lauantai 31. elokuuta 2019

Miksi HS julkaisi virheellistä tietoa?

Helsingin Sanomat väitti tänä aamuna, että "Italian tilanne muistuttaa etäisesti Suomen tilannetta parin vuoden takaa. Suomessa siniset lohkesivat perussuomalaisista, kun siniset halusivat pitää kiinni hallitusvastuustaan."

Väite kiinnitti huomiotani, koska olen sen kanssa vahvasti eri mieltä. Ei niin, etteikö tilanne ehkä muistuttaisi Suomessa nähtyä tilannetta silloin kun siniset irtautui emopuolueestaan, kyllä siinä jotain yhtäläisyyttä on nähtävissä - ellei muuta niin Lega-puolueelle tarjoutuu oppositiossa hyvä tilaisuus nostaa kannatustaan samankaltaisilla teemoilla, joita Perussuomalaiset ovat pitäneet esillä Suomessa.

Sen sijaan puolueen lähtö ei johtunut siitä, etteivätkö puolueen ylivoimaisen enemmistön tukemat halla-aholaiset olisi halunneet pitää kiinni hallitusvastuusta. Päinvastoin, puolueen puheenjohtajan mukaan "nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni."

Sen sijaan silloinen pääministeri Sipilä itse ei halunnut noudattaa hallitusohjelman maahanmuuttoa koskevia kirjauksia, ja että siitä syystä edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ei ollut. Sinisten rooli tässä tilanteessa oli mahdollistaa hallituksen jatkaminen ilman, että se toteuttaa koko ohjemaansa. Toisin sanoen sinisten tarkoituksena oli nimenomaisesti olla pitämättä kiinni hallitusvastuusta.

Edelle kirjoittamani perusteella ihmettelen, että eikö HS:n toimittaja muistanut tai tiennyt mitä vuonna 2017 tapahtui? Vai halusiko hän tarkoituksella johtaa lukijakuntaansa harhaan? Jos jälkimmäistä, niin oliko hänen tarkoituksenaan epäsuorasti mustamaalata Perussuomalaisia nyt, kun se ja Kokoomus ovat löytämässä toisensa oppositiossa?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Timo Soinin harhakuvitelma
Sinisten poliittinen eriytyminen voisi lisätä maahanmuuttokriittisten kokonaiskannatusta
Riitelevät vennamolaisuuden perilliset

13 kommenttia:

 1. Syynä HS:n tapaan kertoa asioista taitaa olla pyrkimys mollata Perussuomalaisia kaikin keinoin, pitivät väitteet paikkansa tai eivät.

  VastaaPoista
 2. Oma toivottomuuteni alkaa olla siinä pisteessä, että kyselen itseltäni miksi kukaan enää viitsii muotilla tuollaisia kysymyksiä siitä miksi HS, YLE ja muu valtajournalismi elää täydellisen älyllisen epärehellisyyden tilassa ja suoltaa päivästä päivään kansainvaellusta koskevaa myönteistä propagandaa.

  Se johtuu, kuten kaikki, toistan: siis kaikki -- myös jokainen jousralisti joka vähänkään on perehtynyt kansainvaellusten koko kuvioon -- tietoinen propaganda siitä yksinkertaisesta syystä, että on olemassa todellisia etuja joita kansallisvaltioiden sisäisen eheyden hajottaminen joillekin suursijoittajille tuottaa.

  Se että on myös ihanteellisia ideologisia poliittisia ryhmiä joilla on runsaasti hyödyllisiä idiootteja kannattajinaan, on suursijoittajien kannalta oikein hyvä juttu. Itse asiassa se tarjoaa aivan looistavat kulissit kansallisvaltioiden täyteen hyödyntämiseen.

  Sillä kaikista lainanottajista kaikkein luotettavimpina ovat jäämässä käteen nimenomaan kansallisvaltiot, joissa toimii sellainen poliittinen järjestelmä joka veloista piittaamatta tarjoaa rajojensa sisäpuolelle syntyneelle tai sinne kulkeutuneelle väestölle jonkinlaista perusturvaa. Se on suursijoittajalle ihan kullan arvoinen arvo, tuo kansallisvaltioissa vallitseva individualistisen humanismin henki.

  Ja vaikka kansallisvaltiot muutamassa sukupolvessa hajoavat hallitsemattoman kaaoksen tilaan, lyhyellä tähtäimellä ne ovat velkakauppiaille ihan tyydyttävä ellei sitten ainoa vaihtoehto.

  Ja koska ihmiset ylimalkaan ovat vähän sellaisia aaseja, joiden eteen on asetettu ideologista identiteettiä tarjoava porkkana, niin sanottu "yhteiskunnallinen keskustelu" toimii sekin ihan ihanteellisesti -- se sotkee kaikkien päät ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. HS ja YLE ja muut jatkavat sitä, ja toimittajatytöt ovat sanavalmiita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylellä on viherkommunistien dominoima toimittajakaarti, samoin on Bryselin Pravdalla. Lisäksi Pravdan takapirun, globalisti Antti Herlinin Bilderberg-agendan mukaan kansallisvaltiot on tuhottava estäessään Uuden maailmanjärjestyksen toteuttamista - kehitysmaalaisten vapaamatkustajien rajoittamattomalla invaasiolla kansallisvaltioiden tuhoaminen hoituu kätevästi.

   Samalla pakottamalla valtiot velkaantumaan vapaamatkustajien elättämiseksi annetaan jatkoaikaa vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavalle Rotschildin velkaponzi-rahajärjestelmälle:

   "USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen", http://www.whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Tämä on Ylen uutisoinnin "punaista lankaa":

   "Ylen julkaisupolitiikassa viholliskuva muodostuu konservatiiveista ja isänmaallisista",
   http://ylewatch.blogspot.com/2019/08/ylen-julkaisupolitiikassa-viholliskuva.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Ideologisen kapitalismin (ei erotuksena "kommunismista" vaan markkinataloudesta) pakotettu salailukulttuuri - esimerkiksi ei-julkisen sopimisen oikeus on siinä aivan olennainen osa feodalistisen perinteen jatkumona - tekee sen, etteivät ihmiset tyypillisesti ollenkaan hahmota tosiasiallisia rahan liikkeitä arkielämässään. Asennehan voi olla vaikka kuinka kansallismielinen/protektionistinen, mutta harva sen sijaan juo esimerkiksi Suomessa tuotettua kahvia, tai Suomen tessin mukaisesti tuotettua kahvia.

   Absurdi esimerkki nyt valaisemassa sitä, kuinka subjektiivisen tuottavuusmielteen logiikka läpäisee nykyään kaiken, myös itse kansallisvaltiot. Tavallisten länkkäreiden kohtaamat rahasummat palkoista hintoihin sisältävät sisäänleivottuina kaikenlaisten historiallisen eriarvoisuuksien lasteja, ja tämän lisäksi yksittäisten markkinapelureiden panos on lopulta moraalisessa mielessä jonkinlainen jäävuoren huippu kaikenmaailman hyvällä omallatunnolla pikkusijoituksia tekevien tavisten massaan verrattuna.

   Oikeasti olennaisia kysymyksiä nykyisessä tajunnantilassa ovat esimerkiksi sellaiset, miksi ihmisten moraalinen voima ei riitä vaikka talouden informaatioalustan haltuunottoon (vaikka facebook on vähän sama kuin joku kolonisaation aikana olisi julistanut meret omakseen ja verotusoikeuteensa kuuuluvaksi jossain toimistossa istuen, ja kaikki olisivat sitten "uskoneet" sen kuin paavin bullan); taikka toisena kysymyksenä, miksi ihmiset eivät pysty perustamaan vaikka suurimmille ja tuotannosta irtautuneimmille yhtiöille tahallista luottotappiota tuottavia osuuskuntia.

   Vastaus taitaa olla, että emme ole missään olennaisissa kysymyksissä enää me-subjekteja. Siksi emme ikään kuin jaksa ahdistua riitävästi epäoikeudenmukaisuudesta, ja koemme alitajuisesti, että saamme, mitä ansaitsemme. Samalla ainoaksi sisäryhmän puolustukseksi määräytyy juuri muun muassa tämän blogin ja sen kommenttien hengessä tapahtuva kitkerä räksytys.

   Jos taas jotain moraalista voimaa haastaa liberalismin uskonnollistuminen rationaaliselta pohjalta olisi olemassa, silloin esimerkiksi perusturvan voisi lypsää systeemistä ulos jonkinlaisena "osakkuutena" ilman että sitä joutuisi edes leimaamaan vasemmistolaiseksi hankkeeksi. Perusturvan ongelma tässä -kieltämättä utopistisesti maalailemassani - suhteessa on sen *pienuus* ostovoimassa mitattuna. Eli se on oikeastaan tulonsiirto takaisin niille jo on, ei markkinoita alhaalta muovaava voima.

   Yllä olevia en heitä minään barrikadeille haastona, vaan koetan vain tehdä plastiseksi uskonnollisen liberalismin horroksen syvyyttä, ja asettaa nuivuuden oireena oireiden joukkoon.

   Poista
 3. Oikkonen on oikeilla jäljillä kuten aina, mutta minua kiinnostaa myös ilmiön psykologinen puoli, joka sekään ei ole vähäinen. Kaikki me olemme, jossain elämämme vaiheissa valehdelleet itsellemme ja melkoinen enemmistö valehtee, koko elämänsä ajan. Tällainen valehtelu koskee kuitenkin etupäässä yksityiselämän ongelmia, kun sen sijaan kulttuurimarksistien älylliset immelmannit ovat muuttuneet läntisen pallonpuoliskon kattavaksi ideologiaksi. Jumala voi olla kuollut, mutta usko porskuttaa aina vaan. Ihmisiä voi jakaa monella tapaa kahteen leiriin, joista uskovat ja aidot skeptikot on mielestäni tähän ongelmaan erittäin valaiseva jako. On aatetta jaloa ja alhaista mieltä joilla jako tapahtuu em. ryhmiin. Kulttuurimarksistit kuuluvat uskoviin ja sketikot siis eivät ja aatetta jaloa kannattaa uskovien mielestä vain uskovat kun taas alhainen mieli kuuluu niille toisille. Skeptikoiden mielestä tietysti vice versa. Nykyään he ovat kauempana toisistaan kuin Kiplingin itä ja länsi, jotka eivät koskaan kohtaa.

  VastaaPoista
 4. Pahaenteistä:

  ”Yli 600 rantautui Kreikkaan päivässä – Turkki avannut uuden pakolaiskriisin tulvaportin?”,
  https://mvlehti.net/2019/08/31/yli-600-rantautui-kreikkaan-paivassa-turkki-avannut-uuden-pakolaiskriisin-tulvaportin/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyi paljjon uusia veneitä rannassa. Lie saneet kaluston uusittua ja siksi nyt voidaan taas jatkaa hommia. Tauko matkustuksessa lienee johtui siitä, että ei ollut enää veneitä mihin lastata väkeä.

   Poista
  2. Ennemmin se johtuu siitä, että EU:lla ei ole toimivaa johtoa juuri nyt vaan komissio on vaihtumassa.
   Nyt on hyvä iskeä kun uutta komissiota vasta kerätään muutamia viikkoja tai kuukausia.
   Näinhän se edellinenkin invaasio ajoitettiin.

   Poista
 5. YLE ja HS ovat propagandamedioita. Samassa juonessa ovat mukana ovat myös ministeriöt ja poliisi. Nimittäin Talkradio antoi juuri uskottavan selityksen sille, miksi poliisi ei tutki kahtatuhatta laspsiin kohdistunutta rikosilmoitusta, mutta sen sijaan alkaa käsitellä esimerkikisi Sebastian Tynkkysen kirjoitusta vuodelta 2017.
  https://www.youtube.com/watch?v=5f8rkVrc-0g

  Syynä siis on se, että nuo kaksituhatta tapausta sisältävät niin murskaavan kuvan maahanmuuton aiheuttamasta rikosaallosta, että sitä ei kerta kaikkiaan saa päästää käsittelyyn. Tapaukset sisältävät valtavan määrän tuhottuja uhrien tulevaisuuksia.

  Jeffrey Epstein veti globaalia huippupedofiilirinkiä. Meilläkin huippupäättäjät suojelevat pedofiilirikollisia päättäväisesti. Muka resurssipulaan vedoten. Se on halpamainen ja sinällään rikollinen tekosyy.

  VastaaPoista
 6. Jokainen voi itse arvioida/arvailla, onko seuraava todellisuutta vai osittain keksittyä tarinaa - itse en pidä sitä mitenkään mahdottomana:

  "Tekeydyin turvapaikanhakijaksi ja sain turvapaikan",
  https://kantasuomalainen.net/2019/08/31/tekeydyin-turvapaikanhakijaksi-ja-sain-turvapaikan/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!