torstai 9. helmikuuta 2023

Valkoisia idiootteja

Käytettävissä olevien tietojen mukaan Venäjä on aloittanut suurhyökkäyksen Ukrainassa ja saavuttanut jonkin verran menestystä. Nähtäväksi siis jää, onko nyt syntymässä tilanne, jossa Ukrainan puolustusta ajetaan - painitermein - jälleen siltaan. 

Viime aikojen tilanne on luonnollisesti seurausta Venäjän ponnisteluista, mutta myös länsimaiden haparoinnista Ukrainan tukemisessa. Jos maalle olisi alusta asti toimitettu sellaista aseistusta, jota ollaan nyt lähettämässä tai suunnittelemassa toimitettavaksi, ei sen siltaan joutumista tarvitsisi pohdiskella tällä hetkellä. 

Juuri tässä näemme diktatuurin voiman ja demokratian heikkouden. Ensin mainittu pystyy toimimaan nopeasti ja määrätietoisesti johtajansa käskystä. Jälkimmäinen puolestaan joutuu hakemaan poliittista konsensusta erimielisten puolueiden kesken sekä varmistamaan hajanaisen kansansa luottamuksen. 

Käykö siis niin, että Venäjä saa lopulta tahtomansa ja Ukraina lakkaa olemasta valtiona?

Vastaus on mitä todennäköisemmin "ei". Tämä johtuu siitä, että ihmisten ahneuteen perustuva markkinatalous on diktatuurin rajoittamaan järjestelmään nähden teknologisesti ylivoimainen, minkä seurauksena se pystyy lopulta voittamaan myös nyt käynnissä olevan sodan. 

Valitettavasti Putinin armeijan kukistuminen Ukrainassa vaatii aikaa ja uhrauksia hyökkäyksen kohteeksi joutuneelta kansalta - sekä myös itäisen diktatuurin alistamilta Venäjän kansalaisilta. Mutta lopputulos on selvä, kunhan länsimaiden yleinen mielipide säilyy Ukrainan tukena. 

Meille suomalaisille kyse on myös itseemme kohdistuvan uhan torjumisesta. Jos Venäjä saisi väkivaltaa käyttäen lopulta siirrellyksi rajojaan Euroopan sisällä, tarjoaisi se sille vaarallisen ennakkotapauksen. Ja toistuisi ennemmin tai myöhemmin - ehkäpä myös Suomen kohdalla.

Ja siksi on meidän suomalaisten etu, että pidämme omalta osaltamme huolta suurten länsimaiden pysymisestä ruodussa. Ja samalla näytämme itse esimerkkiä surkeasta taloudellisesta tilanteestamme huolimatta. 

Samalla voimme nauraa niiden ihmisten typeryydelle, joita on näkynyt valkoisiin pukeutuneena joissakin vaalitilaisuuksissa ajamassa Venäjän tavoitteita. Heillä on turvanaan vain kaukalonsa kaatavaan sikaan vertautuva järki sekä länsimaisen sananvapauden tarjoama vapaus demonstroida omaa typeryyttään. Idiootteja!

14 kommenttia:

 1. Olen kyllä ukrainan puolella, mutta suomen ei ikinä pidä lähettää aseita missään muodossa ukrainaan sillä silloin suomi on liittynyt itse sotaan, sitäkö halutaan? Eikö täälläkään tajuta mikä sota on ja mitä se aiheuttaa, luuletteko että kukaan hiukankaan järkeä omaava haluaa tuota suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole siis seurannut tilannetta ollenkaan. Suomi on jo kauan sitten lähettänyt aseita Ukrainaan.

   Poista
  2. Typerimmät "rauhanpuolustajat" eivät halua ymmärtää että varmin tapa saada sota tänne on antaa Venäjän voittaa Ukraina. Seuraavaksi siitä viiden vuoden sisään on meidän ja Baltian vuoro. Myös Kremlin trollit syöttävät meille tätä ajatusta että Ukrainan auttaminen on vaarallista ja johtaa eskalaatioon. Se kun on täysin päinvastoin, auttamatta jättäminen ja Venäjän voiton salliminen johtaa sotaan täällä meilläkin kun Kremlin ruokahalu vain kasvaa. "Rauha meidän aikanamme" vai mitä luulette?

   Poista
  3. Venäjän ei voi antaa voittaa, koska se vain yllyttää sitä uusiin hirmutekoihin. Ja siksi Ukrainaa on pakko auttaa. Myös Suomen.

   Poista
 2. Selvisi että yksikään täällä ei ole armeijaa käynyt tai siitä vaputettu. Minulle kyllä opetettiin sodankäynnistä kaikki -70 luvulla, ensissäkin se että jos toisessa maassa sota syttyy, ei pidä koskaan lähettää aseapua sillä se liittää lähettäjän maan suoraan sotaan, ainostaan vaate, ruoka ja lääkeapu on se millä maata autetaan. Se että suomi on jo seita antanut tarkoittaa suoraan että suomi on sodassa, sitäpä ei tyhmät tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Haukotus*, no oletetaan sitten että Suomi on nyt sodassa lähettämiensä apupakettien vuoksi – mikä muuttui? Voit kutsua nykytilannetta sodaksi, mikäli haluat. Me muut toivomme Ukrainan tuen jatkuvan ja diktaattorin kaatuvan,

   Poista
  2. Suomettuneisuuden aika on ohi ja tilalla solidaarisuus hyökkäyksen kohteena olevalle Ukrainalle.

   Poista
 3. Höpöhöpö.... taidan tietää sodasta hieman enemmän kuin kukaan "kaikki sodankäynnistä 70-luvulla oppinut". Joko olet kremlin trolli tai täysin pihalla kaikesta. t. evp

  VastaaPoista
 4. Meinaat siis että Talvisodan aikaan olivat Ranska, Englanti, Ruotsi, Italia ja USA Neuvostoliiton kanssa sodassa? Ne kaikki, ja muutama muukin, nimittäin lähettivät meille aseita sodan aikana... eli älä hupaja tyhmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähettikö oikeasti muut kuin Ruotsi?

   Poista
  2. Aika heikoilla on siis historian tuntemus. Alla hieman merkittävintä apua, suuri osa ei koskaan ehtinyt sodan aikana tänne, koska Saksa esti kauttakulun, mutta sillä ei ole merkitystä, koska sotaan meille ne oli tarkoitettu.
   Italia: Fiat G-52 hävittäjiä, kiväärejä, ampumatarvikkeita
   Ranska: Cauldron hävittäjiä, Morane Saulnier hävittäjiä, tykkejä, kranaatteja
   Englanti: Gladiator hävittäjiä, Hurricane hävittäjiä, Skua pommikoneita
   USA: Brewster hävittäjiä, ampumatarvikkeita

   Poista
  3. Morane Saulnier ja Brewster ainakin ehti tänne asti. Brewster jopa tiputti aika liudan vihollisen koneita kakkosrähinän aikaan. Suomen ilmavoimien kalusto oli meloisen kirjavaa, mutta silti ehdottoman tehokasta ja mekkaanikot tekivät hyvää työtä, että se kirjava kalusto pysyi lennossa ja siivillään.
   Huru-ukko

   Poista
  4. Kaikki nuo paitsi Skuat saapuivat aikanaan. Vain muutama Gladiator ehti edes jollain tavalla talvisotaan mukaan. Muut sitten jatkosotaan.

   Poista
  5. Hitler tosiaan auttoi Stalinia estämällä lännen avun. Mutta toisaalta Stalin pelkäsi lännen tulevan Suomen avuksi ja suostui siksi tekemään välirauhan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!