maanantai 30. lokakuuta 2023

Täydellisiä idiootteja

Olen aiemminkin kiinnittänyt huomiotani siihen, kuinka jalkapallo saa ihmiset sekoamaan. Tai vaihtoehtoisesti kerää faneikseen täydellisiä idiootteja. 

Tästä ilmiöstä saimme jälleen karmaisevan esimerkin kun marseillelaiset jalkapallofanit kivittivät otteluun matkalla olleen lyonilaisen joukkueen linja-autoa. Kivityksen lopputuloksena ottelu peruttiin ja uhriksi joutuneen joukkueen veristä italialaisvalmentajaa paikkailtiin. 

Eikä siinä kaikki, sillä marseillelaiset kivittivät myös lyonilaisten kannattajia kuljettanutta bussia. Sen saamista vaurioista ei ole tietoa. 

Tapaus on sikäli outo, ettei kumpikaan joukkue ole loistanut kuluneena vuonna. Lyon on sarjassa viimeisenä eikä Marseillekaan tavoittele mestaruutta. Tällaisen tilanteen ei voisi kuvitella olevan kovin paljon tunteita kuohuttavaa.

Tapausten seurauksena Ranskan urheiluministeri linjasi näkemyksenään, että "tätä ei saa hyväksyä, tällainen rikkoo jalkapallon ja urheilun arvoja. Toivon, että tapaus tutkitaan pian ja tekijät löydetään ja saadaan vakavaan vastuuseen." 

Nähtäväksi jää, saadaanko kivittäjiä kiinni. Ja mikäli niin käy, uutisoidaanko asiasta koskaan meillä Suomessa. Selvää on kuitenkin, että olisi hienoa, mikäli jalkapallon - tai minkä tahansa muun suuren urheilulajin - fanikulttuuri ei Suomessa seuraisi marseillelaisten jalkapallofanaatikkojen esimerkkiä. 

26 kommenttia:

  1. Johtavia kaupunkeja Ranskassa vihan, sorron ja suvaitsemattomuuden uskonnon osuuden suhteen.

    VastaaPoista
  2. Marseille sijaitsee Ranskan etelä osassa, Välimeren rannalla.
    Joutuu taas miettimään kuinka suuri osa väestöstä on vaikka Afrikasta tai Lähi-idästä tulleita ja onko tällä vaikutusta tapahtumiin?

    VastaaPoista
  3. Onko siitä viikko tai pari aikaa kun suomalaisia poliiseja jostain syystä lähetettiin Ruotsiin jalkapallo-otteluun järjestystä ylläpitämään.
    Sen piti olla ns. opintomatka mutta onneksi ei kovin suuria tapahtumia ollut.

    En tiedä onko siinä järkeä, että meidän vähiä poliisivoimia lähetetään ulkomaille mutta nyt varmaan edistykselliset voimat lähettää heitä myös Ranskaan?

    VastaaPoista
  4. Musulmaanit ilman rajoja -järjestön hommia. Musulmans sans frontieres, MSF.

    VastaaPoista
  5. Väkivalta, huliganismi, rikollisuus jne nostaa päätään eri puolilla Eurooppaa ja nyt myös Euroopan ulkoreunalla.
    Mikä näitä idiottimaisia tekoja yhdistää?
    Sitä tulee miettineeksi kun katsoo artikkelin videota.

    Yle tänään

    Useita loukkaantui Venäjällä, kun väkijoukko rynni lentokentälle osoittamaan mieltään Israelia vastaan – ainakin 60 ihmistä otettu kiinni

    Sadat ihmiset kerääntyivät sunnuntaina Dagestanin tasavallan pääkaupungin Mahatškalan lentoasemalle osoittamaan mieltään Israelista laskeutunutta lentokonetta vastaan.

    https://yle.fi/a/74-20057587

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sotakääpiö ja hänen esikuntansa lapionaamaiset wannabe-kenraalit. Ja myös se tupakoiva mies, X-failsseista tuttu.

      Poista
    2. Mietippä vähän tarkemmin.

      Poista
    3. Ai miten niin. Kaikki tiet vievät Kremliin.

      Poista
  6. Mikä tuossa on niin ihmeellistä? Jo hiekkalaatikolla lapset rakentavat keskittyneesti hiekkalinnoja. Se tehdään käsin -- ja sitten kun kärsivällisyys loppuu, linna potkitaan hajalle jaloilla.

    Mutta tällaisten asioiden merkitystä ei ymmärretä, ei siiten niin tippaakaan. Ei ymmärretä esimerkiksi sitä, että alakoulussa taannoin ollut opetustapa, jossa pantiin kynä pieneen käteen ja käskettiin kirjoittaa koko sivu täyteen tiettyä kirjainmerkkiä, kehitti sekä kärsivällisyyttä että sitä nimenomaista kykyä, joka erottaa eurooppalaisen uuden ajan ihmisen kaikista muista ajoista ja ihmisistä. Nimittäin ajantajua.

    Äännekirjoituksen omaksuminen kasvattaa kykyä hidastaa tajunnallista virtaa -- ja se on ollut yksi ratkaiseva emergenssi, jonka vaikutuksesta juuri eurooppalainen uusi aika on kehittänyt ne ajatustyökalut, jotka mahdollistivat luonnontieteet, teollisuuden ja elintason nousun.

    Nyt sille sanotaan hyvästi. Ja jalkapallohuligaanit sanovat pahasti. Valitkaa siitä -- tai ovathan mitään ymmärtämättömät päättäjämme ja kouluviranomaisemmekin jo valinneet. Valinta on se mikä tarjoaa enemmän elämyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtamedia teki siinä valintansa jo vuosikymmeniä sitten että "fudis" julistettiin kuningaspeliksi. Ja fudiskulttuuri hienoimmaksi kulttuuriksi. Tietysti huliganismia oli jo 70-luvulla mutta se ei ollut eikä ole kuningaspelin vika.

      -jussi n

      Poista
    2. Jokin siinä futiksessa kuitenkin on, että se vetää puoleensa laumoittain väkivaltaisia öyhöttäjiä. Ero esim. jääkiekkoon on valtava.

      Poista
    3. Ei se enää niin valtava ole. Kyllä niitä kaheleita on jo jääkiekonkin katsomoissa. Ei vielä niin runsaasti kuin potkupallossa, mutta hyvällä alulla sielläkin.

      Poista
    4. Jalkapallossa pelaajat eivät tappele, mutta yleisö kyllä. Jääkiekossa on toisinpäin. Kumpi nyt sitten on hienompi laji?

      Poista
    5. Tarvitseeko tuota edes miettiä? kymmentuhatpäinen yleisö tappelee ennen peliä kaupungilla, pelin aikana katsomossa ja pelin jälkeen kaupungilla? Vai että pari kaveria opettaa ylilyöntiin sortunutta peeloa jäällä että meidän taitopelaajaa ei telota? Minusta ero porukan määrässä, paikassa ja motiivissa on aika suuri.

      Poista
    6. Ihan samaa tuohua se on kannattipa potkupalloa tai sitä jäälätkää. Se ero lienee että niitä potkupallohuligaaneja on enemmän, yhtä kaheleita ne on ne jää-ääliötkin.

      Poista
  7. Mielestäni ammattilaisurheilu on yhteiskunnan syöpä.

    VastaaPoista
  8. Kilpaurheiluhan on rauhanajan vastine sodankäynnille, noin psykologian ja historian näkökulmasta. Ne aggressiot.

    VastaaPoista
  9. Kalergi-suunnitelma30. lokakuuta 2023 klo 17.11

    Jo muinaisina aikoina ainakin jotkut vallanpitäjät koettivat pitää alamaiset tyytyväisinä mm. tarjoamalla niille leipää ja sirkushuveja, nykyajan sirkushuvia kansalle katseltavaksi on kilpaurheilu - sen kieroutunein versio on ammattilaisurheilu.

    VastaaPoista
  10. Itse asiassa tuo ajanjakso mihin Kalergi viittaa oli yllättävän lyhyt. Se alkoi hieman ennen ajanlaskun alkua, palttiarallaa 250 ekr ja oli alkuun yli sata vuotta vain merkkihenkilöiden hautajaisiin liittyvä traditio, ei sirkus. Sitten rakennettiin ensimmäinen areena Capuan kaupunkiin joskus 100 ekr tienoilla ja siitä se oikeastaan vasta alkoi. Ja se loppui vuonna 325 jkr keisari Konstantinuksen kieltäessä homman. Eli areenoita oli käytössä vain nelisen sataa vuotta, vaikka Rooman valtakunta kesti vuodesta 625 ekr vuoteen 425 jkr eli tuhannen vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma30. lokakuuta 2023 klo 19.42

      En ole muinaishistorian asiantuntija, varsinkaan tarkkojen vuosilukujen suhteen. Hyvä on, että sellaisiakin löytyy tämän blogin kommentoijista!

      Poista
    2. Ja Itä-Rooma, johon nimimerkkini viittaa, kesti toiset tuhat vuotta. Ennustan, että EU ei kestä tuhatta vuotta.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma31. lokakuuta 2023 klo 8.46

      Toivottavasti ei sataakaan vuotta. NATO antaa moninverroin paremman suojan Venäjän agressiivisia, isovenäläisiä imperialisteja vastaan.
      NATOON olisi ollut hyvä sauma liittyä jo 1990-luvulla sotilaallisesti hampaattoman EU-diktatuurin sijaan.

      Poista
  11. Jalkapallohuliganismissa ei ole kysymys jalkapallosta, vaa se tarjoaa idiooteille mahdollisuuden päästä riehumaan ja tappelemaan malliin BLM. Olen nainen ja seuraan sekä jääkiekkoa että jalkapalloa ja seuraan surullisena väkivaltaa, johon osallistuvat kyllä yleensä tummemman pigmentin omaavat ja heidän höyrypäiset kannattajansa, jotka kiihtyvät nollasta sataan ällistyttävän pienessä ajassa. Muistanpa takavuosilta tapauksen, jossa huonosti menneen MM-turnauksen jälkeen Kolumbian jalkapallojoukkueen maalivahti ammuttiin kentälle heti kun ehti lentokoneesta kotimaansa kamaralle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Terrorismissa ei ole kysymys islamista vaan se tarjoaa idiooteille mahdollisuuden päästä riehumaan......" Kyllähän sillä jalkapallolla ja sen alkuperällä ja sen alkuperän sosiaaliryhmällä on aikalailla tekemistä sen jalkapallon ja huliganismin kanssa. Kyseessä on niin meillä kuin muuallakin alunperin ja osin vieläkin vahvasti alaluokkainen työväen taustainen juttu. Ja nykyään maahanmuuttaja taustainen monilta osin. Eli se porukka jota sen genressä massoina pyörii on se syy noihin lieveilmiöihinkin. Jääkiekko on Suomessa hyvin hyvin keskiluokkainen laji, siihen ei oikeasti köyhillä ole varaa, valitettavastikin, eikä se vetoa perusmamuihin lähi-idästä ja afrikasta. Siksi siellä ei noita lieveilmiöitäkään ole samassa määrin.

      Poista
  12. PT-media 30.10.2023

    Tukholman mielenosoituksissa puhuttiin jo kalifaatista

    https://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/10/taydellisia-idiootteja.html#comment-form

    Artikkelista poimittua

    Länsi-Eurooppa on ajautunut nyt melko pahaan tilanteeseen. Eurooppassa olevat miljoonat muslimit ovat tekemässä kansannousua Palestiinan tilanteen varjolla.
    Tämä sanotaan jo ääneen mielenosoituksissa.

    Kuvateksti: Tukholmassa kanniskeltiin jo avoimesti isiksen tunnuksia. Teksti naisen selässä: ”Työskentelemme perustaaksemme islamilaisen valtion”. Allekirjoituksena Hizb ut-Tahrir.

    Tänään Tukholmassa pidettiin useita muslimien mielenilmaisuja, joissa oli mukana erilaisia valkoihoisia ruotsalaisia toimijoita. Mielenosoitukset oli naamioitu Palestiinaa tukevalle ideologialle, mutta puheet olivat ihan jotain muuta. Esimerkiksi Odenplanilla kokoontui Hizb ut-Tahririn islamilainen koulukunta, jonka ainoa päämäärä on saada Pohjolasta kalifaatti ja sharia-lain alle.
    Torilla huudettiin mm:
    ”(Ruotsin) Miehitys ratkeaa jihadilla. Olemme menossa kohti voittoa inshallah. Tämä on taistelu muslimien ja muun maailman välillä!”
    ...
    ...
    Koko Palestiinan ideologia perustuu jatkuvaan uhriutumiseen. Yleisesti voidaan sanoa, että koko islamilainen arabikulttuuri perustuu uhriutumiseen. He kokevat olevansa milloin ottomaanien, brittihallinnon, siionistien tai amerikkalaisten sorron uhreja.
    He ovat täysin kyvyttömiä ymmärtämään, että tosiasiassa he ovat omien virheidensä ja kyvyttömyytensä uhreja.

    Palestiinalaisten, ja yleisesti arabimuslimien maailmankatsomuksen mukaan he eivät ole koskaan missään asiassa väärässä. Jos elämään sattuu vastoinkäymisiä ja epäonnea, se on aina jonkun toisen syytä.
    Koska he eivät koskaan missään tilanteessa voi myöntää olevansa väärässä, niin tästä seuraa se, että Palestiinan tilanne on muslimien mielestä vain ja ainoastaan siionistien ja yleisesti länsimaailman kolonialististen sortajien vika.

    Tässä tullaan siihen yhteen tärkeään kohtaan. Tällä hetkellä Euroopassa mieltään osoittavat muslimit pitävät heidän kanssaan mielenosoituksissa olevia valkoihoisia kristittyjä tai muita vääräuskoisia muka-liittolaisinaan, mutta pohjimmiltaan muslimit näkevät nämä liittolaisetkin pelkkinä vihollisinaan.
    Eurooppalainen vääräuskoinen valkoihoinen ei ole muslimille mitään muuta kuin siionistin jatke.
    ...
    ...
    Länsi-Euroopassa on meneillään muslimien kansannousu Palestiinan tilanteen varjolla ja voimalla. Israelin hyökkäys oli viimeinen pisara ja kamelin selkä katkesi.
    Tämä sanotaan aivan selvästi niillä sadoilla filmeillä, joita voi katsoa ympäri Eurooppaa. Kaikkialla Ranskasta Ruotsiin ja Suomeen, mielenosoitusten puheissa sanotaan, että nyt on tullut muslimien aika. Kalifaatti on syntymässä Eurooppaan. On tullut maksun aika. Allah antaa nyt isolla kauhalla.

    Mietipä sitä.

    ////////////////////////////

    Miksi näistä mielenosoituksista tai miksi niitä sitten kutsutaankin - ei uutisoida Suomen medioissa?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!