lauantai 12. toukokuuta 2012

Hyvä veli iski jälleen!

Sattuipa silmiini käsittämätön uutinen. Demarien pitkän linjan poliitikko, Kimmo Kiljunen, on aiottu palkata korkeimmalla mahdollisella ansiotasolla ulkoministeriön neuvonantajaksi. Siis ilman, että palkattavalla olisi pätevyyttä aiottuun asiantuntijatehtävään ja ilmeisesti myös ohi pätevyydeltään huomattavasti itseään parempien henkilöiden.

Esillä olevan pyrkimyksen poliittiseen nimitykseen tekevät vielä arveluttavammaksi valtion säästötoimet, joiden seurauksena kaikista valtion toiminnoista on supistettu rankalla kädellä. Jopa niin, ettei edes ilmiselviin suuren mittaluokan ympäristö- ja muihin ongelmiin pystytä puuttumaan tehokkaasti, kuten esimerkiksi Kainuun kaivostilanne juuri osoitti.

Tämä nimitysuutinen jos joku osoittaa poliittisen järjestelmämme mädännäisyyden, jota vaalirahaskandaali tai edes Iso Jytky ei ole kyennyt muuttamaan. Ei voi olla muuta kuin hämmästynyt siitä paksupäisyydestä, jota tämä hyvä veli -järjestelmän ilmaisu osoittaa. Ja siitä limanuljaskaisuudesta, jota entinen parlamentaarikko Kiljunen osoittaa olemalla valmis hyväksymään nimityksensä. Tämä on halveksuttavaa.

On myös mahdoton uskoa, ettei ulkoministeri Erkki Tuomiojalla olisi tietoinen ministeriönsä tapahtumista. Päin vastoin, hän on mitä todennäköisimmin taustalla tässä puoluetoverin pelastamisyrityksessä.

Tätä taustaa vasten asettuu mielnenkiintoiseen valoon hänen vappupuheessa esittämänsä vaatimus, jonka mukaan "meidän on toimittava johdonmukaisesti arvojemme puolustamiseksi". Koska ei ole epäilystä Tuomiojan rehellisyydestä, on vain uskottava hänen näin tuoneen omat arvonsa kaikkien ihasteltavaksi. Äänestäjä sitten aikanaan tehköön johtopäätöksensä niiden perusteella!

Lopuksi tunnustus: en ole koskaan ollut mikään AY-liikkeen fanittaja, mutta juuri tässä tapauksessa kaikki kiitokseni järjestöille, jotka uskalsivat nostaa tämän törkytempun kaikkien kansalaisten ihailtavaksi. Valtion varoilla on parempaakin käyttöä kuin entisen poliitikon elättäminen korkealla elintasolla. Kiitos!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Demarinuorten jäsenrekisterissä ilmaa
Vantaa, kaavoitus ja maan ansiottoman arvonnousun uusjako
Kultainen kädenpuristus

3 kommenttia:

 1. Ei kait Kiljunen ihan pätemätön ole? Yleensä vaaditaan maisterin paperit UM:n virkoihin. Meillä nimitetiin KTM lähettilääksi Unkariin, parempi palkka kuin neuvonantajalla. Paperi hän oli saanut kopioidulla gradulla. Tosin hän on Kokoomuksen jäsen ja kansaehdutaja. Ei paha. Kiljunen taitaa olla VTM? Hän on varmaankin mamme pätevin ETYJ-asioiden tuntija, koska on pitäkään toiminut mm. vaalitarkkailijana ja muissa tehtävissä ETYJ:n parissa. Kyllä siellä misteriössä moistakin tietotaitoa tarvitaan.

  Automaattisesti tohtori ei ole pätevämpi kuin maisteri. Joskus jopa sohlompi ja söhelömpi. Puuseppakin voi olla monessa asiassa, teoreettisessa ja yhteiskunnaliisessa, pätevämpi kuin professori, joka perustaa tietonsa lähinnä MUTU-tietoon. Kaverini UM:ssä on tohtori,eikä hän varmasti ole Kiljusta pätevämpi esim. ETYJ-asioissa.

  En muuten ole demarien äänestäjä, vaan äänesti perusja, joten uskomaton puolustuspuhe taholtani. Mutta ei kuitenkaan pidä antaa kateuden ja kaunan puhua.

  AM

  VastaaPoista
 2. Unkarin KTM eli 1970-luvun pikajuoksijan sukunimikaima lieneekin törkeimpiä tapausia tällä saralla. En näe tarpeelliseksi puolustaa häntä millään tavalla, päin vastoin.

  Itse luonnollisesti perustin tämän kirjoitukseni YLE:n uutiseen ja siihen oletukseen, että ammattiliitot tuskin olisivat nostaneet meteliä, ellei kyseessä olisi ollut varsin selvästi poliittinen virkanimitys. Tähän joudun tyytymään jo siksikin, ettei muita hakijoita ole (tietääkseni) julkistettu eikä minulla tietenkään ole mitään sisäpiiritietoa heistä.

  Yleisellä tasolla täytyy muistaa, että pääsääntöisesti blogisteilla ei ole mahdollisuuksia hankkia primaaritietoa, vaan blogit perustuvat yleisesti saatavilla olevan tiedon varaan tarjoten eri aiheisiin uusia näkökulmia. Niin tässäkin tapauksessa, jossa halusin tällaisena uutena näkökulmana nostaa esiin Erkki Tuomiojan roolin poliittisena virkanimittäjänä.

  Mikäli jutun lähtökohta (eli AY-liikkeen toiminta + YLE:n uutisointi) osoittautuvat valheellisiksi, on selvää että tästä kirjoituksestani putoaa pohja pois. Samalla niin AY-liikkeeltä kuin YLE:ltäkin katoaa luotettuvuus edunvalvojana ja tiedon lähteenä.

  VastaaPoista
 3. Tuota en edes tiettyt, mutta Wipediakin kertoo seuraavaa:
  "Kiljunen osaa venäjää ja on opiskellut Kiovan yliopiston kieli-instituutissa lukuvuoden 1970. Valtiotieteiden maisteriksi hän valmistui Helsingin yliopistossa vuonna 1973. Vuodet 1975-80 hän opiskeli Englannissa Sussexin yliopiston kehitystutkimuslaitoksessa (Institute of Development Studies) ja väitteli siellä valtiotieteiden tohtoriksi. Hän on Helsingin ja Joensuun yliopistojen dosentti."
  Eli §951 ayntyneellä kaverilla on vain pieni aika ennen elälöitymistä.
  Muuten UM:n ay-yhdistys nostaa aina metelin kun tehdään ns. sivurekrytointi. USAssa lähes kaikki lähettiläät ovat pressan kavereita ja sivurekrytoidaan. On toisaalta hyvä että meteliä pidetään, sillä näin joudutaan pitämään rima riittävän koekealla, ja ei ihan kaikkia tunpeloita voida nimitää esim. asiantuntijoiden virkoihin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!