Suomessa. En ole lukenut tuota tutkimusta, mutta siitä huolimatta pari sanaa HS:n uutisesta.

Sen mukaan "monet muslimilapset eivät halua kauppaan äitinsä kanssa, koska jonossa on aina joku huutelija". En epäile, ettei huutelijoita olisi lainkaan, mutta ei heitä myöskään voi mitenkään olla "aina" tai edes kovin usein "jonossa". Jos niin olisi, olisin minäkin kuullut sellaista huutelua. Vaan kun en ole.

Tutkimuksesta lainatussa pätkässä kantasuomalaisen sanotaan määränneen musliminaista: "olet suomalainen, ota huivi pois!" Lisäksi sen mukaan "varoittelua on alkanut kuulua myös oman kulttuurin suunnasta: `Minä käytin vuosi sitten abayaa... Kesän jälkeen minun perheeni on pyytänyt, että ’älä käytä, sinut liitetään vaan radikaaleihin!´´”

En ole kuullut kenenkään kantasuomalaisen liittävän huivia radikaaleihin. Sen sijaan huivin käyttöä pidetään muslimien itsensä kannalta vahingollisena, koska se vaikeuttaa musliminaisten pääsyä töihin sekä ilmaisee heidän alistettua asemaansa suhteessa oman kulttuurinsa miehiin. Jälkimmäinen usein niin syvällisesti omaksuttuna, että musliminainen kokee itsekin haluavansa pitää huivia päässään.

Edelleen HS kertoo, että raportin antaman kuvan mukaan muslimit pitävät suurimpina syypäinä heitä kohtaan tunnettuun epäluuloon ja vihaan tiettyjä poliitikkoja ja tiettyjä sivustoja, jotka suosion pyynnissään tietoisesti polarisoivat asetelmaa ja leimaavat muslimivähemmistön. Tuntuu uskomattomalta kuulla, että muslimien mielestä heidän joukostaan noussut islamistinen terrorismi, islamilaisten maahanmuuttajien joukossa esiintyvä suhteettoman suuri raiskausaktiivisuus tai heidän heikko halunsa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja siitä koituvat suuret kulut suomalaiselle veronmaksajalle eivät vaikuttaisi poliitikkoja tai sivustoja enemmän heihin kohdistuvaan epäluuloon?

Tuohon viimeiseen kohtaan liittyen jutussa kerrotaan, että "vuonna 2013 noin 19 prosenttia Suomen työikäisistä somalinkielisistä ja 27 prosenttia arabiankielisistä oli töissä". Toisin sanoen he ovat kokonaisuutena kantaväestön verorasitusta ankarasti korottavia. Raiskauksiin liittyen ajoittain on taas vaikuttanut siltä, ettei muslimiyhteisön iso osa pidä kantaväestöön kuuluvien raiskausta mitenkään tuomittavana, koska sellaisesta saattaa heidän joukossaan jopa kehuskella.

Edelleen HS:n jutun mukaan muslimeita harmittaa, että poliisi on haastatellut terroristien lähipiiriin kuuluvia. Raportissa haastatellun henkilön mukaan "he häiritsevät muslimien elämää kunnolla. Olen ollut 8–9 kertaa keskusteluissa."

Ovatko maamme muslimit siis ihan oikeasti sitä mieltä, ettei poliisin pitäisi ehkäistä terrorismia hakemalla heistä tietoja lähipiiriin kuuluvia ihmisiä haastattelemalla? Minä puolestani olin tyytyväinen kuullessani, että viranomaiset suhtautuvat terrorismiuhkaan vakavasti.

Kaiken kaikkiaan HS:n jutusta jäi minulle sellainen kuva, että maamme muslimitulokkailla on suunnattomia vaikeuksia katsoa peiliin ja tunnistaa sieltä omat ongelmansa. Islamilaisten maahanmuuttajien joukossa on monia huonosti käyttäytyviä terroristeja ja raiskaajia, joita kohtaan muslimiyhteisön asenne on pikemmin puolusteleva ja suojeleva kuin heidät tuomitseva. Sellainen ei ole hyväksyttävää millään verukkeella.

Tämä asenne ei kuitenkaan ole poikkeus muslimien parissa. HS:n toisessa uutisessa kerrottiin nimittäin kahden kolmesta palestiinalaisista hyväksyvän juutalaisiin kohdistuvan puukotuksen. Myös Iso-Britanniassa heti Pariisin pilakuvaiskun jälkeen 27 prosenttia muslimeista piti iskua oikeutettuna.

Nämäkin asioita, jotka suomalaisen muslimiyhteisön tulisi käsitellä sekä sisäisesti, että toimillaan osoittaa halunsa tehdä ero uskonveljiinsä ja -sisariinsa muualla maailmassa. Sekä sitoutuneensa länsimaisen sekularisoituneen yhteiskunnan perusasioihin kuten tasa-arvoon, työnteon vaatimusten ensisijaisuuteen ja kaikenlaisen väkivallan tuomittavuuteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
AIkaa ei ole hukattavaksi
Miksi valtiojohtomme ja Poliisihallitus puhuivat roskaa terroristeista?
Poliisi joutui pakenemaan turvapaikanhakijoita Hennalassa - ei rikostutkintaa


20 kommenttia:

 1. Yllä mainitun tutkimuksen väliraportin joka on suomenkielinen, löytää osoitteesta:

  sockom.helsinki.fi/ceren/english/presentation/research.html

  Se joka on lukenut hiukan laajemmin tätä aihepiiriä käsittelevää kansainvälistä kirjallisuutta on huomannut edessä olevan kotoutus- ja koulustyön valtavan laajuuden. Edessä taitaa olla Sisyfoksen työ.

  Pientä tuntumaa saa tutustumalla somaliksi syntyneen Ayaan Hirsi Alin suomennettuun teokseen "Pakomatkalla" joka on kirjoittajan kuvaus niistä liki ylipääsemättömistä vaikeuksista jotka ovat uskovaisen muslimin edessä tämän yrittäessä sopeutua ja sisäistää länsimaisen kulttuurin omaksensa.
  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsi Alin kirja saattaisi olla joillekin maahanmuuttoidealistille avartava kokemus. Suosittelen.

   Poista
  2. Lisättäköön tähän vielä varmuuden vuoksi, että tutkimus ei koske Suomen muslimeja kokonaisuudessaan vaan pientä väkivaltaiseksi radikalisoitunutta erillisryhmää jonka suuruusluokka on n. yksi promille (1/1000) kaikista maamme muslimeista.

   Ei olisi väärin sanoa, että virhe HS:n otsikoinnissa on 1000-kertainen ja se on luontoinen ettei otsikko ole voinut syntyä 'vahingossa'. Pohjanoteeraus tulenarassa asiassa. hh

   Poista
 2. HS:n artikkeli oli mielestäni pohjanoteeraus. Ja miten onkaan, että juuri muslimitaustaiset tulijat ovat aina otsikoissa ja useimmiten valittamassa? Vietnamilaisia ja kiinalaisia ei näy - he ovat sopeutuneet. Eivätkä vietnamilaiset naiset kulje ao dai't yllä arjessa vaikka Vietnamissa voi niin tehdä ja vaikka ko. puvut ovat kauniita. Maailmassa on useita rauhallisia muslimimaita, joissa voisi elää oman vakaumuksensa mukaan. Siellä ei kuitenkaan asiat järjesty verorahoilla eikä tukia tipu kuin manulle illallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "En ole kuullut kenenkään kantasuomalaisen liittävän huivia radikaaleihin. "

   Minä taas olen kuullut ja olen sanojien kanssa samaa mieltä. Uskonnolla perusteltu arkipäivän pukeutuminen, kuten huivikin on, on todellakin merkki ääriuskonnollisuudesta, tässä tapauksessa ääri-islamilaisuudesta länsimaisilla mittareilla mitattuna. Jos se ei ole sitä islamilaisten omien mittareiden mukaan, niin se vain kertoo siitä millaista keskimääräinen islam on meidän maallinen-ääriuskonnollinen mittausasteikolle asetettuna.

   En voi olla muistuttamatta että lestadiolaisia pidetään meillä ääriuskonnollisina. Körttejä samoin. Kun körtit vielä hyvin vähän aikaa sitten pukeutuivat uskontonsa vaatimalla tavalla tummiin pukuihin, hattuihin ja naiset huiveihin sekä hameisiin, niin heitä pidettiin naurettavan äärikristittyinä. Miten muka sitten huivi, nigab, burkini, burka tai mikä muu heidän uskontonsa vaatima vaatekappale ei muka kertoisi henkilön itsensä tai hänen lähipiirinsä tai häntä itseään tai lähipiiriään painostavan yhteisön ääri-islamilaisuudesta?

   Tunnen useita islaminuskoisia jotka eivät käytä uskonnollista vaatetusta ja hekin liittävät nuo vaatekappaleet nimenomaan uskontoon, ei maalliseen paikallisen kulttuuriin.

   Poista
  2. Tilasto joka antaa osviittaa islamin hihhuli-asteesta eri puolella:
   http://www.pewforum.org/files/2013/04/gsi2-chp1-3.png

   Niissä maailman kolkissa, joissa islam ON kulttuuri, ei varmaan kannata ikinä odotella sekularisoitumista..

   Poista
 3. "Islamilaisten maahanmuuttajien joukossa on monia huonosti käyttäytyviä terroristeja ja raiskaajia, joita kohtaan muslimiyhteisön asenne on pikemmin puolusteleva ja suojeleva kuin heidät tuomitseva. Sellainen ei ole hyväksyttävää millään verukkeella.
  Tämä asenne ei kuitenkaan ole poikkeus muslimien parissa. "

  Ei todellakaan ole mikään poikkeus. Maailmalla on tehty monia monituisia asennekartoituksia muslimien keskuudessa jotka antavat karmaisevia tuloksia. Meillä nämä on tietysti vaiettu täysin.

  http://www.thereligionofpeace.com/pages/opinion-polls.htm

  VastaaPoista
 4. Ai niin, tämä fantastinen "tutkimus" maksoi 160.000 euroa, Valtioneuvoston kanslia oli toimeksiantajana.

  Ja lopputulos oli, että rasismin vika. Sensijaan, että tässä nähtäisiin vakava vähemmistön asenneongelma, tämä kääntyy julkisuudessa siihen, että enemmistöllä on muka asenneongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutimuksen tulisi olla lähtökohtaisesti totuutta etsivää. Ei edeltäkäsin päätettyä käsitystä tukemaan tarkoitettua. Tämä itsestäänselvyys tuntuu joskus olevan joillakin tutkijoilla hakusessa.

   Poista
  2. Tiettyjen alojen ja "tutkimuslaitosten" "tutkimukset" tuntuvat olevan ennemminkin pappien tekemiä uskonnollisia saarnoja tai pamfletteja kuin tutkimusta. Jos siis nämä papit ovat itse uskossa. Toisin siis kuin eräs ev.lut piispa.

   Toinen millä tuota "tutkimusta" voi kuvata, jos nuo papit eivät ole uskossa vaan tieteellisen koulutuksen saaneina käsittävät mitä tekevät, on huoraaminen. He antavat työn tilaajien panna itseään perseeseen rahaa, asemaa ja julkisuutta vastaan.

   En ole ihan varma kumpi on pahempi vaihtoehto. Jotenkin rehellistä uskovaista arvostaa enemmän. Mutta nämä tutkijat eroavat siinäkin tapauksessa rehellisestä uskovaisesta siinä, että rehellinen uskovainen myöntää kyseessä olevan usko ja uskonto. Hän ei yritä naamioida uskoaan ja uskontoaan tieteen kaapuun.

   Poista
 5. Olen parikymmentä vuotta asunut pääkaupunkiseudulla ja liikkunut kauppakeskuksissa ja kaduilla, enkä ole kertaakaan kuullut kenenkään huutelevan muslimeille, en kertaakaan. Jos se olisi yleistä, olisin aivan varmasti kuullut.

  Tuntuu hyvin omituiselta, että epäluuloista syytetään poliitikkoja tai tiettyjä sivustoja. Mistä ihmeestä lähes kielitaidottomat osaisivat eksyä tietyille sivuille tai ymmärtää, mistä siellä puhutaan. Ellei sitten tutkija ole ohjannut vastaamaan näin.

  Muslimit voivat aivan hyvin ollakin sitä mieltä, että he ovat oikeassa ja voivat käyttäytyä miten huvittaa, koska näinhän islam ja profeetan esimerkki heille opettavat.

  VastaaPoista
 6. Pääsääntöisesti elinkautisvankikin löytää syyllisen tekoihinsa jostain muualta ja on itse toiminut vain olosuhteiden pakottamana. Inhimillistä mutta täysin pielessä, ei ihminen ajattele (useinmiten) itseään pahana ja selittää pahat tekonsa jollain ulkoisella syyllä. Laatu annos taas kerran hesarin journalismia.

  VastaaPoista
 7. Ei kaikkia muslimeja voi kotouttaa; itse asiassa vain hyvin harvat muslimit ovat kykeneviä kotoutumaan. Kotoutumiseen kun tarvitaan halu kotoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin:
   " You can take a muslim out of islam but you cannot take islam out of a muslim"
   -Beowolf-

   Poista
 8. Ja hupsista. "... tilastokeskuksen suorittama tilastohaku osoitti, että vuosina 2008–2014 raiskauksesta langetettiin yhteensä 360 tuomiota. Niistä ehdottomia oli alle puolet, eli 47,5 prosenttia... --- ...suomalaistaustaisten henkilöiden saamista raiskaustuomioista ehdottomia oli 39,7 prosenttia kaikista raiskaustuomioista. Ulkomaalaistaustaisille tuomioista ehdottomia oli 64,6 prosenttia kaikista raiskaustuomioista."

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/347611-nain-usein-raiskaaja-selviaa-linnatta-sk-paljasti-luvut

  heppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Han-suomalaisen miehen tulee pitää puhelimessa äänitys päällä jotta välttyy syytteeltä ja linnalta, han-suomalaisen naisen jotta saa tekijän tuomiolle. Geenipoolin diversiteetin kasvattajat lataavat videot nettiin siinä kun irtileikatut jäsenet ja ammutut lapsetkin. Kovin älykästä käytöstä ei voi, lähtökohtaisesti, odottaa tuosta poolista ponnistaneelta.

   Poista
 9. Tulipa tuosta artikkelista ja "tutkimuksesta" taas kerran mieleen se viisu, jossa lauletaan, että ihminen elä sinä hermostu, ihmettele vaan. Tässä tapauksessa ensinnäkin sitä, mitä kaikkea tutkimuksen nimellä julkaistaan ja rahoitetaan. Siitä Himasen tutkimuksesta ja sen kustannuksista oli aikanaan hirmuinen älämölö. Kuitenkin sen hyöty/kustannussuhde oli moninkertainen tähän nyt julkaistuun mielipidepamflettiin verrattuna.

  Toinen ihmettelynaihe on sitten tämän Hesari. Jos maahanmuuttajista on juttua, niin miksi ei vahingossakaan virolaisista, vietnamilaisista tai edes venäläisistä. Kaikki nämä ryhmät ovat integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan ja työllistyneet joko hyvin tai ainakin kohtalaisesti. Eiväthän he tietenkään tarvitse puolestapuhujaa, koska hoitavat itse asiansa. Mutta miksi tehdä propagandaa sellaisten ryhmien puolesta, jotka integroituvat ja työllistyvät huonosti? Tämäkin kirjoitus keräsi liki 300 kommenttia jotka olivat lähes kauttaaltaan toimittajan kirjoitelmaa tai siinä esitettyjä väitteitä vastustavia. Ja kommenttien peukutukset olivat lähes kauttaaltaan samansuuntaisia. Mikä itsetuhovietti saa lehden julkaisemaan kerta toisensa jälkeen kirjoituksia, jotka herättävät lukijakunnassa vastalauseiden ja vasta-argumenttien ryöpyn? Sinänsä olisi tietysti kiintoisaa saada tietoon, kuinka monta tilauksen irtisanomista tukin journalistinen rimanalitus sai aikaan.

  VastaaPoista
 10. Olen aina vaan enemmän sitä mieltä, että Hesarin alasampuminen lompakolla äänestäen pitäisi hoitaa organisoidusti. Tähän ei riitä mikään somekampanja, koska se nyt ei vaan leviä omien piirien ulkopuolelle. Aivan kuten emme saisi lukea kuinka "koko sosiaalinen media kohisee!" uutisiakaan ellei toimittaja uutisoisi oman pienen piirinsä mielipiteistä valtakunnannäkyvyydellä.

  Vanhan koulukunnan tapaan; Valita alueorganisaatiot, jotka hoitavat delegoinnin omalla tontillaan/alialueillaan organisoidusti. Toivon jotain tämäntapaista olevan jo käynnissä. Ellei, niin alan pian itse organisoimaan.

  Tällaista toimintaa se valtiovaltakin huolestuneena yrittää seuloa. Syrjäkylien kalsarikännääjiä ja nyrkin taskussapuristelijoita ei kannata ottaa vakavasti koska asialla ei ole mitään merkitystä, mutta jos joku alkaa järjestelmällisesti ohjata toimintaa on supo ovella alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Toisin kuin supisuomalaisten piirissä, maahanmuuttajanuorten piirissä on ajoittain - usein rasistista - raiskauksilla uhkailua ja kehuskelua.
  Tässä FinCrimen FB-sivulta poimimani kuvakaappaus sellaisten nuorten perustamasta vihaisesta FB-ryhmästä (joka toki saattaa olla jo poistettu): https://www.facebook.com/fincrime13/photos/a.1441931406101714.1073741827.1441736099454578/1484406178520903/?type=3
  - Psykologisesti melko iso kulttuurinen eroavuus mielestäni tuossa, että jos mies vihaa jotakuta naista, niin mitä hän on silloin valmis tekemään. Riippuen siitä, onko tietyistä islamin hallitsemista kulttuureista vai länsimaalainen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!