perjantai 5. kesäkuuta 2020

George Floydin murha vahvisti vihreää maahanmuuttopolitiikkaa

Kuten arvoisat lukijani tietävät, on USA:ssa kuohunut viime päivinä poliisin videoidun kiinnioton seurauksena henkensä menettäneen afroamerikkalaisen henkilön takia. Tapahtumat saivat alkunsa George Floyd-nimisen miehen jouduttua epäillyksi väärän rahan levittämisestä ja ryhdyttyä vastustamaan pidätystä tehneitä poliiseja. 

Tapauksessa kuollut afroamerikkalainen ei ollut mikään terve mallikansalainen, vaan taparikollinen, jolla oli sydänsairaus ja korkea verenpaine. Hänen elimistöstään löytyi ruumiinavauksessa myös fentanyyliä ja metamfetamiinia. Lisäksi hän oli koronaviruspositiivinen.

Hänet mahdollisesti tappanut poliisikaan ei ollut mikään uivelo, vaan hänestä oli tehty viranhoidossa 18 valitusta, joista kaksi johti kurinpitomenettelyihin. Lisäksi hänellä oli poikkeuksellisen kaunis itäaasialainen vaimo.

Tapausketjun hahmottamiseksi on keskeistä ymmärtää, että amerikkalaisessa yhteiskunnassa afrikkalaistaustainen väestönosa on muihin verrattuna äärimmäisen väkivaltainen. Erityisen merkittävää on se, että poliisin kuolemaan johtaneista tapauksista musta väestönosa aiheuttaa noin 38 prosenttia, vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain 12 prosenttia. 

Siten afroamerikkalaisen miehen pidätykseen liittyy joka kerta ja väistämättä ylimääräistä jännitystä, minkä seurauksena poliisien kynnys väkivaltaan on alhaisempi kuin muiden väestöryhmien kanssa toimittaessa. Tällä en tarkoita enkä puolustele sitä, etteikö George Floydin kuolemaan johtaneisiin tapahtumiin olisi sisältynyt tarpeetonta voiman käyttöä. Tai ettei musta väestönosa kokisi Yhdysvalloissa monenlaista syrjintää.

Sen sijaan tahdon sanoa, että mustan väestön kohtaama rasismi ei ole heistä itsestään riippumatonta. Taustalla on valkoisten ennakkoluulojen lisäksi myös liian monien afroamerikkalaisten näitä ennakkoluuloja vahvistava käyttäytyminen - ei pelkästään väkivaltaisuuden tai poliisiampumisten, vaan myös paljon vähäisempien rikosten suhteen.

Suomessa George Floydin kuolemaan liittyen merkittävin tapaus lienee perussuomalaisen kansanedustajan Ano Turtiaisen tekemään "taideteokseen" liittynyt erottaminen puolueensa eduskuntaryhmästä. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kannalta kyseessä oli se vähä, mitä voitiin enää tehdä kyseisen kansanedustajan tökerön käytöksen aiheuttaman vahingon minimoimiseksi.

Tarkoitan tällä sitä, että Turtiaisen kuollutta miestä halventava taidepläjäys vahvisti jälleen kerran suomalaisen äänestäjäkunnan joukossa yleistä kuvaa perussuomalaisista sivistymättöminä ja jollain lailla vinksahtaneina helppoheikkeinä, joilla ei ole vakavasti otettavaa tarjottavaa maallemme. Kyse oli siis periaatteessa juuri samasta kuin afroamerikkalaisten rikollisten vaikutuksessa yhdysvaltalaisiin poliiseihin ja valkoiseen väestöön.

Lopputuloksena Turtiaisen taiteesta voidaan nähdä ainakin se, että monet halla-aholaisten äänestämistä nykyisen vihervasemmistohallituksen vaihtoehtona harkinneet eivät tule näin tekemään. Sitä kautta vahvistuvat suhteellisesti ne poliittiset voimat, jotka ajavat sellaista politiikkaa, joka on vastakkaista Perussuomalaisen puolueen ohjelmalle. 

Tätä ei korvaa se, että suomalaisten joukossa on epäilemättä jonkin verran Turtiaisenkin taidetta arvostavia. On kuitenkin selvää, etteivät heidän äänensä riitä muuttamaan vaikkapa maamme vihreää maahanmuuttopolitiikkaa, vaan siihen tarvitaan maamme asukkaiden hyvää käytöstä ja asiallista toimintaa arvostavaa enemmistöä.

Ilmeisesti tämä on kuitenkin liian vaikeaa ymmärtää sekä Ano Turtiaiselle, että mahdollisesti myös joillekin muille perussuomalaisille poliitikoille. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

20 kommenttia:

 1. Kun aivottomat massat nostavat palvontakohteekseen idealisoidun yksilön, syntyy rumaa jälkeä.

  Ikään kuin ihmistä koskevia perustotuuksia ei olisi kukaan koskaan oppinut. Että joukossa tyhmyys tiivistyy. Että jokainen käyttäytyy joukossa eri tavalla kuin yksikään yksilö yksinään käyttäytyisi. Että massahypnoosi, massahysteria ja massapsykoosi ovat todellisia ilmiöitä, perustotuuksia ihmisestä.

  Että ensin tulee sosiologia, sitten psykologia. Että ensin on ollut "valta" joka satojen tuhansien vuosien mittaan on jalostunut yksilölliseksi "tahdoksi". Mutta ettei se ole hävinnyt mihinkään. Se on jäljellä ja astuu aina esiin kun yhteen käydään.

  Yhtä vähän kuin mustat kaupanryöstelijät ovat yksilöitä, tai työssään raaistuneet poliisit, tai Ano Turtiainen, joka yksilönä saattaisi olla mies paikallaan pelastamaan raiskattavana olevan naisen -- hassua, että joku vihreä hippi kuvittelee sellaisessa tilanteessa tarvittavan runoilijaa -- yhtä vähän journalistit ovat yksilöitä. He todellakin ovat sopuleita, joilla on kynänkokoinen pyssy, jonka tähtäimeen he aina ottavat yksilöt. Se yksilö on Aylan Kurdi, George Floyd tai Ano Turtiainen, mutta siinä jutussa ei ole mitään järkeä. Sopulilauma on vain lauma sekin.

  Yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista pitäisi keskustella sosiologian kielellä ja termein, mutta onhan se ihanampaa aina kun saa lauman mukana olla rökittämässä demonisoitua yksilöä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minun täytyy sanoa etten enää äänestä Perussuomalaisia. Ihan liian kauan ja liian kauan jatkuneet nämä ihmeongelmat. Kyllä Halla-Ahon pitäisi saada porukat kuriin helpommin.
  Menee sellainen yleinen luottamus ja fiilis koko puolueeseen. palaan Kokoomukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin äänestää kokoomusta, jos se olisi vielä se "vanha kokoomus", vaan kun ei ole. Kokoomus ei erotu enää vasemmistosta, vaan on samaa massaa kepun kanssa. Vastavoima vasemmistolle on oltava, ja voimakas sellainen. Siksi äänestän persuja. Turtiaisista huolimatta.

   Poista
  2. No, Turtiainenhan sai kenkää. Kokoomuksessa taas on esim. muuan puutarhanhoidosta kiinnostunut, joka ei pysty pitämään tekstiviestittelyään kurissa. Sai potkut ministerin postista myöskin, tämä arvokas (vai irvokas) vanhempi valtiomies.

   Poista
  3. Älä hyvä veli hyppää maailmaa syleilevien isänmaattomien rahaelitistien tukijakööriin. Melkein parempi äänestää kommareita kuin kokkareita.

   Poista
 3. Näitä "turtiaisia" ei persut tarvitse. Pelaavat vain ymmärtämättömyyttään vihervasureiden pussiin, ja karkottavat äänestäjiä. Lähitulevaisuudessa persuille tulee oppositiopolitiikassaan hyviä iskun paikkoja. Ei kannata mennä somen jokaiseen kylätappeluun mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se punainen valpo nykii naruistaan???
   Kaikenlaisia omaan pesään paskojiahan ja kikkelikuvien lähettelijöitä on persuissa riittänyt.

   Poista
  2. Ei Turtiainen ole yhtä kuin perussuomalaiset, yksittäistapaus, joita löytyy kaikista puolueista ja sellaisena hänet on nähtävä.

   Perussuomalaisten ohjelma on hyvä ja eniten kansallista identiteettiä eli suomalaisuutta korostava.

   Ajatelevien ihmisten määrän kasvaessa, rohkeiden selkeäsanaisten, asiallisten, jotka äänestävät perussuomalaisia, vähitellen kaikenlaiset lieveilmiöt haihtuvat mediastakin pois. Enemmän siis fiksujen perussuomalaisten ääntä esille! Valtamedia tuskin sitä tekee, joten kaikkialla muualla esille enemmän fiksuja tekoja, sanoja.

   Poista
  3. Maahanmuuttajaraiskaajat ovat yksittäistapauksia, mutta möläyttelevät persut leimaavat kaikki puoluetta kannattavat. Näin tällä suvakkilandiassa.

   Poista
 4. Ensinnäkin, tuo Floydin tapaus on tuomittava, kuten myös Ano Turtiaisen erottaminen on oikein.

  Toiseksi aion edelleenkin äänestää perussuomalaisia.

  Kolmanneksi Hussein al- Taee paljastui järjestelmällistä rasismia harjoittaneeksi roistoksi, mutta demarit ei tehnyt mitään.
  Koska se kuuluu hänen kulttuuriinsa ja kaikki demarien muslimiedustajat ovat ennenkin paljastuneet rasisteiksi ja roistoksi.

  Tästä poiketen kunniamaininta Nasim Razmyarille, joka ei käytä huivia totnäk painostuksesta huolimatta ja Nasim jopa avioitui suomalaisen vääräuskoisen kanssa. Hän ja Seida Sohrabi edustavat sellaista islamia, jota kunnioitetaan.

  Ranskassa muslimit tappoivat satoja ranskalaisia ja tuhansia vammautui. Kukaan ei mellakoinut. Sitten poliisi työnsi pampun muslimin takapuoleen ja alkoi valtavat mellakat, joissa poltettiin kaupat, autot ja ranskalaisia hakattiin. Presidentti meni miehen (uhri?) sairasvuoteen ääreen polvilleen ja anteeksi pyytämään.

  Ruotsissa poliisi ei uskalla enää edes mennä mamu-lähiöihin, sitä ihmetellään lehdissä. Silti joka päivä poltetaan autoja, kouluja, sekä ammutaan ja tapetaan joka yö.

  VastaaPoista
 5. Yleensä nämä vasemmiston kapinaan nostattamat mustat uhrit ovat melkoisia retkuja. Ainakin kahdessa viimeisimmässä tapauksessa ovat aivan itse alkaneet väkivaltaisesti vastustella poliisia olessaan joutumassa kiinni saman vuorokauden aikana tekemistään rikoksista.

  Toivottavasti tämäkin tapaus tutkitaan yhtä tarkasti kuin Michael Brownin kuolemaan Fergusonissa johtaneet tapahtumat. Odotan mielenkiinnolla tietoa minkälaisista osatekijöistä tämänkertaisen yksilön jakamattoman arvokkuus mahtoi muodostua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko jopa niin, että antifa on valinnut uhriksi aina jonkun, jonka avulla saadaan mellakat nousuun tai odotetaan sopivaa uhria, jonka avulla kiihdytetään lisää?

   Poista
  2. Pertti Ilmarille iltalukemista. Artikkelissa toinen linkki ulkomaanuutiseen.

   https://pt-media.org/2020/06/03/miten-pikkurikollisen-vahinkokuolemasta-tehtiin-poliittinen-tapahtuma/

   Poista
 6. MINÄ OMISTAN TEISSÄ IHMEITÄ TEKEVÄN IKONIN!5. kesäkuuta 2020 klo 12.30

  Kyllä se niin on ihan tässä reaalimaailmassakin, että tyypit jotka "esiintyy" tai puhuu niinkuin nämä järjestelmä puolueen edustajat valehtelee ts. puhuu paskaa, näytteleminen on kuitenkin syvimmiltäänkin valehtelua. Kulmurin kurssissakin oli kysymys vaan valehtelun luontevuuden lisäämisestä.

  (Noita teeskentilejöitä kuuluu minullakin kaveri piiriin ja aika usein niille tulee sanottua, että "Lopeta se vitun lässyttäminen ja paskapuhe." yleensä tajuavatkin kun puhuu suoraan. Noilla politiikoilla taas ei sellaisia kavereita taida olla jotka olisivat suoria ja rehellisiä, vaan samanlaisia kieroja teeskenteleviä paska lortteja jotka vielä kannustavat jatkamaan.)

  No en paljon nähnyt tuossa mitään rasismia tai "halventamista" turtiasen twiitissä mutta jos tuosta taas tulee brezneviläinen tuomio niin jos joudun joskus oikeuteen niin kai voin tuota puolustuksena käyttää koska se kaikki johtui turtiaisen twiitistä, ainakin niinhän ne tuomiot perustellaan. Herran jesta se oli joku tun kehno kuva! Sitä paitsi rikollisesta poliisista se oli sen twiitti ihan oikein, voinhan olla väärässä, mutta poliisin virassa ollessa ei se voi antaa sellaisia lausuntoja kuin eräs nillittäjä.

  Jos joku äänestäjä ei tuon takia voi äänestää niin oma on häpeänsä, kehno puolue tulee jos aletaan vaatimaan esiintymistä (ts.valehtelua)

  Toisessa oppositopuolueessa kokoomuksessa on esiintyjiä paljon niiltä saa oikein hassuja vastauksia jos kysyt kadulla vaikka, että monella miljoonalla olisitte myyneet suomen öljyt jos sellaista olisi löytynyt. Paras oli kun joskus aikoja sitten ennen vaaleja kysyin niiltä fortumista ja nesteen tankkilaivoista ja alkoivat selittää kuinka tärkeää suomelle on oma laivasto ym. esiintymistä, no menikö puolivuotta kun jo kauppasivat kavereilleen ja vielä ihan samat tyypit jotka näyttelivät, että ei olla niitä myymässä.

  _Rehellisen ei tarvi esittää._

  Jos joku alkaa jostain kuvasta maalailemaan jotain suuriakin visioita niin voi päivää, kertoo jostain pieni sieluisuudesta, mua ei kiinosta kaakaan.

  -"MINÄ OMISTAN TEISSÄ IHMEITÄ TEKEVÄN IKONIN"

  P.S Ihan aiheeseen liityen: Missä on ne mielenosoitukset poliisi väkivaltaa vastaan kun ouluss pieksivät sormea näyttäneen niin tuomio oli mitätön ja saivat ihan töihinkin palata.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006529567.html
  "– Pyritään siihen, että koko ammattikunta seisoo tällaisen takana. Kaikki rasismi ja poliisiväkivalta tuomitaan täysin, Soininen kiteyttää."

  Niin tämähän on sitä _esiintymistä_, ei ole näkynyt poliiseja kadulla vastustamassa väkivaltarikoksiin syylistyneiden poliisien erottamista. Toisella puolella maapalloa oleva yksittäistapaus taas kiinostaa, mutta ei kiinostaisi esim. jos olisi ihan normaali valkoinen ja uhri ja ampuja vaikka somali: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201707182200271359

  Mutta, että kaikesta tuosta esiintymisestä saa tärkeäksi asiaksi jonkun kuvan! Samaan aikaan taustalla esiintyjät tekevät isoja kähmintöjä ja esiintyivät ts.ei tarvi sanoa.

  Kesiä kaikille! Mutta älkää esiintyville varkaille antako anteeksi heitä äänestämällä sillä koskaan he eivät sitä ole katuneet.

  "MINÄ OMISTAN TEISSÄ IHMEITÄ TEKEVÄN IKONIN"

  VastaaPoista
 7. Turtiainen on maksettu mies. Aina on ostettu vastaleiristä joku nilviäinen puukottamaan selkään. Ja aina löytyy joku, kun tarpeeksi isoa setelitukkua vilauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse olla maksettukaan. Riittää kun historiasta löytyy jotain hämärää. Näin polpolandiassa. Ei tarvitse siis ihmetellä miksi persuimmastakin tyypistä voi kuoriutua suvakki tosipaikan tullen.

   Poista
 8. Mielestäni on kummallista kutsua maahanmuuttomyönteisyyttä vihreäksi maahanmuuttopolitiikaksi, koska sitä ei voi perustella luonnonsuojelulla. Vihreässä liikkeessä on ollut aikaisemmin maahanmuuttovastaisia henkilöitä kuten Pentti Linkola ja Eero Paloheimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä liike ei ole luonnonsuojelun asialla ja siksi Pentti Linkola ja Eero Paloheimo lähtivät sieltä jo ajat sitten. Kun vanhan terminologian mukaan Vasemmistolliitto vertautuu kommunisteihin, niin nykyinen Vihreä liike vertautuu taistolaisiin.

   Stalin sanoi tyyliin, että yksittäisen ihmisen kuolema on tragedia, mutta miljoonien kuolema on tilastotieto. Siksi nämä BLM-liikkeet nostavat yksittäisiä videoita ja kuvia esille ja kiihottavat aivottomia massoja Oikkosen kuvaamaan joukkopsykoosiin, mutta ”unohtavat” esim. tuhannet groominjengien lapsiuhrit ja lukuisat maahanmuuttajien tekemät murhat, joita Suomessakin on kertynyt jo lukuisia.
   Se, että poliisikin lähtee kylttien kanssa näihin ulkoa ohjattuihin karkeloihin, vie heidän uskottavuutensa.

   Poista
 9. Omituinen kirjoitus proffalta jo otsikosta alkaen. Mikä murha? Vain BLM-hysterian kourissa oleva voi väittää Narkki-Georgen kuolemaa murhaksi.

  Toiseksi, näin jo 1980-luvun Suomen elämänmenoa muistavana ei voi kuin hämmästellä suomalaisen yhteiskunnan vajoamista poliittisen korrektiuden ja mielensäpahoittamisen suohon. Narkkineekeristäkö ei saisi tehdä pilakuva? Ei jumalauta mitä hurskastelua! Ja nyt sitten täälläkin kommenteissa jotkut lumihiutaleet rääkyvät kuorossa tulta ja tulikiveä Ano Turtiaiselle ilmeisesti tajuamatta sitä, että jos politiikkaa pelataan marksilaisten eli vihervasemmiston säännöillä, peli on hävitty! Eli jokaisen, joka ei toivo suomalaisen Suomen tuhoutumista kansainvaellukseen ja mokuun, pitää painaa totena mekkoonsa se asia, ettei Suomen kulttuurillinen pelastaminen onnistu pelaamalla vihervasemmiston ei saa loukata ketään -pelikirjalla. Älkää tehkö henkistä itsemurhaa!

  VastaaPoista
 10. Yhdentekevää.Äänestämiset on äänestetty muutenkin.Aika vastata punaiseen fasismiin heidän palvomiensa ISIS-syöpäläisten ihanan maltillisilla rauhan tavoilla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!