lauantai 25. helmikuuta 2023

Riikka Purran pettymys

Yle teki taustoittavan jutun Perussuomalaisten puheenjohtajasta Riikka Purrasta. En kuitenkaan kirjoita nyt varsinaisesti siitä, vaan yhdestä artikkelin pienestä yksityiskohdasta. 

Purra ehti nimittäin aloittaa jatko-opinnot Turun yliopistossa valtiotieteiden alalla ennen kuin politiikka nielaisi hänet. Artikkelin mukaan kävi kuitenkin niin, että "akateemisessa maailmassa Purra pettyi, että etenkin globalisaatiota ja muuttoliikettä tutkittiin lähtökohtaisesti myönteisenä asiana, liberaalista tulokulmasta".

Jos tämä pitää paikkansa, on valtiotieteiden tilanne Suomessa ja Turun yliopistossa todella kehnossa jamassa. Onhan nimittäin selvää, ettei tutkimustyössä voi mitään ilmiötä analysoida lähtökohtaisesti sen enempää myönteisenä kuin kielteisenäkään asiana, vaan tutkijan näkökulman pitää aina olla neutraali. 

Jos siis tutkitaan vaikkapa maahanmuuton vaikutusta puolueiden kannatukseen, on tutkimuksen tehtävänä selvittää faktat - siis mitata numeroita, korrelaatioita, riippuvuuksia ja niin edelleen. Ja niiden selvittyä tehdä saatujen tulosten perusteella looginen johtopäätös. 

Jos siis näyttää siltä, että äänioikeuttaan käyttäneistä maahanmuuttajista suurin osa äänestää liberaalia maahanmuuttoa kannattavia puolueita X ja Y, on maahanmuutolla ollut lähtökohtaisesti näiden puolueiden kannatusta - suhteessa muihin puolueisiin - lisäävä vaikutus. Mutta asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

Olisi nimittäin vielä selvitettävä, kuinka puolueiden X ja Y harjoittama maahanmuuttopolitiikka on vaikuttanut niiden kannatukseen kantasuomalaisten parissa. Jos vaikkapa puolueen X potentiaalisten kannattajien parissa se on karkottanut runsaasti etnisesti suomalaisia äänestäjiä, mutta puolueen Y potentiaaliset äänestäjät ovat tyytyväisiä harjoitettuun politiikkaan, voisi tästä analyysistä seurata, että maahanmuuton vaikutus puolueen X kannatukseen näyttäisi pysyneen ennallaan tai jopa laskeneen maahanmuuton seurauksena, kun taas puolueen Y kannatus vaikuttaisi lisääntyneen.

Ja sitten on tietenkin puolue W, joka on avoimella maahanmuuttokritiikillään saattanut kerätä maahanmuuttajia vastustavien kantasuomalaisten ääniä. Jos tyytymättömiä on paljon, on puolue saattanut lisätä äänisaalistaan jopa huomattavasti. 

Tutkijan ei kuitenkaan pitäisi tyytyä vielä tähänkään analyysiin. Saattaisihan olla vaikkapa niin, että maassa yleisesti harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksena ovat ihmisten turvallisuus, elintaso yms. seikat muuttuneet niin paljon, että äänestäjät ovat muuttaneet suhtautumistaan puolueisiin X, Y ja W aivan muista syistä, esimerkkinä toimikoon vaikkapa veroaste, palkkatason muutokset, turvallisuudentunne, yritysten kannattavuus, median linjaukset jne. 

Ja siksi tutkijan pitäisi selvittää myös maahanmuuton vaikutusta mitä erilaisimpiin muihin asioihin, ennen kuin hän tekee lopullisen johtopäätöksensä siitä, kuinka maahanmuutto lopultakin on vaikuttanut puolueiden kannatukseen. Saattaahan jonkin sivuseikalta näyttävän asian tuloksena käydä vaikkapa niin, että yhteiskunnallisen muutoksen ansioksi tai syyksi tulkitaan vaikkapa maahanmuuttoon neutraalisti suhtautuvan puolueen Z toiminta ja sen mukaisesti sen kannatus on romahtanut tai noussut. 

Olisi siis analysoitava myös, miten puolueiden X, Y ja W kannatukset ovat muuttuneet puolueen Z keräämän äänisaaliin muutoksen epäsuorana vaikutuksena. Eikä tässäkään asiassa saisi olla sen enempää positiivista kuin negatiivistakaan lähtökohtaa suhteessa maahanmuuttoon, vaan käsityksen sen yhteiskunnallisista vaikutuksista pitäisi olla neutraali, mutta mahdollisimman moniin tosiasioihin perustuva loogisesti oikein johdettu näkemys. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

27 kommenttia:

  1. turha tutkia tollasii, kun jos ihimisellä on järkeä, se näkee yhteiskunnan tilanteen ja johtopäätös: mamutus on äärimmäisen haitallista kaikin puolin. Jos järkee ei ole, mikään tutkimus ei tätä voi henkilön kannnalta muuttaa; kannattaa mamutusta luultavasti

    VastaaPoista
  2. ja jos "tutkimus" ny jollain ihmeellä olisi mamutuksen vastainen, se pimitettäisiin ja vaiennettaisiin. toisin sanoen tollaset kaikki sossu mamutus sukupuoli "tutkijat" voitaisiin irtisanoa vaikkapa mansikanpoimintaan, joista on kuulemma pulaa, tai mihin tahansa suorittavaan työhön, työvoimapulaa helpottamaan, jos sellaista muka on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HS tänään

      Hoivakodeissa soisi kuulevan enemmän suomen kieltä

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009413003.html

      Artikkelista poimittua

      Tuntuu vain pahalta, kun suomenkielistä ja suomalaistaustaista henkilökuntaa on ainakin tässä hoivakodissa aivan liian vähän. Joissakin työvuoroissa heitä ei ole edes yhtäkään.
      -----------------

      Aika karua vanhuutta. Rikkooko tässä oikeusvaltio ihmisoikeutta jos/kun ei saa hoitoa omalla äidinkielellä, joka on myös maan virallinen kieli?
      Nyt kun tiedetään, että taloutta joudutaan säätämään - ehdotan, että myös suojatyöpaikkoja vähennetään ja koulutetaan ihmisiä tehtäviin joihin ihmisiä tarvitaan.

      Poista
    2. Tähän liittyy osaltaan sekin, että syntyperäisistä suomalaisista nuorista on yli 50.000 henkeä syrjäytyneenä. Heistä ei katsota olevan juuri mihinkään. Osa on tietenkin oikeasti pois pelistä, mutta läheltä seuranneena tiedän, että on monta niitäkin, jotka eivät viitsi lähteä tekemään mitään, koska rahaa saa joka tapauksessa Kelastakin. Joukossa on ihan varmasti monta, joista saisi työntekijän vaikkapa vanhusten hoitoon, mutta kun me elämme oleskeluyhteiskunnassa, jossa on taattu kaikille ainakin kohtalainen toimeentulo ihan vain olemalla olemassa, tekemättä yhtään mitään.

      Poista
    3. Tutkimus nyt on sellaista että se ajan mittaan korjaa itse itseään. Ja jos jotain asiaa, kuten sukupuoliroolien syntyjä syviä yhteiskunnassa ei ole tähän mennessä juurikaan tutkittu ei se tarkoita ettei niitä pitäisi tai saisi tutkia. Päinvastoin sukupuoliroolien tutkimuskin on pitkän päälle varsin tarpeellinen tiedontuottaja.

      Poista
    4. jooh tutkittu on jo ihan tarpeeks täh, tulos: sukupuolia on ainakin tuhat

      Poista
    5. Tässä on jo kolmisen kymmentä vuotta odoteltu että humanistiset tieteet "korjaavat itsensä". Eipä ole korjanneet, vaan menneet yhä hullumpaan suuntaan ja kauemmas tieteestä ja tieteellisistä menetelmistä. Keksineet ihan omia menetelmiään, joista jo tyhmempikin näkee ettei niillä kerätyllä tiedolla ole mitään yleistä arvoa eikä ne kasvata kenenkään tietämystä mistään. Oman napanöyhdän kaivelua ja siitä ideologisten päätelmien tekemistä.

      Poista
    6. Akateemiset ammattikoulut, kuten Aalto-yliopisto kovimpine edeltäjineen (Poli ja Kauppis) ja yliopistojen matemaattis-luonnontieteelliset eivät varsinaisesti valmenna pohtimaan yhteiskunnallisia asioita, minkä kyllä tämänkin palstan kommenteista äkkiä huomaa. Ajattelun eväät oman mukavuusalueen ulkopuolelle eivät ole kummoiset, jos eivät liene olleet valmiudet ja kiinnostuksetkaan. Pysykää suutarit lestissänne ja antakaa arvo muidenkin työlle ja tutkimukselle.

      Poista
    7. Ei kai niille pakko ole mitään arvoa antaa, etenkin jos ne koskevat norsunpaskan käyttöä ihmisravintona ja sen merkitystä pygmien seksuaalisuudelle ja suomen hakkuiden merkityksessä viidakossa alasti juoksevan kivespusseille, kun nyt on jo _pakko antaa rahat_ niille?

      Poista
  3. Artikkelin mukaan Puurtaja Purra on asia -ihminen ja hyvä niin.

    " -Asia on tärkein. Kesärannalla, pääministerin virka-asunnolla tai autonkuljettajalla ei ole hänelle mitään merkitystä."

    VastaaPoista
  4. Kuten professori hyvin varmaan tietää, vaikka hieman leikkii ettei tiedä, niin Suomen yliopistojen tilanne humanististen tieteiden puolella on aika karu. Asenteeltaan ja jopa tutkimusmenetelmiltään saati sitten tutkimusasetelmiltaan humanistiset tieteet eivät Suomessa(kaan) ole täyttäneet enää aikoihin tieteen tekemiselle asetettuja yleisiä vaatimuksia. Koko toiminta voidaan nähdä propagandana ja sen tuottamisena ideologisista lähtökohdista. Siellä ei enää ole kovinkaan montaa tiedemiestä tai -naista jäljellä koko humanistisella sektorilla. Joten aina kun kuulette jonkun "tutkijan" tai muun ottavan kantaa johonkin yhteiskunnalliseen asiaan, kannattaa siihen suhtautua kuten kuulisi Göbbelsin haamun etäohjaavan näitä puhujia/kirjoittajia ja kuulevansa puhdasta (vihervasemmistolaista) propagandaa.

    Kyllä nämä tietävät mitä tekevät, sillä kun Aaltolaa syytettiin politiikkaan puuttumisena, he selittivät että tutkijan pitäisi vain tuoda faktat esille ja jättää johtopäätökset poliitikoille ja kansalle. Siis asia jota he itse eivät tietenkään ole "dosentteineen" noudattaneet pätkääkään, vaan oppituoleista on Hesareissa ja YLE:ssä laitanaan julistettu propagandaa heidä oman aatteensa puolesta.

    VastaaPoista
  5. Yksinkertaista on tutkia rikostilastoja. Jos (kun) rikollisissa on suhteessa moninkertainen määrä maahanmuuttajia, voidaan vetää johtopäätös, että maahanmuutto lisää rikollisuutta. Arvokysymys (ei neutraali) on, kuka tällaista yhteiskunnallista kehitystä kannattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, kuka kannattaa?

      MTV uutiset tänään

      Kauppias juotti lapset humalaan ja käytti hyväksi omassa myymälässään – tuomittiin vankilaan lähes 20 vuoden takaisista rikoksista

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kauppias-juotti-lapset-humalaan-ja-kaytti-hyvaksi-omassa-myymalassaan-tuomittiin-vankilaan-lahes-20-vuoden-takaisista-rikoksista/8639838

      Artikkelista poimittua

      Vuonna 1961 syntynyt Hossein Najafi teki rikokset vuosina 2003–2005 ollessaan hieman yli nelikymppinen. Uhriksi joutui kaksi yläkouluikäistä tyttöä.
      ...
      Toisen lapsen kanssa mies oli sukupuoliyhteydessä useita kymmeniä kertoja eri paikoissa, kuten asunnossaan, liikehuoneistossaan ja autossaan.
      Mies tarjosi tekoaikaan 13–15-vuotiaalle lapselle alkoholia ja käytti hyväkseen tämän päihtymystä.

      Tämän jälkeen mies kuvasi lasta niin, että lapsi oli alasti tai vähissä pukeissa. Koskettelu oli käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan korvakouraista.

      Toinen uhreista oli tekoaikaan 13–14-vuotias. Hän joutui hyväksikäytön uhriksi kerran, mutta oikeus piti tekoa nöyryyttävänä.

      Jälleen tapahtumat etenivät niin, että mies tarjosi kaupassaan lapsille alkoholia ja käytti sitten hyväkseen uhrin päihtymystä.

      Oikeus katsoi nöyryyttäväksi sen, että samassa tilassa olleet muut lapset näkivät hyväksikäytön.
      Käräjäoikeuden julkisesta selosteesta ilmenee, että mies hyväksikäytti samassa tilanteessa myös toista lasta.
      ------------------------

      Nuorisorikollisuus pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla on jo ollut uutisissa.
      Nyt sisä-suomi

      IL tänään

      Karu tilasto julki: Nuorten rikollisuus lähes kaksinkertaistunut
      Nuorisorikollisuus on kasvussa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/36b0df86-076e-410f-b497-c117edc59ecb

      Sisä-Suomen poliisilaitos toi järkyttävät luvut julki: neljässä vuodessa alle 18-vuotiaiden tekemien rikosten määrä on lisääntynyt 80 prosenttia.
      ...
      Ihmiset ovat joutuneet katuryöstöjen kohteeksi isoissa massatapahtumissa erityisesti pimeään aikaan. Kyseessä ovat alaikäisten kohdistamat rikokset aikuisiin ja samanikäisiin.
      Katuryöstöt lisääntyivät trendiksi viime kesänä ja syksynä.
      Hittisaaliita ovat merkkituotteet ja jopa kengät ihmisiltä kaduilla.

      – Erityispiirre rikoksissa on ollut nöyryyttäminen, mikä on esimerkiksi puhelimella videoimalla toteutettu ja sen jälkeen kuvaa on levitetty,
      Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mikko Masalin sanoi tiedotustilaisuudessa.
      ----------------------------

      Näiden estämiseksi ja lopettamiseksi tarvitaan varmaan tutkimusta mutta myös tekoja.

      Poista
    2. Rikostilastojen lisäksi pitää tutkia työllisyyttä, tukiriippuvuutta, jengiytymistä, yleistä turvallisuutta, koulujen väkivaltaa, Pisa-tuloksia ja myös muiden maiden kuten vaikkapa Ruotsin ja Tanskan kokemuksia.

      Poista
    3. Yle 8.3.2022

      Nuorten väkivaltarikokset kasvussa, erityisesti Oulun seutu nousee esiin – poliisin mukaan raaistunutta väkivaltaa kuvataan someen

      Väkivaltarikosten määrä on poliisin mukaan lisääntynyt kaupunkimaisissa kunnissa ja suurissa kaupungeissa, mutta myös maaseutumaisissa kunnissa. Esimerkiksi nostetaan Oulun seutu.

      https://yle.fi/a/3-12348659

      Poista
    4. Vähän epäilyttää, että rikolliset nuoret eivät ole kiinnostuneet koulusta tai opiskelusta?
      Jos näissä ei pärjää, mikä on tulevaisuus kehittyneessä ja koulutetussa maassa kuten Suomi? Vai onko sitä?
      Olisi myös syytä selvittää, ovatko nämä nuoret kantasuomalaisia vai muualta tulleita tai heidän jälkeläisiään?
      Tietoa tarvitaan, jotta oikeita päätöksiä voidaan tehdä ja kierre katkaista.

      Poista
    5. Annasku mä arvaan ihan ilman tutkimusta, mututuntumalla ja hutkimalla: Ei ne ole kantiksia vaan "uussuomalaisia" nämä rötöstelevät "nuoret"
      Huru-ukko

      Poista
    6. On meillä omakin osamme kognitiivista alaluokkaa jotka moista tekevät. Se on vain suhteessa aikalailla pienempi kuin kehitysmaamaahanmuuttajien joukossa. Ja koska meillä on jo oma osamme ongelmaväestöstä ihan omasta takaa, sen porukan rahtaaminen tänne on älyttömyyden huippu.

      Poista
    7. Niin kuin Jussi on todennut, ettei tilanne parane, jos entisestään reikäiseen veneeseen porataan lisää reikiä.

      Poista
  6. Eihän Suomen yliopistoissa mitään valtiotieteitä tutkita vaan julistetaan liturgisia yhteiskuntataiteita.

    VastaaPoista
  7. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen työntekijät Jukka Lassila ja Tarmo Valkonen kirjoittivat 15.2. Helsingin Sanomiin artikkelin nimeltä "Maahanmuutto nuorentaa ikärakennetta ja lisää verotuloja". Tämä perustuu Etlan laskelmiin, ja sen mukaan maahanmuuton mukanaan tuoma ikärakenteen vaikutus laskee työeläkemaksuja useita prosenttiyksikköjä alemmiksi kuin matalammalla nettomaahanmuutolla.

    Kirjoittajat myöntävät kyllä, että "oletukset siitä, miten lisämaahanmuuttajat poikkeavat Suomessa syntyneistä ovat tärkeitä". Sitten he kuitenkin sanovat, että "käyttämässämme mallissa kaikki täällä syntyneet lapset oletetaan samanlaisiksi". Perusteena tälle he sanovat, että "toisenlainen ratkaisu pohjaisi välttämättä riittämättömään tietopohjaan ja olisi myös malliteknisesti (!!!!) hankala" .

    On tietenkin selvä, että oletus maahanmuuttajien lasten ja suomalaislasten samankaltaisuudesta on paikkansa pitämätön. Edelleen on selvä, että tämä oletus johtaa otsikon mukaiseen (haluttuun) tulokseen. Kunnollinen tutkimus tietenkin edellyttäisi, että maahanmuuttajien ja suomalaisten lasten samankaltaisuutta tutkittaisiin. Maahanmuuttoa on jo tapahtunut niin kauan, että Suomesta, ja varsinkin Ruotsista, olisi saatavilla materiaalia asian selvittämiseen.

    Toinen professori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä tietenkään tutkita, koska tutkimuksen tekijät ovat propagandisteja, eivätkä tutkijoita. He tietävät että silloin saataisiin ideologian kannalta väärä vastaus. Ja taas kansaa viedään kuin litran mittaa... "tieteellistä, niin tieteellistä..." messusi tiedeuskonnon kansa, alkuperäisten tiedemiesten ja -naisten jälkeläiset, avaruuteen haaksirikkoutuneessa tutkimusaluksessa eräässä romaanissa.

      Poista
    2. Tuossa Etlan tutkimuksessa on oletettu optimistisesti, että maahanmuuttajien työllisyys kasvaa ajan myötä. Näinhän ei kuitenkaan käy, vaan se itse asiassa huononee, joten aivan perustavaa laatua oleva olettamus on virheellinen.
      Etlan uusi johtaja Aki Kangasharju on kova poika rummuttamaan maahanmuuton puolesta. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Elinkeinoelämälle kelpaavat hyvin työntekijät, jotka vaikka maksavat kynnysrahaa päästäkseen Suomeen "töihin".

      Poista
    3. Saadaan haluttuja tuloksia kun otetaan lähtökohtaoletuksiksi ideologisesti haluttu tilanne eli tässä että maahanmuuttajien työllisyys on sama tai suurempi kuin kantaväestön. Eihän tällaisella todistamattomien asioiden valinnalla lähtökohdiksi ole mitään tekemistä tieteen tai tutkimuksen kanssa.

      Poista
    4. Kangasharjun vetämät nollatutkimukset ottaa hiukan pattiin. Tuo on suomalaisen veronmaksajan ja koko yhteiskunnan kannalta todella tuhoisaa valehtelua.

      Poista
  8. Tutkijoille töitä. Mitä aiheuttaa Wokeismi?

    HS tänään

    Nightwishin Tuomas Holopainen tuohtui Disneyn päätöksestä: ”Wokeismistahan tässäkin on kyse”

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009414698.html

    Artikkelista poimittua
    Suomen tunnetuimpiin Roope Ankka -faneihin lukeutuva Nightwish-yhtyeen lauluntekijä ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen on tuohtunut Disney-yhtiön päätöksestä
    lopettaa kahden Don Rosan tekemän Roope Ankka -tarinan uudelleenjulkaisut.

    Päätös koskee tarinoita, jotka tunnetaan suomeksi nimillä Maailman rikkain Ankka ja Unelmoiden läpi elämän.

    ”Wokeismistahan tässäkin on kyse. On helppo hyvesignaloida maailmalle omaa hyveellisyyttään tarttumalla tällaisiin mitättömyyksiin, sen sijaan että tartuttaisiin oikeisiin ongelmiin.
    Kuten vaikka paljon spekuloituun Disneyn työntekijöiden kohteluun ja sosiaaliturvaan”, Holopainen kritisoi.

    Hän käyttää kahta kiisteltyä termiä, joista wokeismi liittyy poliittiseen valveutuneisuuteen erityisesti syrjinnän suhteen.
    Osa arvokonservatiiveista on käyttänyt sitä halveksuvana ilmaisuna, jossa poliittiseen korrektiuteen pyrkiminen katsotaan menevän liiallisuuksiin.

    Hyvesignalointi on myös joidenkin arvokonservatiivienkin käyttämä termi, jolla tarkoitetaan yhteiskunnallisten mielipiteiden ilmaisemista siinä tarkoituksessa, että kuulijat pitäisivät puhujaa hyvänä ihmisenä.
    ...
    ...
    ”Ikään kuin yhdessäkään Rosan tarinoista olisi yhtään mitään rasistista tai loukkaavaa! Disneyn päätös on täysin naurettava. Ja kaksinaismoralistinen.
    Kyseinen lafka kun edelleen varsin näkyvästi romantisoi ja ihannoi vaikkapa merirosvoutta Pirates of the Caribbean -franchisessaan.”

    Holopainen pitää päätöstä ongelmallisena myös sananvapauden kannalta.

    ”Sananvapaus on demokratian ja toimivan yhteiskunnan peruspilari, ja tällaisessa taiteen sensuurissa on ikäviä orwellilaisia vivahteita.
    Vastaavia esimerkkejä on lähimenneisyydestä valitettavan useita.”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pitänyt Tuomas Holopaista nerona, jonka poliittinen kanta on ollut jossain määrin epäilyttävän epäselvä;
      hänhän opiskeli ilmastotiedettä Joensuun yliopistossa ennen kuin antautui musiikille.
      Niinpä olen iloinen saadessani nyt tietää hänenkin vastustavan wokellusta, kuten järki-ihmiset tekevät.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!