maanantai 6. helmikuuta 2023

Järki voitti

Sanna Marinin (sd) feministisen vihervasemmistohallituksen kyvyttömyys on syössyt Suomen julkisen talouden syöksykierteeseen. Se näkyi esimerkiksi äskettäisessä lisäbudjetissa, johon valtio joutui sisällyttämään yli miljardin potin kyetäkseen maksamaan velkansa korot.

Kaikkiaan valtion velkaantuminen on Marinin kabinetin johdolla ollut täysin holtitonta, koska menoista ei ole tingitty, mutta sen kattamiseksi ei ole myöskään saatu aikaan riittävää talouskasvua. Niinpä jokaisen nelihenkisen perheen kontolla oli viime joulukuun lopulla omien lainojen lisäksi reilun 100 000 euron velkavastuu

Tässä tilanteessa oli erinomaista, että maamme viennin kannalta tärkeät teknologia- ja kemianteollisuudet säästyivät suuremmilta työtaisteluilta. Sellaisten sijaan työnantajat ja ammattiliitot sopivat eilen kahden vuoden työehdoista, joten Suomi säästyi entistä jyrkemmältä syöksykierteeltä. Toivoa sopii, että tämän jälkeen myös muut työnantajat ja palkansaajajärjestöt seuraavat esimerkkiä.

Tosiasiahan on, että pitkä lakkokevät olisi syössyt suomalaisen yhteiskunnan entistä suurempiin ongelmiin. Ja pakottanut tulevan hallituksen vieläkin kovempiin toimiin talouden tasapainottamiseksi, kuin tulemme seuraavan nelivuotiskauden aikana näkemään - helpollahan ei päästä näinkään.

Näyttää siis siltä, että suomalaiset pystyvät tiukan paikan tullen toimimaan järkevästi. Omasta puolestani lausun siitä kiitokset nyt sopimuksen tehneille työmarkkinaosapuolille. 

On hyvä, että järki voitti!

6 kommenttia:

 1. Mistä lähtien ay johtajat ovat kunioittaneet tekemiään sopimuksia? Riippuu vain ja ainoastaan siitä millainen seuraava hallituksen kokoonpano on ja se määrää lakkoilun luonteen ja määrän.

  VastaaPoista
 2. Totta kai Sanna Marin ottaa tästä pisteet kotiin ja ilmoittaa, että hyvin hoidetun talouden ansiosta saatiin sopimukset aikaan. Oletteko muuten huomanneet, että melkein puolet Iltalehden ja IltaSanomien artikkeleista koskevat Sanna Marinia. Ei ole epäilystäkään, ketä siellä kannatetaan seuraavan hallituksen johtoon. Onkohan taloustoimittajat, joiden luulisi vähän ymmärtävän Suomen tämän hallituksen aikaisesta velkakierteestä, jyrätty ihan täysin.
  Voihan siellä tietysti olla jokunen artikkeli Riikka Purrastakin, mutta aina kielteisesä mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta lehdet alkavat itkeä, kuinka Sanna Suurta on ahdisteltu, kiusattu, haukuttu yms. Sääliäänetkin lasketaan.

   Poista
 3. Todella hienoa ! Jospa tästä alkaisi laajempikin järkiintyminen, ja jatkoa voisi seurata vaaleissa, joissa voitaisiin äänestää nykyhallitus oppositioon töpeksimästä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!