tiistai 21. joulukuuta 2021

USA:n henkirikokset rajussa nousussa

Yle teki jutun siitä, kuinka murhien määrä on kasvanut Yhdysvalloissa. Philadelphiassa kuvatuissa haastatteluissa näkyi käytännössä pelkästään tummaihoisia ihmisiä, mutta itse jutussa ei sanottu sanaakaan ihmisryhmien välisistä eroista. Tämä jäi kaivelemaan mieltäni. 

Katsoin ensin Wikipedian englanninkieliseltä nettisivulta. Sen mukaan vuoteen 2019 mennessä pohjoiseurooppalaista alkuperää olevien Philadelphian valkoisten määrä oli pudonnut vuoden 1970 63,8 prosentista 34,2 prosenttiin. Samana aikana mustaihoisten määrä oli noussut 33,6 prosentista 43,8 prosenttiin ja latinojen 2,4 prosentista 15,2 prosenttiin. 

Toisin sanoen kaupunki on viime vuosikymmeninä monikulttuuristunut voimakkaasti. Samaan aikaan sen väestö on pienentynyt yli 1,9 miljoonasta noin 1,6 miljoonaan. Toisin sanoen se on kärsinyt rajusta pohjoiseurooppalaisperäisten valkoihoisten poismuutosta. 

USA:n rikoksista kertovan Wikipediasivun perusteella afroamerikkalaiset tekevät 55,9 prosenttia kaikista henkirikoksista. Valkoisten osuus on 41,1 prosenttia. Uhreista puolestaan 54,7 prosenttia on mustia ja 42,3 prosenttia valkoisia. Näitä lukuja voi verrata vaikkapa mustaihoisten osuuteen kaikista yhdysvaltalaisista: se on noin 13 prosenttia

Palatakseni Philadelphiaan. Löysin siitä kertovan tuoreen lehtijutun, jonka mukaa sikäläisten henkirikosten määrä on noussut vuoden takaiseen - jo silloin korkeaan lukumäärään - verrattuna 13 prosentilla ja nousseet peräti 55 prosentilla aiemmasta. Sen sijaan esimerkiksi raiskausten määrä on samaan aikaan laskenut. 

Ylen mukaan murhien eskaloitumisen syynä on pandemian aiheuttama yhteiskunnan stressitila, jossa monen amerikkalaisen elämä meni raiteiltaan, kun koulut sulkeutuivat ja työt loppuivat. Samalla poliisin ja kansalaisten suhde muuttui George Floydin murhan seurauksena. 

Ylen mukaan myös kansalaisten luottamus poliisiin heikkeni ja hätänumerosoittojen määrä väheni merkittävästi. Lisäksi poliisin toiminta on muuttunut, kun sen rikollisiin kohdistama väkivalta on saanut paljon huomiota. Sen seurauksena esimerkiksi epäilyttäviä autoja pysäytetään aiempaa vähemmän.

Näiden lisäksi edellä siteeraamani amerikkalainen lehtijuttu mainitsi, että kaupungilla on satoja poliiseja vähemmän kuin pitäisi - asia josta Yle ei kertonut mitään. Näin siksi, että poliisit ovat eronneet palveluksesta tai jääneet varhaiseläkkeelle, eikä uusia ole saatu rekrytointihaasteiden takia tilalle. Tämän taustalla ovat taannoiset poliisien toimintaan kohdistuneet valtakunnalliset moitteet

Nähtäväksi siis jää, kuinka tilanne kehittyy jatkossa. Joka tapauksessa kyse on laajasta ongelmasta, koska Philadelphian lisäksi henkirikosten määrä on noussut rajusti myös esimerkiksi Chicagossa, Detroitissa, Houstonissa, Oaklandissa ja Las Vegasissa. Tunnettuja suurkaupunkeja kaikki. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä USA:n väestöryhmien koulutuserot kertovat intersektionaalisesta feminismistä
Raskaana olevat mustat naiset kuolevat valkoisen miehen takia
Selittääkö väestö väkivalta- ja henkirikollisuutta

17 kommenttia:

 1. Unelmissa elävät ihmiset sanovat, että kaikki ihmiset ovat loppujen lopuksi samanlaisia, ja monikulttuuri se vasta ihanaa onkin. Ikävä kyllä tuo on täysin väärä luulo. Pieni osa tietynlaisia ihmisiä pystyy tuhoamaan yhteiskunnan yhtenäisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Tämä on nähtävissä niin Amerikassa kuin Euroopassakin, kuten esimerkiksi Ruotsissa, joka on jo paikoitellen sotatilassa. Samanlainen kehitys on käynnissä Suomessakin, mutta sitä ei punavihreä poliittinen eliitti tunnusta. Poliittisen korrektiuden takia vihreiden kymmenen prosentin tuholaisryhmä kieroutuneine maahanmuuttopakkomielteineen pitää otteessaan lähes koko ylätason poliitikkojen joukkoa. Haittamaahanmuuttoa ei voi vastustaa, että ei joudu leimatuksi väärin ajattelevaksi pahaksi ihmiseksi.
  Nyt olisi korkea aika ryhdistäytyä ja lopettaa haittamaahanmuutto, koska se on ainoa keino estää ongelmien pahenemista. Oppia voisi ottaa Tanskasta, jossa on tehty täyskäännös maahanmuuttoasioissa. Kaikki yhteiskunnan houkutustekijät pitäisi järjestelmällisesti poistaa.

  VastaaPoista
 2. On sanottu, että USA:n lipun 13 raitaa edustavat afroamerikkalaisten prosenttiosuutta väestöstä ja 50 tähteä heidän prosenttiosuuttaan rikollisuudesta. Pitänee lisätä USA:n lippuun tähtiä, jotta pysyttäisiin ajan hermolla.

  VastaaPoista
 3. Noista ongelmakaupungeista on vieläpä suhteettoman suuri osa demokraattijohtoisia. Demokraateille pahinta on neekeri, joka on menestynyt omin ansioin eikä soita rasseviulua. Esimerkiksi Thomas Sowell ja Condoleezza Rice. Em. Demujen pakkomielle johtaa siihen, ettei neekereitä aseteta vastuuseen omista tekemisistään. Jos neekeri jää kiinni ratsiassa ja hänen hallussaan on pussi huimausaineita, ei syyllinen ole neekeri itse vaan "rakenteellinen rasse", joka jollain ihme konstilla "pakottaa" neekerin rötöstelemään.

  Kannattaa miettiä, miksei aasialaistaustausia näy ollenkaan mellakoimassa. Päinvastoin, heitä näkyy puolustamassa omaisuuttaan.

  Mainosta lainaten: Kansoissa on eroja, kuten viineissä.

  VastaaPoista
 4. Lisäksi tuo "valkoisten osuus" henkirikoksissa kattaa latinot, joidenka edustus on suurempi kuin eurooppalaistaustaisten näissä tilastoissa.

  VastaaPoista
 5. Eikö se sitten olekaan körinä, joka saa neekerit neekeröimään?
  Ainakin täällä Suomessa se on kuulemma ainoa syy, joka on saanut kemumatut perustamaan ryöstely- ja raiskausjengejään, vaikka niitä ei edeelleenkään oikein haluttaisi myöntää olevan olemassakaan.

  VastaaPoista
 6. Kaupallisista mainoksista päätellen Suomessakin enemmistö ihmisistä alkaa olla muun värisiä. Vähän ihmettelen tuota mainosten ihannemaailmaa -- mahtaakohan kannattaa, noin niinkuin kaupankäynnin kannalta. Kuinka moni kantasuomalainen nainen kolttuja ostaessaan tosiaankaan samaistuu siihen afromannekiiniin tai muuten ruskeaan tyttöön, joka mainoksessa keikistelee?

  Ja toisaalta tuo uutisjournalismi on todellakin vajonnut ihan vastaavalle tasolle, eli sielläkin luodaan lähinnä mielikuvia ihanteellisesta monikulttuurisuudesta. Kulttuurisesta rikollisuudesta ei saa puhua kulttuurisena rikollisuutena. Toiskulttuurisuudesta saa uutisoida vain positiivisissa yhteyksissa intersektionaalisia lisäpisteitä jaellen, ja kaiken sosiaalisen häiriön syynä on esitettävä valkoisen väestön "rasismi".

  No, sitä saadaan mitä tilataan. Saadaan yhteiskunta, jossa kahtiajaot vain syvenevät -- mihin reagoidaan painamalla ne yhä määrätietoisemmin puhumattomuuden pinnan alle. Johan likimain kaikki uutisetkin kertovat vain mannekiineista.

  Viime aikoina on minua ihmetyttänyt se julkisuudesta puuttuva tieto, että mikä on toiskulttuuristen osuus koronaa vastaan rokottamattomista -- ja vastaavasti niistä, jotka täyttävät tehohoitopaikat. Uutisten mukaan vaikuttaa siltä, että toiskulttuurinen väestö on jostain syystä luonnostaan taudille immuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mainosmannekiinien etninen jakauma alkaa todella olla outo, ikäänkuin elettäisiin puolittain Afrikassa tai lähi-idässä. Pikkuisen tuppaa nyppimään, jos kauniisti sanoo. Miksi ihmeessä pitäisi olla innostunut kaikkein takapajuisimpien maanosien ihmisistä. Taitaa mainostaja lyödä tässä kirveensä kiveen.

   Poista
  2. No koska suvakit on lähettäneet joka firmalle ukaasit, että neekereitä on mainoksissa oltava luomassa suvaitsevaaa maailmaa, tai he boikotoivat ja lähettävät vihakirjeeet julkisille syyttäjille..Ja paskapääfirmat uskovat ja tottelevat.. eli...mikä tahansa paskapulju neekeröi mainoksissaan on kehoitus.. ÄLÄ OSTA ko paskapuljun tuotteita tai mitään

   Poista
  3. vasta kun valkoinen rotu on tuhottu ja hävitteetty, suvakit ovat tyytyväisiä. Tosin suvakit meni siin sit tuhoon myös saman paskaveeden mukana viemäriin, mut niin pitkällehän ei noiden..valkoisen rodun..jätösten..häpeäpilkkujen ajatus ei juokse eikä kanna

   Poista
 7. Kuka meitä häviäjiä tukisi ja auttaisi, professori? Olemme jo hävinneet tämän taistelun.

  VastaaPoista
 8. Erittäin hyvä kirjoitus ja asiallisia kommentteja lukijoilta!

  VastaaPoista
 9. Neekerien määrä..osuus, missä tahansa kaupungissa maailmassa. Korrelloi täydellisesti alueen paskuuden ja rikollisuuden kanssa.. siis "positiivisesti"..

  Onko maaailmassa neekerien vastainen salaliitto? vai rassismi? vaikka jossain paikassa olis 100 pros neekereitä, niin silti rassismi selittää kaiken paskuuden, niinkö? siinä suvakkien selitys, eikä suinkaan se, että neekerit nyt vain toteuttavat rotuominaisuuksiaan kaikkialla missä valitettaavasti ovat olemassa

  VastaaPoista
 10. Joka kerta kun neekeri-mainoksen näkee, niin melkein tulee oksennus ja adrenaliinitaso varmasti nousee - ja samalla 'bad will' ko. firmaa kohtaan.

  VastaaPoista
 11. Valkoisia on mainoksissa, kun kyseessä on pariskunta "valkoinen nainen - musta mies".

  Uns.com on julkaissut artikkelin "Condition Red Revisited: White Male Erasure in Advertising".

  https://www.unz.com/article/condition-red-revisited-white-male-erasure-in-advertising/

  acc

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!