keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Kuka hyökkäsi sairaalaan?

Gazan kaistaleella Lähi-idässä on tehty tuhoisa isku sairaalaan. Sellainen on tietenkin vastoin kaikkia kansainvälisen politiikan pelisääntöjä mukaan lukien sodankäyntiin liittyvät sopimukset. Eikä iskusta ole ottanut vastuuta kukaan. 

Nähdäkseni syyllinen voi olla kumpi tahansa osapuoli. Israelin kohdalla kyse voisi olla joko jonkinlaisesta vahingosta tai tarkoituksellisesta teosta. Ensin mainittua ei pitäisi voida tapahtua juutalaisvaltion tapaisen sotilasmahdin hyvin järjestäytyneelle armeijalle. 

Sen sijaan tarkoituksellinen teko on mahdollinen ja kertoisi siitä, että israelilaisten mitta on tullut täyteen Hamasin murhattua joukoittain juutalaisia koteihinsa. Mikäli asia on näin, tulemme näkemään raa´an näytelmän, jossa Israel tuhoaa koko Gazan - ehkä jopa sen väestön. Eli syyllistyy kansanmurhaan.

Mikäli jälkimmäinen vaihtoehto toteutuu, tulemme näkemään salamasodan, jossa Israelin johto tai armeija ei juurikaan vilkuile sivuilleen vaan pyrkii tuhoamaan Gazan ja sen asukkaat mahdollisimman nopeasti. Eli ennen kuin kansainvälinen painostus - tai jopa palestiinalaisten suojaksi lähetettävä sotilaallinen voima - ehtii kasvaa niin vahvaksi, että hyökkäys on lopetettava. 

Tällaisen operaation lopputuloksena olisi väistämättä Israelin joutuminen kansainvälisen hylkyvaltion asemaan ja sen seurauksena maan hallinnon kaatuminen. Sekä USA:n vuosikymmeniä antaman sotilasavun päättyminen. 

Syyllinen voi olla myös Hamas, jonka kohdalla kyse olisi ns. false flag -operaatiosta eli lavastetusta hyökkäykskestä, jonka tarkoituksena on saada koko maailma kääntymään Israelia vastaan. Mikäli näin on, se kertoisi terroristijärjestön käsittämättömästä piittaamattomuudesta omiaan kohtaan.

Selvää on, että juuri tässä vaiheessa koko islamilaisessa maailmassa syylliseksi uskotaan Israelin asevoimat ja sen seurauksena Gazan kahakkaan saattaa liittyä ainakin osa muslimimaista. Toisaalta niiden johtajia pidättelee tietoisuus siitä, että juutalaisvaltion asevoimat ovat heidän armeijoihinsa verrattuna sekä tekniseltä että moraaliselta suorituskyvyltään täysin ylivoimaisia. Ja sen seurauksena todennäköisesti tappiolliseksi koituva sotaretki saattaisi johtaa islamilaisten maiden epädemokraattisten johtajien vallan kaatumiseen. 

* * *

Minun nähdäkseni Israelin asevoimien vahinko ei ole käytännössä mahdollinen. Enkä pidä kovin todennäköisenä myöskään Israelin hyökkäystä sairaalaan osana Gazan hävittämistä. Jälkimmäinen on kuitenkin mahdollista, sillä Hamasin hyökkäys on epäilemättä aiheuttanut ennenäkemätöntä raivoa - ja myös suunnatonta pelkoa - maan asukkaiden parissa.

Todennäköisimpänä pidän kuitenkin Hamasin järjestämää lavastettua hyökkäystä sen jouduttua epätoivoiseen asemaan Israelin hyökättyä ja saarrettua Gazan kaistaleen. Näin siksi, että terroristien voi hyvinkin kuvitella epätoivoisessa tilanteessa turvautuvaan mihin tahansa keinoon saadakseen tavoitteensa toteutetuksi. 

Valitettavasti minulla ei kuitenkaan ole kristallipalloa, joten tässä vaiheessa on vain jäätävä seuraamaan tilanteen kehittymistä. Ja toivottava, että Lähi-idän kriisipesäkkeeseen saataisiin jonakin päivänä kestävä ratkaisu - mikä ikinä se sitten olisikaan.

JK kello 18.40. Päivän mittaan on käynyt yhä selvemmäksi, että puheena oleva räjähdys oli palestiinalaisten tekosia. Omasta mielikuvituksettomuudestani johtuu, ettei aamulla käynyt edes mielessäni, että palestiinalaisten kyvyttömyys voisi olla niin täydellistä, että he osuisivat sairaalaansa - tai sen parkkipaikalle - ihan vain vahingossa. Toistaiseksi pidän kuitenkin mahdollisena, joskin vähäisenä, että osuma ei sittenkään olisi vahinko vaan päätekstissä arvelemani lavastettu hyökkäys.

50 kommenttia:

  1. Ei vaikuta Israelin vahingolta. Poliittinen itsemurha, jos olisi ollut tarkoitus.
    Palestiinalaisilta voi odottaa kumpaa tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle 25.10.2023

      Yhdysvaltalaistiedustelu: Gazan sairaalaräjähdyksen aiheutti palestiinalaisraketti

      https://yle.fi/a/74-20054074/64-3-186672

      Viime viikolla tapahtunut Gazan sairaalaräjähdys aiheutui palestiinalaisen militanttiryhmän ampumasta raketista, joka vaurioitui kesken lennon, kertovat yhdysvaltalaiset tiedusteluviranomaiset.

      Yhdysvaltalaistiedustelun mukaan kuvat räjähdyspaikalta viittaavat israelilaisohjuksen sijaan rakettiin.
      Lisäksi raketin reittiä kuvannut videomateriaali tukee yhdysvaltalaisten mukaan väitettä palestiinalaisraketista.

      Tiedusteluyhteisö uskoo räjähdyksessä kuolleen 100–300 ihmistä.

      Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

      Poista
  2. IS 11.10.2023

    Mitä todella tapahtui Kfar Azassa? Hamasin hyökkäyksen karmeat jäljet paljastuvat vähitellen

    Maailmaa järkytti tiistaina tieto, jonka mukaan Kfar Azan kibbutsilta oli löydetty 40 murhattua vauvaa. Väitettä on epäilty.
    Selvää kuitenkin on, että siviilit joutuivat kotiyhteisössään julmien tekojen uhriksi.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009914960.html

    Artikkelista poimittua

    Israelin armeija päästi tiistaina tiedotusvälineitä seuraamaan,
    kuinka sotilaat keräsivät alueelta asukkaiden ruumiita sekä tutkivat rakennuksia löytääkseen niissä edelleen mahdollisesti piileskeleviä Hamas-militantteja tai näiden asettamia pommiansoja.

    Sekä Israelissa että sen ulkopuolella ihmisiä hätkähdytti erityisesti tieto, jonka mukaan Kfar Azasta oli löydetty 40 murhattua vauvaa, joista osan kaula oli katkaistu.
    Asiasta raportoi ensimmäisenä paikan päältä israelilaisen i24News-kanavan toimittaja Nicole Zedeck, joka kertoi saaneensa tiedon nimeämättömältä armeijan komentajalta.

    Virallisesti Israelin armeija ei ole tätä tietoa vahvistanut, mutta sen tiedottaja Nir Dinar kertoi Business Insider -lehdelle mestatuista ruumiista Kfar Azassa. Hänen mukaansa myös vauvoilta oli leikattu päitä irti.
    Dinar huomautti, ettei ole itse nähnyt kuvia tai videoita runnelluista ruumiista. Hän sanoi kuulleensa asiasta paikalla olleilta sotilailta.
    – Olemme kuulleet 40:stä nuoresta pojasta, joista osa oli poltettu elävältä, jotkut oli mestattu ja joitakin oli ammuttu päähän, kertoi puolestaan Israelin talous- ja teollisuus­ministeri Nir Barkat myöhemmin tiistaina Sky Newsille.

    Keskiviikkona myös Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun tiedottaja Tal Heinrich kertoi vauvojen ja taaperoiden mestauksesta Kfar Azassa.

    Hamas kiisti keskiviikkona väitteet lasten surmaamisesta.
    – Julkisuudessa levitettävät valheelliset väitteet, että palestiinalaiset ja vastarintaliike mestaisivat lapsia ja vahingoittaisivat naisia eivät perustu todisteisiin ja ovat siksi valhetta, sanoi Hamasin tiedottaja Izzat al-Risheq CNN:n mukaan.
    ...
    ...
    Israelilaisen +972 Magazine -lehden toimittaja Oren Ziv puolestaan kertoi X:ssä, ettei ollut nähnyt Kfar Azassa minkäänlaisia todisteita 40 vauvan kaulan katkaisemisesta,
    eivätkä myöskään hänen tapaamansa sotilaat tai komentajat olleet puhuneet hänelle asiasta.

    Varmaa on joka tapauksessa, että hyökkääjät kohdistivat Kfar Azassa siviileihin – myös lapsiin – raakaa väkivaltaa.

    – Äitejä, isiä, vauvoja ja nuoria perheitä tapettuina sänkyihin, turvahuoneisiin, ruokasaleihin, puutarhoihin. Tämä ei ole sotaa, eikä tämä ole taistelukenttä. Tämä on verilöyly.
    Joiltakin uhreilta oli katkaistu kaula. En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, ja olen palvellut armeijassa 40 vuotta, kertoi Israelin armeijan kenraalimajuri Itai Veruv toimittajille Reutersin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulan katkaiseminen on ählyjen tavaramerkki. Mustalainen tuikkaa mieluummin rintaan, valkolainen taas mahaan, jos varastat sen kossupullon

      Poista
    2. Olen nähnyt kuvan näistä poltetuista. He olivat jonkinlaisessa perävaunussa tai kontissa.

      Poista
  3. Ongelma..juurisyy on, että tollaset gazalaiset ovat täysin turhaa ylijäämäsakkia planeetalla. Syy ei tietty ole sen syntyneen gazalaisen, vaan sen maailmaan nuhhineiden vanhempien.

    sama koskee Afrikan pikipäitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös eräät puhuneet samaa juutalaisista 30 luvulla..

      Poista
  4. Israelin lausunto on normaalia PR-materiaalia
    1)Emme ole kuulleet että mitään olisi tapahtunut
    2)Ihmisiä kuoli mutta palestiinalaisten raketeista
    3)OK, ehkä me tapettiin mutta ne oli terroristeja
    4)OK, ne olikin siviilejä mutta heitä käytettiin ihmiskilpinä
    5)OK, ei ollut taistelijoita alueella ja tämä oli meidän moka. Me teemme tätä vahingossa mutta he tekevät tätä tahallaan!
    6)OK, ei tainnut olla eka kerta mutta katsokaa miten hirveitä muut maat ovat!
    7)Miksi puhut Israelista? Oletko natsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinkin tuossa voi käy Jos ei juuri tuon sairaalan kohdalla, niin muuten varmasti tuo rimpsu kuullaan useampaan kertaan.

      Poista
    2. Jotta ei varsinainen totuus unohtuisi, niin kannattaa nyt paatuneimmankin juutalaisten vihaajan huomata, että yhtään ihmistä ei olisi kuollut, jos Hamasin tappajat eivät olisi hyökänneet israelilaisten kimppuun tappamaan ja raiskaamaan aseettomia siviilejä ja mestaamaan mm vauvoja. Yritäpä nyt selittää tuo asia parhain päin noiden islamistielukoiden kannalta. Onko se ehkä sitä parempaa tappamista ja raiskaamista.

      Poista
  5. Ei ole olemassa mitään musulmaani "siviiliä", samaa rottalaumaa ne on kaikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 30 luvun kaikuja, kohteena oli vain juutalaiset

      Poista
  6. Kyllä se taisi olla Hamasin raketin viasta johtuva osuma. Aiemmassakin historiassa Hamas on ampunut niitä juurikin koulujen ja sairaaloiden vierestä jotta israelilaiset eivät voisi ampua Hamasin tuliasemia. Tuhot eivät oikein sovi vain yhdelle raketille, joten arvaan että Hamasin raketti räjähti ampumalaitteeseen ja räjäytti sen vieressäkin olevat raketit. Ammattimaisesti toimittaessa vieressä ei ole suurta määrää ampumatarvikkeita juuri tästä syystä, mutta Hamasin porukat eivät ole sodan vaan terrorismin ammattilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, tarkemmin katsoen kyllä tuohon riittää yksikin raketti. Mutta jos uhreja on ollut satoja, kuten Hamas sanoo, he ovat kyllä olleet tuon kokoisen rakennuksen sisällä kuin sillit suolassa. Olisikohan kuitenkaan noin...

      Poista
  7. Se oli Hamas fifty-sixty.

    VastaaPoista
  8. Oli ilmeisesti baptistisairaala, joten Hamasille win-win tilanne. Hamasille ei ihmiselämä ole minkään arvoinen. Miten näiden kanssa voi neuvotella?

    VastaaPoista
  9. Jos Gazan niin sanotut siviilit antavat Hamasin terroristien räiskiä rakettejaan sairaaloista, koulujen pihoilta, asukkaiden olohuoneista ja pihoilta, niin nämä lakkaavat olemasta siviilikohteita. Olisivat tollot valinneet itselleen paremmat johtajat näiden murhaajien sijaan, mutta kun se vihaaminen opetetaan jo sylilapsille, joista pian tulee terroristeja. Siis kannattaako lännenkään vuodatella krokotiilinkyyneleitä moisen ongelmalähiön kanssa, vaikka se nyt jyrättäisiinkin maan tasalle ja muutettaisiin appelsiinitarhaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parin miljoonan tappaminen ei kuitenkaan ole israelilaisten tavoiteena. Ja kun kukaan ei noita huoli pakolaisiksikaan, edes yksikään naapurina oleva arabimaa, ei yksikään, niin ongelma on että mitä tuon porukan kanssa oikein tehdään. Niille on kuitenkin tarjottu sitä omaa valtiota jo monta ja monta kertaa, vaikka median uutisoinnista voisi muuta päätellä (valehtelevat jälleen aivan avoimesti) niin vaihtoehdot on vähissä eli niitä ei ole, ei edes huonoja.

      Poista
    2. Jotka suostuvat luopumaan islamista ja sen myötä terrorismista, saavat jäädä töihin hedelmätarhoille. Toisista sitten tulee väkisinkin lannoitetta. Aika reilu tarjous, mihin suostuminen toisi rauhan tuolle kaistaleelle.

      Poista
    3. Hehän ovat jo käyneet töissä Israelin puolella ihan päivittäin. Egyptin puolen raja on sen sijaan ollut täysin suljettu ihmisiltä, sähköltä ja vedeltä jo vuosikymmeniä.

      Poista
    4. Ihmetyttää, miksi he eivät halua asua siellä, missä työpaikkakin on, vaan haluavat leimautua kuun palvojien kuolemankultin jäseniksi palaamalla tuonne rotanloukuun työpäivän päätteeksi.

      Poista
  10. Kun katsoo noita julkistettuja videoita, niin puolet kuolleista on varmaan tullut kun uhreja on retuutettu tuolla tavalla mitä niissä näkyy. Aivan tolkutonta hommaa. Showta ja häsläämistä ja suoranaista uhrien pahoinpitelyä tuollainen "pelastaminen" ja kuljetus.

    VastaaPoista
  11. Tuo lavastettu homma uhreista välittämättä tuntuu aika todennäköiseltä. Putin järjesti presidentiksi tultuaan muutaman kerrostalon räjäytyksen, jotta sai syyn laittaa koko asevoimat tuhoamaan terroristeja Tšetšeniassa. Siitähän jäi kiinnikin tavallisen miliisien toimesta FSB:n kaveri, joka väitti, että kysymyksessä oli harjoitus, siis harjoitus aidoilla räjähdysaineilla. FSB:n mies vapautettiin nopeasti ylhäältä tullen käskyn mukaan, mutta tapaus meni tietysti Venäjän kansaan kuin häkä, kyllä ne terroristit syyllisiä ovat. Voihan tietysti olla, että Israelkin on "erehtynyt" kohteesta, saa nähdä miten Biden selvittää asiaa. Saattaapi todeta, että "nasse-setä on nyt hyvin vihainen", mutta siihen sitten jää.

    VastaaPoista
  12. 80 paikkaiseen sairaalaan osunut jokin, on aiheuttanut 300-500 ihmisen kuoleman ja yli 500 loukkaantumisen? nyt ei jokin täsmää tässä yhtälössä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin itse menisit jos olisit tuollaisessa paikassa? Ei pommisuojia missään. Sairaaloita ei yleensä nykyaikana pommiteta...

      Poista
    2. Kertoo tietysti tuosta porukasta aikalailla. Olleet itse masinoimassaan sodassa vuosikymmeniä ja eivät ole sinä aikana saaneet aikaan edes poteroa johon suojautua kun saavat hyökkäystensä jälkeen rojua omaankin niskaansa.... Ja toinen asia on että en heikäläisinä menisi kyllä "turvaan" sairaaloiden tai koulujen vast. alueille kun Hamas käyttää niitä tuliaseminaan sen "turvan" vuoksi.

      Poista
    3. https://www.verkkouutiset.fi/a/sotilasasiantuntija-sairaalaiskusta-tama-ei-nayta-eika-kuulosta-israelin-pommilta/#16b825c7

      Poista
    4. Pommisuojia ei ole, koska sinisilmäisiltä auttajilta saadut rahat menevät palestiinalaisjohtajien taskuihin. Jasser Arafatkin taisi olla melkoinen rahamies aikoinaan.
      Israelhan sinne Gazaan on infraa rakentanut ja sähkönkin toimittanut.
      Aikanaan Israelissa oli jatkuvasti pommi-iskuja, ja mm bussi räjähtelivät, kun jihadistit lähtivät paratiisiin pommeilla vyötettyinä. Israelin oli pakko rakentaa aita, jolla turvallisuus parani huomattavasti. Nyt islamistit ovat kuitenkin nostaneet väkivallan "nextille levellille".

      Poista
    5. Eli siis Hamas ampui 400m päästä sairaalaa raketilla. Ilmeisesti siellä sairaalassa tai sen pihassa oli vielä jotain palavaa, polttoainetta tai kaasupulloja jotka kosahtivat myös. Mitään israelilaisten käyttämien pommien tekemää kraateria ei sieltä löydy, vain video siitä kun Hamasin raketti sekoaa ja syöksyy laukaisun jälkeen maahan. Eli taaskin Hamas laukoi raketteja sairaalan vierestä kuten edellä kerrottiin, nyt vain kävi vanhanaikaisesti ja se lensi omiin.

      Poista
    6. Arafatin tiedettiin olevan myös melkoinen häntäheikki.

      Poista
  13. ja siis vielä kristittyjen jo 1880 perustamaan ja tänäkin päivänä ylläpitämään sairaalaan.

    VastaaPoista
  14. Terhomatti Hämeenkorpi18. lokakuuta 2023 klo 11.28

    Äärivasemmistolais-suvakki-wokeäänenkannattaja Turun Sanomat julistaa,
    että "Israel pommitti sairaaalaa Gazassa". Siellä Ketosten porukassa sitä on tietoa...:-(((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko ovat korjanneet uutisensa? pidätänkö hengitystäni odottaessa?

      Poista
  15. Mikä sitten onkaan tapahtuneen lopullinen tarina ja saammeko siitä koskaan täyttä varmuutta. Israelia ympäröivät arabivaltiothan tiemmä pelkäävät erityisesti Simsonin Optiota, eivätkä edes mullahit halua niin kovasti taivaalliseen sotaparaatiin. Ja vaikka Israelin joukot ovat hyvin tehokkaita niin eiväthän ne kuitenkaan määrällä koreile tuolla vihamielisessä ympäristössään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maahyökkäys tuonne on kyllä varsin typerä ajatus. Onnistuisihan se, jos käytettäisiin riittävää tulivaikutusta eli etenevien joukkojen edellä etenisi tulimyrsky ensimmäisen maailmansodan tyyliin, mutta se tarkoittaisi kansanmurhaa ja sitä eivät israelilaiset tule tekemään. Todennäköisesti tulemme näkemään täsmäiskuja isohkoilla joukkomäärillä Hamasin terroristien esiinkaivamiseksi jonkin aikaa ja sitten operaatio julistetaan loppuneeksi. Tämän seurauksena Hamas menettää 30000 vahvuudestaan 2/3 vähintään, mutta sitä ei saada kokonaan tuhottua.

      Poista
  16. Kalergi-suunnitelma18. lokakuuta 2023 klo 12.18

    Ohisalo, Biaudet & Co saattavat piakkoinkin saada lisää suloisia poskelle taputeltavia:

    "Egyptiläinen virkamies uhkaa lähettää miljoona palestiinalaista Eurooppaan",
    https://www.kansalainen.fi/egyptilainen-virkamies-uhkaa-lahettaa-miljoona-palestiinalaista-eurooppaan/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöjä partalapsi palleroita Ohisalolle ja Biaudetille. Ajatella, kohta ollaan kuin Ruotsissa, ai kun ihanaa !

      Poista
    2. Islamisti pitäisi kieltää joka euroopan maassa ja ajaa kaikki muslimit omille mailleen joko kuolleena tai elossa jos tajuavat lähteä omaehtoisesti.

      Poista
  17. Kommentteja lukiessa tuntuu kuin Suomen "Israelin ystävät ISIS" osasto olisi ne kirjoittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öööh, mitä tarkoitat?

      Poista
    2. Älä ruoki trollia. Sillä ei ole mitään asiallista asiaa millä voisi osallistua keskusteluun, joten se trollaa ja häiritsee.

      Poista
  18. Hamasin tai Islamilaisen Jihadin raketti hajosi ilmassa, osat tippuivat ko sairaalan parkkipaikalle. Siinä kaikki.

    VastaaPoista
  19. Arvoton kentäoikeuden pikanäytösoikeudenkäynti jossa syyllinen on tiedetty AINA , puuttuu vaan rikos ja sitähän tässä haettiin. Rokotiilinkyyneleet jäi itkemättä kun se ei nyt vaan tainnut onnistua, uhrilukuakin voi jo laskea lähemmäs totuutta.https://timesofisrael.com/idf-presents-evidence-misfired-gazan-rocket-caused-hospital-blast-slams-hamas-lies/

    VastaaPoista
  20. Asiasta uutisoitiin välittömästi laajalti Suomessa myös lie kaikki valtamediat olleet töpinöissään sekä vasemmanlaidan monet poliitikot yms kommentaattorit lähes riemusta kiljuen käpäläyt katossa tuomitsemassa Israelia....
    Ja mikä valtava pettymys , että se pitikin olla omien kullanmurujen oma kesken lennon tussahtanut raketti, eikä edes sairaalaan vaan parkkipaikalle jossa sattui vielä joidenkin tietojen muk ammusvarasto.... tässä vaiheessa uhrilukua kannatti hinata jo alaspäin .... parempi jos ei olisi kuollut kukaannn.

    X ssä on sitten tivattu propagandahaaviin vapaaehtoisesti kävelleiltä tuomiota Hamasille vähintään yhtä innokkaasti kuin hetki sitten Israelille ... mutta kovin on porukka hiljaista ... uutistenkin oikominen vie tavattomasti aikaa.
    Kannattais ottaa mallia arabimaailmasta, siellä kun on hyvään alkukiihkoon päästy , sitä ei paljastuneet faktat häiritse vaan paikat hajoaa ja aitaa kaatuu ja raivo raikaa.

    VastaaPoista
  21. Hamasin raketit on kylvänyt tuhoa tässä sodassa gasan itsensä puolella omille teilleen karanneilla raketeilla jo puolensadan kappaleen verran.
    Sama ilmiö on ollut aikaisemmissakin rytinöissä joissa on kuolleita ja haavoittuneitakin arvaamaton määrä. Ne on tietyenkin myös laitettu "kolonnialistisen Israelin miehitysvallan" piikkiin luonnollisesti!

    VastaaPoista
  22. Kirjoitusvirhe : tarkoitin neljän ja puolen sadan raketin verran on tullut Gasalaisten raketteja heidän omaan niskaansa!

    VastaaPoista
  23. https://www.anteryasa.fi/p/lapin-yliopiston-professori-laura

    Pitäisikö näitä proffessoreja alkaa kutsumaan vale-proffesoreikse kun levittävät valheita ja aika iso osa näistä tuottaa lähinnä valheellisia tendenssi tutkimuksia?

    VastaaPoista
  24. "Mikäli näin on, se kertoisi terroristijärjestön käsittämättömästä piittaamattomuudesta omiaan kohtaan."

    Onhan niitä omia sotilaita uhrattu kautta aikojen, jos uhrauksella on uskottu saavutettavan jotain etua. Ehkä nyt on uhrattu omaa siviiliväestöä pistämällä teko vihollisen piikkiin.

    VastaaPoista
  25. https://ilkkapohjalainen.fi/kolumnit/pit%C3%A4%C3%A4k%C3%B6-kaikkea-ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4
    Jokisipilän kolumni on taas niin hyvä, ja osuu napakymppiin! Mainiota, että hän on lehden kolumnisti, saadaan järjen ääntä kuuluviin.

    Tämä on niin tuttua Suomen viha.. ei kun vihervasemmistolaisten puheissa, ja ihan ruohonjuuritasollakin sitä joutuu kohtaamaan. Kun joku, jolla ei ole vähäisintäkään aihetta, yrittää uhriutua. Ja ainakin asettaa itsensä väärin ajattelevan tuttavansa yläpuolelle.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!