lauantai 11. helmikuuta 2023

Takaisku amerikkalaiselle woke-kulttuurille

Amerikkalainen biologi ja syöpätutkija, David Sabatini, teki vielä pari vuotta sitten loistavaa tieteellistä uraa. Siitä vankkana todisteena toimi hänen professuurinsa yhdessä maailman johtavista yliopistoista - Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT) - sekä Yhdysvaltain tiedeakatemian jäsenyys, jollaisen saavat vain parhaat. 

Sitten kuitenkin kävi niin, että MIT:n tutkimuksessa todettiin Sabatinin rikkoneen yliopiston seksuaalisten suhteiden politiikkaa. Tämä erosi tehtävästään, mutta kiisti syyllistyneensä seksuaaliseen häirintään sekä nosti kunnianloukkausoikeudenkäynnin.

Viime vuonna Sabatini haki työpaikkaa New Yorkin yliopistosta, mutta opiskelijoiden ja joidenkin opettajien protestoitua veti nimensä pois käsittelystä. Näytti siltä, että amerikkalainen anteeksiantamaton woke-kulttuuri oli pysyvästi tuhonnut hänen uransa. 

Tuoreessa Science-lehdessä kerrottiin kuitenkin yllättävästä käänteestä. Sen mukaan kaksi lahjoittajaa on päättänyt rahoittaa uuden laboratorion Sabatinille. Miljardööri hedge-rahastonhoitaja Bill Ackman nimittäin sanoi viime viikolla, että hänen säätiönsä - jolle Sabatini on tehnyt aiemmin palveluksia - aikoo yhdessä kumppaninsa kanssa rahoittaa Sabatinille uuden laboratorion viidellä miljoonalla dollarilla vuodessa viiden vuoden ajan. 

Ackman oli Science-lehden mukaan kertonut soittaneensa Sabatinille ja sanoneensa, että "luulemme, että on tärkeää, että palaat töihin." Tapaus on herättänyt kovaa keskustelua, jossa Sabatinin puolustajat ovat väittäneet, että biologin tapaus oli epäoikeudenmukainen ja rangaistus suhteeton. 

Hänen kriitikkonsa puolestaan ovat ilmaisseen kantanaan, että nyt annettu rahoitus nöyryyttää naisia ja muita tieteen parissa työskenteleviä, jotka joutuvat sellaisen vanhemman tutkijan ahdistelun kohteeksi, josta he ovat riippuvaisia. Nähtäväksi siis jää, kuinka tapaus etenee. 

On kuitenkin selvää, että Sabatinin tapaus on suora isku wokeltavalle amerikkalaisvasemmistolle. Sehän on onnistunut tuhoamaan monien tunnettujen tiedemiesten uran - esimerkkeinä vaikkapa kuuluisa evoluutiobiologi ja filosofi Francisco Ayala tai italialainen molekyylibiologi Pier Paolo Pandolfi. Jälkimmäisen tapauksessa ura tuhoutui hänen osoitettuaan puheilla ja sähköposteilla kiinnostuksensa ohjaamalleen tutkijatohtorille, joka tunsi niiden takia itsensä häirityksi.

Edellä mainituista Pandolfi onnistui palaamaan hetkeksi työelämään, mutta hänen työnantajansa joutui niin kovan painostuksen kohteeksi, että se päätti perua työsopimuksen. Nähtäväksi jää, kuinka Sabatinille tukensa osoittaneen Bill Ackmanin ja hänen kumppaninsa käy. Eli onnistuuko USA:n wokeltava vasemmisto painostamaan myös heidät perumaan päätöksensä rahoittaa seksuaalisen häirinnän takia pois potkitun tutkijan paluu tieteen pariin. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Wokeltajat harhateillä
Tunkkainen tuulahdus menneisyydestä
Oikeus antoi luvan ahdistella, mutta wokeltajat syyllistyivät shamanismiin

12 kommenttia:

  1. Huippusyöpätutkijan savustaminen virastaan lääketieteen tappioista piittaamatta on kyllä sellainen narsismin riemuvoitto, että se saa kaikki muut paitsi äärimmäiset ideologit epäilemään touhun mielekkyyttä ja etenkin väitteitä wokeilun ylivertaisesta oikeudenmukaisuudesta ja myötätunnosta.

    VastaaPoista
  2. Tuleepa mieleen kaikki uskonnot. Uskonnon kannalta tieteen kehitys ja edistys on toisarvoista tai jopa kiellettyä, jos sen edes kuvitellaan haittaavan tai vähentävän kunkin uskonnon pappien valtaa. Jos vallan ja aseman voi säilyttää, niin siinä ei paina edes neron henki mitään. Nykyään taitaa tietyn tyyppiset naiset olla niitä valtaa pitäviä pappeja, jotka ovat valtansa turvaamiseksi valmiita tuhoamaan minkälaisen uran tahansa.

    VastaaPoista
  3. Missähän luuraa Suomen ideologisti Jari Taponen; Ylikomisario, Valvonta ja Ennalta estävän toiminnon johtaja ja Turvallinen Helsinki -verkoston puheenjohtaja

    MTV uutiset 11.2.2023

    Alaikäisten ryöstörikosten määrä kasvoi vuodessa 93 prosenttia – Poliisiylijohtaja: Ilman yhteiskunnan väliintuloa lapset kulkevat kohti ammattimaisia rikollisjengejä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alaikaisten-ryostorikosten-maara-kasvoi-vuodessa-93-prosenttia-poliisiylijohtaja-ilman-yhteiskunnan-valiintuloa-lapset-kulkevat-kohti-ammattimaisia-rikollisjengeja/8629806

    Artikkelista poimittua

    – Vuonna 2022 poliisi kirjasi 6 743 väkivaltarikosepäilyä, määrä kasvoi 27 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, Kolehmainen kertoo.

    – Mutta merkittävin kasvu on ryöstörikoksissa mukaan lukien kaiken tasoiset teot. Alaikäisten tekemiä ryöstörikoksia kirjattiin viime vuonna 944, mikä on 93 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

    Tilastojen valossa on selvää, että nuorisorikollisuus on kasvussa. Poliisiylijohtajan mielestä käynnissä oleva muutos pitäisi ottaa vakavasti koko yhteiskunnassa.

    VastaaPoista
  4. Taponen on kyllä lausunnoillaan herättänyt ihmetystä vuosikaudet. Onko kysymys ollut suoranaisesta tyhmyydestä vai opportunistisesta päättäjien ja esimiesten mielistelystä. Nyt sitten alkaa todellisuus maahanmuuttajarikollisuudesta valjeta jo poliisillekin.
    Poliitikoilla sen sijaan maahanmuuttokiima tuntuu vain yltyvän, kun Kokoomuskin yhtyy vihervasemmiston kuoroon.

    VastaaPoista
  5. Pitäisiköhän työ paikoilla ottaa käyttöön enemmän segrekaatiota ja esimerkiksi käytäntö että mies ja nainen eivät saa olla samassa huoneessa kahdestaan. Seksuaalinenhäirintä on myös todellinen ongelma ja siihen syyllistyvät myös vaikutusvaltaiset miehet maahanmuuttajajengien lisäksi. Tietysti perättömiä syytteitä käytetään myös väärin.

    Kaarlo Markkanen

    VastaaPoista
  6. Wokeltelulle ehkä harmittava takaisku mutta harvalla on toivoa vastaavasta hedge-enkelin väliintulosta. Mutta kerran loppuu wokeltelukin sillä perusteella että mikään mikä on ei pysy. Vaikka trendipelle meillä aina olisikin keskuudessamme. .jussi n

    VastaaPoista
  7. Olisikohan tuossa USAn yliopistolaitoksessa jotain korjattavaa, kun opiskelijat näyttävät johtavan niitä päättäen mm. mitä heille saa opettaa ja ketkä saavat opettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä paljonkin korjattavaa samoin kuin Suomessa. USA:n erikoisuus on, että jos oppilaitos on saanut liittovaltion rahoitusta, sitä koskevat kaikki perustuslain sananvapauskohdat, mutta harva tutkija lähtee oikeusteitse oikeuksiaan hakemaan kustannusten takia. Suomessa oli jokin aika sitten keissi, missä opiskelijat vaativat kurssikirjallisuuteen muutoksia, koska mm. Shakespeare on ahdistavaa. Opppilaitoksena pitäisin kiinni vaatimuksista ja jos jotain kurssia ei läpäise tai kieltäytyy siitä eikä edellytyksiä (usein vaatimus opintojen jatkamiselle pakollisten kurssien suorittaminen) seuraaville kursseille ole, niin opintojen rajoitusaika tulee aika nopeasti vastaan. Pitäisin tuosta kiinni vaikka vokeltamista varmasti esiintyy ja huudetaan turvallista tilaa.

      Poista
  8. Torjutut ja pettyneet naiset voivat käyttää perättömiä syytteitä koston välineenä, kuten tapaus Rydmanissa ilmeisesti on tapahtunut. Laatulehti Hesarin sankaritoimittaja Paavo Teittinen kehitti ex-rikollisen juoksupoikansa kanssa olemattomista aineksista häväistysjutun, jossa syyte oli, että naiset olivat kokeneet ahdistusta Rydmanin käytöksestä. Tämä riitti tuhoamaan miehen poliittisen uran Kokoomuksessa, kun puolueen johdossa on paskahousut nimeltä Orpo ja Mykkänen, jotka kylmästi heittivät puoluetoverinsa bussin alle.

    VastaaPoista
  9. Tomi Metsäketo oli ja samanlaisen vainon kohteena kuten Rydman. Naiset saivat tuomion kunnianloukkauksesta, mutta Metsäketo menetti paljon töitä asian takia. Olikohan Sanna Marinin kaveri Maria Veitola muistaakseni päällepäsmärinä tässä hommassa? Onko pyytänyt anteeksi Metsäkedolta, tuskinpa vain. Tapolasta sen verran, että kun hän ei osaa määritellä, mikä on katujengi, niin ongelmaa ei ole. Stalin sanoi aikoinaan, että jos joku henkilö aiheuttaa hankaluuksia, niin sellainen henkilö on poistettava ja ongelmaa ei ole. Näin myös toimittiin ja ratkaisu löytyi.

    VastaaPoista
  10. Mihin Ruotsi on (jo) menossa? Teologian tohtori Sameh Egyptsonin väitöskirja kuohuttaa Ruotsia:

    https://www.gp.se/nyheter/sverige/sameh-egyptson-teori-sverige-%C3%A4r-infiltrerat-av-islamister-1.91917056

    VastaaPoista
  11. Woke ei ole (vielä) tavoittanut alttaripuolue SDP:n vaalimainontaa?
    https://www.youtube.com/watch?v=LV5ZIPXoZPw

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!