torstai 26. lokakuuta 2023

YK:n pääsihteeri valitsi historiallisen alkupisteen

YK:n pääsihteeri António Guterrez yritti tasapaikoilla Israelin ja Palestiinan välillä sanomalla, että "olen tuominnut yksiselitteisesti Hamasin Israelissa 7. lokakuuta toteuttamat kauhistuttavat ja ennennäkemättömät terroriteot. Mikään ei voi oikeuttaa siviilien tahallista tappamista, loukkaantumista ja sieppaamista - tai rakettien laukaisemista siviilikohteita vastaan... on tärkeää myös tunnustaa, että Hamasin hyökkäykset eivät tapahtuneet tyhjiössä... Palestiinan kansa on ollut 56 vuoden tukahduttavan miehityksen kohteena... he ovat nähneet maansa jatkuvasti siirtokuntien nielaisemina ja väkivallan vaivaamina; taloutensa tukahdutettuna, kansansa syrjäytettynä ja kotinsa purettuna... mutta palestiinalaisten valitukset eivät voi oikeuttaa Hamasin kauhistuttavia hyökkäyksiä. Ja nuo kauhistuttavat hyökkäykset eivät voi oikeuttaa Palestiinan kansan kollektiivista rangaistusta."

Israel veti kuitenkin niin sanotusti herneen nenään Guterrezin näkemyksestä ja ilmoitti edustajansa välityksellä, että "te, herra pääsihteeri, olette hukannut kaiken moraalin ja puolueettomuuden. Kun sanotte, että nämä vastenmieliset hyökkäykset eivät tapahtuneet tyhjiössä, te suvaitsette terrorismia!"

Tosiasia tietenkin on, ettei Hamasin terroriteko tapahtunut tyhjiössä - kuten pääsihteeri totesi. Samoin pitäisi olla kaikille selvää, ettei laajamittainen hyökkäys siviilikohteisiin ole hyväksyttävää - eikä se ole sitä kummankaan osapuolen taholta. Mutta millään tavalla hyväksyttävää ei ole myöskään Hamasin niin sanottujen taistelijoiden suojautuminen siviilien joukkoon. 

Yksi Pyhän maan konfliktin suurista ongelmista on sen pitkä historia. Molemmat osapuolet löytävät menneisyydestä "oikeutuksen" teoilleen, mutta kumpikaan ei osaa - tai halua - tehdä sitä johtopäätöstä, ettei tilanteeseen löydy ratkaisua ajassa taaksepäin tuijottamalla. Tämän sanominen olisi ollut järkevä kannanotto myös Guterrezilta sen sijaan, että hän vain pahensi tilannetta valitsemalla oman historiallisen alkupisteensä.



19 kommenttia:

  1. Nuo hamasin rottaterroristit on armoreineet ittensä sairaaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, jne. Tottakai nuo terroristit pitää hävittää eikä inistä joistain siviileistä. Jos sille linjalle lähetään, noita terroristeja ei saada ikinä hävitettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan raamatussa lukee kuinka, Jahve käskee israelilaisia tuhomaan naapurikansat




      Poista
    2. Onko entisen naapurin jälkeen aina uusi naapuri vuorossa?

      Poista
  2. Parempi kertarysäys kuin jatkuva jomotus.

    VastaaPoista
  3. En menisi niin pitkälle, että kutsuisin vihaa tihkuvia juutalaisten kuolemaa huutavia pikkulapsia siviileiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://t.me/pilotblog/7662?comment=1792074

      Tuossapa noita kullannuppuja.

      Poista
  4. ruottin entinen pää ministeri sanoi, et tilaa riittää vaikka 100 miljoonalle uus ruottalaisille, lentokoneesta katsoen

    VastaaPoista
  5. Noin 20:n vuoteen ennen vuotta 1967 Gazassa ja Länsirannalla ei ollut Israelin miehitystä. Miksi ei palestiinalaisvaltiota perustettu silloin, vai oliko suunnitelmissa laajempi lopullinen ratkaisu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin ennen vuotta 1967 oli jo tehty YK:n ja kaikkien suurten Länsimaiden avulla sopimus jossa esitettiin Palestiinan valtion perustamista Länsirannalle ja Gazaan. Israel hyväksyi, Palestiinalaiset eivät hyväksyneet.

      Poista
  6. Näiden osapuolten välille saadaan rauha, kun niiltä kielletään vihapuhe, joka tunnetusti aiheuttaa ennenpitkää väkivaltaisuuksia. Suomi voisi viedä Lähi-itään kiva-kouluohjelman, jolla suomalainen jengirikollisuuskin loppuu kohtapuolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma26. lokakuuta 2023 klo 14.44

      Ohisalo ja Biaudet voisivat toimia konsultteina.

      Poista
  7. Asiallisesti päätelty Professorilta.
    Liika menneisyyteen tuijottaminen vain pahentaa nykyisiä ongelmia.

    VastaaPoista
  8. Ei kai pääsihteeri syyllistynyt puhumaan taqiyya muslimien tapaan?
    Se on muuten tapa, jonka suhteen meidän on syytä olla varuillaan kuten tämä esimerkki osoittaa:

    Yle tänään

    Toimittajat paljastivat laajan lokakampanjan: turkkilaismedia loi Ruotsista viholliskuvan vain parissa vuodessa

    Disinformaation jäljet johtavat turkkilaiseen valtiolliseen uutistoimistoon, joka on kunnostautunut väärän tiedon levittäjänä, käy ilmi Sydsvenskan-lehden julkaisemasta selvityksestä.

    https://yle.fi/a/74-20056838

    Artikkelista poimittua

    Kuva Ruotsista on muuttunut paljon kielteisemmäksi muslimienemmistöisissä maissa parin viime vuoden aikana.
    Taustalla on laaja väärän tiedon levityskampanja, jossa Ruotsia kuvataan muslimivihamielisenä maana.
    Tärkeä disinformaation lähde näyttää olevan Turkin valtiollinen uutistoimisto Anatolia.
    ...
    ...
    Selvityksen tehnyt toimittaja Inas Hamdan kertoo esimerkkinä, kuinka uutistoimisto Anatolian jutussa ruotsalainen haastateltava kuvailee sosiaaliviranomaisia,
    joiden mielestä muslimilasten sieppaaminen on paljon hauskempaa kuin alkoholisoituneista ruotsalaista huolehtiminen.
    Samansuuntainen sitaatti löytyy myös Anatolian englanninkielisen palvelun jutusta.
    – Al-Jazeeran otsikon mukaan ruotsalainen asianajaja kertoo, että viranomaiset sieppaavat muslimien lapsia. Tämä lähde on 91-vuotias juristi, joka on jäänyt eläkkeelle aikoja sitten.
    Nyt hän pyörittää salaliittoteorioihin erikoistunutta nettisivua, Inas Hamdan kertoo. Hänen mukaansa turkkilainen Anatolia näyttää olevan qatarilaisen al-Jazeeran Ruotsi-seurannan tukijalka.
    ...
    Anatolia on valtiollinen uutistoimisto. Turkissa suurin osa mediasta on otettu presidentti Recep Tayyip Erdoğanin hallinnon valvontaan.
    Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan hallinto ohjaa raportointia välillä hyvinkin yksityiskohtaisesti.
    ...
    – Syntyi aika pelottava kuva järjestelmällisestä toiminnasta. Kävimme juttuja läpi tekoälyn avulla. Alkoi löytyä paljon Turkki-viittauksia, mutta ne eivät liittyneet Ruotsin Nato-jäsenyysprosessiin.

    Ruotsiin kohdistuvaa informaatiovaikuttamista seuraa psykologisen puolustuksen virasto, myndigheten för psykologiskt försvar. Suomessa ei vastaavaa virastoa ole.
    ...
    Virasto on havainnut disinformaatiossa kaksi pääteemaa viime vuosina.
    – Ruotsin sosiaaliviranomaiset sieppaavat lapsia ja valtio tukee Koraanin polttamista. Näillä valheilla pääsee varsin pitkälle, sanoo viraston tiedotuspäällikkö Mikael Östlund.
    ...
    Östlundin mukaan sosiaaliviranomaisten väitettyihin väärinkäytöksiin liittyviä viestejä luki useita satoja miljoonia ihmisiä.
    Turkkilaislähteiden lisäksi useissa arabimaissa toimivat mielipidevaikuttajat ja mediat ovat levittäneet väitteitä muun muassa lasten sieppauksista.
    – Tässä luotiin kuvaa Ruotsista, joka käy sotaa islamia vastaan. Disinformaatio toimii usein niin, että otetaan jokin tapahtuma, jolla on todellinen tausta, ja sitten sitä vääristellään, Östlund sanoo.
    ...
    Turkin hallitusta lähellä oleva Yeni Şafak -lehti uutisoi, että muslimilapsia otetaan perheiltään ja luovutetaan pedofiileille. Tämäkin uutinen oli peräisin Anatolialta.
    ...
    ...
    Vihapuheella näyttäisi olevan yhteys myös Brysselissä lokakuun puolivälissä sattuneeseen terrori-iskuun. Tunisialaismies murhasi iskussa kaksi ruotsalaista jalkapallofania.
    – Hyökkääjä seurasi Tiktok-kanavaa, jossa kerrottiin, että Ruotsi sieppaa muslimilapsia. Kanavalla on myös julkaistu tietoja, nimiä ja kuvia, sosiaalivirkailijoista ja ihmisistä, jotka yrittävät torjua disinformaatiota, toimittaja Inas Hamdan kertoo.
    ...
    ...
    Östlundin mukaan löytyy disinformaation levittäjiä, joiden tavoitteena on luoda epävakautta Ruotsissa, esimerkiksi vahvistamalla epäluuloa viranomaisia ja päättäjiä kohtaan.
    – On toimijoita, joilla on pitkäaikaisia tavoitteita, ja se on vaarallista.

    VastaaPoista
  9. IL tänään

    Suomalaisräppärille syytteet neljästä tapon yrityksestä

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/80938a06-a7b7-4a3f-88a5-236e5dbd0b09

    Artikkelista poimittua

    Paremmin rap-artistinimellään Kerza tunnettua Kerim Muslahia, 21, vastaan on nostettu syytteet neljästä tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.
    Syytteet samoista rikoksista on saanut myös toinen henkilö.
    ...
    Epäillyt teot tapahtuivat 23. maaliskuuta espoolaisessa parkkihallissa. Kerza on ollut vangittuna kesästä lähtien rikoksista epäiltynä. Vankeusaikanaan häneltä on ilmestynyt uutta musiikkia, jossa on viitattu rikosepäilyihin.
    Tapahtumien mahdollinen syy ei selvinnyt esitutkinnassa. Kerza on aiemmin tuomittu tapon yrityksestä, joka linkittyi pääkaupunkiseudun katujengien vihanpitoon.
    ...
    ...
    Kerzalla on aiempaa väkivaltarikostaustaa. Hänet on tuomittu vuonna 2021 kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä.
    Kerza puukotti tuolloin itähelsinkiläisen 47- eli Kurdish Mafia -jengin jäsentä Helsingin Itäkeskuksessa.
    ////////////////////

    Tämä on nyt näyttänyt tapansa. Toivottavasti tuomion jälkeen palautetaan lähtömaahansa.

    VastaaPoista
  10. Martti Ahtisaarta kaivattaisiin tuonnekin kovasti.

    VastaaPoista
  11. Jos Eurooppa toimisi järkevästi, lähetettäisiin takaisin kaikki, jotka eivät ole maidemme kansalaisia.

    MTV uutiset tänään

    Koraanin polttaja karkotetaan Ruotsista

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koraanin-polttaja-karkotetaan-ruotsista/8807214

    Artikkelista poimittua

    Ruotsissa useita Koraaneja polttanut Salwan Momika karkotetaan maasta, kertoo Ruotsin maahanmuuttovirasto TV4:n uutisille.
    Viraston mukaan Momikalle myönnetään karkotuksen täytäntöönpanon esteiden vuoksi määräaikainen oleskelulupa ensi vuoden huhtikuuhun saakka.

    Karkotuksen lisäksi hänelle on määrätty viiden vuoden paluukielto Ruotsiin.
    Momika on Irakin kansalainen. Hän on kertonut valittavansa päätöksestä.

    VastaaPoista
  12. Gazalaisten ja etenkin Hamasin olisi kannattanut miettiä ennen terrori-iskua... kollateraaliset tappiot tulevat olemaan sietämättömiä jos/kun Israel aloittaa maasodan, johon se kyllä on oikeutettu ja myös pakotettu...
    -Lukija

    VastaaPoista
  13. Tässä on sama systeemi kuin viherkommareilla ja etenkin Li Anderssonilla. Me kyllä hurskaasti tuomitsemme Hamasin terrori-iskut, mutta kyllä syys on loppujen lopuksi Israelin.

    VastaaPoista
  14. Alkujen aluksihan syy on todellakin on pelkästään Israelin ja sionistijuutalaisten. Kenenkä muka muiden syy se olisikaan. Siionistit änkesivät sinne toisten maahan, jossa nämä olivat asuneet satoja tai tuhansia vuosia ja lopulta perustivat rasisismin värittämän yhteiskunnan ihan muinaisajan oppien mukaan.
    Om siinä nyt selvittämistä. Millä tuo ratkeaa? Alkuasukkaat holokaustaamallako? Tuskin onnistuu nykymaailmassa.
    Olisiko noiden perinneuskontojen täyskielto Lähi-Idässä paikallaan? Ei taida onnistua sekään.
    Ehdottakaapa jotain kunnollista ratkaisua!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!