tiistai 21. helmikuuta 2023

Ympäristöjärjestöille veto-oikeus?

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tietenkin tärkeä asia myös Suomessa. Ja siksi maassamme on suojeltuja metsiä kaikkiaan 2,9 miljoonaa hehtaaria, josta metsämaata 1,7 miljoonaa hehtaaria, eli 12,6 prosenttia koko metsä- ja kitumaan alasta ja 8,2 prosenttia metsämaan alasta. Lisäksi suojelun ulkopuolelle jääneissä metsissä tehdään monimuotoisuuden suojelun nimissä monenlaisia toimenpiteitä kuten riistatiheikköjen ja säästöpuiden jättämistä pystyyn. 

Näihin tosiasioiden valossa on Kolarin Aalistunturin talousmetsissä käynnissä peräti erikoinen mielenosoitus, jossa luonnonsuojeluaktivistit ovat valmiita aiheuttamaan Metsähallitukselle eli valtiolle mittavia taloudellisia tappioita ja jopa vastustamaan virkavaltaa mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Kysymys kuuluu, että miksi näin kovia toimia tehdään metsässä, joka on ollut jo pitkään talouskäytössä eikä sisällä juuri lainkaan poikkeuksellisia luontoarvoja. Selitys on yksinkertainen. 

Kyse ei nimittäin ole itse Aalistunturin metsistä vaan luonnonsuojelujärjestöjen uudenlaisesta strategiasta asiansa ajamiseen. Aktivistit nimittäin yrittävät keskeyttää laillisia hakkuita vedoten siihen, että kyseisestä alueesta on tehty suojeluesitys, joka läpi mennessään johtaisi ennakkotapaukseen.
 
Ja ennakkotapaus puolestaan tarkoittaisi sitä, että suojelijat voisivat jatkossa keskeyttää lailliset hakkuut aina niin halutessaan tekemällä kyseisestä alueesta yksinkertaisesti suojeluesityksen ympäristöministeriölle. Toisin sanoen suojelijat haluavat saada veto-oikeuden metsätalouden toimenpiteisiin - mukaan luettuna yksityiset omistukset. 

Keino ei liene keksitty sattumalta. Vastaavaa menetelmää on käytetty aiemmin menestyksellä petoeläinten metsästyksen keskeyttämiseksi. Niinpä karhujen metsästystä on onnistuttu vaikeuttamaan kuluneenakin vuonna oleellisesti ja onpa jopa vaarannettu haitallisena vieraslajina pidetyn koirasuden poistaminen luontomme eläimistöstä. 

Aalistunturilla on nähdäkseni osin kyse myös siitä, että luonnonsuojelijat voivat luottaa siihen, ettei nykyinen hallitus ryhdy toimimaan aktiivisesti varmistaakseen lainmukaisten hakkuiden toteuttamisen. Ja että he arvelevat - todennäköisesti aivan oikein - etteivät saa vaalien jälkeen tuekseen omien totalitaristisluonteisten aatteidensa suhteen yhtä myönteistä hallitusta. Eivätkä saa sellaista koko nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

32 kommenttia:

  1. Miksi luonnonsuojelijat eivät puutu siihen, että luonnonmaisemia tuhotaan ja metsää kaadetaan surutta kun tuulivoimaloita ja teitä niille rakennetaan? Hankkeita ajetaan kuin käärmettä pystyyn, saadaan satunnaissähköä, epämukavuutta ihmisille ja eläimille, rahat menevät usein ulkomaalaisille yhtiöille ja kun myllyt ovat tulleet tiensä päähän, eikä korjaus kannata, jäljelle jää vain raiskattu luonto, romua ja ongelmajätettä. Onko muuten tutkittu, mitä tuulivoimalat merellä aiheuttavat sen eläimistölle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Ruotsissa ropellit nuijii lintuja, mm. merikotkia, hengiltä tai siipirikoiksi. Viherkommarit eivät asialle korvaansa lotkauta, vaan kannattavat hiiliuskonnon nimissä härveleiden lisärakentamista meren saarille välittämättä muuttolintujen reiteistä.

      Poista
    2. Tuulimyllyjen lasi- ja hiilikuitiset siivet kuluvat rerityisesti etureunastaan koko ajan pyöriessään, ja näin syntyvää mikromuovia sataa ympäristöön. Ja sehän on hyvin haitallista mm eläimille, eikä sitä saada millään keinolla pois maaperästä. Kulumisen vuoksi lavat on vaihdettava jossain olleen tiedon mukaan noin kuuden vuoden välein, ja niille ei ole kai vielä keksitty kierrätystapaa, vaan ne varastoidaan tai haudataan maahan.
      Laitteisto sisältää suuret määrät voitelu- ja muuntajaöljyjä, joiden päätyminen vuoto- ja vahinkotapauksissa luontoon on todellinen ekokatastrofi, varsinkin merimyllyissä. Paljon tulipaloja syttyy, jolloin jotakuinkin ainoa mahdollisuus on seurata sivusta, kun öljyt palavat ja leviävät ympäristöön. Tässä voi käyttää ilmaisua, että paska osuu tuulettimeen.
      Mitään tällaisia todellisia uhkia ja riskejä ei mahdu punavihreiden naiiveihin unelmiin.

      Poista
  2. Minulla on semmoien luonne että kun jotain asiaa aletaan hieroa naamaan joka puolella, joka päivä niin minusta tulee aina tuon asian vastustaja, sääli, sillä ennen olin luonnopuolustaja, en enää. Kiitos siitä viherpiiperöille ja ilmastohulluille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Mun ajot Euro6 -dieselillä on niin pieni määrä tässä kokonaisuudessa etten osaa olla huolissani. Liikun luonnossa, lintupinnoja alkaa olla kohta 300 joten en ole aivan vasta-alkaja. Jotkut hihhulit keräävät eko-eliksiä, mulla on aika monta dies-elistä eli autolla on menty hakemaan pinna. Seuraavaksi autoksi mieli tekee Ineos Grenadieriä.

      Poista
    2. Lainatakseni erästä entistä ns. "ympäristöpuolueemme" helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua "Metsässä on ankeaa."

      Poista
  3. Alan ammattilainen istuttaa 1500 puun taimea päivässä (https://tekijalehti.fi/2020/07/31/reportaasi-kotimaista-istuttajaa-kannattaa-kayttaa-metsuri-lyo-kesatyossaan-jopa-1-500-tainta-maahan-paivassa/). Mahtaisiko mielenosoittajia olla 20. Jos he osoittavat mieltään vaikka 10 päivää ja jos he eivät ole aivan tumpeloita punavihreitä Kalliosta he olisivat voineet istuttaa 200 000 taimea sen sijaa, että ovat mielenosoittaneet.

    VastaaPoista
  4. Terhomatti Hämeenkorpi21. helmikuuta 2023 klo 9.07

    Tästä on reilut kymmenen vuotta, kun hakkautin kotimetsäni (13 ha) ja - luonnollisesti (!) - istutin alalle 23.000 kuusen- ja 2500 männyntainta. Kolme viikkoa siihen meni, mutta hyvin ovat kasvaneet!
    Saatanan viherperkeleet pysty muuhun kuin huumeiden käyttöön ja hallituksen tuvin meuhaamaan!

    VastaaPoista
  5. samat umpihullut kannattavat käsittääkseni vaikka miljoonien pikipäiden ottamista Suomeen. Kaiken yleishaitan lisäksi nuo tietysti kuluttavat resursseja ja tuottaat hiiltä ja paskaa ja näille on myös rakennettava sitten pirusti uusia asuntoja joiden alle luonto jää. Ja plussana viellä tietää ählyjen suhtautumisen luontoon, kaikki paskaksi vain ja kaikki on tapettava.

    Tämän ilmiön näkee hyvin siiittäkin, että kaikki ählämien asuttamat arabi sun muut maat ovat pääosin tapettua luuontoa eli aavikkoa, semmoses ählyt viihtyy..Saisivat Suomenkin luonnnon samaan jamaan nopeasti

    VastaaPoista
  6. Professori kirjoitti:

    "luonnonsuojelijat voivat luottaa siihen, ettei nykyinen hallitus ryhdy toimimaan aktiivisesti varmistaakseen lainmukaisten hakkuiden toteuttamisen."

    Näin toimii suuresti mainostettu Oikeusvaltio.

    Oikeusvaltio toteutuu vain silloin kun se on vihervasemmiston ideologiaan sopivaa.

    VastaaPoista
  7. T&T tänään

    Puupohjaisia eristeitä kehittävä suomalaisfirma sai miljoonarahoituksen ja tähtää ykköseksi maailmalla – Tällainen on yhtiön teknologia

    https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/a9950235-c84a-4a9e-8107-c8892f96deb4

    Artikkelista poimittua

    Sääntely ei kehity uusien ­tuotteiden tahtiin. Puupohjaisia eristeitä ei nykyisellään voida luokitella paloturvallisiksi, vaikka Fiberwoodin tuotteet yhtiön mukaan sellaisia ovatkin.
    ...
    ...
    Vuonna 2019 perustettu Fiber­wood kehittää puupohjaisia eris­te­­levyjä ja pakkausmateriaaleja raaka-aineenaan Metsä Groupin sivuvirrat.

    Fiberwoodin tuotteet ovat biohajoavia eivätkä sisällä lainkaan fossiilisia polymeerejä, kertoo teknologia- ja tuotekehitysjohtaja Karita Kinnunen-Raudaskoski, jonka tausta on VTT:llä.
    Hän on myös yksi kuitupohjaisia muovia korvaavia kalvotuotteita valmistavan Papticin perustajista.

    Fiberwoodin ensimmäinen tuote on lämmöneristyslevy, ­jonka valmistaminen on teknisesti haastavinta.
    Yhtiön vaahdotusteknologialla voi valmistaa tulevaisuudessa muun muassa ääneneristyslevyjä ja styroksille vaihtoehtoisia pakkauspehmusteita.
    ...
    Globaalin rakennuseristeteollisuuden markkinan on arvioitu olevan noin 25 miljardin euron arvoinen.
    Fiberwood haluaa olla puupohjaisten eristeiden ykkönen maailmalla, vaahdotusteknologiasta väitellyt Kinnunen-Raudaskoski sanoo.
    ...
    ”Halutaan uudenlaisia tuotteita, jotka ratkovat ympäristöongelmia, mutta säädökset on tehty markkinoilla nykyisin oleville tuotteille.”

    Fiberwoodin eristeet eivät siis toistaiseksi ole sallittuja kerrostalorakentamisessa, mutta yhtiö uskoo pientalojen ja julkisten rakennusten markkinaan.

    ”Säädökset tulevat muuttumaan sitä mukaa, kun uusia tuotteita tulee markkinoille.”
    --------------------------

    Suomessa on tahoja, jotka vastustavat kaikkea mutta onneksi on myös tahoja, jotka kehittävät kaikkea.

    VastaaPoista
  8. Aikoinaan naurettiin (vihervasemmisto) työmies Matti Putkoselle, kun hän sanoi, että tuulivoimalat aiheuttavat lepakoiden räjähtämisen. Sitä ei varmaan ihan kirjaimellisesti tapahtunut, mutta uusi tutkimus on osoittanut, että lepakot välttelevät tuulivoimala-alueita, koska ne ovat niin aukeita. Jos kaikki suunnitellut tuulivoimalat rakennetaan, niin 7% Suomen pinta-alasta muuttuu lepakoille epäsuotuisaksi. Nyt jokainen luontokommunisti tiukasti tuulimyllyn siipeen kiinni ketjuilla ja iso plakaatti käteen: Antakaa lepakoille liikkumatilaa.

    VastaaPoista
  9. Keuhkojen "räjähtämisestä" siinä Putkosen asiassa puhuttiin. Ja lapojen aiheuttama paineenmuutos ohikulussa on verrattavissa venäläisten TOS raketinheittimien aiheuttamaan eli kyllä, keuhkot räjähtävät paineenmuutoksesta jos jokin elävä osuu lavan lähelle, lavan ei edes tarvitse osua kun henki lähtee jo metrin päässä...

    VastaaPoista
  10. Mikäli hippivirheiden höperötyttökerhoille myönnetään veto-oikeus metsätalouden toimenpiteisiin, on metsätaloudelle vastaavasti myönnettävä oikeus lyödä vetoa!

    VastaaPoista
  11. Ottamatta kantaa aktivistien edesottamuksiin, tekevät kuten lystäävät ja oikeuslaitos hoitelee asian, voin kuitenkin Aaliksesta jotain tietoja kertoa.

    Jokainen luonnonsuojelualue on ollut ensin talousmetsää, kunnes on päätetty ettei se ole.

    Aaliksen alueen lajistoa on kartoitettu vajavaisesti ja kahtena edellisenä kesänä lajistoa on tutkittu järjestelmällisemmin leimikkokohteilta. Osalla leimikkokohteista on löydetty uhanalaistalajistoa. Voimassa olevat metsänkäyttöilmoitukset koskevat edelleen myös näitä kohteita. Ilmeisesti tässä on konfliktin juurisyy.

    Kiistanalaiset alueet ovat olleet harventamatta 50 vuotta, eli edellisestä hakkuusta saakka. Eivätkä ne kaikki ole kylvömetsiä, ellei Metsähallituksella ole ollut käytössään Kaikilla herkuilla-menetelmä. Sillä alueella kasvaa kuusta, mäntyä, koivua, haapaa, pihlajaa, raitaa jne.

    Aaliksen esitetyn kansallispuiston alueella metsänkäytönrajoituksia on jo kolmasosalla. Lisäksi alueella on, puutteellisesta kartoituksesta johtuen, useita luonnon kannalta tärkeitä alueita.
    Useat näistä kohteista ovat vajaatuottoisia, enkä pysty millään logiikalla saamaan kyseisten kohteiden hakkuita taloudellisesti kannattaviksi.

    Päätös jonkin alueen kehittämisestä kohden kansallispuistoa, ei lopeta metsätalouskäyttöä kuin seinään. Hakkuita jatketaan vuosikausia, mutta tien päässä ei ole päätehakkuu, vaan kansallispuisto. Lisäksi EU:n kustantamaa ennalistamisherkkua on luvassa koneurakoitsijoille. Tällä hetkellä esimerkkinä ennallistuksista käy virtavesien kunnostus Tornionjoen valuma-alueella, budjetti 21miljoonaa euroa.

    Aalistunturin alueella sijaitsevat lähes kaikki Kolarin kunnan rantarakentamisesta vapaat vakavedet.

    Aalistunturin kansallispuiston alue ja sen ympäristö, on kahden paliskunnan tärkeintä laidunaluetta. Harvennushakkuut eivät tosin tähän tilanteeseen vaikuta.

    Kolarin kunnan kasvullisesta metsämaasta on suojeltu lakisääteisesti noin 2500 ha (ei sisällä suojametsävyöhykkeitä), kunnan pinta-ala on 2617 neliökilometriä. Tästä suojellusta metsämaasta valtaosa on pieni-alaisia soiden saarekkeita.

    Palotörmä

    VastaaPoista
  12. Nähdäkseni Professori (jonka ajatuksia pidän erittäin suuressa arvossa) osuu asian viereen, väittäessään luonnonsuojelijoita totalitarismin kannattajiksi. Itse edustan nelijakoisella puoluekartalla, sitä oikean puoleista yläneljännestä ja Aaliksen hakkuiden kannattajat lasken totalitarismin kannattajiksi. Perustelen asian.

    Pellon kunta ja sen kylät, hyötyisivät kaikista eniten Aalistunturin kansallispuistosta. Niin taloudellisesti kuin demografiankin kannalta. Parhaiten maaseudun kunnista menestyvät ne, joiden alueella on suuria luonnonsuojelualueita (Aalis on pieni, 10km x 10km).
    Pellon kunnassa, joka on satsannut raaka-aineen tuotantoon ja sen tukipalveluihin, eläkeläisten osuus väestöstä on 47%.
    Kuitenkin Pellon kunta vastustaa hanketta. Miksi näin.
    Siitä yksinkertaisesta syystä, että demokratia toimii. Pellossa päätöksiä tekevät ihmiset joiden paras työkyky oli vuonna 1985 ja työura on luotu metsätaloudessa. Se mikä toimi silloin, miksi se ei toimisi edelleen?
    Sitä voi miettiä, kun kylältä palvelut katoaa ja nuoria näkee raitilla vain loma-aikoina.
    Ei asiassa mitään väärää ole, mutta sillä voi olla hyvin kauas kantoisia seurauksia.

    Miten se totalitarismi. No se tulee Vantaalta, kun jossain todetaan että vanhat eväät on syöty ja uusia tarvittaisiin. Valtio, Metsähallituksen kautta, pyrkii estämään uusien liiketoimintamallien kehittämisen. Sillä Suomen syrjäseudut, aivan kuten muut kommentoijat osuvasti tuovatkin ilmi, on varattu pinta-alaa vaativan bulkkituotannon tarpeisiin.

    Jos edesmennyt mummoni joutui puhelinmyyjän uhriksi, asia voitiin riitauttaa ja kauppa perua. Mutta sama mummo olisi ollut täysin toimivaltainen päättämään, tuleeko alueelle valtava tuulivoimala-alue. Sitä ei voi perua. Näin se demokratia toimii pienissä kunnissa. Siihen soppaan kun lisätään paikallinen, keskusvaltaa ikänsä palvellut eläkeläinen juttelemaan mukavia, voitte olla varmoja ettei raha jää paikkakunnalle.

    Syötteen kansallispuisto jättää paikallistalouteen lähes 7miljoonaa euroa vuodessa ja alueen kiinteistöjen hinnat ovat lähes kymmenkertaisia Pellon ja Kolarin kylien kiinteistöjen hintoihin verrattuna.
    Metsätalous jättää seudulle...mitä?
    Huomattavan vähän.
    Metsätalous on tärkeä osa, ei ilman sitä mikään toimisi. Mutta mikäli sen verukkeella pyritään estämään seudun nouseminen takaisin jaloilleen, kyllä totalitarismi on jossain aivan muualla kuin ituhippien päässä.
    Kyllä se on siellä Kepulaisten puoluetoimistossa ja Ratatie ykstoistasessa.

    Palotörmä

    P.S. Näitä metsätalouden paikallisia satraappeja kutsutaan tuttavallisesti muuten Mettän**kereiksi.
    P.P.S. Mikäli metsätalous on kultahommaa, miksi puun hinta on sama kuin 90-luvun alussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotta saataisiin tuo Palotörmän kuvaama taloudellinen vaikutus kuntaan, tulee luonnonsuojelualueen tai kansallispuiston täyttää tiettyjä vaatimuksia. Mikä tahansa suojeltu laikku ei vaikuta. Vaimoni tiivisti tämän viime kesänä erään pienehköllä luonnonsuojelu alueella tehdyn päiväreissun jälkeen että "nyt saa riittää nämä ryteikköiset järvenrannat, ei täällä ole mitään nähtävää tai koettavaa tusinaan muuhun ryteikköön verrattuna". Ja oli ihan oikeassa. Kansallispuiston pitää olla riittävän suuri, siellä pitää olla maisemallisesti ja maastonpiirteiden puolesta jotain kaunista ja hienoa nähtävää. Jos paikka o pelkkää ryteikköä niin vaikka siellä olisi asiantuntijoiden mukaan vaikka millaisia "luontoarvoja", ne rahaa kuntaan tuovat retkeilijät tulevat sinne tasan kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. Ja suurin osa ei edes sitä ensimmäistä, koska sana kiirii. Eli riittävän suuri, niin suuri kuin vain suinkin mahdollista, hienot maisemat, joet, tunturit, tms., yhtenäinen alue, ei tilkkutäkki. Ja erämainen tunnelma, ei tuulipuistoa keskellä eikä horisontissa. Sitten on jotain mahdollisuuksia että kuntaan tulee jotain rahaa, muuten ei, eikä se sittenkään mitenkään varmaa ole. Monta suurtakin aluetta on jolle ei ole siunaantunut senttiäkään tällä liiketoimintamallilla.

      Poista
    2. Hiekkarantoja, maanvyörymä altaaseen muodostuneita saniaiskorpia, useamman kymmenen kilometriä pitkä harjumuodostelma kulkee läpi (muodostelmasta osa kuuluu harjujen suojeluohjelman piiriin), reunamoreenimuodostelmia, jyrkänteitä, kalliokilpiä, näkymät vaaroilta kymmenien kilometrien päähän, vanhoja metsiä (ja nuorempia myös),puroja, jokia, järviä, soita, kulttuurihistoriallisia jäänteitä...
      Mitä vielä tarvitsee lisätä?

      Ei alue ole kokonaan luonnontilaista, mutta ei se myöskään ole "tavallista talousmetsää".

      Paikallistalouden kannalta olisi tärkeintä saada aikaiseksi reitistö Pellosta Ylläksen kautta Enontekiölle (Pello-Ylläs-Pallas-Hetta). Yli puolet tästä on jo olemassa, etelästä puuttuu palasia, mm.Aalistunturin kansallispuisto.

      Palotörmä

      Poista
    3. Kuulostaa potentiaaliselta alueelta. Ellei sitä ehditä hakata paljaaksi....

      Poista
  13. Yle tänään

    Hallinto-oikeus keskeytti koirasusien pyynnin Lappeenrannan Ylämaalla

    Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola-Karelia on valittanut lauman tappamiseen annetusta luvasta.

    https://yle.fi/a/74-20019044

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka hemmetti rakastaa koiran ja suden sekasikiöitä niin paljon että haluaa niiden levittäytyvän? Tuohan on susien kannalta silkkaa pahantekoa. Miten nuo valittajat oikein perustelevat tekonsa?

      Poista
    2. Varmaankin "Mutku mä haluuuuun!!"

      Poista
    3. Eihän tuossa mikään suojelu olekaan tavoitteena vaan metsästyksen estäminen. Mikään muu ei näille ns. luonnonsuojelijoille kelpaa.

      Poista
  14. Hommaan menee niin, että ensin Metsähallitus parturoi luontokohteen ja sen jälkeen sanoo, ettei täällä mitään luontoa ole, vuokraa maat kepulaisille, jotka vuokraa ne saksalaisille tuulivoimayhtiöille. Erikoisinta tässä on se, että Ruotsi, Saksa tai edes Norja ei ole saanut tuulivoimabisneksestä kannattavaa. Valtion tukea pitää kuormakaupalla puskea aina rakentamisesta lähtien. Silti suomalaiset pässinpäät kuvittelee, että meillä on parempi tuuli kuin tuossa Lahden Takana. Nämä hommat menee aina saman kaavan mukaan ja Suomi on se viimeinen idiootti joka maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Silti suomalaiset pässinpäät kuvittelee, että meillä on parempi tuuli kuin tuossa Lahden Takana"

      Ei ne mitään sellaista kuvittele se on puhdasta korruptiota mihin ne rahat tungetaan ja ne jotka tekevät päätökset ovat kaikki likaisempia kuin koiranpaska kaatopaikalla.

      Poista
  15. Tuo Aalistunturin tapaus on siitä erikoinen, että sehän on saanut alkunsa jo useita vuosia sitten paikallisten toimesta. Aktivistit ovat vähän kuin jälkiliukkailla. Mikä ihme siinä muuten on, että suomalainen oikeisto ei arvosta luontoa minkään vertaa. Jopa vanha kunnon Aatu-vainaa ymmärsi, että luonto on tärkeä kansakunnalle ja ihmisille. Hänen aikaan perustettiin useita kansallispuistoja ja kehitettiin kestävää metsätaloutta. Luonnon monimuotoisuudesta puhumattakaan.

    VastaaPoista
  16. Mikä ihmeen suomalainen oikeisto? kokoomuksestako puhut? viimeisimpien arvomittausten mukaan vain kokoomus on edes hieman vasemmisto-oikeisto akselin keskikohdan oikealla puolella, muut ovat keskellä tai siitä vasemmalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä siellä oikeistossa ole edes Hjelsingin hjäähjallin hjokerin Hjallis Hjarkimon hjengi?

      Poista
    2. Hjalliksen jengi löytyy okoomuksesta keskemmältä. Meillä ei oikeasti ole oikeistoa lainkaan. Kokoomuksen sijainti kaikkein oikeimmalla on sekin täyttä fuulaa, koska heidän vihersiivellään on niin suuri sisäinen vaikutusvalta. Todellisuudessa kokoomus on enintään keskellä sekin.

      Poista
  17. IL tänään

    Historioitsija Teemu Keskisarja perussuomalaisten ehdokkaaksi – ”Suvusta en saa yhtään ainoaa ääntä”
    Teemu Keskisarja kertoo, että lähes kaikki hänen suvussaan ovat vasemmistolaisia. Keskisarja valitsi perussuomalaiset suomen kielen ja Suomen mielen takia.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a4d946c6-ed39-4f1c-80d3-5c69b802920a

    Artikkelista poimittua

    Viimeinen pisara historioitsija Teemu Keskisarjalle oli EU:n metsäpolitiikka.
    Hän sanoo päättäneensä tehdä pienen akateemisen itsemurhan ja puhua Suomi-neidolle järkeä ennen kuin tämä hyppää koskeen.
    ...
    ...
    – Viimeinen pisara oli Suomen luonnonvaran ja taloudellisen itsemääräämisoikeuden rippeiden luovutus ylikansalliseen moraalipörssiin ja metsättömien maiden leikkikaluksi.
    Monia asioita voin katsoa vierestä ja ne eivät minulle kuulu, mutta tuo on elämän ja kuoleman kysymys, Keskisarja täsmentää.
    ...
    ...
    Perehtynyt metsäasiaan

    Hän lisää, että metsäasiaan hän on perehtynyt. Keskisarja on kirjoittanut useita kirjoja metsän talous- ja kulttuurihistoriasta ja
    ollut pitkään kolumnistina metsäaiheisessa Aarre-aikakauslehdessä.
    ...
    – Kannatan fanaattisesti luonnonsuojelua ja aivan henkeen ja vereen olen Suomen metsien varjelemisen puolella. Mutta Brysselin ylikansallinen moraalipörssi ei ole siihen oikea väline.
    Siinä eivät ole vastakkain tiede ja populismi, vaan maalaisjärki ja maalaisjärjettömyys.
    ...
    – Minulla on vakaumus. Se on suomen kieli ja Suomen mieli. Pakkoenglanti on aivosyöpä, joka perussuomalaisten pitää leikata tai sytostaateilla hoitaa kuntoon.
    Suomen kieli todella on uhanalainen, se voi näivettyä kyökkikäyttöön.

    Tuet eivät saa olla vetovoimatekijä

    Keskisarjan muut keskeiset teemat liittyvät maahanmuuttoon ja velkaantumisen lopettamiseen.
    Keskisarjan mielestä isojen ihmisjoukkojen siirto Lähi-idästä, Keski-Aasiasta ja Afrikasta Suomeen tarkoittaa Suomen ja suomalaisuuden tuhoa.

    – Siihen emme saa alistua missään olosuhteissa.

    Hänen mukaan maahanmuuttajat ovat kyllä tervetulleita Suomeen kunhan tulevat toimeen omalla työllään eikä vetovoimatekijänä ole suomalainen toimeentulo- ja asumistuki.
    ...
    Historioitsijana Keskisarja on yrittänyt selvittää, kuka on keksinyt leikkaus-sanan talouspuheeseen.

    – Leikkaus on valheellinen sana, kyse on säästämisestä. Vaikka rakastamme kaikki hyvinvointivaltiota, se on paisunut liian isoksi.
    Ei voi olla niin, että varastamme seuraavilta sukupolvilta.

    Perussuomalaisten ”säästölistalla” ovat muuan muassa kehitysapu, Yleisradio ja paisuva hallinto. Kehitysavusta Keskisarjan mukaan pitää säästää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskisarja on oikeassa ja väärässä. Tällä hetkellä Suomen metsiä ei olla luovuttamassa moraalipörssiiin, se ollaan luovuttamassa Saksalaisille tuulivoimayhtiöille, maakuntien kepulaisten toimesta.
      Henkilökohtaisesti v*tuttaa ettei porukka tajua, että ainoa jolla myllyjen rakentaminen voidaan estää on Luontokortti. Joten käyttäkää sitä.

      Persuille terveisiä, jos haluatte kannatusta, kannattakaa paikallisia luonnonsuojeluhankkeita, niillä potkitte kepulaisia kasseille ja kannatus on taattu. Niillä estetään myllyt ja autioituminen.
      Ei se kannatus kasva, jonkun keskusvaltaa kannattavan "ilmastosankarin", ajatuksia seuraamalla.
      Sieltä puolelta ei paikallisille tule kuin kuivalla kakkoseen.

      Poista
  18. Tämä uutinen valaisi eilen koko päivän. Politiikan saralla hyviä uutisia on ollut todella harvakseen, enemmänkin niitä, jotka nostavat tukan pystyyn kauhusta. Teemu Keskisarja sanoo niin kuin asiat ovat ja on älliä päässä. Arvostan korkealle!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!