maanantai 18. joulukuuta 2023

Suomenvenäläiset ja Jussi Halla-ahon ajatus

Suomenvenäläiset saivat eilen julkisuutta vaatiessaan maamme hallitusta avaaman itärajan. Heidän mukaansa sen sulkemisesta aiheutuu hankaluuksia heille ja muille ihmisille - mukaan lukien kantasuomalainen väestö. 

Tältä osin suomenvenäläisten analyysi osuu oikeaan: rajan sulkemisesta luonnollisesti kärsivät kaikki, jotka syystä tai toisesta haluaisivat matkustaa maanteitä pitkin Venäjälle. Minulla ei ole sellaiseen tarvetta, mutta ymmärrän toki, että monilla muilla saattaa olla. 

Sen sijaan olen eri mieltä suomenvenäläisten väitteestä, jonka mukaan Suomi rikkoo omia lakejaan sulkiessaan rajansa. Tätä ei kuitenkaan ei tapahdu, koska oikeuskansleri on hallituksen kokouksessa asiaa varmistamassa. 

Asiaa ei myöskään auttaisi suomenvenäläisten vaatimus siitä, että heidän kanssaan neuvoteltaisiin. Eihän heillä ole juuri minkäänlaista poliittista vaikutusvaltaa sen enempää suomalaisiin kuin venäläisiin päätöksentekijöihin. 

On myös outoa, että suomenvenäläisten edustaja kertoi, ettei hänellä - tai hänen viiteryhmällään - ole minkäänlaista mielipidettä siitä, kuka on ongelman taustalla. Eihän siinä pitäisi olla mitään epäselvyyttä. 

Positiivista kuitenkin on, että suomenvenäläiset sinänsä haluavat hakea rajaongelmaan ratkaisua. Siksi kehotan heitä tunnustamaan tosiasiat ja ryhtyvän taivuttelemaan todellista syyllistä eli Venäjän diktaattoripresidentti Vladimir Putinia lopettamaan rajasopimuksen rikkomisen ja heidän ihmisoikeuksiensa polkemisen. 

Tämän Putin voisi tehdä yksinkertaisesti estämällä kehitysmaalaisten virran Suomen rajalle - eli lopettamalla näiden yllyttämisen, avustamisen ja mahdollisesti jopa pakottamisen.

* * *

Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho (ps) totesi eilen oleellisia asioita Suomen suhteesta Venäjään. Hänen mukaansa "on ehkä hyvä, että Suomi ei liittynyt Natoon 1990-luvulla tai 2000-luvun alussa. Monet silloin Natoon liittyneet tai kuuluneet maat ajoivat omat puolustusmenonsa alas, mikä on osoittautunut aika lyhytnäköiseksi ja virheelliseksi ratkaisuksi. Meille ei tullut yhtä voimakasta kiusausta lähteä hakemaan säästöjä puolustusmenoista."

Tämä on erinomainen huomio, joka on hyvä muistaa myös sitten, kun maailmassa näyttää jälleen vallitsevan "ikuinen rauha", kuten Keski-Euroopassa kuviteltiin tapahtuneen Neuvostoliiton hajottua yli kolmekymmentä vuotta sitten. Suomessa tähän luuloon ei kuitenkaan langettu.

Tähän asiaan saattoi vaikuttaa se, että myös maailmansotien välisenä aikana kuviteltiin sotien loppuneen. Tämä johtui kahdesta syystä: ensinnäkin oli perustettu Kansainliitto, jonka ajateltiin kykenevän ratkaisemaan kaikenlaiset kriisit ja toiseksi arveltiin ensimmäisen maailmansodan kauhujen ehkäisevän ihmisten halukkuutta sotimiseen.

Näin ajateltiin myös Suomessa, minkä seurauksena nuoren valtion varustautumiseen ei kiinnitetty riittävästi huomiota tai ainakaan siihen ei allokoitu riittäviä määrärahoja. Sen seurauksena vuonna 1939 suomalaisia miehiä vietiin rintamalle jopa omissa varustuksissa - asiaa syntyi kuvaamaan termi "malli Cajander".

Suomi ei silloin ollut ainoa höynäytettävä, vaan sama koski Ruotsia, mikä oli osasyy sille, ettei länsinaapurista saatu talvisodan sytyttyä kovin merkittävää apua aivan taisteluiden loppua lukuun ottamatta. Toki asiaan vaikutti myös se, että länsinaapurimme pelkäsi Saksan hyökkäävän etelästä, joten sillä oli vahva motiivi pitää kiinni edes siitä varustuksesta, joka sillä oli. 

Päätös saattoi länsinaapurimme kannalta olla fiksu, sillä lopulta Ruotsi säästyi koko toisen maailmansodan rasituksista ja nousi sen jälkeen yhdeksi maailman vauraimmista valtioista. Ja pääsi siinä sivussa seuraamaan aitiopaikalta kuinka Suomi joutui maksamaan raskaat sotakorvaukset ennen kuin pääsi nostamaan oman kansansa elintasoa.

Ehkäpä tämä ero Suomen ja Ruotsin toisen maailmansodan aikaisissa kokemuksissa selittää myös sen, miksi suomalaiset eivät lähteneet Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen rapauttamaan omaa armeijaansa - vaikka Ruotsi monien muiden Euroopan valtioiden tavoin ryhtyikin siihen - vaan alkoi pikemminkin vahvistaa sotavoimansa toimintakykyä. Ostettiin amerikkalaisia Horneteja ja saksalaisia Leopardeja sekä vahvistettiin armeijan rekrytointipohjaa sallimalla asepalvelus myös naisille. Sekä pidettiin puolustusvoimien osuus budjetista korkealla ja hakeuduttiin läntiseen puolustusliittoon.

Tulevaisuus on tietenkin sumea, mutta juuri nyt Suomen turvallisuustilanne on erinomainen. Sen takaa Yhdysvallat, joskin pientä huolta aiheuttaa edelleen eurooppalaisten NATO-maiden katastrofaalisen surkea varustautuminen. Toivoa sopii, että myös niiden johtajat heräävät todellisuuteen, jotta voimme varmistaa sen, että - Jussi Halla-ahon sanoin - suomalaisilla on taloudellista ja fyysistä turvallisuutta, jonka varassa he pystyvät rakentamaan sellaisen henkilökohtaisen elämän, jonka haluavat.

31 kommenttia:

  1. Englanninkielisesen proffessorin jutussa olisi ehkä hyvä olla vähän täsmällisemmin, että valoisa aika on vain joku tunti ja umpipimeys ja napapiiri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoisaa aikaa on kestänyt muutama vuosisata, ja kaikista merkeistä päätellen se on nyt auttamattomasti ohi, ja keskiaikaisen taantuneen tajunnantilan paluu on tosiasia.

      Jos katsotte kuvaa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen kaapuniekoista, ulkoisestikaan heitä ei mikään erota keskiaikaisen inkvisition vastaavista. Ajattelun kannalta asia on vieläkin karmaisevampi -- nämä nykyiset eivät tunne mitään vastuuta kielellis-kulttuurisista kansallisvaltioista jaa heidän lakiuskontonsa premissit implikoituvat heidän lakitekstiensä pyhitettyihin pykäliin ja ovat yhtä suurta kuin älyllisesti epärehellistä käsitesekaannusta.

      Älyllinen epärehellisyys on suurin ja oikeastaan ainoa todellinen synti mihin ihminen voi koskaan syyllistyä. Nämä nykyiset inkvisiittorit ylentävät surutta itsensä yli ajan ja reaalimaailman ja puhuvat jumalallisin valtuuruksin. Kuka enää uskoo satuja?

      Poista
  2. Rajat toki on oltava. Puttosen metodit ovat melko vieraita suomalaiseen makuun: kalsarimyrkytykset, parvekkeelta putoamiset, polonium drinksut etc.
    Toki myös, kuten nyt on valtavirtauksena, vantaalainen elatusvelvollisuus: esim. https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000010051926.html
    Nein danke....

    VastaaPoista
  3. Kalergi-suunnitelma18. joulukuuta 2023 klo 9.53

    Halla-aho on jalat maassa seisova järki-poliitikko, sensijaan suurten EU-maiden johtajat ovat p*skahousuja, joiden oikea paikka tulee olemaan historian roskatynnyrissä:

    "Ranskalaismeppi arvostelee kovin sanoin erityisesti Ranskan presidentti Emmanuel Macronia.

    ”Macron sanoi kesällä 2022, että meidän on siirryttävä "sotatalouteen". Sen jälkeen puolustusteollisuuden kanssa ei kuitenkaan ole tehty minkäänlaista pitkäaikaista sopimusta. Itse asiassa komissaari Thierry Breton kertoi meille juuri viime viikolla Strasbourgissa, että tuotamme miljoona ammusta, mutta vain 300 000 niistä menee Ukrainaan, koska jatkamme aseiden myyntiä Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Saudi-Arabiaan, Etelä-Afrikkaan ennen Ukrainaa. Ongelmana ei ole teollinen tuotantokapasiteetti, vaan ”business as usual” -asenne. Emme ole vielä ymmärtäneet tämän hetken tärkeyttä.”

    Gluckmannin mukaan kyse on sotaväsymyksestä Euroopassa, mutta myös muusta.

    ”Euroopan johtajat eivät ymmärrä, että meidän on autettava ukrainalaisia, ei vain siksi, että se on oikein. Meidän on autettava Ukrainaa, koska se on meidän etujemme mukaista. Koko Euroopan turvallisuusarkkitehtuuri romahtaa yhdessä Ukrainan kanssa.”

    LUE MYÖS
    Italian pääministeri lipsautti vahingossa totuuden Ukraina-tuesta – EU reagoi heti, eikä se tiedä hyvää
    Italian pääministeri on pahoissa vaikeuksissa Ukraina-möläytyksensä takia – Nyt hänellä on käsissään myös ”kaikkien ongelmien äiti”
    Gluckmann on aikaisemmin toiminut Georgian entisen presidentin Mihail Saakashvilin neuvonantajana Eurooppa-integraatioon liittyvissä asioissa. Nyt hän sanoo, että Euroopassa ei vielä ole ymmärretty, kuinka vakavasta asiasta Ukrainassa käytävässä sodassa on kyse.

    ”Sodan alussa Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti kaksi uhkapeliä. Ensimmäinen oli, että Ukrainan valtio romahtaa, tämän hän hävisi. Sen jälkeen hän panosti siihen tosiasiaan, että länsimaiset yhteiskunnat ja eurooppalaiset demokratiat eivät pysty keskipitkän tai pitkän aikavälin ponnisteluihin Kiovan auttamiseksi. Nyt esimerkiksi tiedot asetoimituksista Ukrainaan osoittavat, että Vladimir Putin voittaa tämän toisen uhkapelin.”
    https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ranskalaismepilta-pysayttava-arvio-italialaislehdessa-vladimir-putin-voittaa-taman-uhkapelin/12017341-963d-4402-9175-c1a4bee3bf9d

    Macron ja Scholz ilmeisesti heräävät horroksestaan vasta sitten, kun Putinin isovenäläiset barbaarilaumat ovat Berliinin ja Pariisin porteilla.



    VastaaPoista
  4. Tässä on nyt se perivenäläinen temppu, että maassa on Venäjän kansalaisia, jotka alkavat huutelmaan, että on sitä ja tätä ongelmaa.
    Siihen Putin tai muu valtaa pitävä toteaa, että heidän täytyy lähteä "auttamaan" ja "suojelemaan" maanmiehiä kun niillä ongelmia.
    Tämä auttaminen sitten tehdään sotavoimin (tai Wagner joukot) kuten Ukrainan Donbassissa tai Krimillä.
    Onneksi on oma puolustus kunnossa, on Nato, on DCA-sopimus Usa:n kanssa, on JEF-liittouma, on puolustusyhteistyötä Pohjoismaiden kesken jne.
    Voivat siis Putinin kätyrit lopettaa huutelut. Tällä kertaa perivenäläinen temppu ei tule onnistumaan kuten ei onnistunut Talvisodan eikä Kannaksen rytinän aikaan.

    VastaaPoista
  5. Suomenvenäläisistä 98 % on putinisteja. Tämä on minun arvioni. Sen sakin kanssa ongelmat pahenevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun venäläinen, varjagi vaimo volgan rannoilta, ei todellakaan ole putinisti. eikä kyl mun käsittääkseni ole kuin max. 20 pros suomen ainakaan nais venäläisistä..hyvä jos kukaan

      Poista
  6. Venäjän mielestä kaikki, joilla on venäjän passi, ovat ensijaisesti sen kansalaisia. Ei siellä myönnetä kaksoiskansalaisuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätään tähän myös Nazputinin näkemys, että suojeluun riittää myös venäjämielisyys ja Venäjän ajattelu -ilman V:n passia. Näin ainakin Martti J. Kari kirjoitti.

      Poista
  7. Suomenvenäläisten mielestä rajan sulkemisesta aiheutuu hankaluuksia heille ja muille ihmisille - mukaan lukien kantasuomalainen väestö. Tottahan tuo on, mutta totta on myös se, että turvapaikanhakijoiden nimellä tänne työnnettävien elätettävien ja mahdollisesti terroristienkin tänne tuominen pitää estää. Siis mikä neuvoksi? On otettava käyttöön sellainen menettely, että rajalle päästetään ja sen ylittäminen mahdollistetaan vain sellaisille henkilöille, joiden matkustusasiakirjat, Suomen myöntämä viisumi mukaan lukien, ovat kunnossa.

    Tässä taitaa olla neuvottelun ja sopimisen paikka. Moni tietysti sanoo, että mitään neuvottuja ei pidä käydä, mutta siinä kyllä ollaan väärässä. Keskusteluyhteys kannattaa aina pitää. Kyllä molemmin puolin löytyy rajaviranomaisia, joilla on siihen vanha rutiini. Käytäköön sitten ratkaisun löytämiseksi keskusteluja, vaikka epävirallisesti. Jos toimivaa ratkaisua ei löydy, sitten ei löydy, mutta yritetty ainakin on.

    VastaaPoista
  8. "On myös outoa, että suomenvenäläisten edustaja kertoi, ettei hänellä - tai hänen viiteryhmällään - ole minkäänlaista mielipidettä siitä, kuka on ongelman taustalla." - Tyypillistä kehitysmaalaisen taktista kusetusajattelua, vaaditaan, ulistaan, uhriudutaan, sumutetaan - mitä vain mikä toimii...

    VastaaPoista
  9. Tämä kaksoiskansalaisuus pitäisi perua ja henkilön pitäisi valita, kumman maan kansalainen haluaa olla. Virohan lupasi palauttaa kaikki Venäjän kansalaisuuden valinneet Venäjälle, vaikka he eivät ole siellä koskaan asuneetkaan. Näin pitäisi tehdä myös Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on mun venäläinen vaimmo kaksoiskansalainen, ja on valmis luopumaan venäjän kansalaisuudesta,

      Mutta taktisista syistä hän ei viellä tee eikä kannata tehdä sitä, ennenkuin hänen äiti kuolee..että saisi helpommin perinnön suomeen.. simple shit

      Poista
  10. Ja onhan meillä ollut joukko käpykaartilaisina Maukkoja ja Penoja, jotka tuolta Sotkamon Tuhkakylän peräkammareista ovat käyneet säännöllisesta tankkaamassa halapaa pensaa ja riiseliä. Näitä iltapäivälehdet ovat säännöllisesti haastatelleet ja julkaisseet voivotuksiaan. Ihan oikein heille. Ei sinne tarvitse mennä ostoksille.

    VastaaPoista
  11. Halla-aho on selkeästi asiallisin, loogisin ja Suomelle parhaaksi oleva presidenttiehdokas - onhan se jo käynyt selväksi. Kuten Professorikin sen hyvin kiteyttää.

    Tämä viimeisin rajaselkkaus osoitti, jos mikään, että Suomen Tasavallan itärajan valvonnasta vastaa tosiasiassa Venäjä, ei Suomi. Kuten 2015, niin nytkin typerä, selkärangaton Suomi ottaa vastaan kaikki venäläisten suinkin lähettämät ihmistorpeedot. Näin rapautetaan valtiontaloutta ja kansalaisten turvallisuutta, joiden hoito on sentään valtion ydintehtäviä

    Kaikkien irvokkainta on, että suomalaisten selkärangattomuus ja pelkurimainen toiminta itärajalla on haluttu naamioida suureksi humanismiksi ja "vastuunkannoksi". Tilanne on suomalaisille häpeällinen, vielä kun presidenttimme loihelausui, ettemme saa näyttää heikoilta.

    Mitäs luulette Kremlissä meistä ajatteleltavan? Nauravat tsuhnien heikkoudelle - he, jotka kunnioittavat vain voimaa ja joille kansainväliset sopimukset ovat vain ilmaa.

    Suomen pitää lopettaa mahdollisuus hakea turvapaikkaa. Siihen loppuu rajaselkkaus, kuten Puolassa ja Baltiassa. Mutta ei, eihän meidän selkarangattomat, mutta niin hyveelliset johtajamme ja johtajattaremme siihen pysty - hah hah, elämmehän Suomessa.

    Siksi lähestymme aikoja, joina polttavia yhteiskunnallisia ongelmia ei enää nähtävästi voida ratkaista politiikalla. Kansalaisilla alkaa muiden keinojen etsintä. Niin rikki on meidän muutenkin valmiiksi mätä ja korruptoitunut poliittinen järjestelmämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmista kommenteistasi onkin käynyt ilmi, että olet vähän niinkuin kallellaan itänaapurin systeemiin, ja sitähän tämäkin purkaus osoittaa. Täällä ollaan heikkoja, mutta siellä vahvoja, ja USA:han se vasta se suuri saatana olikin. Olisitkin varmaan tyytyväisempi, jos meillä olisi vielä Ohisalon remmi hoitamassa maahanmuuttoasioita, silloin olisi asiat mallillaan.
      Kun puhut selkärangattomuudesta, puhut vain omasta puolestasi.
      Halla-aho nyt tietysti on paras mies presidentiksi, muut ovat aivan tolloja, mukaanlukien gallupeja johtava kaksikko.

      Poista
    2. Nyt on vähän vaikeata seurata ajatuksenjuoksuasi: kun et muuta keksi, niin otat venäjäkortin esiin?!? Siis siten, että jos Historix ei ole kanssani jostain yhteiskunnallisesta asiasta samaa mieltä, on sen eri mieltä olevan oltava venäjän asialla. Niinkö?

      Tuo kertoo siitä, että sinulla on argumentit vähissä, jos niitä on ensinkään. Unohda ne venäläiset - älä sotke niitä joka paikkaan, vaan katso mitä yhteiskunnassamme tapahtuu.

      Poista
    3. No sinähän olet tyypillinen Putinin pussiin pelaava trolli, joka pyrkii aiheuttamaan sisäistä riitelyä maassa, eli lorottelet suomalaisten muroihin tuolla kitisemisellä. Ehkä et itse tajua sitä...
      Etkö ole huomannut, että nyt tehdään rajojen sulkemiseksi se, mikä on lain mukaan mahdollista. Nyt on asioita hoitamassa aikuiset ihmiset, eikä lapsen tasolle jääneet, kuten viime hallituksessa. Selkärangattomuuspuheet on täydellistä bullshittiä. Lainsäädäntöä tarkistetaan koko ajan, jotta kansainvaellus saataisiin katkaistua.
      Eikä rajaselkkaus Puolassa ja Baltiassa ole loppunut, vaan jatkuu päivittäin

      Poista
    4. Yksi "turvapaikanhakija" itärajan läpi tarkoittaa 35 000 euron vuotuisia lisämenoja. Tähän asti uusia menoeriä on päästetty maahan 1400-1500 kpl. Tee matematiikka, mitä nuo laittomasti tänne työnnetyt maksavat muutenkin vaikeuksissa olevalle valtiontaloudelle. Kuinka monta terveyskeskusta pitää lakkauttaa ja vastaanottokeskusta perustaa tämänkin selkärangattomuuden vuoksi?

      Miten monta ryöstöä, raiskausta tai murhaa nämä "turvapaikanhakijat" - jotka saavat liikkua vapaasti maassamme - tekevät täällä olonsa aikana?

      Ja sinä pakkomielteinen horiset putineistasi ja trolleistasi. Koita siirtyä reaalielämään ja nähdä, että myös kritiikille on aihetta. Vai haluatko yhteiskunnan, jossa kritiikki on kiellettyä? Kuten siinä itämaassa, josta niin horiset? Sitäkö järjestelmää haluat?

      Poista
    5. Etkö ymmärrä lukemaasi. Tässä on yritetty toimia lain puitteissa, ja nyt raja on kiinni. Koko ajan hallitus selvittää, mitä mahdollisuuksia on muuttaa lainsäädäntöä siten, että aiheeton turvapaikanhaku saadaan kuriin.
      Mitä höpiset selkärangattomuudesta, kun asioita yritetään koko ajan saada kuntoon.
      Ei tilanne parane millään itkupotkuraivareilla ja omiin muroihin kuseskelulla, eli sillä, että haukutaan omaa hallintoa, joka on tällä hetkellä kirkkaasti paras vaihtoehto.
      Nimittäin asiat ei ratkea sormia napsauttamalla ja esittämällä mahdottomia lapsellisia vaatimuksia näillä keskustelupalstoilla, vaikka se saattaa tyhmemmälle tuottaa tyydytystä.

      Poista
    6. Ja menty piiloon Kv. sopimusten taakse, vaikka mikään pakko ei olisi. Miksei oltu suoraselkäisiä kuten Puola ja baltit? Nyt on syötetty suoraan ryssien lapaan. Se seuraksineen on syynä kritiikkiin. Katso kokonaisuutta.

      Poista
  12. Todellinen syyllinen on Suomi ja sen suvakit, jotka muut suomalaiset ovat päästäneet valtaan.. Eli kun rajatouhu menee väärinpäin, laillisilta rajanylittäjiltä evätään rajanylitykset, mutta laittomat taikasanan sanojat päästetään läpi..

    Eli siis rajat voisivat olla aivan hyvin sillen auki, että lailliset kulkijat voi kulkea läpi, mutta turhikset ja semmoset paperittomat PYSÄYTTTÄÄN, eikä päästetä suomeen..

    Kuinka vaikeeta voi olla ottaa se järki ns. KÄTEEN!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. ja syy ei ollut venäjän, ettei rahat voi tulla, vaan Suomen ja EUn! Venäjä salli lähettämisen, mutta Suomi ei sallinut vastaanottamista.. LOL..eikö toi ole ikäänkuin omaan jalkaansa ampumista?

      Poista
    3. Jos vastaanottaminen olisi sallittua, saisivat myös pakotteiden alaiset oligarkkien sukulaiset ja viiteryhmät rahaa elellä täällä herroiksi eikä pakotteet koskisi heitä mitenkään. Samoin voisi kuka tahansa järjestää saarronkiertokauppaa ählämistanien kautta kun rahat ostamiseen olisi helppo vain lähettää länsimaiseen pankkiin.

      Poista
  13. Myös mun 3000 Gazpromin osaketta ovat jumissa saatana..Eli yli 10ooo euron edestä, Ei siksi, että Venäjä olisi estänyt niiden realisoinnin, vaan siksi, että EU on estänyt niiden kaupankäynin, siis Frankfurtin pörssistä ne ostin.. Nyt ne on varmaan lopullisesti jumissa ja Venäjä jollain lailla ottaa ne itselleen..ajanmittaan

    Hulluu touhuu, ampua itteensä jalkaan tämmösil ääliömäisillä "pakotteilla".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin myös ilmoittaa, että olen ns "äärioikestolainen" ja "rassisti" sekä hyvinkin kansallismielinen.. ja venäläinen vaimmoni ilmoitti jo suhteemme alussa 12 vuotta sitten, ettei todellakaan pidä Putinista, tai hänen siis touhuistaan

      Poista
  14. Merkillistä tosiaankin, miksi raja ei voi toimia kuin ennen vanhaa: ilman passia ja visaa tulevat käännytetään, muut ylittäköön ja tulli tarkastaa lastit.

    Tuo venäläisten mielenosoitus pitäisi järjestää Moskovassa, mutta miksei? Samasta syystä, kuin feministit eivät aja naisten asiaa islamilaisissa maissa. Voi tulla särkyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on vain kaksi mahdollisuutta: rajavalvonnan toimimattomuus johtuu joko osaamattomuudesta ja selkärangattomuudesta tai sitten se on harkittua ja tarkoituksellista. Kummassakin tapauksessa yhtä haitallista.

      Poista
  15. Yle tänään

    Talouslehti sijoitti Suomen vihoviimeiseksi 35 maan vertailussa ja lähetti tylyn viestin: ”Vetäkää kalsarikännit”

    Arvostettu talouslehti The Economist listasi maat paremmuusjärjestykseeen mittareinaan inflaatio, bkt, työpaikat ja osakemarkkinat.

    https://yle.fi/a/74-20065582

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merkillinen juttu. Syksyllä 2015 silloinen sisäministeri PettUri Orpo EK:n toivomuksesta otti avosylin vastaan n. 30000 tummapintaista korkean teknologian moniosaajaa. Varmaankaan EK:n jäsenyritykset eivät sitten ole vaivautuneet rekrytoimaan näitä huippuosaajia?
      Onhan niitä sen jälkeenkin tullut tasaisena virtana maahamme asylum-taikasanan turvin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!