torstai 8. elokuuta 2019

Vihreä aate johtaa harmaaseen ja masentavaan tulevaisuuteen

Helsingin Sanomien mielipidesivulla oli vihreää aatetta ja sen luomaa tulevaisuudennäkymää kuvaava mielipidekirjoitus. Sen oli laatinut lappeenrantalainen Erkki Heinilä, jonka mukaan Antti Rinteeltä (sd) oli virhe käydä katsomassa Jyväskylän MM-rallia, koska siitä aiheutuu päästöjä.

Lisäksi Heinilä halusi, että kaikenlaista muutakin urheilua rajoitettaisiin. Näin siksi, että "ihmisiä, eläimiä ja kilpailuvälineitä rahdataan maailman laidasta toiseen", mikä on "saastuttavaa".

Sinänsähän Heinilän näkemys on ilmastonmuutoksen kannalta looginen. Mutta loogista on myös se, että vihreän aatteen noudattamisen lopputuloksena ihmisten elämä muuttuu harmaaksi ja masentavaksi. 

Hämmästyttävintä tässä asiassa on, että vihreällä aatteella ja sen eduspuolueella on 15 prosentin kannatus kansan parissa. Ja että se - ainakin Ylen tuoreen mittauksen mukaan - on vieläpä nousussa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Oras Tynkkysen suuri huoli
Tiedostava etujoukko ei välitä kansan tahdosta
Vihreät on luovien mielikuvien mestari

16 kommenttia:

 1. Varmasti ihan vakavissaan kirjoitettu mielipide. Mutta voisi olla myös Keijo Kaarisateen tapainen vihreää ajattelua ionisoiva teksti, joka osoittaa, miten kaukana poliittiset juhlapuheet ja käytäntö ovat toisistaan.

  Sinänsä kun seuraa huolestuneiden ilmastoihmisten lentelyä hyvissä tarkoituksissa tai vain virkistysmielessä ympäri maailmaa, tulee mieleen että he eivät taida kovin vakavasti usko koko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

  Minusta urheilubisneksen ympäristövaikutuksia voitaisiin tarkastella kriittisemmin ja suoraan sanottuna hidastaa tahtia ja muuttaa trendiä urheiluviihteen kuluttamisesta itse urheilemiseen. Toki tätä ei voi vaatia ulkopuolelta sormeaan heristäen vaan laji-ihmisten tulisi oivaltaa oma vastuunsa itse.

  VastaaPoista
 2. Kaikki hauska kielletäään. Huumorikin kuohitaan, ettei se naurata. Taannehtiva sensuuri on otettu käyttöön: Peppi Pitkätossusta on poistettu Pepin isä neekerikuninkaana, Agatha Christien "Kymmenen pientä neekeripoikaa" -kirjan nimi on muutettu ja YLE sensuroi lastenelokuvan "Pekka ja Pätkä neekereinä" esittämisen. Mannerheimin esittäminen neekerinä kuitenkin sallittiin.

  Jyväskylän Suuriajoista (Neste Rallysta) kertoi vanha koulukaveri, että hänelle tultiin kotipihalla urputtamaan, että et saa katsoa Harjun erikoiskoetta. Se on röyhkeää touhua. Kaveri kuitenkin taloyhtiön osakas ja hallituksen jäsen.

  Meni vähän OT.

  VastaaPoista
 3. Muistakaamme myös Hilla Körkön kolumni, jossa valitettiin, että Maustetytöt heikentävät tietoisuuttamme ilmastonmuutoksesta ja syövät kinkkua suoraan paketista välittämättä eläinten oikeuksista.

  VastaaPoista
 4. Maailmantähdet juhlivat Italiassa salaisissa ilmastobileissä ja matkustivat paikalle 114 yksityiskoneella sekä megajahdeilla. Greta Thunberg matkustelee ympäri maailmaa julistamassa ”Haluan, että panikoitte. Haluan, että pelkäätte samalla tavalla kuin minä pelkään joka päivä. Ja haluan, että toimitte, ikään kuin talonne olisi tulessa”. Ilmastonmuutoksen nimissä järjestellään mielenosoituksia ja ylellisissä lomakeskuksissa pidettäviä suurkonferensseja joihin matkustellaan ympäri maailmaa. Samalla vaaditaan, että ihmiset luopuisivat lihansyönnistä, matkustelusta sekä autolla kulkemisesta ja muuttaisivat ahtaampiin asuntoihin. Ja nyt tietysti ajetaan ralliautoilun kieltämistä tai ainakin boikotointia.

  Tässähän näkyvät kaikki perinteiset autoritääristen uskontojen piirteet. Kansaa ruoskitaan synnintuntoon, kieltäymyksiin ja elämänpiirin typistämiseen ja samalla rehottavat saarnaajien kaksinaismoraali ja anekauppa. Näköjään samat huijaukset toistuvat historiassa kutakuinkin yhden sukupolven välein. Kun vanha polvi on saanut moisesta kyllikseen, läksynsä oppinut ja tullut immuuniksi tällaiselle petoksen lajille, tilalle kasvaa uusi sukupolvi, jolla tätä immuniteettia ei ole ja sama kierre toistuu.

  VastaaPoista
 5. Tuhka pitää arviota siitä ettei politiikka tehdä faktoilla tai tiedolla vaan mielikuvilla ja tarinoilla.
  Se joka luo parhaimman mielikuvan ja kertoo tarttuvan tarinan pärjää.

  VastaaPoista
 6. Sitä kun katsoo Flight Traffic tai Marine Traffic sivustoja, voi miettiä, että aloitettaisko sieltä päästä?
  Kuinka tärkeää on rahdata ihmisiä jatkuvasti mantereelta toiselle?

  VastaaPoista
 7. Valistuksen ja liberalismin myötä maallistuneen maailman nykyinen uusi suuri maailmanuskonto, taloususkonto, joka perustuu "rahaan" kuuluvaan pohjimmiltaan uskonnollislaatuiseen kaikki voipaisuuskuvitelmaan, ja jonka uusi versio "iankaikkisuudesta" on usko aineellisen tarpeentyydytyksen loputtomaan lisääntymiseen -- tämä uskonto on yhdessä suhteessa puutteellinen. Se ei sisällä eskatologiaa, eli oppia maailmanlopusta, kaikkia kohtaavasta viimeisestä tuomiosta, jossa ihmisten synnit saavat palkkansa.

  Niinpä taloususkonnon rinnalla nousee uusmuotoinen eskatologia, maailmanlopunennustus, jota niin sanottu "vihreä liike" on muotoillut aina 60-luvulta lähtien. Mutoilu otti pohjakseen ydinvoiman vastustamisen, koska liike nousi suoraan suurvaltojen maanpäällisten ydinkoeräjäytysten aiheuttaman maailmanlaajan pelon ja uhkan pohjalta.

  Reilut viisikyymentä vuotta on sitten etsitty ja muotoiltu maailmanlopun uhkakuvia, alkaen luonnonvarojen loppumisesta ja energiakriisistä, saastumisen ja myrkyttymisen kautta uuteen jääkauteenn, otsonituhoon ja ilmastonmuutokseen. Ja tuossa uhkakuvien propagandassa ovat olleet mukana myös omaan valtaansa aina tyytymättömät tutkijat ja tiedemiehet, joilta nykyajan vaatimat "pätevät" tiedolliset kulissit on maailmanlopulle muotoiltu.

  Enpä usko että kumpikaan noista taustalla vaikuttavista suurista tajunnallisista tekijöistä -- uskontojen perustana toimivasta kaikkivoipaisuuskuvitelmasta tai kaikkia "tasa-arvoisesti" koskevasta maailmanlopun ennustuksesta -- olisi ihan muutaman vuosituhannen lähitulevaisuudessa mihinkään häviämässä. Kyllä ne ovat ihan ikuisia nuo tajuntamme primitiivisimmät premissit. Luojan kiitos sentään, ettei vihreällä puolueella ole tuon suurempaa poliittista kannatusta. Se riittää kyllä propagandantekoon, mutta käytännössähän ihmisten "parannuksenteko" jää tyypilliseksi farisealaiseksi oikeassaolemisen todisteluksi. Mitä nyt muutamia tuhansia kasvissyöjiä joihinkin vitamiininpuutoksiin ehkä kuolee.

  VastaaPoista
 8. Valonkajastusta Italiasta:

  "Miljoonan euron sakko uhkaa Italian aluevesille laittomasti saapuvia kansalaisjärjestöjä",
  https://www.kansalainen.fi/miljoonan-euron-sakko-uhkaa-italian-aluevesille-laittomasti-saapuvia-kansalaisjarjestoja/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Lillukanvarsia sanoisin verrattuna siihen, että ihmisiä pitää vähentää maapallolta esim. syyntyvyyttä säännöstelemällä siellä missä syntyvyys on ongelma.
  Jos siis halutaan, että maapallo ja ihmiset jotenkin selviävät...

  Muuten, milloin vihreät ottavat maailmanlaajuisen syntyvyyden säännöstelyn puolueohjelmaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahdotonta vähentää syntyvyyttä, koska ihmisten määrä ei ole syy saastumiselle ja haittamuutoksille. Ensin pitäisi löytää syy sille, miksi ihmiset lisääntyvät holtittomasti. Syy ihmisten määrää löytyy yllättävästi paikasta, jota kukaan puolueuskovainen ei pysty näkemään. Kun syy on löydetty, niin sen poistaminen luo planeetasta hienon paikan kaikille.

   Poista
  2. Tuohon kysymykseen syntyvyyden säännöstelystä on selvä vastaus: ei koskaan.

   Miksi? Siksi että maailmanlopun eskatologiat tarvitsevat nimenomaan sen ominaisuuden, että "tuomio" kohtaa tasapuolisesti kaikkia. Tuo tasa-arvoisuuden motiivi on aivan olennainen ja olemuksellinen osa kaikkien uskontojen motiiveja. Ilman sitä uskonnollinen "kaikkivalta" ei ulotu kuin osaan ihmisistä -- eikä mikään uskonto koske tunnustuksellisen ajattelunsa osalta vain osaa ihmisistä, vaan nimenomaan aivan jokaista.

   Ja syntyvyyden säännöstely käytännössä, reaalimaailmassa, koskisi vain valittua osaa ihmisistä. Siksi "vihreät" pitävät koko asian täydellisesti tietoisuutensa ulkopuolella.

   Ihan sama motiivi -- siis se, ettei tiettyjä vaatimuksia voida suunnata sinne missä todellinen ongelma on -- koskee vihreiden suhtautumista oman rakkautensa "tasa-arvoisiin" kohteisiin, kuten heidän lemmikkieläimiinsä. Niiden mukanaan tuomat ongelmat jätetään tehokkaasti tietoisuudene ulkopuolelle.

   Poista
 10. Lemmikit tuottavat Suomessa päästöjä n 100 000 auton verran.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2833c4d6-1c72-4d7a-869a-0626136d1323

  En ole kuitenkaan havainnut yhdenkään vihreän vaativan lemmikkien kieltämistä, vaikka ne on hankittu pääsääntöisesti viihdekäyttöön. Miksei?

  VastaaPoista
 11. Perkele ku pitää olla näin perseauki kokoajan. Ilolla kuluttasinmuutamankin kymmenen tai sadan haittamaahanmuuttajan hiilijalanjäljen verran.
  Mutku ei ni ei.

  VastaaPoista
 12. Vihreiden kannatus on paljolti nuorten yliopistovaiheen utopistinaisten varassa. Kuinka suuri kannatussiirtymä vihreistä muihin puolueisiin on heidän keskuudessaan arkielämän reaaliteettien tullessa vastaan? Uskoisin, että muissa puolueissa on enemmän kehdosta hautaan-tyyppejä.

  Huolestuttavinta tässä ajassa on, että nuorilla yliopistonaisilla on paljon hallitusvaltaa. Koska julkisuus palvoo nuoruutta, ulkonäköä ja naiseutta, heillä on myös muissa puolueissa yliedustus johtopaikoilla. Ennen vanhaan sentään suurella osalla päättäjistä oli työkokemusta kymmeniä vuosia ja siten todistetusti käytännön järkeä päässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi muuttui yhden sukupolven aikana ppppppppessimistisen vanhan miehen maasta optimistisen nuoren naisen maaksi. Siis suurin piirtein tunnistamattomaksi. Ja meille vanhoille miehille kauhistuttavaksi. -jussi n

   Poista
 13. Sitä kompetenssia, niin sitä tarvittas.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!