perjantai 3. helmikuuta 2023

Työperäisen maahanmuuton kynnysraha ja kela-money eivät kiinnosta Tuula Haataista

Kaikki suomalaiset puolueet tahtovat maahaan lisää korkeasti koulutettuja työntekijöitä. Lisäksi suuri osa niistä tahtoisi tuoda ulkomailta kouluttamattomia tekijöitä sellaisiin hommiin, joissa ei tarvita erityistä osaamista. Jälkimmäisen suhteen vain Perussuomalaiset ovat poikkeus.

Siksi oli mielenkiintoista huomata Suomen uutisten kertovan, että myös poliisilla oli näkemys tähän asiaan. Sen mukaan "työvoiman rekrytointiin ulkomailta ja erityisesti kehitysmaista liittyy erittäin merkittävissä määrin kynnysrahan, eli vastikkeettoman, tai vastikkeeltaan täysin epäsuhtaisen, rekrytointimaksun keräämistä vastineena työpaikan usein näennäisestä järjestämisestä Suomessa".

Lisäksi virkavallan suunnalta kuultiin, että tällaista "kynnysrahaa maksavat käytännössä kaikki kehitysmaista töihin pyrkivät maailmanlaajuisesti, ja sen perimisessä ovat keskeisessä asemassa oman maan kansalaiset, jotka ovat jo asettuneet kohdemaahan". 

Kansanedustaja Mari Rantasen (ps) mukaan "eräässäkin tapauksessa palkka hoidettiin niin, että ensin nostettiin Kelasta sosiaalituet osana palkkaa ja päälle maksettiin vähän – ilmeisen pimeänä. Epäillyt kutsuivat tätä järjestelyä poliisin mukaan nimellä ´Kela-money´".

Asia nousi esille eduskunnan kyselytunnilla, mutta työministeri Tuula Haatainen (sd.) torjui perussuomalaisten näkemykset yliampuvina. Haataisen mukaan hallitus on torjunut ihmiskauppaa ja harmaata taloutta. 

Toisin sanoen hallitus ummisti silmänsä, työnsi päänsä pensaaseen ja nosti kädet korville - aivan kuin ikävää totuutta ei olisi haluttu kuulla. Ei edes poliisin kertomana. Eikä edes sen vuoksi, että siinä ovat edustettuna juuri ne puolueet, jotka pitävät eniten ääntä ihmisoikeuskysymyksistä.23 kommenttia:

 1. Haataisen halveksiva asenne ja tosiasioiden kieltäminen on niin tuttua. Sattumalta"työmatkalla" ulkomailla viipyvä sisäministeri ei ehtinyt olemaan paikalla puolustamassa poliisin näkemystä työperäisen maahanmuuton riemusta.
  Lundmark, Maria Petterson ja Aki Kangasharju on lähetettävä Viking Linella Tukholman Järfällaan tmv mamulähiöihin rekrytointimatkalle mukanaan rekrytointikäteistä ja herrojen kellot pitää sitten näkyä ja rouvan laitettava kalleimmat korunsa kaulaan.
  Tulokset sitten näkyviin ylelle ja hesariin.

  VastaaPoista
 2. On tämä kynnysraha ollut yleisesti tiedossa maahanmuuttoa kriittisesti seuraavien piirissä. Silti ilmiön laajuus ja kynnysrahan suuruus tuli jonkinlaisena yllätyksenä. Mikään maahanmuuttoon liittyvä epäkohta ei kuitenkaan ole yllätys. Pitää pelätä tilanteen olevan paljon tiedettyä pahempi.

  Kirjoitin Iltalehdessä jo vuosia sitten, että tällainen keinotekoinen töihin tuleminen tulee muuttumaan omaksi bisneslajiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoivatko ne sinulle mitään syytä, kun et jatkanut Iltalehdessä kirjoittelua? Vai läksitkö ihan vapaaehtoisesti?

   Poista
  2. Olisi hyvä, jos tämä poliisin kynnysrahalausunto julkaistaisiin kokonaan. Se kuuluisi vaalikeskusteluun.

   Poista
  3. Ei se nouse julkiseen tietoisuuteen ilman, että joku pitää sitä esillä. Siksi valitsin sen aamun aiheeksi, vaikka hyvin tiedostan, ettei tällainen blogi ole kuin rikka rokassa.

   Poista
 3. ideologian mukaan valkoinen rotu on tuhottava, eli aina keksitään joku edes vähäisesti looginen syy keharien, pikipäiden mahdollisimman paljon suomeen tuottamiseksi.

  Ikävää näiden ideologisten kannalta oli, että vain näin vähän...max satatuhatta pystyivät pikipäitä suomeen tuottamaan hallituskaudella....Korona ja Ukrainan sota jarrutti pahasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos valkoinen rotu on näin helposti tuhottavissa, me olemme sen kyllä sitten ansainneet.

   Tekin MIEHET täällä vaan netissä länkytätte vuodestaan toiseen sen sijaan, että olisitte perustamassa suojeluskuntia uudelleen.

   Poista
  2. Ööö...Oletko itse nainen?

   Poista
  3. Kyllä tämä on ratkaistava vaaliuurnilla eikä millään partioilla. Jos kaikki nukkuvat äänestäisivät olisi eduskunnan paikkajakauma kovin erilainen kuin tällä hetkellä.

   Poista
  4. Oikeassahan tuo oli.

   Tämä on meidän omaa syytämme, kun olemme näin munattomia vätyksiä, että annamme piikojen tanssia pöydillämme ja kutsua muukalaisia syömään aittamme tyhjiksi.
   Meillä olisi kaapit täynnä aseita ja ampumatarvikkeita sekä sotilaskoulutus, mutta me vaan istumme nurkassa pippeli kourassa ja peukalo pyllyssä katsomassa tätä touhua.

   Kun meistä ei kerran ole isänniksi omassa talossamme, ansaitsemme tuhoutua.

   Poista
 4. Suomi tarvitsee mafisoja, katujengejä, huumeita, harmaata taloutta ja kaiken maailman muuta perseilyä, koska väestö ikääntyy ja televisioviihde on niin ala-arvoista.

  VastaaPoista
 5. Eli mitä tässä haetaan kokkareita myöten, on tietty musllimien ja n-sana porukan haaliminen suomeen. Mutta kunnon muslimiltahan on kielletty vääräuskoisten palveleminen ja täten ylipäätään työnteko vääräuskoisessa maassa.

  Muslimi ei koskaan voi olla vääräuskoisen alainen siis näkyvästi. Tästä syystä joitakin pikipäitä on työllistynyt siis bussi ja taksikuskeiksi. Siis siksi, koska bussikuski on oman bussinsa kapteeni ja täten johtavassa asemassa bussissaan ainakin vääräuskoisiin matkustajiin nähden.

  Mutta kuinkapaljon jonnin joutilaiden pikipäiden kuskaaminen busseissa lisää bussi kapteenien tarvetta? Luultavasti kutakuinkin sen mitä edes tuolle alalle pikipää bussi-pilotteja saadaan revittyä ratin taakse.

  Muutenhan koko palvelusektori toimii niin, että kantikset palvelevat pikipäiden monituisia vaatimuksia ja tarpeita... Joka alalla tuntuu olevan "työvoimapula" kun ei riitä kantiksia palvelemaan pikipäitä ja kantiksistakin aivan liian suuri osa on jottain sukupuolitutkijoita, joiden arvo yhteiskunnalle on nolla tai siis helvetin negatiivinen

  VastaaPoista
 6. 30 vuotta sitten suvakit sano, että kas tässä somalit, pyyhkivät sitten aikanaan meidän perseet vanhainkodeissa. mutta kas Suonmessa linee jo varmaan 40 tuhatta somalii ja vanhusten perseeet on kuulemma edelleen pyyhkimättä, eikä taida sonppuja paljoo näkyy ei vanhustenhuollossta tai ylipäätään missään töissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran olen somaleiden työntekoa nähnyt, että on parempi, ettei heitä ole juurikaan oma-aloitteisuutta vaativassa vanhusten hoitotyössä. Poikkeuksia voi toki olla, mutta minulta on vielä näkemättä työtehtäviinsä aktiivisesti suhtautuva somali.

   Poista
 7. Media elää kaikenlaisesta hörhöilystä, siksi nämä transjutut ym tulevat medialle taivaanlahjana. Pian päästään tekemään juttuja transporukoitten kaltoinkohteluista, eli uhritarinoita on paljon luvassa. Sitä vain miettii että mitkä ovat seuraavat uhrit transuhrien jälkeen? Mielikuvitus ei enää riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissiin kaltoinkohdellut pedofiilit?

   Poista
 8. Trans- kuten saamelaiskäräjälaitkin ovat todellisuudessa täysin mitättömiä kysymyksiä, mutta ne on otettu käsittelyyn, koska silloin ei tervitse puhua todellisista ongelmista, kuten tolkuttomasta rahan törsäyksestä ja velanotosta. Tai vaikka maahanmuuton ongelmista, kuten nyt tästä Kela-money käytännöstä, jota tuo Haataisen tomppeli ei ota kuuleviin korviinsa.

  VastaaPoista
 9. Eihän Haataisen kommentin pitäisi hämmästyttää ketään, täytyy vain ymmärtää poliitikon tarkoittavan päinvastaista. Tavoitteena kun näyttää olevan orjatyömarkkinat: viikon aikana on huhuiltu vapaaehtoistyöntekijöitä - siis ilmaiseksi työskenteleviä - vanhustenhoitoon, ja eilen näin artikkelin, jossa helsinkiläisestä koulusta esitettiin vanhempien ottavan välituntivalvonnan kontolleen - tietysti korvauksetta. Jälkimmäisen ymmärtää, tällöin ongelmatapauksissa koulun rehtori voi pestä kätensä asiasta.

  HS:n artikkeli 3.2. klo 9:40
  "ELINKEINOELÄMÄN tutkimuslaitos (Etla) arvioi, että maahanmuuton tulisi liki kolminkertaistua, jotta työikäisten määrä saadaan vakautumaan. Tämä tarkoittaisi noin 44 000 ihmisen maahanmuuttoa vuodessa."

  Huomatkaa, ettei tuossa artikkelissa puhuta työtä tekevistä vaan työikäisistä. Käytännössä haluttu määrä tulijoita tarkoittaisi kahdessa kymmenessä vuodessa yli miljoonaa ulkomaalaista Suomeen ja silloin olemme sanoneet hyvästi tälle yhteiskunnalle.

  "”Valtaosa maahanmuutosta on niin sanottua työperäistä maahanmuuttoa”, selventää Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju STT:lle." Aika uskomatonta sontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aki Kangasharju sanoikin totuuden yhdessä haastattelussa. Hän totesi, että yhteiskunnan kuuluukin maksaa halpatyövoimalle se erotus, että voi asua Suomessa ja tehdä sitä "työtä". Huonona puolena tässä on se, että usein tämä kunniakansalainen, kunhan on päässyt tänne, heittäytyy täysin vetämättömäksi ja nauttii täysin rinnoin ilmaisesta täysihoidosta. Tämä on kumma, kun tämä ei mene päättäjien kaaliin, vaikka kaikki tilastot sanovat asian näin olevan.

   Poista
  2. Kupletin juoni on se, että suomalainen matalapalkkainen on huomannut, että turha mennä paskatöihin, kun sossusta saa lähes saman tekemättä mitään (eli hups, hän jää ns. loukkuun).
   Kangasharju ja kumppanit sitten hankkivat tilalle nimellisesti pienellä palkalla (ja tuilla) eläviä maahanmuuttajia, jolloin homma on heidän mielestään hoidettu. Mutta eipä aikaakaan, kun nämä oppivat käyttämään aivan samaa sossu-automaattia, ja jäävät hekin työttömiksi rahaseinän loukkuun.
   Oliko peräti niin, että 700 euron kuukausituloinen tulija pääsee jo puolen vuoden "työssäolon" jälkeen työttömyyskorvauksille.

   Poista
 10. Etla, EK, Sitra, instituutit ja tutkimuslaitokset. Ei Suomesta asiantuntijat lopu. Asianomaiset voivat loppuakin mutta hehän eivät kiinnosta ketään. Eksperttien on valta, voima ja kunnia. -jussi n

  VastaaPoista
 11. Niin, tämä Haatainen on oikea oppikirja esimerkki tyhmästä omassa suojatussa kuplassaan elävästä poliitikosta.
  Joku vuosi sitten hän paasasi lehdessä miten hänen naapuristonsa on monikulttuurista eikä ongelmia ole.
  Vaikuttaakohan asiaan se että Laajasalon ulkomaalaisista suurin osa diplomaatteja ja vastaavia.
  Ei siellä näitä Mesopotamian sotilaskarkureita asuteta.
  Ja tämä toinen Tuula, siis Väätäinen, ei taida enää olla kansanedustaja, esitti että näille sotilaskarkureille on annettava suomalainen sotaveraanitunnus.
  Huh, huh. Oi aikoja, oi tapoja..

  VastaaPoista
 12. Vaikuta asioihin äänestämällä Suomen kaikkien aikojen huonoin Presidentti kisassa.
  http://jpoli.blogspot.com/2023/02/suomen-kaikkien-aikojen-huonoin.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!