keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Itkevät yliopisto-opiskelijat

Eräs kollega vinkkasi minulle sosiaalisen median viestin, jossa yliopisto-opettaja kertoi nuorten oppilaidensa olevan luontokadon ja ilmastonmuutoksen takia niin ahdistuneita, että "esimerkiksi sukupuuttoja koskevan luennon aikana usein joku itkee". Toisessa viestissään samainen yliopisto-opettaja kertoi, että hänen opiskelijansa "varsin usein kokevat, että heidän on ratkaistava ilmastokriisi ja pysäytettävä sukupuuttoaalto". 

Tämä on merkittävää siksi, että korkeakoulutetut ihmiset tulevat mitä todennäköisimmin johtamaan Suomea myös tulevaisuudessa. Eikä se ole lasten leikkiä, vaan edellyttää luovien ratkaisujen tekemistä, jotta ympäristöasiat saadaan hoidetuksi ilman kohtuutonta taloudellista hintaa. Siis kompromissien tekemistä erilaisten ihmisten kanssa mitä moninaisimmissa tilanteissa.

Onko siis niin, että olemme kasvattamassa nyt opintojaan suorittavaa sukupolvea painetta kestämättömiksi ja toimintakykynsä hukanneiksi ihmisiksi? Siis sellaisiksi, että he romahtavat itkeä pillittämään silloin, kun olisi tehtävä kaikkia intressiryhmiä tyydyttäviä ratkaisuja, joissa joutuu hyväksymään ja sovittamaan yhteen omien näkemystensä kanssa ristiriitaisia intressejä. 

* * *

Maailmanlaajuinen sukupuuttoaalto on sinänsä tieteellinen tosiasia, joka johtuu lähinnä aiemmin käyttämättömän maan/vesialueiden valjastamisesta ihmisen käyttöön sekä jo käytössä olevien alueiden entistä intensiivisemmästä käytöstä. Sitä ei kuitenkaan ratkaista viiden ja puolen miljoonan ihmisen Suomessa, vaan kansainvälisellä yhteistyöllä, jossa on huomioitava myös kaikkien ihmisten elämän edellytysten säilyminen. 

Myös ilmaston lämpeneminen 1800-luvulta tähän päivään on tieteellinen tosiasia. Tosin ainakaan pohjoisen merijään perusteella sen suhteen tilanne ei ole niin kestämätön kuin uutisvirrasta voisi päätellä, sillä juuri saavutettu tämänvuotinen napajään syyskuinen pinta-alaminimi jäi suuremmaksi kuin vuonna 2012. 

Näin siitä huolimatta, että ennätysvuodesta on kulunut jo yli vuosikymmen ja juuri nyt on ilmastoa lämmittävä El Niño-vuosi, jonka aikana vanhojen ennätysten olisi voinut olettaa tulleen lyödyiksi. Siten ainakin tällä hetkellä opiskelijoidenkin kannattaisi hiukan hengähtää ja itkuun pillahtamisen sijaan panna tyytyväisenä merkille, että sekä ilmaston lämpenemisen että luontokadon suhteen on - ainakin lähes - koko maailma herännyt tekemään asioita, joiden kautta molempien katastrofien voi olettaa jäävän lievemmiksi kuin vaikkapa vielä vuosikymmen sitten voitiin pelätä.

Siksi myös nyt opiskelevien nuorten kannattaisi keskittyä kehittämään omia kykyjään ja taitojaan löytää rakentavia ratkaisuja. Ja oppia katsomaan rohkeasti tulevaisuuden mahdollisuuksiin sen sijaan, että pelkäävät itkua tuhertaen pahimman mahdollisen skenaarion toteutumista. Tällaista kehitystä kannattaisi myös yliopisto-opettajien tukea opetuksessaan.

38 kommenttia:

 1. Nykyään ei voi luottaa siihen, että yliopiston tutkija puhuu totta, kun kysymys on luontokadosta, ilmastonmuutoksesta tai maahanmuutosta.

  VastaaPoista
 2. Ihmispopulaation räjähtäminen on tosiasia, eikä sen hillitsemiseksi ole tehty kuin teorioita. Pl Kiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Professori kirjoitti

   "joka johtuu lähinnä aiemmin käyttämättömän maan/vesialueiden valjastamisesta ihmisen käyttöön sekä jo käytössä olevien alueiden entistä intensiivisemmästä käytöstä."

   Eli kun ihmismäärät lisääntyy, tarvitaan asutukseen, ruoan tuotantoon jne lisää alueita.
   Ratkaisu on syntyvyyden säännöstely alueilla missä syntyvyys aiheuttaa ongelmia.
   Sen tulisi olla myös ruoka-avun ehtona, jotta maapallo voidaan pelastaa.

   Asioille voitaisiin tehdä jotain jos haluttaisiin mutta tällä hetkellä ei ole halua?
   Vrt. esim Välimeren meritaksi-liikenne. Ongelmaa vain levitetään.

   Poista
  2. Vlimeren meritaksiliikenne ei pelkästään levitä ongelmaa. Se myös pahentaa ongelmaa, koska ihmisiä tuodaan etelästä pohjoiseen, jossa väistämättä heidän hiilijalanjälkensä suurenee johtuen kylmemmästä ilmastosta.

   Poista
 3. Tuo luontokato johtuu siis yksinkertaisesti siitä että ihmisten määrä kasvaa aivan tolkuttomasti tietyillä alueilla. Sille ei kyllä ole tehty yhtään mitään missään, vielä. Pikemminkin päinvastoin, nämä itkijät ja huolissaan olijat ovat väittäneet ettei ihmisten määrän tolkuton kasvu ole yhteydessä luontokatoon, mikä on täysin järjetön väite. En olisi kovin optimistinen sen suhteen tullaanko asialle tekemään mitään missään vaiheessa. Sehän vaatisi kehitysmaiden ihmisten tekemisiin puuttumista, ja sehän on sitä rassismia ja kolonisaatiota ja vaikka mitä pahaa. Mieluummin heidän annetaan tuhota oma elinympäristönsä ja siirtyä heinäsirkkojen lailla sinne missä ympäristö vielä on syystä tai toisesta elinkelpoinen tuhoamaan sekin. Sitähän tämä "siirtolaisuus" on, kun tietyillä alueilla on liikaa porukkaa ja porukan määrä vain kasvaa, niin lähdetään liikkeelle sinne missä ei vielä ole ihan niin paljoa tai järjestyneemmän yhteiskunnan vuoksi elinkelpoisuus on vielä säilynyt. No, osa porukasta selviää siitäkin ympäristökatastrofista, pieni osa, kuten aina ennenkin, mutta pitääkö sitä aina mennä pohjamutien kautta? voisiko sen lusikan ottaa kauniiseen käteen ja tehdä asioille jotain ennen sitä? no ei voi, tiedänhän mitä.

  VastaaPoista
 4. Kiinnittäisin huomiota näiden itkevien opiskelijoiden sukupuoleen ja kysynkin, etteivät vaan olisi naispuoleisia? Heillähän on tapana - ja osana tunteiden käsittelymekanismeja - itkeä tirautella jos jonkinmoisissa tilanteissa.

  Ei siis ihme, jos itku pääsee tuomiopäivän profeettojen julistaessa vastuutonta sanomaansa. Vähän kuin wanhassa kunnon herätyskokouksessa - Amen Haleluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tarvitse katsoa kuin YLEn ohjelmaa Naissotilaat, jossa intissä joka jaksossa joku nainen itkeä turauttaa vähän väliä. Tunteiden kuohussa vaan mennään päivästä toiseen. Toki tähän ohjelmaan on otettu tai saatu draamaa näin mukaan.

   Enpä muista omalta kohdalta, että vuoden 1980 varusmiespalveluksessa olisi ollut niin rankkaa tai herkkää, että olisi ollut itkun paikka?

   Enempikin mentiin hammasta purren ja leuka rintaan kohti uusia vastoinkäymisiä...

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma4. lokakuuta 2023 klo 10.52

   Juuri noin Historix. Ilmasto-USKONTOON huijatuilla on omat tuomiopäivän-profeettansa kuten joillakin muilla uskonnoilla/uskonlahkoilla.
   Nukketeatterin verhon takana lymyilee naruista vetelevä planeettamme ylin rikollinen eliitti, jolla on mm. valta- eli propagandamedia etäkontrollissaan.

   Poista
 5. Eräs tuntemani kallonkutistaja sanoi jo parikymmentä vuotta sitten: "Tietäisitpä, kuinka paljon hänellä on asiakkaina yliopistojen henkilökuntaa!" Taitaa tuo nykytiede tuottaa toimintakyvytöntä narsistia oikein liukuhihnalta.

  VastaaPoista
 6. Kukin aika ajattelee omilla ehdoillaan, ja myös tiede, jonka me tässä ajassa kuvittelemme tavoittavan joitakin ikuisia "totuuksia", on pohjimmiltaan aina aikalaisjärkeä. "Ihmisjärjellä on monia muotoja, ja myös se erityinen järjen muoto, joka on saanut imauksensa tieteessä, on ollut aikojen varrella muuttuva", totesi G H von Wright mainion kirjansa "Tiede ja ihmisjärki" loppusanoiksi.

  Antiikin roomalaisten ajattelu horjui psyykkisessä rajatilassa, ja aikalaistunnoille ominainen sijaiskärsimyksen kokemus siirtyi sitten kristinuskon mukana parin tuhannes vuoden historiallisessa kaaressa myös osaksi oman ajattelumme pohjimmaista holistista kudelmaa. Emme tosin tunnista tällaisia tajunnallisia tekijöitä, siis hahmon- ja käsitteenmuodostuksen syvätasolla vaikuttavia voimia.

  Rooman valtakunnassa jo olemassaolleet kognmitiiviset kyvyt, kuten luku- ja kirjoitustaito, syvyysperspektiivin hahmottaminen ja ajantaju, hajosivat keskiajalle tultaessa, ja keskiajan ihmiset elivät liki tuhat vuotta oudossa, minäpersoonan hukannessa unitilassa, jossa aikakauden viisaimmat ihmiset saattoivat epäillä omaa olemassaoloaankin ja jossa esimerkiksi yleiskäsitteet eivät jäsentyneet selvästi. Sekin vaiva on edelleen yksi kerroksellinen elementti omassa tajunnassamme, vaikka oma järkemme on nuo tietdolliset ongelmat ratkaissut liiankin tehokkaasti kallistamalla tasapainoisen hahmottamisen vaakakuppeja visuaalisen jäsennyksen varassa yleiskäsitteellisen näennäisjärjen varaan.

  Oma aikamme on individualistisen sokeuden ja ylikasvaneen kartesiolaiseen objektivaatioon kuuluvan korrespondenttisen totuudellisuuden riivaama -- eikä siis näillä omankaan järkemme eväillä mitään lopullisesti oikeaa kuvaa maailmasta saada. kaikkein vähän sellaiseen on mahdoillisuuksia siellä missä yhteisön omasta historiasta kumpuavat ja kaikkea ajattelua rasittavat psykologiset tekijät estävät realistisen asennoitumisenkin -- kuten meillä nyt tapahtuu, kun "tieteellisyyden" nimissä oma sivistyneistömme uskottelee itselleen omaavansa todellisuudenhallintaa, vaikka akateemisessa maailmassa tiedolliset ja aatteelliset "ismit" ovat totaalisesti sulaneet yhteen ja toisiinsa.

  Katsokaa evoluutiota sillä silmällä ettei sen "tarkoituksena" koskaan ole ollut muu kuin karsinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooman valtakunnassa jo olemassaolleet kognmitiiviset kyvyt, kuten luku- ja kirjoitustaito, syvyysperspektiivin hahmottaminen ja ajantaju, hajosivat keskiajalle tultaessa, ja keskiajan ihmiset elivät liki tuhat vuotta oudossa, minäpersoonan hukannessa unitilassa, jossa aikakauden viisaimmat ihmiset saattoivat epäillä omaa olemassaoloaankin ja jossa esimerkiksi yleiskäsitteet eivät jäsentyneet selvästi.

   Roskaa.

   Poista
 7. Media ja vihervasemmisto kaikkialla on onnistunut maalaamaan sellaisen mörön tukevaisuuden taivaalle, että heikkohermoisimmat ovat terapian tarpeessa. Ilmastonmuutoksesta löydetään syy lähes kaikkeen negatiiviseen, mitä maailmassa tapahtuu. Asioita liioittelemalla ja kärjistämällä on saatu aikaan uusi uskonto, jonka oppeja ei sovi epäillä eikä maltillisemmat tutkijat ja tiedemiehet pääse missään esille tai saa apurahoja. Sen sijaan viimeisin hölmön tölväys Suomessa oli verovapaan Koneen säätiön 100 000:n euron apuraha Elokapinan yhteiskunnan toimivuutta haittaavalle toiminnalle, jota ei voi millään puolustella. Ainoa asia, josta ei edes keskustella ja joka liittyy oleellisesti ilmastonmuutokseen, on kehitysmaiden tolkuton väestönkasvu.

  Yksi maailmailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan pääarkkitehdeista leuhottaa nyt kiihtyvällä tahdilla maasta toiseen vailla huolta huomisesta. Se käy kivuttomasti nyt, kun ei tarvitse äänestäjistä enää välittä eikä ottaa vastuuta mistään. Ei sitä tehnyt kyllä entisessä virassa ollessaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneen lahjoittama summa on 200.000€

   Poista
 8. Ylläolevasta kuvailusta itkuun pillahtamisesta ja moraalisesta velvoitteesta pysäyttää sukupuuttoaalto ja ilmastokriisi tulee mieleeni paitsi käsite lumihiutale sukupolvesta niin myös nuoret ihmiset vallannut wokeismi, joka perustuu haluttomuuteen hyväksyä poikkeavia käsityksiä niin yhteiskunnasta kuin ihmisestä. Meille saattaa olla kasvamassa yliopistoissa fanaattinen ideologinen sukupolvi, jolle todellisuus ei merkitse mitään, mikäli se ei vastaa heidän maailmankuvaansa. Saamme sieltä siis toimijoiksi ja päättäjiksi Greta Thunbergin tai elokapinallisten kaltaisia ihmisiä, jotka ovat kyvyttömiä kompromisseihin tai pohtimaan yhteiskunnan toimivuuden jatkumista. Eli eräänlainen maolainen "kulttuurivallankumous", mutta ekologisessa mielessä.

  VastaaPoista
 9. Tässä jälleen yksi esimerkki, miksi koko yliopistojärjestelmä pitäisi reformoida! Kyvyttömyyttä, joka synnyttää lahkonsa mukaisia opetuslapsia päättäville paikoille. Tuhon siemenet leviävät ja saamme lisää ”koska minä haluan” pitkälle koulutettuja kyvyttömyyksiä tekemään isoja virheitä!
  Voi Aikoja Voi Tapoja

  VastaaPoista
 10. Vihervasemmisto tai muut luonnonsuojelijat tai sädekehää päänsä päällä pitävät suvaitsevaiset eivät koskaa mainitse sitä, että maapallon ongelma on väkimäärä. Ja ratkaisu on syntyvyyden säännöstely ellei lähdetä lopettamaan väestöä? Tuskin.
  Miksi ei voida tunnustaa tosiasioita ja tehdä asioille jotain?
  Vai onko ongelma raharikkaat, jotka haluavat tuotteilleen yhä enemmän ja enemmän ostajia eli kuluttajia eli ihmisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi, että silloin he joutuisivat tunnustamaan ongelmien johtuvan heidän kaikkein rakkaimmistaan, muslimeista.

   Poista
 11. Vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen jatkuvat ja koko ajan pahenevat ongelmat Suomen koulujärjestelmässä johtuvat ainakin osittain siitä että samat ihmiset jotka laativat kaikenlaisia uudistuksia ja parannuksia opetukseen, myös sitten korjailevat niitä. Normaalistihan eri ihmiset korjailevat kaikenlaisia vikoja, kuten lääkärit ihmisten vikoja ja autonasentajat autojen vikoja, ja sen vuoksi korjaukset yleensä onnistuvat. Mutta koulumaailmassa ei ole mitään edellytyksiä korjausten onnistumisille niin kauan kun läpeensä politisoitunut opetushallitus jatkaa toimintaansa maassamme.

  Joskus tuntuu siltä kuin Koululaitos olisi vain pelkkää raakaa vallankäyttöä eikä mitään muuta. Sehän on selvää että ei alakoululaiset perustele etujärjestöjä vaatiakseen parempaa koulutusta lakkojen uhalla Suomeen, sillä ei heillä ole siihen henkisiä eikä muitakaan edellytyksiä, niinpä aikuiset ajavat lasten ja nuorten asioita. Niinpä lapset ja nuoret ovat erinomainen vallankäytön kohde valtaan sairastuneelle aikuiselle, sillä koulumaailmaan pääsee helposti sellaisia aikuisia jotka ovat jonkun sairaan aatteen, ideologian tai jonkun muun hulluuden täysin sokaisemia ja jotka haluavat siirtää tämän hulluuden lapsiin tai nuoriin. Ja kaikki tapahtuu tietenkin "LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI".

  Suomen koululaitos on PARAS MAHDOLLINEN esimerkki tapauksesta, jossa "tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskunnan Hallintotasoille pesiytyvät juurikin ne, joilla ei ole kyvykkyyksiä toimia yksityisellä puolella ja lisäksi, jos ja kun kyvyttömyyteen lisätään ”uskonnollinen” vakaus, niin hankehumppa on loputon, missä on helppo näyttää ja käyttää valtaa.
   Onkohan virkamieskunnan naisistuminen syy vai seuraus tilanteelle?
   Voi Aikoja Voi Tapoja

   Poista
  2. Mainittakoon, että Li Andersson nosti opetushallituksen pääjohtajaksi valtiosihteerinsä Minna Kelhän, joka on pitkän uran Vasemmistoliitossa tehnyt kommunisti.
   "Kelhä on johtanut (edellisen punavihreän hallituksen) hallitusohjelman keskeisten koulutuspoliittisten uudistusten lainsäädäntöhankkeita sekä ohjelmien sisällöllistä valmistelua."
   Eli tässä on taas politrukki, joka on päässyt vuosikausia tekemään erittäin suuria virheitä vasemmistolaisella maailmankatsomuksella. Ei kannata ihmetellä, että koululaitos on rappiolla. Lienee turha odottaa, että Kelhä virheitään kovin suurella innolla alkaisi korjaamaan.

   Poista
 12. No olihan rimanalitus.

  Vai, että kollega antoi vinkin vihreästä JyU:n opettajasta, jolla on järkyttävää kerrottavaa.
  https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2023/09/jyu-wisdomin-lounaskollokvio-vihrea-murros-tutkijoiden-ja-elinkeinoelaman-nakokulma

  Proffan linkeissä mielenkiintoisinta on kyseisen lehtorin epäakateeminen kielenkäyttö.

  Äänellä itkeminen on nostamassa suosiotaan
  https://itkuvirsi.net/%2525252525c3%2525252525a4%2525252525c3%2525252525a4nell%2525252525c3%2525252525a4-itkeminen/
  Olisikohan JyU:ssa perustettu Itkuvirsien yliopisto-opetus. Opintopisteitä ropisee esim. käymällä tirauttamassa itkut tai peräti vollotukset opiskelijalakkojen ja mielenosoitusten yhteydessä. Elokapinalle lisää rahoitusta?!! Kone soimaan, rahaa riittää.

  Itkijäeukkojen tiedekuntaa ei blogissa kerrottu. Eipähän sillä ole väliä, koska vihreä tunneäly vie yhteiskunnan huipulle.

  VastaaPoista
 13. Sitä voi itkeä monesta syystä mutta tämän hetken tärkein asia on saada ihmisten henki turvattua.
  Toisaalta joku tutkiva journalisti voisi haastatella jengiläisiä ja selvittää miten huolestuneita he ovat luontokadon ja ilmastonmuutoksen johdosta?
  Tulee mieleen esim. suomalainen toimittaja Maria Pettersson. Hänellähän on jotain merittiiä maahanmuuttajiin liittyvästä tutkimuksesta jos muistan oikein?

  IS eilen

  Aftonbladet: Ruotsissa yksi ihminen haavoittui vakavasti ammuskelussa kauppa­keskuksessa
  Poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan rikosnimikkeellä murhan yritys.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009898229.html

  Ruotsissa yksi henkilö haavoittui vakavasti ammuskelussa Mobilia-ostoskeskuksessa Malmössa, Aftonbladet uutisoi tiistaina.
  Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta noin kello 16.30 tiistaina. Kauppakeskuksessa on paikalla useita poliisin yksiköitä.

  Haavoittunut on 25-vuotias mies, jota ammuttiin kaulaan. Aftonbladetin silminnäkijän mukaan tekijä ampui useita laukauksia.
  ---------------------------

  IS tänään

  Asuintaloa tulitettiin Uppsalassa
  Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009898527.html

  Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta noin kello kolmelta aamuyöllä paikallista aikaa ja on edelleen paikalla.
  ------------------------------

  HS tänään

  Poliisi: Väkivaltaiseen Dödspatrulleniin kytkeytyvä vyyhti on järjestäytyneen rikollisuuden ”suurhanke”

  Keskusrikospoliisi ja Helsingin poliisi kertovat pysäyttäneensä ruotsalaisen jengin leviämisen Suomeen.

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009897776.html

  Artikkelista poimittua

  Poliisi on ottanut kiinni yli 30 henkilöä Suomen ja Ruotsin välisessä jengitutkinnassa. Heistä 17 on edelleen vangittuna.

  Rikoksista epäillyt ovat poliisin mukaan syntyneet pääosin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella. Epäillyt edustavat yhteensä kymmentä kansallisuutta.
  He ovat Ruotsin, Britannian, Somalian, Serbian, Norjan, Irakin, Ukrainan, Kosovon, Turkin ja Suomen kansalaisia. Poliisin tiedotteen mukaan epäiltyjen joukossa ei ole kantasuomalaisia.

  Suomessa kiinni otetut epäillyt huumeiden maahantuojat ja levittäjät ovat poliisin mukaan pääosin toisen polven maahanmuuttajia.
  ...
  ...
  Poliisi kertoo tiedotteessa päässeensä huumausaineorganisaation jäljille pysäytettyään Helsingissä suomalaisiin katujengeihin liittyviä henkilöitä.
  Heiltä on takavarikoitu alkuvuonna 2023 muun muassa huumausaineita sekä useita ampuma-aseita.
  Erään liikennepysäytyksen yhteydessä takavarikkoon päätyi 1,5 kiloa amfetamiinia ja ampuma-aseiden osia.

  Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että suomalaisilla on kytköksiä Ruotsin järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
  Alkuvuonna 2023 poliisi teki lisäksi havaintoja suomalaisten seurassa liikkuneista ruotsalaisista ammattirikollisista, poliisin tiedotteessa kerrotaan.
  Poliisin mukaan huumausaineorganisaatiota johdettiin ulkomailta.

  Esitutkinnan mukaan eri maista Suomeen saapuneet epäillyt vuokrasivat huumeiden käsittelyä varten itselleen asuntoja lyhyiksi ajoiksi.
  HS:n tietojen mukaan ruotsalaisilla oli käytössään ainakin kolme eri osoitetta pääkaupunkiseudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kiinnostaa, tässä artikkelissa on PT-median näkemys jengistä nimeltä Dödspatrullen, kuolemanpartio.
   Mitenkähän meidän pitäisi suhtautua somaleihin?

   PT-media 2.10.2023

   Monikulttuuriset jengit yllättivät suomalaiset housut kintuissa

   https://pt-media.org/2023/10/02/monikulttuuriset-jengit-yllattivat-suomalaiset-housut-kintuissa/

   Poista
  2. Hallituksen vaihtuminen taisi aiheuttaa oikeanlaisen ryhti- ja korjausliikkeen mm viranomaisten kuten poliisin toiminnassa. En tiedä, onko satusetä Taponen vielä virassaan, mutta ainakin tuntuu siltä, että asioista uskalletaan jo puhua niiden oikeilla nimillä. Vihervasemmiston, eli idioottien Ohisalon ja Mikkosen ministeriaikana ilma oli tulvillaan valetta ja paskapuhetta ministeriaitiosta, ja poliisikin varoi sanomasta mitään kielteistä maahanmuuttajien osuudesta rikollisuuteen. Nyt on ainakin tiedossa, että Rantanen ja Meri eivät paina villaisella tuontirikollisuutta, vaan ovat valmiita ottamaan käyttöön kaikki toimivat keinot sitä vastaan. Toivoa sopii, että lainsäädännössä saadaan aikaan korjauksia, joilla tolkuton maahanmuutto ja sen mukana tuleva rikollisuus saadaan kuriin.

   Poista
  3. Nyt tarvitaan krotiilinkyyneleitä ja toisaalta Euroopan maat voivat ottaa mallia miten maahanmuuttajaongelmat ratkaistaan.
   Lopusta tuli mieleen vanhan sanonta "omat koirat purivat."

   Yle tänään

   Pakistan uhkaa karkottaa laittomat maahanmuuttajat, joukossa 1,7 miljoonaa afganistanilaista

   https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-182600

   Pakistanin hallitus on määrännyt kaikki laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset poistumaan kuun loppuun mennessä. Valtaosa heistä on afganistanilaisia.
   Jos he eivät lähde, heidät karkotetaan ensi kuun alusta lähtien, sanoo sisäministeri Sarfraz Bugti.
   Hallitus uhkaa takavarikoida niiden varat, jotka eivät lähde itse.

   Pakistanissa elää noin 4,4 miljoonaa afganistanilaista, joista 1,7 on maassa laittomasti.

   Pakistanin ja ääri-islamistisen Talibanin hallitseman Afganistanin välejä kiristävät aseellisten ryhmien Pakistanissa tekemät iskut.
   Pakistan väittää, että Taliban sallii ryhmien jäsenten kulkea edestakaisin maiden rajan yli.

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma4. lokakuuta 2023 klo 14.20

   Tuohon idioottien joukkoon voi mm. lisätä "rasismin" ja "vihapuheen" vastaista propagandasotaa globalistisen kääpiöpuolueen RKP:n riveistä johtavan Biaudetin, joka pompotteli hallitusta mielensä mukaan.

   Poista
 14. No jaa, nyt uutisoidaan että mannerlaatat yhdistyvät noin 250 miljoonan vuoden päästä. Saamari niitä rajakiistoja naapurin aidan ja mökin kanssa silloin. Väkisin tunkevat mun tontille prkl!

  VastaaPoista
 15. Se on tuo 250 miljoonaa vuotta liki kaikille ihmisille täysin käsittämätön luku. Neljännesmiljardivuotta. Jos katsotaan sama aika taaksepäin, niin silloin alkoi dinosaurusten valtakausi suuren 98% eliöstöstä tappaneen joukkotuhon jälkeen. Siis dinosaurukset alkoivat silloin kehittyä maaiman valtalajeiksi. Dinosaurusten aika kesti siis noin 250 - 65 miljoonaa vuotta sitten olevan ajanjakson. Jos katsotaan eteenpäin, niin mitään ihmistä ei tuolloin enää ole olemassa, mutta saattaa olla jokin laji joka on monessa vaiheessa meistä kehittynyt, tai sitten ei ole. Tuossa ajassa ehtii nimittäin kehittyä kymmeniä ja kymmeniä älykkäitä lajeja eri eläinryhmiin, peräkkäin tai rinnakkain, ihan sama. Ihmisen sukupuu erkani simpansseista vasta 6-8 miljoonaa vuotta sitten. Heidelbergin ihminen, joka on sekä homo sapiensin että neanderthalilaisten esi-isä, syntyi vasta 600-800 000 vuotta sitten, reilut puoli miljoonaa vuotta sitten ja eli aina aikaan 200 000 vuotta sitten. Neanderthalin ihminen eli ajalla 250 000 - 40 000 vuotta sitten, ja homo sapiensin ensimmäiset muodot samaan aikaan neanderthalilaisten kanssa Afrikassa. Nämä ensimmäiset muodot haarautuivat neljään joista yksi sitten haarutui vielä Itäafrikassa 80 000 - 60 000 vuotta sitten neljään ja yksi näistä neljästä haarasta asutti koko muun Afrikan ulkopuolisen maailman, pariutuen sitä muuta maailmaa asuttaneiden neanderthalilaisten ja denisovalaisten kanssa sekä ilmeisesti vielä yhden ihmislajin kanssa jota oli Aasiassa. Ihminen sellaisenaan kuin mitä se on nykyään, on vain 200 000 (Afrikka) tai 40 000 vuotta vanha laji. 250 miljoonaan vuoteen mahtuu monta lajikehitystä peräkkäinkin ihan hiiren kokoisesta eliöstä älykkääseen lajiin kehittyen, tai jopa useampi valtalajin vaihto vaikkapa että nisäkkäät korvautuisivat hyönteisistä tai hämähäkeistä kehittyneillä älykkäillä olioilla. Sellaisia liskomaisia joillakin nisäkäspiirteillä varustettuja otuksia meidän esi-isämme olivat 250 miljoonaa vuotta sitten, ei liskoja, ei dinosauruksia, ei nisäkkäitä.

  Mutta varmaan tästä 500 miljoonan vuoden välein toistuvasta mannerten yhdistymisestä joku kehittää meille jonkin huolenaiheen ja vastuun.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli koulussa vähän karkea Manninen-niminen kaveri. Kutuimme häntä Cro-Manniseksi. Liekö ollut niitä Les Eyzies-de-Tayacin Mannisten sukulaisia...

   Poista
  2. Menikö sinulle liian vaikeaksi vai miksi päädyit noin oleelliseen ja keskustelua eteenpäin vievään kommentin sisältöön?

   Poista
  3. Onhan se aika surullista etteivät nämä itkua tirauttelevat ja luultavasti usein tyttöpuoliset, evoluution jonkinlaisena rasistisena paholaisena sieluttaneet opiskelijat tiedä eivätkä ymmärrä ihmisyydestä mitään -- mutta eikö syynä ole myös ja nimenomaan koululaitos, jossa ihmistieteiden perusasioita ei ole koskaan opetettu.

   Meillä on sitten yhteiskunta, jossa presidentti, hallitus, eduskunta ja muut poliittiset pukarit, korkeat virkamiehet, juristeristit ja journalistit, kansalaisaktiivit ja lopulta tavalliset kansalaisetkin ovat niin biologian, sosiologian kuin psykologiankin perusasioista ihan, hmmm, ulalla. Puhumattakaan sitten siitä, että oikeastaan kukaan valtakunnassa olisi omaksunut filosofian perinteen.

   Sanotaan vaikka, että kaikkein perustavanlaatuisinkin ihmistä koskeva tosiasia, se, että olemme lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti yhteisöolentoja on oman akamme sokean individualismin ja väärin käytetyn päämäärärationaalisen järjen vuoksi meiltä sumentunut.

   Herrajumala, nyt tämä kansa on valitsemassa jotakuta Pekka Haavistoa presidentikseen. Voi itku. Idolit yhtäältä, paholaisiksi leimatut toisaalta kertovat kansan henkisestä lantista kaiken. On hyvin oireellista, että kosmologi Valtaoja houkuteltiin televisiostudioon jonkun itkijänaisen solvattavaksi.


   Poista
 16. Kalergi-suunnitelma4. lokakuuta 2023 klo 14.42

  Tällaisista asioista petturipoliitikkoja tukeva, kommunistitoimittajien dominoima valta- eli propagandamedia vaikenee:

  "Helsingissä edessä kova SOTE-palveluiden kulukuuri - Osin ylimitoitettujen, räätälöityjen, priorisoitujen ja vammaisia räikeästi syrjivien maahanmuuttajien SOTE-palveluihin ei leikkauksia",
  https://oikeamedia.com/o1-207200

  Samaan kärsijöiden joukkoon mm. vammaisten ohella voi lukea opiskelijat.

  VastaaPoista
 17. Sukupuuttoaalto luo tilaa uusille lajeille kehittyä. Se on tragedia vain, jos suhtautuu asioihin sentimentaalisesti ja kokee, että jokaisella eliölajilla on jokin itseisarvo ja erityinen oikeus olla olemassa.

  Järjellä mietittynä esim. isopandat ovat ihan itse maalanneet itsensä nurkkaan erikoistumalla niin, että kykenevät syömään vain yhtä, erittäin vähäenergistä ruokaa ja ovat lisäksi hitaita ja jokseenkin kömpelöitä, ynnä tehottomia lisääntymään.

  Jos on hidas ja kömpelö, kannattaa olla kaikkiruokainen ja tehokas lisääntymään, kuten vaikka ystävämme supikoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuossa ole ihmistä voittanutta, mikään eläinlaji, siis kaikkiruokaisuudessa, asuinalueiden monimuotoisuudessa ja lisääntymisnopeudessa.

   Poista
 18. Tällaisia kultapalleroita turvapaikanhakijat ovat:

  MTV uutiset tänään

  Veljesparin uskotaan suunnitelleen hyökkäystä kirkkoon Ruotsissa – taustalla Isis

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/veljesparin-uskotaan-suunnitelleen-hyokkaysta-kirkkoon-ruotsissa-taustalla-isis/8792036

  Artikkelista poimittua

  Kahta syyrialaisveljestä syytetään Saksassa terrorismirikoksista. Syyttäjän tiedotteen mukaan toista syytetään suunnitelmasta hyökätä kirkkoa vastaan Ruotsissa, kertoo muun muassa SVT.
  Veljeksistä vanhempaa, 29-vuotiasta miestä, syytetään islamistisesti motivoituneen pommi-iskun suunnittelemisesta Ruotsissa sijaitsevaa kirkkoa vastaan, kirjoittaa SVT.

  Hyökkäys olisi ollut syyttäjän mukaan vastaus Ruotsissa tapahtuneisiin Koraanin polttamisiin. Taustalla on tapauksen syyttäjän mukaan terroristijärjestö Isis.
  //////////////////////

  Toivottavasti Pekka Haavisto ei enää hanki meillä lisää Isis-kytköksellä olevia henkilöitä.

  VastaaPoista
 19. No minä huomasin tämän jo 90-luvulla. Hauskaa, että muutkin huomaavat. Seuraavaan ei ole lisättävää juurikaan.

  https://www.city-journal.org/article/the-cluster-b-society

  "Examples abound. A recent CIA recruitment video valorized the Cluster B traits of narcissistic identity obsession, self-righteousness, and craving for affirmation. “I am a woman of color. I am a mom. I am a cisgender millennial who has been diagnosed with generalized anxiety disorder,” intones the featured CIA analyst as the camera pans over her diversity awards. “I used to struggle with impostor syndrome, but at 36, I refuse to internalize misguided, patriarchal ideas of what a woman can or should be.”

  In a Cluster B society, psychological disorders are job qualifications rather than problems to be solved; ideology replaces competence as a marker of distinction."

  VastaaPoista
 20. Piti taas kerran tuhlaa aikaa ja lukea mainitsemaasi yliopisto miestä, kaipa se niin on, että tuo ulkonäkö korreloi aika paljon kaiken kanssa sanottiinhan joskus, että vaatteet on mun aatteet, miksiköhän tuo jo muutenkin kummelihahmon näköinen on valinnut vaatteet jotka tekevät siitä täyden kopion kummelin sketsihahmon kanssa, ei varmasti vitsillä.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenkin ihmetyttää onko steinerkoulu nykyään niin pätevä, että sieltä pääsee suoraan yliopistoon .. muutenkin suuri osa porukasta on robotteja, en ihmettele munskin lausuntoja simulaatiossa elämisestä Kalle kotipsykiatri vai mikä lie menestyis varmasti hyvin noissa opistoissa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!