sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kunniväkivallasta ja ilmastorikoksista

Aamun Helsingin Sanomat julkaisi kaksi kirjoitusta, joilla on sellainen yhteys nykyajan kansainvaellukseen, että haluan lausua niistä muutaman sanan. Ilmiselvä yhteys oli professori Päivi Honkatukian ja akatemiatutkija Suvi Keskisen mielipidekirjoituksella, jossa he toivat esille toiveensa siitä, ettei maahanmuuttajien kunniaväkivallasta saisi oikeastaan keskustella.

Tämän näkemyksensä he muotoilivat seuraavasti: "keskustelu kunniaväkivallasta langettaa epäilyksen varjon kaikkien maahanmuuttotaustaisten nuorten ja heidän perheidensä ylle. Tällöin esimerkiksi huivia käyttävän tytön on jatkuvasti vastattava kysymykseen, onko hän perheensä alistama. Tämä voi olla raskasta sen lisäksi, millaisia ennakkoluuloja ja syrjintää monet saavat osakseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Yleistävä tapa vahvistaa yhteiskunnassamme esiintyvää rasismia ja maahanmuuttovastaisuutta."

Kirjoituksesta tuli hakematta mieleen HS:n taannoin julkaiseman somalitaustaisen henkilön mielipidekirjoitus, jonka luettuani totesin, että "kaikilla suomalaisilla on oikeus tietää - ja lehdistöllä velvollisuus kertoa - mitä maassamme tapahtuu. Tämä tieto on nimittäin välttämätöntä demokraattisessa järjestelmässä, jotta valitsijat pystyvät tekemään vaaleissa valistuneita ja oikeita äänestyspäätöksiä ja sitä kautta ohjaamaan yhteiskuntaamme paremmaksi kaikille sen jäsenille."

Kunniaväkivallan osalta tämä olisi erityisen tärkeää, koska sen erottaa muusta väkivallasta tekijän nauttima tuki oman yhteisönsä parissa. Sitä eivät muuta miksikään tutkimustulokset - kuten Honkatukia ja Keskinen kirjoittivat - joiden mukaan useimmissa maahanmuuttajaperheissä asioista voidaan neuvotella ja sopia, kaikki maahanmuuttajien kokema perheväkivalta ei ole kunniaväkivaltaa ja seurustelusuhteiden väkivaltaista kontrollia esiintyy myös valtakulttuurin piirissä.

Oleellista kunniaväkivallan osalta on se, että sitä harjoittavien yhteisöjen asenneilmapiiri on saatava muutetuksi, jotta väkivallantekijää ei pidetä edes läheistensä parissa minään muuna kuin sinä, mikä hän tosiasiassa on. Siis parhaimmillaankin täydellinen mulkku, joka ansaitsee muiden halveksunnan ja lain mukaisen tuomion.

* * *
Toinen kirjoitus, johon kiinnitin huomiotani, oli artikkeli, jossa pohdittiin tuoretta Lundin yliopiston tutkimusta. Sen mukaan lapsen hankkiminen on suurin ilmastorikos, johon tavallinen länsimainen ihminen voi syyllistyä.

Mikäli nykyinen käsitys ilmastonmuutoksesta ja sen syistä on oikea, on asia luultavasti juuri näin. Mutta sen johtopäätökset eivät rajoitu pelkästään länsimaisiin ihmisiin vaan koskevat myös kehitysmaalaisia. Erityisesti se koskee niitä kehitysmaalaisia, jotka muuttavat kotimaistaan länsimaihin. Onhan esimerkiksi suomalaisen hiilijalanjälki noin viisinkertainen verrattuna irakilaiseen.

Siten yhden irakilaisen muuttaminen Suomeen nostaa hänen hiilijalanjälkensä viisinkertaiseksi. Tätä kautta irakilaisten holtiton lisääntyminen ja sen aiheuttama epävakaus ja paine etsiä parempaa tulevaisuutta korkean elintason maista on yhtä lailla ilmastorikos kuin suomalaisten lapsenhankintakin.

HS:n kirjoitus ja mahdollisesti myös siinä käsitelty Lundin yliopiston tutkimus onkin nähtävissä jälleen yhdeksi yritykseksi suistaa suomalaiset kansakuntana näivetykseen ja sitä kautta itsetuhoon. Valitettavasti se lienee siinä tarkoituksessa myös äärimmäisen tehokas, sillä kuten jutussa mainittiin "etenkin pääkaupunkiseudulla monet nuoret aikuiset jo sanovat, että he eivät halua lapsia ilmastonmuutoksen takia".

HS:n jutussa pohdittiin varsinaisesti sitä, pitäisikö lasten hankkimisen välttäminen nostaa sellaisille listoille, joilla ihmisille kerrotaan tehokkaista keinoista vähentää omaa ilmastovaikutustaan. Selkeää johtopäätöstä asiaan ei tullut, mutta - kuten jo yllä totesin - kirjoitus itsessään tulee lähes varmasti vaikuttamaan siten, että kantaväestölle syntyy vähemmän lapsia kuin olisi syntynyt ilman sitä.

Sen sijaan kysymättä jäi, että pitäisikö samalle listalle nostaa myös humanitaarinen maahanmuutto, joka yhtä lailla lisää - ellei suomalaisten, niin kuitenkin koko Suomen (ja muiden länsimaiden) kasvihuonepäästöjä. Vastaamatta jäi myös se, että pitäisikö kehitysmaiden väestöräjähdystä ylläpitävä katastrofiapu lopettaa samasta syystä. Ainakin olisi syytä selvittää tutkimuksen keinoin - vaikkapa Lundin yliopistossa - mikä on näiden toimenpiteiden hiilijalanjälki per länsimainen ihminen.

Tässä yhteydessä onkin syytä kysyä - kuten tein eräässä aiemmassakin kirjoituksessani - että tuhoaako poliittinen korrektius ilmaston?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuhoaako poliittinen korrektius ilmaston?
Paljaalla paneminen herätti huumorintajuttomat väärinymmärtäjät
Pitäisikö somaleiden ongelmat käsitellä mediahiljaisuudessa?

14 kommenttia:

 1. Vain henkisesti vinksahtaneet ihmiset nostavat lasten synnyttämisen Suomessa ilmasto-ongelmaksi. Eri maiden keskimääräisten hiilijalanjälkien laskennasta on ajatuksellisesti enää hyvin lyhyt matka ilmastorasismiin, jossa ruvetaan aseellisesti tappamaan länsimaiden koululaisia ja sitäkin nuorempia lapsia ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä. Hesarin juttu oli makaaberi.

  VastaaPoista
 2. Eipä se taida kunniaväkivalta loppua länkkäreiden sinänsä täysijärkisillä kannanotoilla - kuten proffan - vaan muutoksen on tultava kulttuurista sisältäpäin. Saattaa siinä päivä närettä kiertää, sitä odotellessa. Ehkä sellainen viesti, että tuollaiseen perseilyyn syyllistyvät karkoitetaan maasta ilman oikeusasteissa kierrätyksiä tai paluun mahdollisuutta, saisi pikkusen pohtimaan tuon toimintatavan järkevyyttä. No, ehkä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On selvää, että kunniaväkivaltaan syyllistyvät pitäisi karkottaa maasta. Kuten kaikki muutkin vakaviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat - mukaan lukien kansalaisuuden saanet. Jälkimmäisiltä pitäisi luonnollisesti peruuttaa myös kansalaisuus.

   Poista
 3. Hienoa, että vasemmisto ja media ovat löytämässä linkolalaisuudeen. Ilmastonsuojelun nimissä kohta varmaan laitetaan ihmiset riviin haitallisuuden mukaan. Haitallisuuden kaikenkattavat kriteerit lienevät jo Emma Karin tiedossa.

  VastaaPoista
 4. Olen monesti lukenut, että suomalaisesta perheväkivallasta pitäisi puhua ja se pitäisi tuoda esiin.
  Nytkö yht´äkkiä muslimien tai muiden kunniaväkivallasta ei saakaan puhua. Kumma juttu?
  Minusta sekin pitää ehdottomasti tuoda julkisuuteen, että kaikki tietävät minkälainen on heidän kulttuurinsa.

  VastaaPoista
 5. Professori kirjoitti:

  "kaikilla suomalaisilla on oikeus tietää - ja lehdistöllä velvollisuus kertoa - mitä maassamme tapahtuu."

  Tähän liittyen Helsingin poliisin entinen väkivaltarikosyksikön eli ”murharyhmän” päällikkön haastattelu:

  HS tänään:

  "Murhatutkinnan veteraani ihmettelee lyhyitä tuomioita ja poliisin niukkaa tiedotusta: ”Ihmisten kuuluu tietää vakavistakin rikoksista”

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006207756.html

  Artikkelista poimittua:

  ”Nykyisin mennään liian usein tutkinnallisten syiden taakse. Edustan sitä koulukuntaa, jonka mukaan ihmisten kuuluu tietää vakavistakin rikoksista”, Rautaheimo sanoo.

  ”Oikea-aikainen, asiallinen tiedottaminen katkaisisi huhut monelta asialta. Poliisi on tullut vähän araksi.”
  ...
  ...
  YKSI asia Rautaheimoa on mietityttänyt pitkään. Henki- ja väkivaltarikoksista jaetaan hänen mukaansa kevyitä tuomiota.

  ”Esimerkiksi törkeissä huumausainerikoksissa käytetään asteikon yläpäätä, mutta törkeissä väkivaltarikoksissa alapäätä.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautaheimo näyttää olevan järkevä ihminen, joka kunnioittaa syvällisesti demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta.

   Poista
 6. Eurooppalaisella uudella ajalla niin sanotun "kartesiolaisen paradigman" -- eli subjektin eriytymisen ja todellisuuden objektivoinnin -- varaan rakentuneen "tiedon" tragedia on se, että tiedolliset ja aatteelliset "ismit" ovat lopulta sulaneet yhteen ja toimivat enää yksilöidentiteettien rakennusaineina.

  Ne kognitiiviset dissonanssit, joita esimerkiksi noiden monikulttuuripropagandistien ("tutkijoiden") jutuissa ilmenee, saavat selityksensä kun ne asetetaan tiedon- ja tieteenhistorialliseen perspektiiviin. Näin selittyy esimerkiksi se, että akateemiset oppineet voivat kokea jokin "ideologian" paitsi "oikeana" myös suorastaan toimijasubjektin roolin omaavana, ja samaan hengenvetoon ollaan kuitenkin mitätöimässä paljon perustavammanlaatuisen vaikuttajan, "kulttuurin" rooli. --

  Puhumattakaan sitten siitä, että enää pystyttäisiin ymmärtämään sosiaalisen sitovuuden ilmiöitä durkheimilaisittain -- että lähtökohdaksi otettaisiin tosiasia, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Tämä on nykyisille oppineille aivan ylikäymätön ymmärryskynnys.

  Ettei siis kysymys ole pelkästään siitä, että esimerkiksi "kunniaväkivallalla" on oman kulttuurinsa piirissä "hyväksyntää", vaan kysymys on siitä, että "kulttuuri" on juuri ilmiö, joka tuottaa kunniaväkivallan. Ja tuottaa sitä siis ikään kuin sosiaalisena kiintiönä ihan siitä riippimatta millaisia ovat yksilöiden ominaisuudet ja pyrkimykset.

  Se on tavattoman vaikea asia ymmärrettäväksi. Jos länsimaisen individualistin identiteetti on rakentunut "opillisten" tai muuten "tiedollisten" rakennusaineiden varaan, kulttuurien merkitystä on jokseenkin mahdotonta ymmärtää. Ja oman "minän" kognitiiviset dissonanssit saavat elää rauhassa, eikä oman ajattelun sisäisiä ristiriitoja tajuta.

  Sellaisessa "minuuden" mielenmaisemassa sitten nousee moraaliseksi ongelmaksi tuo "yleistäminen" -- eli ristiriita tunnistetaan tässä vääristyneessä muodossa. Ja se yritetään ratkaista kieltämällä yleistäminen. Kirjoitetaan lakeja, joissa "kansanryhmää vastaan kiihottaminen" kriminalisoidaan. Vaikka oikeasti pitäisi kirjoittaa laki jossa oppineilta kielletään pätevyys niin kauan kuin he eivät ymmärrä kulttuurisia ilmiöitä, esimerkiksi kulttuurista rikollisuutta.

  VastaaPoista
 7. Täytyy ilmeisesti noudattaa tätä menestyksellistä "Ruotsalaista mallia," eli "Svenska modellen," jossa nuoret tytöt lentelevät parvekkeilta alas ja sitten ollaan hissun kissun. Tytön parvekkeelta heittänyt perheenjäsen saa pikkutuomion ja sitten ollaan taas niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Paitsi että perheen kunnia on pelastunut.

  VastaaPoista
 8. Pyhäpäivän ratoksi:

  Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta

  "Maahanmuutto & turvallisuus – arvioita nykytilasta ja ennusteita tulevaisuudelle"
  17.2.2016

  12.3. Segregaation taustatekijöitä Ruotsissa

  Ruotsissa asuinalueiden välttämisen ohella myös niiltä poismuutto on kasvanut 2000-
  luvulla ja kiihdyttänyt asuinalueiden segregaatiota. Syynä on ei-länsimaisten maahanmuuttajien osuuden kasvu alueella.

  Etnisten vähemmistöjen suhteellisen osuuden kasvaminen tietyn kynnysarvon yli
  kiihdyttää kantaväestön poismuuttoa alueelta. Kynnysarvo on joissakin kaupungeissa
  matala, joissakin korkea. Ruotsissa kynnysarvo vaihdellut 3% (Örebro) ja 39,5% (Malmö)
  välillä.

  Maahanmuuttajien omat asumisvalinnat ohjaavat myös segregaatiota Ruotsissa. Esimerkiksi somalialaistaustaiset asuvat usein oman klaanin läheisyydessä. Tämä on ilmennyt
  mm. äärimmäisen ahtaasti asumisena; tiedetään jopa 20 hengen asuneen kaksiossa ja nukkuvan vuoroissa. Klaaneilla on suuri määräysvalta ihmisten arkielämässä.


  12.5. Segregaation yhteys yhteiskunnalliseen turvallisuuteen
  ...
  ...
  sivu 76

  Etnisen diversiteetin kasvun, eli alueiden monikulttuuristumisen on sen sijaan arvioitu
  useissa tutkimuksissa lisäävän sekä rikollisuutta että haittaavan yhteiskuntarauhaa
  niin Euroopassa, Yhdysvalloissa kuin Australiassakin.

  VastaaPoista
 9. Nuoret suomalaisnaiset hankkii koiria yhden tai useamman lapsen korvikkeeksi ja samaan aikaan muista kulttuureista tulevat lisääntyvät reilusti, kun vielä huomaavat, että Suomessa vielä yhteiskunta tukee sitä rahallisesti lapsilisien tms. muodossa. Saa kaupungilta isomman kämpänkin.

  VastaaPoista
 10. Suomalaisvihamielisten vallanpitäjiemme Polpo:

  "Kansanedustaja Peltokangas: Politiikka vahvasti mukana poliisin toiminnassa?",
  https://www.kansalainen.fi/kansanedustaja-peltokangas-politiikka-vahvasti-mukana-poliisin-toiminnassa/

  Milloinkahan suomalaisten enemmistö heräisi valheellisen, viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtamedian aikaansaamasta horroksestaan ja lakkaisi äänestämästä kantasuomalaisten etnistä kansanmurhaa ajavia maanpettureitä vallankahvaan?

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Natsittaja-sisäministeri Ohisalo ei siedä SuOMALIA-unelmointinsa häirintää:

   "Jussi Halla-aho sisäministeri Ohisalon äärioikeistokirjoituksesta: ”Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin”
   ...
   Kannatukseltaan Suomen suurimman puolueen, Perussuomalaisten, puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Ohisalon kirjoitusta Facebook-sivullaan.

   Halla-aho muistuttaa, että ”haittamaahanmuuton tuloksena kymmenittäin lapsia on raiskattu, maahan on syntynyt taantumuksellisia varjoyhteiskuntia, joissa rehottaa väkivalta ja kunniakulttuuri, ihmisiä tapetaan Allahin nimeen, koulut ja asuinalueet segregoituvat, satoja miljoonia euroja käytetään vuosittain joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitoon ja ’kotouttamiseen’, rakennus- ja ravintola-alalle on synnytetty orjatyömarkkinat jne.”

   Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa, että edellä mainitut tapahtumat luovat vastakkainasettelua ja tuhoavat yhteiskuntaa.

   – Sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa ministeriä eivät tällaiset ilmiöt kuitenkaan kiinnosta. Hänen aikansa ja energiansa kuluvat taisteluun mörköjä vastaan. Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin, Halla-aho päättää."

   Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/jussi-halla-aho-sisaministeri-ohisalon-aarioikeistokirjoituksesta-mielikuvitusnatsien-rautasaappaiden-tomina-tunkeutunee-ministeri-ohisalon-uniinkin/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Niin. Mielestäni vähintään nyt voidaan haudata se , että demokratia suomessa voi hyvin. Ihan kautta linjan omasta maalaisjärjelllä varustetusta lukutaidostani sekä entisestä puolueettomuudestani, pakko todeta että suomessa on korruptiota ja vieläpä syvällä sellaista olevaa. Ja tämän moitteen kohdistan vasemmistoon.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!