tiistai 16. toukokuuta 2017

EU:n Afrikanpolitiikka uusille urille - kehitysapurälssi kauhistui

Aamun lehti kertoi, että EU olisi uusimassa Afrikan-politiikkaansa. Kaiken kaikkiaan Unioni pyrkii uutisen mukaan järjestämään muhkeat 88 miljardia euroa afrikkalaisten avuksi. Vertailuksi todettakoon, että Suomen valtion budjetti on noin 55,5 miljardia euroa.

Mikäli lehden otsikkoon on uskomista, EU:n uuden politiikan tavoitteena on afrikkalaisten lisääntymisen väheneminen, sikäläisten ihmisten vaurastuttaminen ja heidän kotimaissaan pitäminen. Minusta tämä kuulostaa kerrassaan erinomaiselta.

Väestöräjähdyshän on Afrikan ongelmien varsinainen perussyy, jonka poistaminen on edellytys vaurastumiselle. Vaurastuminen puolestaan poistaa tarpeen elintasopakolaisuudelle. Lisäksi voi toivoa, että positiivisen kehityksen myötä myös maanosan synkkä konfliktikierre alkaisi hiipua.

Samasta lehdestä saimme lukea myös kehitysyhteistyö­järjestöjen EU-yhdistys Kehys ry:n pääsihteerin Rilli Lappalaisen kannanoton, jossa hän ilmaisi huolensa siitä, että avun vastaanottamisen ehdoksi asetettaisiin Eurooppaan suuntautuvan muuttoliikkeen rajoittaminen.

Hänen mukaansa EU:n toimien tulisi keskittyä edellä mainittujen tavoitteiden sijaan köyhyyden vähentämiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen, mutta ehdottomasti ilman, että afrikkalaisille itselleen asetetaan mitään vaatimuksia. Kehitysapunainen näkee afrikkalaiset siis jonkinlaisena itsestään vastuuttomina henkisesti jälkeenjääneinä avustusmaskotteina.

Lappalaisen tekstin luettuani ymmärsin liiankin hyvin, miksi Suomenkin Afrikkaan vuosittain syytämät valtavat kehitysyhteistyövarat ovat käytännössä menneet täysin hukkaan. Mikäli Lappalainen edustaa kehitysyhteistyössä toimivien ihmisten valtavirtaa, on koko avustustoiminta aivan väärien ihmisten käsissä.

Toki olen havainnut jo aiemmin, ettei kehitysyhteistyössä mukana olevien ihmisten tavoitteena useinkaan ole vastaanottajien auttaminen, vaan oman edun saavuttaminen. Sen kannalta afrikkalaisten omien toimien aktivointi ongelmien ratkaisemiseksi ei ole eduksi, sillä perimmäisten ongelmien ratketessa katoavat myös mukavat kehitysyhteistyövaroilla luodut työpaikat - siis kehitysapurälssin vuosikymmeniä kestänyt nautintaoikeus. Toivottavasti tämä ei ole Lappalaisen perimmäinen huolenaihe ja motiivi yleisönosastokirjoitukselleen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pitäisikö kehitysapu ja elintasopakolaisten palautukset sitoa yhteen?
Avustusjärjestöt tuplajättipotin perässä
800 euroa per lapsiperhe on mennyt vuosi toisensa jälkeen hukkaan8 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:
  "...Kehitysapunainen näkee afrikkalaiset siis jonkinlaisena itsestään vastuuttomina henkisesti jälkeenjääneinä avustusmaskotteina."

  Usein sitä ihmetteleekin, että mitkä ovat kehitysapuihmisten todelliset motiivit mutta ei se Afrikan porukka ainakaan mitenkään avutonta ole. Sen osoitaa esim. eilinen uutinen Ylessä:

  "Uusi sotilaskapina repii Norsunluurannikkoa
  Kapinoivat sotilaat vaativat hallitusta pitämään tammikuisen lupauksensa bonus-rahasta."

  "Tammikuussa palkkoihinsa tyytymättömät sotilaat aloittivat kapinan, jonka Norsunluurannikon hallitus maksoi hiljaiseksi."

  "Hallitus lupasi maksaa jokaiselle kapinoivalle sotilaalle noin 18 000 euroa. Noin puolet tästä summasta piti maksaa toukokuun alussa."

  http://yle.fi/uutiset/3-9613154

  Eli siis kun halutaan lisää rahaa eikä saada niin tulee kapina ja sotatoimet.

  Sitten taas kansa siirtyy "taistelujen tieltä" Libyaan ja salakuljettajien sekä
  avustusjärjestöjen paateilla Italiaan - kun ollaan niin sitä turvapaikanhakijaa...

  Ja maamme suvaitsevaisto itkee krokotiilinkyyneliä miten täytyy kaikki
  kynnelle kyenneet ottaa Eurooppaan pakolaisiksi...ja veronmaksaja maksaa!

  Herätys! Prinsessa Ruususen uni on ohi!

  Näin sen ei tule mennä. Turhat Eurooppalaiset paapojat pois. Asiallinen yhteistyö kunniaan.

  Syntyvyyden säännöstely kärkihankkeeksi ja Sipilä Afrikan veturinkuljettajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=-M-Ur9IucRg

   Poista
  2. "Mafia pyöritti vastaanottokeskusta Italiassa – Turvapaikanhakijoiden ruokarahat rikollisten taskuun"

   Yle eilen:
   http://yle.fi/uutiset/3-9614232

   Poista
  3. Kävin vahingossa Oikeassa Mediassa ja silmiini sattui artikkeli.
   Ruotsi on myöntämässä, että jo 2020 on kunnilla on isoja ongelmia talouden kanssa.
   Oikein oli linkit ruotsalaisiin medioihin ja kaikki. Kai se täytyy uskoa...?
   Sielläkin on herätty Prinsessa Ruususen Unesta!

   Poista
  4. Oliko niin, että tietyssä Ruotsissa tehdyssä raportissa myönnetään mainitsemasi ongelmat?

   Kokonaan toinen asia on tekeekö Ruotsin maanpetturi-hallitus mitään asian hyväksi.

   Poista
 2. Positiivista tietysti on, että hiljalleen herätään siihen, että Afrikan väestönkasvun saaminen aisoihin on niin Afrikan kuin Euroopankin kohtalon kysymys. Johtaako se tehokkaisiin toimiin, kuten vaikkapa Dengin yhden lapsen politiikka Kiinassa, on sitten oma kysymyksensä. Mutta positiivista on edes se, että puhutaan oikeista asioista.

  Se, että nämä kehitysyhteistyöihmiset eivät moisesta pidä, on hyvin ymmärrettävää. Nyktyisessä mallissa kun on kysymys heidän bisneksestää, jossa liiketoimintamalli on muunnelma siitä "jos annat nälkäiselle kalan" tarinasta. Kehitysyhteistyömallissa kolmansilta tahoilta kerätään rahaa, josta pieni osa käytetään kalojen toimittamiseen niille nälkäisille ja pidetään huoli siitä, että he eivät vahingossakaan ryhdy kalastamaan. Tätä voi hyvin luonnehtia hyväntekeväisyyshuijaukseksi ja maahanmuuttobisnekseen yhdistettynä se mahtava liiketoiminta. Ilmankos erilaiset mafiat ovat siihen mukaan menneet.

  VastaaPoista
 3. Kyllä jo erittäin korkea aika olisikin tehdä jotain konkreettista ja tehoavaa matu-invaasion radikaaliksi vähentämiseksi:

  ”Prof. Heinsohn: Maahanmuuttajien vyöry lopettaa Euroopan vuoteen 2050 mennessä

  950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä!
  Näin toteaa saksalainen professori Heinsohn, jota on kutsuttu 21. vuosisadan Karl Marxiksi…”

  https://vaestotiede.wordpress.com/2015/12/01/prof-heinsohn-maahanmuuttajien-vyory-lopettaa-euroopan-vuoteen-2050-mennessa/

  VastaaPoista
 4. "Kehitysyhteistyön" ensisijaisen tarkoituksen pitäisi lähtökohtaisesti olla itsensä tarpeettomaksi tekeminen mahdollisimman nopeasti.

  Ja todellakin, väestöräjähdys (josta ei jostakin kumman syystä olekaan enää idetty meteliä pitkiin aikoihin) on kaikkien ongelmien äiti.

  Kaikki ympäristöongelmat, sodat, väestöliikkeet ovat seurausta liiasta väestönkasvusta. Mikään "green tech", hyväntekeväisyys tai rauhanprojekti ei merkitse mitään ellei tuota perusongelmaa saada kuriin.


  t: Veetuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!