torstai 16. helmikuuta 2023

Toivottavasti Milan Jaffin pahoinpitely motivoi häntä

Kyseenalaista kuuluisuutta saanut ja nyttemmin vankilaan joutunut Milan Jaff joutui MTV3:n mukaan pahoinpitelyn uhriksi. Työ oli jutun mukaan Jaffin jengin kanssa kilpailevan rikollisporukan tilaama. 

On tietenkin lähtökohtaisesti ikävää, ettei rikollisilla ole turvallista olla suomalaisessa vankilassa. Ovathan sinne joutuneet ihmiset yhteiskunnan vastuulla. 

Ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvää. Ehkäpä vankilassa - ja jo aiemmin tutkintavankeudessa - tapahtunut pahoinpitely motivoi Jaffia pysymään poissa Suomesta sen jälkeen, kun hän aikanaan vapautuu vankilasta ja tulee toivottavasti karkotetuksi esi-isiensä maille. 

Jos ja kun näin tapahtuu, niin ainakaan minä en jää häntä kaipaamaan. Mieshän tuli maahamme kuusi vuotta sitten hakemaan turvaa - jota hänelle annettiin - ja ryhtyi sen jälkeen kylvämään turvattomuutta ympärilleen. 

Erityisesti Jaffin edesottamuksista ovat kärsineet ne kehitysmaista tulleet turvapaikanhakijat, jotka ovat pyrkineet sopeutumaan rakentavaksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Näin siksi, että Milan Jaff ja hänen kaltaisensa ovat toimillaan aiheuttaneet sen, että myös heihin suhtaudutaan ennakkoluuloisesti.

Siksi Jaffin karkottaminen olisi etu niin kantasuomalaisille kuin maamme maahanmuuttajaväestöllekin. Tosin iso vahinko on jo ehtinyt tapahtua, eikä Jaff ole lajissaan mitenkään ainoa, vaan hänen viiteryhmäänsä kuuluu aivan liian monia, joiden nettovaikutus yhteiskuntaamme on äärimmäisen negatiivinen.

Ja siksi meidän suomalaisten tulee jatkossa harkita entistä tarkemmin kenelle maamme myöntää turvapaikan ja kenelle ei. Ja erityisesti olla valmis korjaamaan Jaffin kaltaiset virheelliset turvapaikkaratkaisut maasta karkotuksella merkittävästi nykyistä herkemmällä otteella. 

Lähtökohtaisestihan pitäisi olla selvää, ettei ihminen, joka syyllistyy turvapaikassaan vakavaan rikollisuuteen, tarvitse itse sellaista. Ja joutaa siksi tulla palautetuksi esi-isiensä maille.  

15 kommenttia:

  1. Jaaha, ja kuka uskoo tosissaan, että tuo poika-rukka palautetaan? Käsi ylös...

    VastaaPoista
  2. Terhomatti Hämeenkorpi16. helmikuuta 2023 klo 8.51

    Vankiloiden asteikolla raiskaajat ovat paskaläjääkin alempana!!!

    VastaaPoista
  3. Pakolaisia muslimimaista ei pitäisi ottaa ollenkaan, elleivät he sanoudu irti islamista. Kyseisen uskon tunnustajilla ei ole aikomustakaan sopeutua yhteiskuntaan, vaan muuttaa se islamilaiseksi. Se, että joukossa ehkä olisi joitakin sopeutumaan kykeneviä maallistuneita muslimeita ei saa vaikuttaa maahantulokieltoon. Kemoterapiassa syöpäsolujen ohella kärsivät terveetkin solut, mutta lopputulos ratkaisee. Yhteiskunta on tervehdytettävä rankalla hoidolla.

    VastaaPoista
  4. Olen välillä miettinyt mahdollisuutta, että koko maahanmuuttajien perhe karkotetaan Suomesta, jos perheen alle 15-vuotias lapsi syyllistyy vakaviin rikoksiin. Varmasti kaikki ovat jo lukeneet, että esimerkiksi Ruotsissa on ongelma, että alle 15-vuotiaat tekevät palkkamurhia, koska eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa (termi saattaa olla väärä, mutta eivät saa todellista rangaistusta teostaan). Yli 15-vuotiaat voidaan lähettää yksinäänkin pois, mikäli vanhemmat eivät halua lähteä mukaan. Toki tarjotaan mahdollisuus!

    Toki tiedostan sen, että tällaista vaihtoehtoa ei kovin helpolla hyväksyttäisi, koska edes täysi-ikäisiä rikollisia ei saada karkotettua ja muutenkin tällainen kollektiivinen rangaistus sisältää ongelmia mm. lainsäädännössä. Säännöt ovat kuitenkin ihmisten tekemiä, joten ovat kyllä muokattavissa, jos halua riittää. Tuloksena kuitenkin saattaisi olla, että maahanmuuttajaperheet olisivat hieman motivoineempia katsomaan jälkikasvunsa perään ja ottamaan pois jengeistä, mikäli haluavat pysyä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä jos pudotettaisi vastuuikä rikoksista 12:sta vuoteen?

      Poista
  5. Rikollisuuden lisäksi on hämmentävää, miten siinä vaiheessa kun suomalainen valtavirtapolitiikka ja media vasta opettelee Ruotsin maahanmuuttajalähiöiden tilanteeseen ja niihin läheisesti liittyvään jengirikollisuuteen, Suomeen vuonna 2016 irakin kurdi on omaksunut romantisoivan ja idealisoivan katujengi-identiteetin. Lisäksi hän on päätyny rikollisuusteen taipuvan kurdish mafian johtojahahmoksi ja tehnyt suhteellisen suosittuja gangsta rap videoita, joiden esikuvat löytyvät Ruotsin rikollisesta ghettomaailmasta. Suomessa puhutaan siitä, miten maamme tulee 20 vuotta Ruotsia myöhässä, mutta todellisuudessa näyttää olevan niinkin, että maamme maahanmuuttajataustainen asujamistomme on jo nyt aktiivisesti omaksumassa ja omaksuu naapurimaan maahanmuuttajakulttuuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä nukutaan Ruususen unta luulossa, että ei meillä vielä mitään ongelmia ole, ja on unohdettu, että vaikutteet tulevat lahden yli reaaliajassa. Nämä tyypit osoittavat mitä on täälläkin odotettavissa, ja hyvin pian.
      Nämä pitää ehdottomasti karkottaa, paitsi rikosten vakavuuden vuoksi, myös pelotteena muille potentiaalisille roistoille.
      Lainsäädäntöön pitää ehdottomasti tehdä tiukennuksia siten, että rangaistuksia kovennetaan, ja karkotus tapahtuu automaationa tällaisille tapauksille. Lainsäätäjän pitää ottaa tavoitteeksi tavallisten kansalaisten turvallisuus, joka nykyisen rangaistuskäytännön perusteella näyttää unohtuneen rikollisten paapomisen myötä.

      Poista
    2. Onneksi Krista Mikkonen on perustanut työryhmän, joka alkaa tutkia, mistä tämä "uusi" ongelma johtuu... Voitaisiinko säästää rahaa ja aikaa ja viedä arvon ministeri vaikka Rinkebyhyn excursiolle tai ehkä riittäisi myöhäinen matka Helsingin keskustasta Itä-Helsinkiin?

      Poista
  6. Yle tänään

    Koululaiset lyövät yhä useammin paitsi toisiaan, myös opettajia – lapsiasiavaltuutettu palkkaisi tukun muita aikuisia opettajien rinnalle

    Alaikäisten väkivaltarikollisuus on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosien aikana etenkin keskisuurissa kaupungeissa. Tilanne näkyy myös koulujen arjessa.

    https://yle.fi/a/74-20018127

    Artikkelista poimittua

    Keskusrikospoliisin viime vuonna julkaiseman selvityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan nuorten väkivaltarikollisuus vähentyi 2010-luvun alkupuolella,
    mutta alaikäisten väkivaltarikosepäilyjen määrä on kääntynyt merkittävään nousuun vuodesta 2015 lähtien.

    Esimerkiksi 9–11-vuotiaiden lasten kohdalla väkivaltarikosepäilyjen määrä on kasvanut 90 prosenttia ja 12–14-vuotiailla peräti 134 prosenttia vuoden 2015 tasoon nähden.

    Eniten on yleistynyt lasten ja nuorten ikätovereihin kohdistama väkivalta, mutta myös kasvattajiin eli esimerkiksi opettajiin ja
    lastensuojelulaitosten henkilökuntaan kohdistunut väkivalta on kasvussa.

    Alle 15-vuotiaista uhreista yli puolet on keskusrikospoliisin selvityksen perusteella joutunut väkivaltarikoksen kohteeksi juuri kouluympäristössä.
    --------------------------

    Miten tuo vuosi 2015 tulee taas esille?
    -------------------------

    Yle tänään

    Peruskoulu on tehty yhtenäiselle väestölle, eikä se enää toimi, koska S2-oppilaita on joissain kouluissa valtaosa – katso lähikoulusi tilanne

    Maahanmuuttajataustaiset oppilaat jäävät Suomessa kantaväestöstä jälkeen enemmän kuin missään muussa OECD-maassa.
    Oppimiserojen tasaaminen on asiantuntijan mukaan “Suomen kohtalonkysymys”.

    https://yle.fi/a/74-20016772

    Artikkelista poimittua

    Lähdimme selvittämään asiaa Vantaalle Lehtikuusen kouluun, jossa S2-oppilaita on määrällisesti enemmän kuin missään muussa Suomen koulussa.
    Lehtikuusen koulun 948 oppilaasta 618 on S2-oppilaita.

    Yksi heistä on Syyriasta kotoisin oleva 15-vuotias Mustafa Hassan, joka muutti Suomeen niin nuorena, että aloitti koulunkäynnin ykkösluokalta.

    Nykyisin hän pärjää hyvin suomenkielisessä opetuksessa, mutta alkuvaihe oli haastavaa aikaa.

    – Minun oli vaikeaa lukea suomen kieltä. Minulla piti olla oma avustaja, joka auttoi lukemisessa, Hassan kertoo.
    ...
    ...
    – Tämä oppimisero on kuitenkin ihan poikkeuksellisen suurta ja siihen täytyy pystyä puuttumaan myös siksi, että Suomen koko väestönkasvuhan tulee nyt ja tulevaisuudessa lähinnä maahanmuutosta.
    Sehän on Suomen kohtalonkysymys, että pystymme ratkaisemaan, miten saamme kaikkien ihmisten lahjakkuuden käyttöön.
    ...
    ...
    – Koulutusjärjestelmäämme on vuosikymmeniä viritetty aika homogeeniselle väestölle. Edelleenkään ei ehkä ole keksitty sitä,
    mitä kaikkea pitäisi tehdä, jotta hyvin erityyppiset taustat pystyttäisiin ottamaan huomioon.
    --------------------

    Monissa maissa on vähemmän ihmisia kuin Suuomessa. Miksi täällä pitäisi väen väkisin kasvattaa väestön määrää kun haitat ja kustannukset on ilmeiset ja ne vain pahenevat?

    VastaaPoista
  7. Yksittäistapaus. Tämä irakilaissyntyinen mulkerokurdi on päässyt EU:n ilmaisen elätysautomaatin ääreen ja ei lähde -valitettavasti- ei edes kulumallakaan.

    Ja ihme on, jos saadaan Suomesta pois edes oikeuslaitoksen toimesta.

    Lähtee toki, kunhan kuolema korjaa näiden räppijengien riitojen välillä tämän rikollisen pois.

    VastaaPoista
  8. Mihin käytämme vähenevät rahamme vai velkaannummeko maksamalla suomalaisille täysin turhia kuluja?

    Yle tänään

    Valtiovarainministeriö patistelee poliitikkoja miljardiluokan sopeutustoimiin – Suomi velkaantuu yli 10 miljardia euroa vuosittain

    Valtiovarainministeriön virkamiehet tapasivat kansanedustajia torstaina aamulla ja välittivät heille viestin mollivoittoisista talousluvuista.

    https://yle.fi/a/74-20018276

    Artikkelista poimittua

    Virkamiesten viesti oli yksinkertainen: taloustalkoihin on ryhdyttävä, kun uusi hallitus aloittaa työnsä tänä keväänä.
    Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen sanoo, että tapaamisen syy oli huoli Suomen tulevaisuudesta.

    – Suomi ottaa kymmenen miljardia euroa velkaa joka vuosi, eikä ole näköpiirissä mitään mikä muuttaisi asian.
    Sehän on kestämätön tie ja halusimme kiinnittää tähän kaikkien eduskuntapuolueiden huomion, Majanen sanoo.
    ...
    ...
    Erityisesti korkomenojen kasvu ja inflaatio ovat muuttaneet valtiontalouden kuvaa entistä synkemmäksi.
    ...
    ...
    Alijäämä on ministeriön arvion mukaan 10,4 miljardia euroa tänä vuonna, 10,7 miljardia euroa ensi vuonna ja 11 miljardia euroa vuonna 2025.

    Menoarvio on tarkentunut sitten viime vuoden kevään, jolloin valtioneuvosto julkaisi julkisen talouden suunnitelman.
    Arvioitu ensi vuoden alijäämä on kasvanut 4,9 miljardilla eurolla vuoden takaisesta.
    ...
    Eri puolueet ovat esittäneet työllisyysasteen nostamista 80 prosenttiin keinona helpottaa sopeutustaakkaa eli painetta veronkorotuksiin ja menojen leikkauksiin.

    Majanen pitää tavoitetta äärimmäisen kunnianhimoisena, sillä se tarkoittaisi noin 200 000 uutta työllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän se kysymys on. Eli mistä ja miten tuo 10 miljoonaa vähennetään mahdollisimman pienin vaurioin. Liittyy siis mitä suurimmassa määrin maahanmuuttopolitiikkaan.

      Poista
    2. Siis 10 miljardia € per vuosi.

      Poista
  9. Yle tänään

    Löytyykö avain työvoimapulaan ukrainalaisista? Kankaanpäässä heidät on saatu tehokkaasti töihin

    Noin 13 000 asukkaan Kankaanpäässä on saatu töihin jo noin sata ukrainalaista. Hyvään tulokseen on päästy usean eri tahon tiiviillä yhteistyöllä.

    https://yle.fi/a/74-20017976

    Artikkelista poimittua

    Venäjän hyökkäystä paennut Andrei Shylin saapui Ukrainasta Kankaanpäähän viime vuoden syyskuussa. Nyt hän tekee kokoonpanotöitä yli 300 ihmistä työllistävässä Promeco oy:ssä.
    ...
    Kojeistoasentajien lisäksi töitä on muun muassa ompelijoille, LVI-alan osaajille ja puutarha-alalla.

    – Ukrainalaisia on myös koulunkäyntiavustajina ja pakkaamoalallekin on töitä tulossa, sanoo Kankaanpään vastaanottokeskuksen johtaja Antti Kivelä.
    ...
    Tehtaalla on jo nyt 17 eri kansallisuutta ja lisää työntekijöitä tarvittaisiin välittömästi. Parhaillaan töihin koulutetaan uusia ukrainalaisia.
    Kuluvan kevään aikana henkilöstömäärää on tarkoitus nostaa vielä kymmenillä henkilöillä.

    – Työlukuna on 40 uutta työntekijää, Vanhatalo sanoo.
    --------------------

    Miksei Milan Jaff motivoitunut tekemään töitä? Miksi on jotenkin sellainen ole, että myös somalit karttavat työntekoa?
    Entä muut muslimit - Lähi-idän ihmeet ja Afrikan tähdet, joiden tulisi pelastaa Suomi? Siksihän heitä otetaan joukoittain Suomeen.
    Pitäisikö sittenkin turvautua tässä Suomen pelastusoperaatiossa muihin kuin muslimeihin?

    VastaaPoista
  10. Yhä useammin näkee keskisuomalaisessa kaupungissakin nuoria tummia jeppejä kalliiden autojen ratissa. Niitä uusia fazereita ja finlaysoneita... tuskin, vaan huumekauppiaita, jotka ovat todenneet, että koulussa menee aika hukkaan. Tavotteisiin on paljon nopeampi väylä ja kohta alkaa täälläkin ammuskelu ja pommien räjäyttely, kun reviireistä taistellaan. Vuosi tai kaksi - mitä veikkaatte?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!