maanantai 12. elokuuta 2019

EU-poliitikkojen toimet johtavat radikalisoitumiseen

Eurooppalaisten poliitikkojen kuten Emmanuel Macronin, Angela Merkelin, Antti Rinteen (sd) ja Maria Ohisalon (vihr) aktiivisuus ihmissalakuljettajien auttamiseksi on jälleen tuottanut tuloksia. Välimerellä ranskalais-norjalainen yhteistyö on nimittäin jälleen johtanut suuren Eurooppaan pyrkijöiden joukon noutamiseen Libyan rannikolta Ocean Viking -nimiseen alukseen.

Seuraava jakso tässä näytelmässä näytellään EU:n sisällä, kun Ocean Viking etsii rantautumispaikkaa. Italian Matteo Salvini on nimittäin kieltäytynyt päästämästä siirtolaisia maihin, jos muut EU-maat eivät suostu auttamaan ja ottamaan heitä vastaan. Nähtäväksi jää, ryhtyykö Suomen hallitus jälleen ihmissalakuljettajien rengiksi ottamalla jälleen nipun tulijoita kotimaahamme.

Tulijat ovat ilmiselviä elintasopakolaisia, sillä heidän lähtömainaan mainitaan mm. Senegal, Sudan ja Norsunluurannikko, joista he ovat lähteneet Libyaan työskentelemään. Libyan valtataistelun seurauksena he eivät kuitenkaan ole palanneet rauhallisiin kotimaihinsa, vaan ovat lähteneet leveämmän leivän perässä kohti pohjoista.

Nähtäväksi jää kuinka kauan eurooppalaiset poliitikot haluavat tukea Välimeren ihmissalakuljettajia. Varmaa on kuitenkin, että meritaksiliikenne uhreineen jatkuu yli Välimeren täsmälleen yhtä kauan kuin sen tukeminen jatkuu.

Samalla on selvää, että saamme yhä enemmän maahanmuuttajien tekemiä rikoksia raiskauksista terrorismiin sekä sen vastareaktiona eurooppalaisten joukossa tapahtuvaa poliittista polarisoitumista, jonka ääri-ilmiönä tullaan näkemään myös äärimmäistä radikalisoitumista. Näiden molempien ehkäisemiseksi olisi hyvä ymmärtää, että perimmäisiä syyllisiä molempiin ilmiöihin ovat johtavien eurooppalaisten poliitikkojen maahanmuuttopoliittiset linjaukset. Ja että näillä on myös vapaat kädet lopettaa tämä kehitys kieltäytymällä tukemasta Välimeren ihmissalakuljettajien toimintaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Johtiko EU:n, Rinteen ja Ohisalon aktiivisuus kuolonuhreihin?
Kahdeksasta tuli kolmetoista
Vihervasemmiston hallitus ryhtyi tukemaan ihmissalakuljettajia

8 kommenttia:

 1. Kuinka pieni pitää valtapoliitikon sielun olla, ja kuinka sairasta hänen vallanhimonsa, kun hän valtansa säilyttääkseen käyttää kaikkein äärimmäistä keinoa -- ihmisten pelottelua maailmanlopulla.

  Mitä muuta tämä kuin yhdestä suusta tuleva mutta tiedollisesti edelleen hakusessa oleva ilmastonmuutospaatos on ellei nimenomaan hallitsemista pelon avulla?

  Ja samaan aikaan se maailmanloppu seilaa laivalasti kerrallaan yli Välimeren Eurooppaan. Ja se merkitsee kaiken ihmistieteen antaman tiedon mukaan ihan vuorenvarmasti koko eurooppalaisen sivistksen ja elämänmuodon tuhoa.

  VastaaPoista
 2. Odotellaan seuraavia vaaleja. Kyllä se käänne Eurooppalaisten näkemyksissä vielä tulee vaikka valtamedia rummuttaakin omaa agendaansa.
  Seuraavana taitaa olla Italian vaalit ja Salvinin voitto.

  Se, että näitä nyt tarjolla olevia siirtolaisia ei vielä kukaan ole omakseen ottanut, kertoo jo tietystä varovaisuudesta. Jopa poliitikon voi olla vaikea selittää miksi tulija jostain Norsunluurannikolta tai Sudanista tai Senegalista pitäisi ottaa "turvapaikanhakijksi". Siirtolaisiahan ei tarvitse ottaa vastaan!

  Kyseinen laiva muuten voisi viedä "merihätään" joutuneet vaikka Algeriaan tai Tunisiaan tai Marokkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marokosta tuli mieleen, että laiva voisi samalla ottaa turvaan tappouhkauksia saaneet vapaaehtoistyöntekijät.
   Mestauksella uhattiin kun naiset lämpimässä säässä käyttivät shortseja.
   Mitä tästä opimme, ei ole syytä lähteä vapaaehtoistyöntekijäksi vihamieliseen kulttuuriin.
   Uhkauksen tekijänä oli paikallinen kansankynttilä eli opettaja. Että sellaista oppia Marokossa jaetaan.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b706b3f5-6703-41d0-ba57-cd7457a74dcc

   Poista
  2. Epäilen vahvasti, ettei yksikään "hädänalaisten pelastaja" toimi Välimerellä ihmissalakuljettajien apuna ilmaiseksi. Sen sijaan ainakin lähes kaikki mukana olevat "hyväntekijät" saavat mitä todennäköisimmin toiminnastaan palkkaa tavalla tai toisella. Enkä siis sano tätä faktana, vaan omana epäilyksenäni. Kirjoittelin aiheesta aikanaan otsikolla Skuuppiaineksia Välimeren rahavirroista.

   Poista
 3. Espanja Ceuta ja Melilla ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka järjettömästi nykyinen turvapaikkapolitiikka toimii: Tulijoita estämään on pystytetty muhkeat piikkilanka-aidat ja vartijoilla on pamppuja ja kumiluoteja. Jos kuitenkin joku onnistuu pääsemään aidan yli piikeistä ja vartijoiden estelyistä huolimatta, hänet otetaan turvapaikkatutkintaan ja käytännössä hän voi jäädä Schengen-alueelle "paperittomana".

  VastaaPoista
 4. Minusta tuli rasisti 2015. Silmät aukenivat silloin järjettömälle maahanmuuttopolitiikalle. Tajusin laittoman siirtolaisuuden, rikollisuuden nousun, leikkaukset sotepalveluista vs. turvapaikkamiljardit, pääkaupunkiseudun räjähtäneen turvattomuuden, jne. Haittalista on pitkä. Nyt en siedä enää kuin länsimaiset maahanmuuttajat, kiitos lyhytnäköisen maahanmuuttopolitiikan. Asuinalueeni on pilattu ja seuraamme tilannetta, minne kannattaisi muuttaa pois tästä etnohelvetistä.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!