lauantai 7. lokakuuta 2023

Oi näitä aikoja ja kaksinaismoraalin määrää

Ruotsilla alkaa olla pakottava kiire päästä NATO:n jäseneksi. Näin siksi, että länsinaapurin jengirikollistilanne alkaa olla sellainen, ettei siitä selvitä ilman läntisen puolustusliiton apua.

Lieneekö tämä asiaintila sitten sellainen, että Turkin presidentti heltyisi ja päästäisi Svea-mamman tytöt ja pojat lopultakin NATO:on. Vai onko hän sittenkin tykästynyt enemmän ruotsalaisten jengijohtajien hyysäämiseen

Edelle kirjoittamani aiheuttaisi hymyilyä Pohjanlahden tällä puolella, ellei myös oma tilanteemme maahanmuuttajarikollisuuden kanssa olisi niin vakava. Sitä kuvasi asiaan vihkiytynyt poliisimies kertomalla, että "aiempaa useampi nuori liittyy rikollisiin katujengeihin omasta halustaan. Katujengeissä ihannoidaan rikollista elämäntapaa ja ollaan viranomaisvastaisia. Nuoret hakevat rikollisin keinoin nopeita voittoja ja pönkittävät teoillaan asemaansa."

Jollain tavalla huvittavaa on sekin, että niin sanotut asiantuntijat esiintyvät vakavalla naamalla todeten, että "ei ole mikään yllätys, että naapurimaasta tietyt laineet lyövät myös tänne". Jos näin olisi - siis näiden asiantuntijoiden kohdalla - niin mistä syystä Ruotsin tiestä jo vuosikymmeniä varoitelleisiin perussuomalaisiin ja etenkin Jussi Halla-ahoon on kohdistunut niin paljon julkista väheksyntää ja suoranaista vihaa ilman, että nämä asiantuntijat olisivat vahvistaneet heidän - nyt oikeaksi vahvistetut - varoituksensa? 

Mitäpä tähän sanomaan muuta kuin että oi näitä aikoja ja sen kaksinaismoraalin määrää, jota suomalaiset mediat nyt pullistelevat. Eikä kukaan vieläkään sano, että etenkin pääkaupunkiseudun todellisuus on edelleen pikemminkin järkyttävä kuin lohdullinen, sillä poliisin arvion mukaan vain joka viides jengiläinen viettää aikaansa tiilenpäitä lukien. Toisin sanoen neljä viidestä on edelleen vapaalla jalalla tekemässä ja suunnittelemassa uusia rikoksia - sekä houkuttelemassa joukkoonsa uusia nuoria.

37 kommenttia:

  1. Punavihreä roskasakki mediassa ja päättäjissä kipuilee nyt kun on pakko tunnustaa osa tosiasioista. Kaikkea ei kuitenkaan sanota. Tilanne saa mennä vaikka aivan samanlaiseksi kuin Ruotsissa kunhan ei vain jouduta puhumaan siitä, että todellinen ongelma on islam, muslimitaustaiset maahanmuuttajat. Eivät intialaiset, vietnamilaiset, kiinalaiset eivätkä minkään muun kuin edellä mainitun uskonnon edustajat. Toinen seikka josta ei missään nimessä saa puhua on maahantulijoiden älykkyysosamäärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun media on tehnyt etnisestä profiloinnista kuolemansynnin, on vaikeaa puhu asioista, joita ei ollut ennen etnisen värinän saamista Impivaaraamme. Äärivasemmistolainen TS kertoi viikolla miehestä, joka ryöstöyrityksen päätteeksi viilteli isoäitiä. Lehti totesi tekijän olleen noin 170-senttinen, suomea puhuva mies. Ilmeisesti näinkään tarkat tuntomerkit eivät tuottaneet yleisövihjeitä, sillä tänään samainen äärivasemmistolainen lehti tarkensi, että vihjeitä kaivataan 20-40-vuotiaasta tupakoivasta miehestä.

      Olisikohan vihjeitä saatu paremmin, jos olisi todettu, että mies puhuu suomea itämaalaisella aksentilla ja on todennäköisesti paikallisessa jätepuris... vastaanottokeskuksessa majaileva Kelan asiakas.

      Poista
    2. Tuosta tuli mieleen, että nyt sisäministeriössä suunnitellaan poliisille oikeutta törkeiden rikosten tutkimuksissa hakea mahdollisen tekijän sormenjälkiä omien tiedostojensa lisäksi myös passi- ja ulkomaalaisrekistereistä. Näin olisi pitänyt voida tehdä jo ajat sitten! Mutta kun ne ihmisoikeudet ja plaa, plaa, plaa...

      Poista
  2. Se ideologisuus. Paavo Arhinmäki - kun juopumukseltaan ehtii - vaahtoaa ideologis/uskonnollista mantraa, loistavista tulevaisuudennäkymistä, kunhan kotoutetaan.
    Li Andersson, vielä enemmän: anarkian kautta, täytynee hänen mielestään kaiken todellisen tapahtuman.
    Iiris Suomela ja Eva Biaudet....no antaa olla.
    Kun politiikan tekemisen primus motor on uskonnollinen intohimo, jäävät tosiasialliset faktat sivuun.
    Ps. Onhan meillä - tuleva presidentti - yliopplias Haavisto, joka metodolgisesti unohtaa kaiken sanomisensa ja tekemisensä, jos niistä voidaan katsoa olevan haittaa hänen urakehitykselleen.

    VastaaPoista
  3. Tässä sitä sos.demien kaksinaismoraalia. Saksalaiset ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat paljon pahaa Euroopalle.

    MTV uutiset tänään

    Saksan hallitus on aikeissa lopettaa meripelastusjärjestöjen tukemisen Välimerellä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/saksan-hallitus-on-aikeissa-lopettaa-meripelastusjarjestojen-tukemisen-valimerella/8794040

    Saksan vuoden 2023 budjetissa meripelastusjärjestöille oli osoitettu kahden miljoonan euron edestä rahoitusta.
    Bildin mukaan tulevan vuoden budjettiehdotuksessa vastaavanlaista rahoitusta ei sen sijaan ole mainittuna.
    ...
    Italian pääministeri Giorgia Meloni oli tuoreeltaan kritisoinut Saksan järjestöille tarjoamaa tukea liittokansleri Olaf Scholzille osoittamassaan kirjeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukemisen arvoinen artikkeli ja kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

      IS tänään

      ”Ruotsi ei ole enää sama maa” – Uppsala joutui keskelle veristä jengisotaa

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009902259.html

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma7. lokakuuta 2023 klo 10.37

      Lieneekö Euroopan Unionin vuosittain myöntämän Coudenhove -Kalergi -palkinnon saanut Angela Merkel aikoinaan aloittanut Välimeren alueen meripelastusseurojen tukemisen?
      Wall Street -banksteri Rotschildin agentti George Soroshan myös tukee afrikkalaisia Välimereltä Eurooppaan laivaavia "hyväntekeväisyys"-järjestöjä - tuottoisaa liiketoimintaa tekevät ihmissalakuljettajat "kilpakumppaneina".
      Noin se MASINOITU "kansainvaellus" eli Euroopan valkoisen väestön matalan intensiteetin kansanmurha toimii.

      Poista
  4. Läntisestä puolustuskiitosta eli Natosta olisi paras hyöty Välimerellä estämässä vihollisten merikuljetukset Eurooppaan.
    Haittamaahanmuuton estäminen on ensiarvoisen tärkeää Euroopan palastumiselle.

    Vieläkö kiinnostaa lomailu Kanarian saarilla?

    Yle tänään

    Kanariansaarille saapui vuorokaudessa yli 900 siirtolaista

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-183032

    Kanariansaarille on saapunut edeltävän vuorokauden sisällä yhteensä yli 900 siirtolaista, meripelastusviranomaiset kertoivat perjantaina.

    Yli 500:aa ihmistä kuljettaneet viisi venettä saapuivat El Hierrolle, Espanjaan kuuluvista Kanariansaarista läntisimmälle ja pienimmälle.
    Kaksi venettä saapui Teneriffalle ja kolme muuta Gran Canarialle, mikä nosti tulijoiden kokonaismäärän yli 900:aan.

    Myöhään perjantaina pelastusviranomaiset kertoivat, että El Hierrolle oli vielä matkalla kaksi venettä, joilla on kyydissään noin 150 ihmistä.

    VastaaPoista
  5. Lämmin kiitos kaikille viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisia äänestäneille. Luojan kiitos meillä on nyt sisäministerinä PS:n Rantanen eikä vihreitä.
    Vielä kun presidentinvaaleissa osattaisiin äänestää oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari RANTANEN on suosikkiministerini.

      Poista
  6. Olen aina ollut sitä mieltä, että monikulttuurikokeilu on sosialismin kosto haudan takaa. Mitään nämä tuhovimmaiset monikulturistit eivät tietenkään tule myöntämään: he kuin voivat aina vastata, että "jos vain ihmiset toimisivat näin, näin ja näin, niin asiat olisivat hyvällä mallilla".

    Tästä tulikin mieleen, että missä viipyvät näiden turmion kätilöiden medialausunnot? Tarkoitan siis sellaisia henkilöitä kuin Tarja Halonen, Johanna Suurpää, Astrid Thors, Mona Sahlin yms.

    VastaaPoista
  7. Ihmettelen, että Ruotsiin ei ole tietääkseni syntynyt kantaruotsalaisten itsepuolustusjoukkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei medelsvenssoneista ole enää sellaiseen.
      Yli 200 vuotta rauhaa ja hyvinvointia on veltostanut ja naisistanut viikinkien ja karoliinien jälkeläiset kykenemättömiksi puolustamaan itseään.

      Poista
  8. Sosiaalisesta sekoittamisesta kouluissa ja kaupungin lähiöissä: Kun muutamia pikipäitä siirrettiin eräässä kokeilussa, olikos USA:ssa, niin valkoisten luokkaan, niin pikipäiden koulumenestys ei parantunu rahtuakaan ja kun muutamia valkoisia siirrettiin pikipääluokkaan, niin valkoisten koulumenestys romahti pikipää tasolle.

    Vastaavasti, epäilen että jos pikipäitä siirretään "hyville asuinalueille" niin pikipäät eivät "kotoudu" rahtuakaan paremmin ja nämä jengiytyvät rikollisiksi aivan samalla lailla, kenties vetäen jengiinsä myös kantaväestön nuoria.

    Tuollaisessa tilanteessa, peliteoria ennustaa, että myös kantaväestön on pakko alkaa muodostaa "jengejä" jo ihan oman turvallisuutensa takia, selvitäkseen hengissä ja pikipääjengit antavat hyvän esimerkin kantaväestönkin nuorille, miten maailmassa pitää toimia (lol, joo)

    Eli pitäkää nyt ne pikipäät vain visusti omilla kaatopaikoillaan, roskan levittämisestä ei hyvä seuraa, vain se että jokainen alue, koko kaupunki muuttuuu....kaatopaikaksi muutamien alueiden sijasta

    VastaaPoista
  9. Ulkomaalaisissa ja ulkomaalaisissa on eroja... Vaikka itse olenkin rutinuiva impiwaaralainen, niin tuttaviini lukeutuu silti esim. itäaasialaisia, intialaisia, venäläisiä ja virolaisia. Eikäpä heidän kanssaan ole koskaan mitään erityisempiä ongelmia vastaan tullut (no myönnettäköön, että useimmilla heistä on akateeminen tausta, joten täytynee olla hieman varovainen yleistyksissä) Mutta merkille pantavaa myös on, että kaikkein nuivimmat kommentit esim. muslimeista olen tullut kuulleeksi juurikin heikäläisten taholta, joten mitäpä tuosta nyt sitten pitäisikään päätellä...?

    -J.Edgar-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulttuuri ja asenteet. Teokratia ja demokratia. Siinä muutamia avainsanoja.

      Poista
    2. No juurikin näin. Ja näistä tuttavistani puhuttaessa ei voi sivuuttaa sitäkään seikkaa, että myös keskimääräinen äo vaikuttaisi olevan kohtalaisen korkeaa tasoa, millä lienee myös merkityksensä...

      -J.Edgar-

      Poista
    3. En edes häpeä tunnustaa olevani ns. juntti (s. o. ns. kansanomainen), mutta se on eri asia kuin moukkamaisuus (rahvaanomaisuus). Eli eipä minusta jotain Maapallonhalaajaa saa tekemälläkään. Silti yritän muistaa tietyt (toivoakseni oikein ymmärretyt) ihmistavat, ml. empatiakyvyt, esim. noihin tuntemiini ulkolaisiin liittyen; sillä olisihan se ns. kova paikka itsellenikin elää vieraassa maassa ja itselle oudossa kulttuuriympäristössä. Ihmisen lailla käyttäytyviin toki pitää suhtautua metsä vastaa kuin huutaakin - asenteella. Ja niihin tyyppeihin, jotka matkaavat tuolla maassa maan tavalla - asenteella, niin heille toki voin toivottaa Turvallista matkaa. Ja se suorastaan huvittaa, mitenkä ne harvat rehelliset (jos toki hieman ksrkeatkin) puheenvuorot esim. mamujen myötä maahan rantautuneesta paskasakista saa kuulla... No juurikin niiltä ns. hyvin integroituneilta. Heillä kun ei tuo Poliittinen Korrektisuus™ mitä ilmeisimmin ole tuhonnut aivan kaikkea arvostelukykyä, ainakaan tähäksi mennessä...

      Poista
  10. Kalergi-suunnitelma7. lokakuuta 2023 klo 10.55

    "Ruotsi: Rikollisjengit pyörittävät terveyskeskuksia ja asuntoloita ”ilman huoltajaa tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille”",
    https://www.kansalainen.fi/ruotsi-rikollisjengit-pyorittavat-terveyskeskuksia-ja-asuntoloita-ilman-huoltajaa-tulleille-alaikaisille/

    Ennenkaikkea viherkommunistithan ankarasti vastustivat ankkurilasten maahantunkeutumista estävää lakia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni on aina huvittanut nämä "yksin" tulleet lapset. Yksikään kielitaidoton lapsi ei tule Suomeen yksin tuhansien kilometrien päästä. Systeemi on juurikin tästä ankkurilapsitoiminnasta; isomman porukan mukana tullut voi jonkun ajan päästä haetuttaa koko perheensä Suomeen ja ainakin somaleiden mukana tulleet "ottolapset" sitten oman perheensä. Suomessa onkin väestömäärään nähden Euroopan suurin somalikeskittymä. "Kiitos" siitä lankeaa 90-luvun alussa tienavaajana toimineelle silloiselle vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpäälle, joka nyt on isopalkkainen johtaja
      oikeusministeriössä.

      Poista
  11. Mustia nuoria miehiä rantautuu taas Eurooppaan kiihtyvällä tahdilla. Mitä tekee EU? Ei mitään, vaan ilmeisesti suunnittelee taakanjakoa jäsenmaihin. Tässäkin suhteessa se on pettänyt kaikki odotukset. 1500:n miljoonan asukkaan yhä reippaasti lisäätyvästä Afrikasta tulijat eivät lopu ja vanheneva sekä kolme kertaa väkimäärältään pienempi Eurooppa hukkuu kansainvaellukseen. Väestönvaihto ei ehkä ole salaliitto, mutta päivä päivältä yhä realistisemmaksi käyvä karmea totuus.

    VastaaPoista
  12. Yle tänään

    Sisäministeri Mari Rantanen nuorisorikollisuuden taltuttamisesta: Yksi vaihtoehto on laskea ikärajaa, jossa lapsi voidaan pidättää

    Hallitus haluaa koventaa katujengien tekemien rikosten rangaistuksia.
    Ylen Ykkösaamussa vieraillut sisäministeri Mari Rantanen ei näe mietojen huumeiden laillistamista ratkaisuna huumerikollisuuden kitkemiseksi.

    https://yle.fi/a/74-20054030

    Artikkelista poimittua

    Mittakaava naapurimaissa on erilainen. Ruotsin jengirikollisten määrä on jopa 30 000 henkilöä. Suomessa poliisin arvion mukaan rikollisissa katujengeissä on noin 150 jäsentä.

    Rantasen mukaan Suomessa on kuitenkin viitteitä Ruotsin kaltaisesta kehityksestä.
    – Olennaista on se, ettemme hyssyttele ilmiötä tai jätä puuttumatta tähän kehityskulkuun.
    ...
    Suomessa nuorisorikollisuus on kasvanut viime vuosina etenkin alle 15-vuotiaiden ikäryhmässä. Nuorison väkivaltarikollisuus ja katujengirikollisuus ovat silti kaksi erillistä ilmiötä.
    Nuorten väkivaltarikollisuus on paljolti väkivaltaa ja omaisuusrikoksia, jotka kohdistuvat toisiin nuoriin.

    Katujengit ovat paikallisesti vaikuttavia rikollisryhmiä, joiden toiminta voi täyttää myös järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkkejä.
    Niiden toiminta on pääasiassa huumausaine- ja väkivaltarikollisuutta. Tunnusomaista toiminnalle on verkostomainen rakenne.

    Rantasen mukaan vaarana kuitenkin on, että rikoksiin syyllistyneet nuoret ajautuvat katujengien vaikutuspiiriin.
    – Eivät nämä katujengit ole katujengeinä syntyneet, vaan ne ovat olleet jossain kohtaa löyhiä kaveriporukoita. Siksi on äärimmäisen tärkeää keskittyä myös nuorisorikollisuuteen, Rantanen sanoo.
    ...
    ...
    Alaikäisten tekemät rikokset hätkähdyttävät Ruotsin jengisodissa
    Ruotsia pyyhkivä väkivallan aalto on noussut eri jengien välien selvittelyistä. Siellä jengeihin värväytyy nyt alaikäisiä tekemään kaikkein raaimpia rikoksia kuten murhia.
    ...
    – Meidän täytyy katsoa keinoja, joilla päästään käsiksi yhä nuorempien kasvavaan rikollisuuteen.

    Rantanen muun muassa väläyttää mahdollisuutta alentaa ikärajaa sille, koska nuori voidaan pidättää. Pakkokeinolaissa on tällä hetkellä erikseen säädetty, että alle 15-vuotiaana tehdystä rikollisesta teosta ei saa pidättää.
    – Jos alkaa näyttää siltä, että yhä nuoremmat syyllistyvät vakaviin rikoksiin, niin voisi olla, että pitää laskea tätä ikärajaa.

    Sisäministeri muistuttaa kuitenkin, ettei nuoriin päästä käsiksi vain poliisin ja rikosoikeuden keinoin. Yhtälailla lastensuojelulaissa on hänen mukaansa heikkouksia.
    ...
    Hallitus koventaa rangaistuksia katujengirikollisuuteen liittyvissä rikoksissa. Listalla ovat ainakin törkeän ampuma-aserikoksen vähimmäisrangaistuksen korottaminen.
    Jatkossa myös luvattoman ampuma-aseen hallussapito julkisella paikalla tai liikennevälineessä tulee rangaistavaksi.
    – Ylipäätään selvitetään ns. Tanskan mallin käytäntöjen soveltumista Suomeen, sisäministeri sanoo.

    Hänen mukaansa hallitus etsii kaikki tarvittavat keinot kovista pehmeisiin katujengi- ja nuorisorikollisuuden torjumiseksi ja on sitoutunut käyttämään niitä.
    Kyse on niin kriminaali- kuin maahanmuuttopolitiikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IL tänään

      Sisäministeri Mari Rantanen Ylellä jengirikollisuuden uhasta Suomessa: Näitä Ruotsin virheitä Suomi ei saa tehdä

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6eed4241-9f7c-4028-806d-7cc0e008c2c2

      Artikkelista poimittua

      Ruotsin virhe

      – He ovat olleet naiiveja, sinisilmäisiä ja tehneet äärimmäisen epäonnistunutta maahanmuutto- ja kotoutumispolitiikkaa, Rantanen sanoo.
      ...
      Rantanen sanoo, että Ruotsin jengirikollisuudessa korostuu hyvin pitkälti etninen tausta. Ryhmittymiä voidaan Rantasen mukaan jopa johtaa ulkomailta käsin.

      – Huomiota täytyy kiinnittää kotouttamispolitiikkaan, mutta ennen kaikkea maahanmuuton kokoon ja laatuun, hän sanoo.

      Rantasen mukaan suomalaisen kotouttamispolitiikan tulee perustua siihen, että ihmiset oppivat kielen ja suomalaisen yhteiskunnan perusperiaatteet.
      Hallitus aikoo Rantasen mukaan kytkeä sosiaaliturvan kielitaitoon.
      Lisäksi selvitetään Tanskan mallia, jossa kolmen vuoden jälkeen yhteiskunta ei enää maksa tulkkia. Lisäksi pysyvä oleskelulupa ja kansalaisuus kytketään Rantasen mukaan hyvään kotoutumiseen.
      ...
      ...
      Rantanen vetoaa suomalaisiin viihdekäyttäjiin.
      – Olisi hyvä huomioida viihdekäytön osalta, että taustalla toimii todella väkivaltaisia rikollisjengejä, jotka huumeita tuovat, hän sanoo.
      ...
      ...
      Poliisien toimivaltaa lisättävä

      Poliisin ja viranomaisten toimivaltuudet täytyy Rantasen mukaan saada kuntoon.
      Hän sanoo, että Ruotsissakin lainsäädäntö on edelleen samalla tasolla kuin mitä se oli ennen jengirikollisuusilmiötä.
      ...
      Rantasen mukaan hallitus pyrkii vastamaaan jengirikollisuuteen kasvattamalla tällä hallituskaudellla poliisien määrää noin 500–600 poliisilla.

      Sisäministeriöllä on lainsäädäntöhanke koskien poliisin rikostiedustelua. Tarkoituksena on Rantasen mukaan, että poliisi pääsisi tekemään salaisia pakkokeinoja silloinkin, kun konkreettista rikosepäilyä ei ole.
      Rantasen mukaan on myös tärkeää parantaa tiedonvaihtoa eri viranomaistahojen, esimerkiksi koulujen, sosiaalityöntekijöiden ja poliisien, välillä.
      Hallituksella on selvityksessä myös biometriikkahanke, jossa lähdetään liikkeelle siitä, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden osalta voitaisiin hyödyntää sormenjälki-, valokuva-, passi- ja henkilökorttirekisteriä sekä ulkomaalaisrekisteriä.

      Poista
  13. Yle tänään

    Mediassa pitäisi puhua väkivallan ohella järjestäytyneen rikollisuuden muista uhkista, sanoo kriminologi

    Mediakriittisessä Viimeinen sana -ohjelmassa keskusteltiin siitä, miten jengirikollisuudesta tulisi uutisoida ja onko Suomen media ”eksymässä Ruotsin tielle”.

    https://yle.fi/a/74-20054046

    Artikkelista poimittua

    Toimittaja Rosa Kettumäki kysyi lähetyksessä STT:n toimituspäällikkö Janne Huuskoselta, miten koko yhteiskuntaa läpileikkaava ilmiö rakennetaan juttukokonaisuudeksi.

    – Kyllä me se temppu osataan tehdä, Huuskonen vastaa.

    Hänen mukaansa olennaista on, että media pystyy kertomaan aiheesta niin kiinnostavasti, että se on mediataloudellisesti kannattavaa.

    ///////////////////////////

    Minusta olennaista on kertoa asioista totuus mitään lisäämättä tai mitään pois jättämättä. Tähän lukijoille on oikeus ja toimittajilla velvollisuus. Ei uutisen tai jutun pidä olla satukirjoitus.

    VastaaPoista
  14. "Voi tätä käsienpesua, tätä jälkiviisautta, tätä oman rinnan röyhistelyä, tätä populismia, jota täällä on harjoitettu."
    Lipponen eduskunnassa 12.11.2002
    Eikö sopisi erittäin hyvin nämä PutkiPaavon lauseet nykyisille viherkommareille ja valtamedialle YLE, MTV, HS, Iltalehti, Ilta-Sanomat. Kukaan ei tunnu muistavan, että juuri Halla-aho varoitteli näistä Ruotsin virheistä jo 15-20 vuotta sitten. Näille nykyisille moraaliposeerajille nämä asiat tulivat ikään kuin muka itse keksittyinä. Se anteeksipyyntö Halla-ahon maalittamisesta, olisi nyt vähintä, mitä nämä kyseiset piirit ovat voisivat tehdä. Enpä kuitenkaan odota henkeäni pidätellen, että sellaista tulisi.

    VastaaPoista
  15. IS tänään

    Konkariopettajan hätähuuto: ”Istumme sellaisen atomipommin päällä, etteivät päättäjät tajuakaan”

    Opettajan mukaan koulumaailmassa on tapahtunut järkyttävä muutos: yläkoulun opettajat joutuvat työssään olemaan enemmän poliiseja, äitejä, isiä ja sosiaalitoimen työntekijöitä kuin opettajia.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009906918.html

    Artikkelista poimittua

    – Muutos on järkyttävä, ja vauhti vain kiihtyy. Ilmiö on kasvanut eksponentiaalisesti. Oppilailla on nykyään se käsitys, että heillä on vain oikeuksia, ei yhtään velvollisuuksia.
    Että he saavat tehdä ja sanoa mitä tahansa. Asenne on myös sellainen, ettei meidän tarvitse, ja opettajia ei kunnioiteta. Huolestuttavaa, tosi huolestuttavaa!

    – Istumme sellaisen atomipommin päällä, etteivät päättäjät itsekään tajua! Jotain on tehtävä ja pian.

    Näin sanoo pitkän linjan opettaja Anna Ryynänen. Hän on opettanut 13–15-vuotiaita yläkoululaisia vuodesta 2016 saakka, ja sitä ennen hän toimi 10 vuotta alakouluopettajana.

    Samanlaisen tilanteen kanssa painitaan sadoissa kouluissa valtakunnallisesti. Samoja ongelmia on alkanut ilmaantua jo alakouluihinkin, 7–12-vuotiaiden oppilaiden keskuuteen.
    ...
    ”Suurimpana huolena minulla on päivittäin se, kuinka tuuliajolla suurin osa näistä lapsista on.
    Kuinka he kaipaavat turvallisia aikuisia asettamaan rajoja, ohjaamaan heitä lujasti mutta lempeästi, pysäyttämään heidät”, Ryynänen kirjoitti Facebookissa.
    ...
    Ryynänen sanoo, että liian monessa perheessä lapsi on se, jonka pillin mukaan tanssitaan. Lapselle ei sanota ei, lapsi saa aina tahtonsa periksi, eikä lapselle aseteta rajoja. Lopputulos on välinpitämättömyys itseään ja muita kohtaan.
    ”Lasten pahoinvointi on käsinkosketeltavaa, kohtaan sitä päivittäin. Tämä liiallinen vastuu omasta elämästä liian aikaisin johtaa sijaistoimintoihin, jotka näkyvät nyt väkivaltaisuutena, ylimielisyytenä, empatiakyvyttömyytenä, kiusaamisena, turvattomuutena”, Ryynäsen Facebook-kirjoitus jatkui.
    ...
    – Kun puhutaan nuorten häiriökäyttäytymisestä, niin se ei ole varsinaisesti yllätys. Lapset huutavat häiriökäyttäytymällä omaa hätäänsä. On paljon lapsia, joilla on tosi paha olo. Näen opettajana ja vanhempana sen lapsen hätähuutona, että huomioikaa ja pysäyttäkää minut.
    ...
    – Kännykkä on hyvä renki mutta huono isäntä. Kännyköiden käyttöä koulupäivän aikana isompi ongelma on se, mitä lapset tekevät kännyköillä koulupäivän jälkeen. Läksyjen teko jää, kun edessä on vain puhelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkuu

      Ryynäsen mukaan iso muutos on tapahtunut myös siinä, että aikaisemmin lapset palasivat lomalta kouluun levänneinä ja täynnä intoa.
      – Nyt on levotonta, hypitään lähinnä seinille, että huomatkaa minut.
      Ryynänen sanoo, että nykyään ei ole mitään merkitystä sillä, mikä lapsen sosioekonominen asema on.
      ...
      –Jos ajattelee koiraa tai hevosta, niin jos niille antaa kaiken vallan, voiko eläin hyvin? Ei. Samoin lapselta pitää ottaa liika valta pois vielä silloin, kun se on mahdollista. Jos ei oteta, niin tämä on se lopputulos.

      Ryynäsen mukaan lapsen huomioiminen, välittäminen ja itsensä tärkeäksi kokeminen ei vaadi ihmeitä.
      – Ottakaa lapsi mukaan askareisiin, tehkää yhdessä, jutelkaa, käykää kävelemässä... Ihan perusasioita.
      Ja myös että vaadittaisiin, rajoitettaisiin, kuunneltaisiin, kohdattaisiin ja rakastettaisiin lasta.
      ...
      –Mistä nämä nuoret sitten muutoin hakevat hyväksyntää, että he kelpaavat, ovat hyviä ja onnistuvat? Jengeistä.
      ...
      Ryynäsen mukaan suomalaisessa koulujärjestelmässä on menty monessa asiassa pieleen.
      – Yksi virhe oli kaunokirjoituksen opetuksen lopettaminen. Se opetti pitkäjänteisyyteen, kun joutui tekemään tylsää asiaa pitkään.

      Nykyaikaisessa minuutin parin somevideomaailmassa lasten keskittymiskyky lopahtaa nopeasti.
      – Surullista on myös se, että inkluusion ja resurssittomuuden johdosta hyvätkin oppilaat alisuorittavat, koska vähempi riittää.
      En voi kuvitellakaan teetättäväni sellaisia tehtäviä, joita tehtiin vielä 3–4 vuotta sitten. Tällä menolla en tiedä, mitä näistä lapsista tulevaisuudessa tulee.
      ...
      Ryynänen toteaa, että moni opettaja on vallitsevaan tilanteeseen aivan loppu.
      – Nekin ovat alkaneet harkita alan vaihtoa tai katsella muita töitä, jotka aiemmin ovat sanoneet, että opettajan ammatti on heille eläkevirka. Ketkä ovat tulevaisuuden opettajia? Ryynänen kysyy.

      Poista
  16. Soininvaara ja Honkasalo ovat sitä mieltä, että eivät ole voineet puhua jengirikollisuudesta, koska Perussuomalaiset ovat "niitanneet sen niin kiinni rasismiin", että siitä ei ole voinut puhua tulematta itse leimautuneeksi rasistiksi. Että sellaista logiikkaa.
    Honkasalo nyt on kaheli, se on ollut aina selvää, mutta nyt on puutarhatonttu Soininvaarakin menettänyt sen pienenkin järjen, joka hänellä kenties joskus on ollut.
    Ei ole kyllä enää rajaa sillä kuinka paljon nämä ääliöt voivat aliarvioida ihmisten älyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun rasismi on puhuttu puhki, on sitten mahdollista järkevään tekemiseen, asioihin reagointiin. Hyvä olisi hyllyttää myös pahimmat tähän tilanteeseen junailijat. Kiire esimerkiksi katsoa opetushallituksen tekosia. Tilannetta koulussa on vielä mahdollista muuttaa. Luepa tuosta linkistä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009333148.html

      Poista
    2. Suomessa on varmasti tietämystä miten kouluissa pitäisi toimia ja miten lasten kanssa pitäisi toimia mutta siihen ei taivu inkluusio eikä punaviher-ideologia.
      Eihän ne uskoneet tätä maahantulleiden, lähinnä muslimi-taustaisten, tulijoiden aiheuttamaa ongelmaakaan ennen kuin nyt kun se räjähti silmille. Sama käy koulun kanssa.

      Poista
    3. Eli siis vastustatko parannustoimia vai mihin kommenttisi tähtää?

      Poista
    4. Mitä kertoo Soininvaaran ja Honkasalon ja kaltaistensa moraalista tuollainen ajattelu, jonka he nyt avoimesti tunnustavat. Eli että he ovat kyllä tienneet maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ja jengirikollisuuden, mutta ovat pelänneet rasisti-leimaa ja olleet pelkurimaisesti hiljaa.

      Poista
    5. Eiväthän he ole olleet pelkurimaisesti hiljaa, vaan naama punaisena huutaneet niiden, jotka ovat tästä asiasta kertoneet, olevan rasisteja ja natseja sun muita. Ja yrittäneet aktiivisesti saada näiltä asioist kertovilta työpaikat alta sekä heidän maineensa tuhottua kaikinpuolin. Paskat se mitään passiivista hiljaa oloa on ollut vaan todella aktiivista toimimista sen puolesta että se mitä Ruotsissa ja Ranskassa sun muualla on tapahtunut, tapahtuisi täälläkin. Ei mitään armoa näille peeloille tässä(kään) asiassa, eivät ole hiljaisia sivustakatsojia, vaan aktiivisia toimijoita jotta katuryöstöt yleistyisivät etc.

      Poista
  17. Ruotsia ei pidä ottaa Natoon. Muuten Natossa on kohta yksi islamilainen epävakaa maa, eli Ruotsi. Kun katsotaan alle 40v miesten määrää, niin kovinkaan pitkään ei enää tarvitse odottaa, kun Islam on taustauskontona yleisin, ellei ole jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauseen keskellä islam kirjoitetaan pienellä samoin kuin muutkin uskontojen nimet.

      Poista
    2. Muuten selväpäinen kommentti! Tosiaan tuosta syystä Ruotsin ajaminen Natoon ei ole enää järkevää, voihan se antaa sivustatukea muutoinkin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!