tiistai 17. lokakuuta 2023

Ahtisaari kuoli ja terroristi murhasi ruotsalaisia

Entinen presidentti Martti Ahtisaari (sd) kuoli eilen. Vaikka hän ei noussutkaan suurten suomalaisten presidenttien joukkoon, oli hän kuitenkin viime vuosikymmenten merkittävin rauhantekijä koko maailmassa - ja sai siitä tunnustuksen Nobelin palkinnon muodossa. 

Ahtisaari muistetaan etenkin teoistaan Namibiassa, Balkanilla ja Indonesiassa, mutta Lähi-idän kusiaispesään hänkään ei koskenut. Tämä johtunee siitä, että Ahtisaari ymmärsi kokeneena rauhantekijänä, ettei rauha synny ilman molempien osapuolten tahtoa. Lähi-idässä sitä ei ole ollut, kuten viime päivät ovat osoittaneet. 

* * *

Varhain tänä aamuna kaksi ruotsalaista jalkapallofania sai surmansa Belgiassa. Heidän murhaajansa huusi tekoa tehdessään Allahin suuruutta ja väitti kuuluvansa terroristijärjestö ISIS:iin. 

Tapaus saanee tämän päivän aikana lisää selvyyttä, enkä olisi yllättynyt siitä, mikäli hänen innoittajakseen osoittautuisi terroristijärjestö Hamasin hyökkäys israelilaisia vastaan. Ehkäpä tätä epäilevät myös belgialaiset viranomaiset, jotka puhuvat tapauksen yhteydessä terrori-iskusta. 

Täältä Suomesta katsottuna kyse on vain hinnasta, jonka me eurooppalaiset joudumme maksamaan idioottimaisesta maahanmuuttopolitiikastamme. Jos ja kun me hyväksymme kaikenlaisten tyyppien saapumisen kotiseuduillemme enemmän tai vähemmän sekasortoisista yhteiskunnista, saapuu sieltä tietenkin myös ihmisiä, jotka suhtautuvat vihamielisesti meihin. Ja näin kävi tällä kertaa Belgiassa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vasemmisto ja anarkistit tekivät 85 prosenttia vuoden 2022 terrori-iskuista
Parhaat presidentit - ja pari huonointa
Länsimaiden pitäisi tunnustaa tosiasiat Syyriassa

42 kommenttia:

  1. Oikeat suomalaiset muistaa kyllä oikein hyvin tuon kuolleen, ei tehnyt tämän maan hyväksi mitään hyvää vaan oli valkoihoisten tuhon alkuun panijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuolleita muisteltaessa on tapana rajoittua positiivisiin asioihin.

      Poista
    2. Eli kirjoittaa valetta, sillä miksi kirjoittaa jostain hyvää jos sitä ei ole? Minä ainakin ole teroittanut kaikille tutuilleni että kun kuolen minuta saa puhua ja kirjoittaa ihan mitä haluaa, minä en sitä enää pahana pidä, sillä ole mullan alla.

      Poista
    3. Voi sen toki tulkita myös noin.

      Poista
    4. Eikös se ollut se ruotsalainen kilpailija joka halusi jalostaa(ja alkoikin) suomalaista rotua?

      Poista
  2. Oli aika pohjanoteeraus eilen YLE:ltä kutsua Haloska keskustelemaan Ahtisaaren muistoohjelmaan. Eikö ne siellä muka tiedä että Haloska oli nimenomaan se joka masinoi sen että Ahtisaari ei istuvana presidenttinä päässyt edes SDP:n ehdokkaaksi toiselle kaudelleen? eli ottivat suoranaisen vihanaisen puhumaan sinne. No, ei hän kyllä Ahtisaaresta puhunutkaan, vaan ainoastaan itsestään.

    Ahtisaari oli oikea rauhantekijä ja -neuvottelija, toisin kuin eräs nykyinen presidenttiehdokas joka sai niistä hommista kenkää kun homma ei sujunut. Kotimaan hommista en oikein tiedä, ei nuo meidän pressat ole perinteisesti Kekkosen jälkeen olleet kovin kiinnostuneita meidän asioitamme hoitamaan. Sale ehkä eniten tähän saakka.

    Aika positiivisella mielellä seurailen nyt PS:n touhuja hallituksessa. Talouden osalta ei ole voinut olettaakaan että sieltä olisi pissishallituksen toimien jälkeen mitään positiivisia tuloksia odotettavissa yhdessä vaalikaudessa, sen verran perseelleen pissikset homman vetivät ja sementoivat lainsäädännöllä monta asiaa joihin menee tolkuttomasti rahaa ennenkuin ne lait saadaan kumottua. Ja se ei tapahdu ihan kuukausissa. Maahanmuuton, kansalaisuuden, rajavalvonnan jne. suhteen hommat näyttävät menevän hyvään suuntaan ihan konkreettisesti, lakeja alkaa tippua eduskuntaan ihan piakkoin. Pitkästä aikaa olen positiivisilla odotuksilla tulevaisuuden suhteen, ainakin jotain tehdään paremman tulevaisuuden eteen, eikä vain huononneta vallitsevaa tilannetta kuten vihervasemmisto teki.

    Thorvald Eskilinpoika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saihan tuo haloska hyvää hyvyyttään kiellettyä Suomelta jalkamiinat, jotka lepäsivät varastoissa turvallisesti ilman, että yksikään kehitysmaalainen lapsi pääsi astumaan niihin. Lisäksi saimme ihailla lehtikuvista Putinin antamaa lahjakissaa. Kyllä siinä voi sitten itseään ja saavutuksiaan ylistää rauhannobelistin muistamisohjelmassa, pevkele.

      Poista
    2. Mitään toivoa on turha odottaa niin kauan kun eu:ssa roikutaan, sitä vain ei monet märkäkorvat tajua.

      Poista
  3. Eurooppalaiset tulevat vielä tosiaan maksamaan kovaa hintaa hölmöydestään.
    Onneksi Suomessa on edes hieman herätty tähän järjettömyyteen.
    Haittamaahanmuuton ja niin sanottujen turvapaikanhakijoiden eli elintasopakolaisten ottaminen on syytä lopettaa kokonaan.
    En minä ainakaan kaipaa rynkyllä ampumista tai talojen räjäyttelyä tai Turun torin murhien kaltaista toimintaa tänne.

    Yle eilen

    Suomen kansalaisuuden ehdot kiristyvät – sisäministeri Mari Rantanen: ”Ei tämä kiristys kohtuuttomuuksiin sentään mene”

    Sisäministeri ei vielä tarkenna, kuinka paljon henkilön tulisi tienata saadakseen Suomen kansalaisuuden.
    Pelkkä Kelan etuuspäätös ei hänen mukaansa kuitenkaan enää jatkossa täytä toimeentulon ehtoja.

    https://yle.fi/a/74-20055172

    Artikkelista poimittua

    Petteri Orpon (kok.) hallitus on kiristämässä kansalaisuuden saamisen ehtoja. Muutoksia tehdään muun muassa asumisaikaa, nuhteettomuutta ja toimeentuloedellytystä koskevaan säätelyyn.
    Sisäministeri Mari Rantasen (ps.) mukaan tavoitteena on se, että Suomen kansalaisuuden edellytyksenä on onnistunut kotoutuminen.
    – Suomen kansalaisuus on palkinto onnistuneesta kotoutumisesta, Rantanen sanoi tänään maanantaina tiedotustilaisuudessa koskien kansalaisuuslain uudistusta.
    – Selvää lienee, että ehtojen kiristäminen ja kotoutumiseen kannustaminen aiheuttanee sen, että kansalaisuutta ei enää saa niin helposti kuin tällä hetkellä.
    Ja se on tavoitteenakin.

    VastaaPoista
  4. Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta jäi minulla päällimmäisenä mieleen se miten tylysti omat (siis sossut) kohtelivat Ahtisaarta. Ehkä sosiaalidemokraatteja ärsytti se että Martti Ahtisaari oli puutteistaan huolimatta henkisesti niin paljon Lipposen, Tuomiojan, Halosen ja muiden suomettuneiden sossupomojen yläpuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahtisaari pääsi myös tutustumaan siihen millaista demareiden poliittinen korruptio on. Se oli ikävää demarieliitin kannalta. Osaksi tästä syystä Halonen, Lipponen ja Nevala yrittivät lavastaa Alpo Rusin.

      Poista
    2. No sdp:ssähän välitetään ja kohdellaan ihmisiä tasavertaisisesti jne ja yya. Niiden kaikki puheet ja sanat on vaan yksinkertaisesti paskaa jotain paria yksittäistapausta lukuunottamatta.

      Poista
  5. Toivottavasti Pekka Haavisto ei ole enää koskaan sellaisessa asemassa, jossa pystyisi edesauttamaan ISIS porukoiden maahan tuomista kuten teki ulkoministerinä.

    VastaaPoista
  6. Oikeaan suuntaan mennään

    Yle tänään

    Poliisi keskeytti Elokapinan mielenilmauksen

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-185271

    Poliisi keskeytti Elokapinan mielenilmauksen Helsingin Länsiväylällä aamulla.
    Poliisi on avannut liikenteen Länsiväylällä ja liikenne kulkee normaalisti, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo viestipalvelu X:ssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kuvia katsoin niin poliisit olivat tukkineet autoillaan länsiväylän.. eli poliisitkin hamuavat koneen säätiön rahoja?

      Poista
  7. Yle tänään

    Belgian sisäministeri: Ruotsalaisten ampumisesta epäilty on kuollut

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-185269

    VastaaPoista
  8. Ampuminen liittyy sekä Koraanin polttamisiin Ruotsissa että Gazan tilanteeseen.

    VastaaPoista
  9. Halonen ja Tuomioja ja muutamat muutkin ovat pelanneet aikoinaan Neuvostoliiton ja nykyään Putinin pussiin koko ajan. Se on heillä niin selkärangassa, että millään nykykonsteilla sitä pois ei ajeta. Ahtisaari oli rauhan mies ja ajoi ainakin presidenttinä ollessaan Suomen etua. Halosen intohimoisesti ajama jalkaväkimiinakielto ajoi ainoastaan Venäjän etua. Heinäluoma puolusti North Stream 2 putkea kiivaasti vielä Krimin valliotuksen jälkeen. Halla-aho puhui silloin totuuksia, johon Pekkarinen ja Heinäluoma suhtautuivat kuin johonkin satupuheeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi että heillä ei ole selkärankaa.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Stubb allekirjoitta ydinvoimala sopimuksen krimin valtauksen jälkeen ja nyt puhuu paskaa kuinka jämerä oli.. Jo pelkästään tuon paskapuheen pitäisi olla ehdokkuuden esteenä. Toisaalta sosuilla varmaan ei olisi yhtään ehdokasta jos lain mukaan mentäisiin rehellisyydestä jne..

      Poista
  10. Tämän murhaajan kanssa kävi kuten kävi. Aika usein ulkomailla vastaavan teon tekijät kuolevat tekonsa aikana tai pian sen jälkeen.
    Jostain syystä Turun torin murhaaja säästettiin ja istuu nyt vankilassa muutaman vuoden. Veronmaksajat kustantavat hänen täysihoitonsa.

    Hamas osoitti jälleen kerran minkälaista porukkaa he ovat. Isis teki hirmutekoja sotansa aikana ja jatkaa murhaamalla edelleen.
    Minusta näille ei rauhan puhe auta, ei myöskään pullakahvit tms.

    Kun Turun murhaaja joskus vapautuu, täytyy miettiä, että onko hän edelleen uhka suomalaisille. Todennäköisesti on.
    Pitäisikö Suomessakin muuttaa käytäntöä ja eliminoida tällaisten tekojen tekijät koska ei se heidän aiheittama vaara muuten poistu?

    Meillä jotkut puhuvat edelleen "rauhan uskonnosta". Minusta länsimaiden tulisi tunnustaa tosiasiat ja uskoa sitä mitä heidän "uskontonsa" opettaa.
    Jos tämän tajuaa - tajuaa myös sen etteivät he sovi samaan yhteiskuntaan meidän kanssa.

    Väkivalta Koraanissa

    "Islaminuskossa vakiintunut ja klassinen tulkinta on, että Koraani velvoittaa muslimeita pyhään sotaan eli jihadiin.
    Sen aiheeksi riittää pelkkä vääräuskoisten olemassaolo, sillä sodan tavoitteena on levittää islamin valta koko maailmaan.[4][5][6]
    Sotaa tulee käydä kalifin johdolla, jos islamilaisessa maailmassa sellainen on."

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Väkivalta_Koraanissa

    VastaaPoista
  11. Kalergi-suunnitelma17. lokakuuta 2023 klo 11.46

    Ahtisaarelle osoitettujen ylitsevuotavien ylistyspuheiden keskellä on on syytä muistaa seuraava Turun sanomien artikkeli vuodelta 2007:

    "Serbipoliitikko syyttää Ahtisaarta lahjusten otosta

    Serbian parlamentin puhemies Oliver Dulic syyttää YK:n Kosovon erityislähettilästä Martti Ahtisaarta lahjusten otosta.

    Dulicin mukaan Ahtisaari on vastaanottanut lahjuksia albanialaisen järjestäytyneen rikollisuuden johtohahmolta. Vastineeksi lahjuksista Ahtisaari antaisi raportissaan tuen Kosovon itsenäistymiselle. Dulic vaatii asiasta virallista tutkintaa.

    Bosnialainen uutistoimisto Focus raportoi lahjusväitteistä viikonloppuna. Focuksen mukaan Saksan tiedustelupalvelu BND on paljastanut kaksi Ahtisaaren pankkitiliä, joille on siirretty kaksi miljoonaa euroa. Focus kertoi Ahtisaaren vastaanottaneen BND:n mukaan myös yli 40 miljoonaa euroa käteisenä.

    Focuksen mukaan BND on nauhoittanut Ahtisaaren ja nimeämättömän albaanin keskustelun, jossa osapuolet puhuivat kahden miljoonan euron siirrosta sveitsiläiseltä pankkitililtä Ahtisaaren tilille. Focuksen tietojen mukaan sveitsiläispankin tilin omistaa Kosovon albaani Exhet Boria , joka toimii korkeassa asemassa heroiinin tuontia Eurooppaan pyörittävissä rikollispiireissä.

    Focus kertoi BND:n hallussa olevan myös nauhoituksia, joista näkyy Kosovon albaanihallituksen auto, joka ajaa Ahtisaaren asunnolle. Autosta ojennetaan Ahtisaarelle kaksi salkkua. Focuksen mukaan BND:n agentit vahvistivat laukkujen olevan täynnä rahaa.

    Focuksen mukaan BND:n lahjusraportti on jo arkistoitu YK:ssa. YK ja Ahtisaari eivät ole kommentoineet asiaa millään lailla.

    Kosovo on Serbian autonominen maakunta, jonka asukkaista suurin osa on etnisiä albaaneja. Kosovon albaanit havittelevat täyttä itsenäisyyttä, mutta Serbia on valmis myöntymään vain autonomiaan." - https://www.ts.fi/uutiset/1074210500

    Vastaavansisältöinen artikkeli oli myös Ylen verkkosivulla, mutta en löytänyt sitä enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitten sä heräsit. Salaliittojuttujen parasta A-ryhmää, kuten kaikki muutkin aivopierusi.

      Poista
    2. Kalergille ei tullut mieleen että tuolloinkin tehtailtiin vääriä syytöksiä ja uutisia kun jonkun toimet uhkasivat omia tavoitteita? jonkun serbipoliitikon väitteet tuona aikana tuossa tilanteessa on suunnilleen samaa kun uskoisi Putinin tiedottajan väitettä että Niinistö olisi ottanut lahjuksia jotta olisi puoltanut NATO:on liittymistä. Siksi tuota "syytöstä" ei edes tutkittu tuolloin, mieletön väite jopa vastustajan tekemäksi.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma17. lokakuuta 2023 klo 14.20

      Kaksi Brysselin Pravda -uskovaista - tämän päivän Pravdassa on tusinan verran Ahtisaarta ylistäviä sivuja. Kutsuttiinhan Aatos Erkko, Antti Herlin ja useat Pravdan päätoimittajat globalistien vuosittaisiin Bilderberg-kokouksiin - sekä Ahtisaari peräti kolme kertaa. Niinollen ei ole ihmettelemistä, että Ahtisaari oli globalistien mieleinen mies.

      Bilderberg-globalismiagendaan kuuluu harvainvaltaisen maailmanhallituksen pystyttäminen, jonka tieltä kansallisvaltiot on hävitetty pois mm. "värillistämällä" niiden asukkaat Coudenhove-Kalergi-suunnitelman mukaisesti.
      Onhan Saksan "värillistämistä" menestyksellisesti johtanut ja muulle Euroopalle esimerkkiä näyttänyt Angela Merkel yksi Euroopan Unionin vuosittain myöntämän Coudenove-Kalergi-palkinnon saajista - "salaliittoteoriaa" ja "aivopierua"?!

      Saksan tiedustelupalvelukin tehtailee "salaliittoteorioita"?!

      Suosittelen noille em. kahdelle Pravda-uskovaiselle seuraavia Juha Ahvion artikkeleita:

      "Se on salaliittoteoria!", https://oikeamedia.com/o1-138512
      "Uusi maailmanjärjestys: Mitä käsite oikeasti tarkoittaa?", https://beta.oikeamedia.com/o1-157803

      Poista
    4. Kale-Erkki, minä vuosina opiskelit Komsomol-koulussa Moskovassa?

      Poista
    5. Kalergi-suunnitelma17. lokakuuta 2023 klo 16.39

      Johan mielikuvitus läksi lentoon!
      Olen anti-kommunisti, anti-Putinisti - ja anti-globalisti.
      Trollien kanssa keskusteluni loppui tältäerää tähän:
      "Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists.
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response...",
      https://www.psychologytoday.com/intl/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Poista
    6. Jaa-a. Minä lähinnä näen Kalergissa kverulantteja ominaisuuksia.

      Poista
  12. Kotimaassaan Tunisiassa terrorismista epäilty haki turvapaikkaa Belgiasta, ei saanut. Ei karkotettu, vaan jäi maahan laittomasti. Nämä ovat eläviä aikapommeja meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ny, eikö nämä ole juuri sitä ihkua monikulttuurista värinää, jota vihervasemmisto haluaa lisää ja lisää...
      Onneksi on vastavoimana myös perussuomalaisten kannattajat.

      Poista
  13. IL tänään

    Pääkirjoitus: Olisiko Suomen tie Natoon ollut toinen, jos Halonen tukijoineen ei olisi kampittanut Ahtisaarta toiselta kaudelta?

    Vuonna 2002 Ahtisaari ryhtyi julkisesti kannattamaan Suomen hakeutumista Natoon, kirjoittaa Juha Ristamäki.

    https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b9895d73-be42-445f-9d5e-5f45884463d8

    ////////////////

    Mielenkiintoinen kirjoitus.

    VastaaPoista
  14. IS tänään

    Ruotsin pääministeri vaatii parempaa raja­valvontaa: ”Emme voi olla naiiveja”

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009928975.html

    Artikkelista poimittua

    13:59
    Ruotsin Kristersson: "Emme voi olla naiiveja"

    Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sanoi tiistaina aamupäivällä tiedotustilaisuudessa, että hän on keskustellut Belgian pääministeri Alexander De Croon kanssa tapahtuneesta.
    –  Kaikki viittaa siihen, että kyseessä on Ruotsia ja Ruotsin kansalaisia vastaan suunnattu terrori-isku vain siksi, että he ovat ruotsalaisia, Kristersson sanoi.

    Kristersson sanoi, että tunisialaismies oli oleskellut aiemmin myös Ruotsissa. Hän vaati tiedotustilaisuudessa Euroopan unionilta parempaa rajavalvontaa.
    – Nyt on aika lisätä turvallisuutta. Emme voi olla naiiveja.

    -----------------------------
    IS tänään

    Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön törkeästi Vantaalla

    Mies juotti tytön humalaan ja pakotti tämän väkivalloin yhdyntään.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009928718.html

    Artikkelista poimittua

    Helsingin hovioikeus korotti törkeään lapsenraiskaukseen syyllistyneen miehen tuomiota puolella vuodella.
    Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen seuraamus 14-vuotiaan tytön raiskaamisesta oli 5 vuotta ehdotonta vankeutta.
    Hovioikeus perusteli tuomion korotusta tytölle raiskauksesta aiheutuneilla vakavilla seuraamuksilla. Tytöllä oli tapahtuneen jälkeen muun muassa itsetuhoisia aikeita.

    Raiskaaminen tapahtui miehen asunnolla Vantaan Hakunilassa elokuussa 2022. Mies pakotti tytön väkivalloin yhdyntään. Ennen raiskausta hän oli juottanut tytön humalaan.
    Mies oli tutustunut tyttöön ja tämän ystävään bussissa raiskausta edeltävänä päivänä.
    Bussissa tyttö lähetti miehelle Snapchat-viestin. Tämän kontaktin seurauksena mies ja tyttö aloittivat viestittelyn, ja mies kutsui 14-vuotiaat tytöt asunnolleen.
    Mies oli itse teon aikaan 25-vuotias.

    Jonas Tunguisina Gomes Mananga, 26, joutuu maksamaan tytölle 7 500 euron korvaukset kivusta, särystä ja kärsimyksestä. Mies pysyy oikeuden päätöksellä yhä vangittuna.

    VastaaPoista
  15. Yle tänään

    Ruotsin ja Viron välinen tietoliikennekaapeli vahingoittunut

    Vaurio ajoittuu samaan ajankohtaan Suomen ja Viron välisen kaasuputken ja datakaapelin vaurioittumisen kanssa, kertoo Ruotsin väestönsuojeluministeri Carl-Oskar Bohlin.

    https://yle.fi/a/74-20055713

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku laiva on nyt unohtanut nostaa ankkurin ja kyntänyt kaikki piuhat poikki.

      Poista
  16. Ahtisaari oli aikansa Mika Aaltola. Lännenmies ilman stetsonia.

    VastaaPoista
  17. Yle tänään

    Italia: Belgian epäilty ampuja saapui Lampedusan saarelle vuonna 2011

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-185387

    Tunisialainen mies, jota epäillään kahden ruotsalaisen jalkapallofanin ampumisesta Brysselissä, saapui Italian Lampedusan saarelle vuonna 2011, kertoivat kaksi Italian viranomaislähdettä.
    Myöhemmin mies muutti Ruotsiin, josta hänet karkotettiin kuitenkin EU:n Dublinin sopimuksen nojalla, yksi lähteistä kertoi.

    Italian poliisi luokitsi hänet vuonna 2016 mahdolliseksi islamistisen radikalisoitumisen kohteeksi, ja hän joutui tiedustelupalveluiden tarkkailuun.
    Mies kuitenkin katosi ja viranomaiset olettivat tunisialaismiehen muuttaneen ulkomaille, lähde kertoi.

    Belgian oikeusministeri Vincent Van Quickenborne sanoi Belgian saaneen vahvistamattoman raportin vuonna 2016 ulkomaiselta poliisilaitokselta,
    jonka mukaan miehellä oli ”radikalisoitunut profiili” ja hän halusi mennä sota-alueelle suorittamaan jihadia.

    //////////////////////

    EU maksaa rahaa ainakin Turkille ja Tunisialle, jotta nämä estäisivät siirtolaisuutta Eurooppaan.
    Samaan aikaan Välimerellä sallitaan meritaksi-liikenne esim. Lampedusan saarelle.
    Eihän tässä ole mitään järkeä vaan ennemmin kyse on eurooppalaisten huijaamisesta.
    On aika lopettaa meritaksiliikenne ja poistaa kaikki vetovoimatekijät Euroopan sosiaalituista. Näistä tulijoista ei ole mitään hyötyä meille vaan he tuhoavat yhteiskuntiamme ja elämäntapamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja eläköön Schengen-sopimus eli ihmisten vapaa liikkuvuus! Se tosin koskenut suomalaisia Uudenmaan läänissä asuvia yhteen korona-aikaan. Ulkomailta sai tulla vapaasti, kunhan kävi omin nokkineen testeissä jos oireita ilmeni; yksi näitä Marinin hallituksen politiikan kukkasia.

      Poista
    2. Asia, josta tyhminkin havaitsee että logiikka ei ole naisten, etenkään naispoliitikkojen, yleinen ominaisuus. Joidenkin kyllä, mutta suurimman osan ei.

      Poista
  18. Yle tänään

    Jihadistisiin tekoihin kykenevien henkilöiden määrä on kasvanut Ruotsissa, varoittaa tutkija

    Äärijärjestö Isisin toiminnan painopiste on siirtynyt konfliktialueilta Eurooppaan.

    https://yle.fi/a/74-20055726

    Artikkelista poimittua

    Jihadistiseen toimintaan kykenevien määrä on kasvanut Ruotsissa viime vuosina. Maahan on palannut Syyrian ja Irakin konfliktialueilta noin 300 henkilöä,
    joista osalla on taistelukokemusta ja -koulutusta sekä korostuneet taidot käyttää väkivaltaa.

    Näin arvioi jihadismin tutkija Juha Saarinen.

    – Kun Isis aloitti nousunsa kansainvälisen politiikan näyttämölle, niin Ruotsissa oli noin 200 ilmiöön kytkeytyvää henkilöä. Tällä hetkellä määrä on noin 2000.
    Puhutaan aika paljon merkittävämmästä ongelmasta määrällisesti ja laadullisesti, Saarinen sanoo.

    A-studiossa tiistaina vieraillut Saarinen muistuttaa, että myös muualla Euroopassa erilaisten terroritekojen riski on suurempi kuin kaksi vuosikymmentä sitten.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!