keskiviikko 28. elokuuta 2019

Suru tieteen puolesta

Ei ole kuin alle kolme viikkoa siitä kun ihmettelin viimeksi Australian Alice Springsin eläväistä ilmastohistoriaa. Keski-Australian ilmastohistoria ei kuitenkaan ollut silloin löytänyt lopullista vakautta, vaan tilanne on jälleen muuttunut.

Alla uusimman mallin mukaan laskettu Alice Springsin ilmastohistoria sellaisena kuin tallensin sen GISS:in sivuilta elokuun 11. päivänä.


Tässä puolestaan tilanne tänä aamuna.


Kuvien vertailu ei tarvinne minun selityksiäni. Totean kuitenkin, etten voi olla hämmästelemättä sitä luovuutta ja innovaatiotasoa, jolla australialaiset (vai GISS:in?) ilmastotieteilijät muuntelevat Alice Springsin ilmastoa. Enkä voi ymmärtää tämän kääntelyn ja vääntelyn mahdollista motivaatiota.

Omalla kohdallani tämä kaikki on muuttunut pelkäksi makaaberiksi viihteeksi, sillä uskottavuus Alice Springsin ja sen myötä kaikkien maanpinnan mittausasemien luotettavuuteen on omalta kohdaltani mennyt jo kauan sitten. Siitä huolimatta tässäkin viihteessä on jotain, joka saa tutkijaminäni suremaan. 

Eikä se suru johdu edellä olevan kuvaparin loogisesta johtopäätöksestä, jonka mukaan Keski-Australian ilmaston lämpeneminen olisi kuluneen vajaan kolmen viikon aikana peruttu, vaan siitä, mitä tällainen soutaminen ja huopaaminen tekevät tieteen asemalle ihmiskunnan luotettavimpana tiedontuottajana. Tästä huolesta kirjoitin jo yhdessä ensimmäisistä blogikirjoituksistani.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


JK kello 18:40 Kiitos Vesa Haapalan kommentin katsoin tarkemmin noita kahta kuvaa. Niissä suurin muutos ei olekaan "lämpenemisen peruminen", vaan aikasarjan alkupään poistaminen. Tosin myös eräitä muitakin mittaustuloksia näyttää poistetun. Muutos ei ole siis niin dramaattinen kuin ensin näytti. Pahoittelut huolimattomuudestani. Itse asiaa tämä ei kuitenkaan muuta miksikään.

26 kommenttia:

 1. Onko mielessäsi käynyt, että ottaisit GISSiin yhteyttä ja esittäisit nämä mittaustulosten muutokset ja kysyisit syytä? Voisit sanoa, että kansainvälinen lehdistö ja tiedeyhteisö ovat kiinnostuneet kuulemaan perusteet. Olisi mukava kuulla, mitkä olisivat perusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki käynyt mielessä, mutta olen jättänyt tekemättä koska olen halunnut pitää tämän blogin anonyyminä. Eikä anonyymille kysyjälle varmaankaan vastattaisi mitään.

   Poista
 2. Selityksen tulee olla yhtä järjetön kuin itse tuloksenkin. Ehkä jälkimmäisestä viivastosta puuttuu Gore-Thunbergin ilmastonmuutoskorjauskerroin.

  VastaaPoista
 3. Yle eilen:

  "Ilmastonmuutos ei ole ihmisen syy, väitti fyysikko Jyrki Kauppinen ja singahti maailmanmaineeseen – “Minä en ole skeptikko, minä tiedän”
  Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltäjät ovat tiedemaailman pieni vähemmistö. Heillä on kuitenkin paljon kuulijoita.

  https://yle.fi/uutiset/3-10923440

  Artikkelista poimittua:

  Kesäkuun päätteeksi Turun yliopiston fysiikan emeritusprofessori Jyrki Kauppinen latasi nettiin tekstin. Se oli kuusisivuinen tutkimustulos (siirryt toiseen palveluun),
  jonka Kauppinen oli eläkepäivinään laskenut kollegansa Pekka Malmin kanssa.

  “Ei todisteita ihmisen aiheuttamasta merkittävästä ilmastonmuutoksesta”, kertoi otsikko.
  ...
  ...
  Kauppisen mukaan maapallon keskilämpötilan nousu ei ole ihmisen syytä. Tuhannet ilmastotieteilijät olisivat siten väärässä,
  IPCC:n raportit arvottomia ja päästövähennystavoitteet lämpötilan nousun estämisen kannalta turhia.

  – Ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on häviävän pieni, prosentin luokkaa. Tulen puolustamaan tätä hautaani asti, Kauppinen sanoo.
  ...
  Mikä sitten on nostanut lämpötilaa, jos ei hiilidioksidi?

  – Suurin syy on pilvisyydessä tapahtuvat muutokset, sitten hiilidioksidi, sitten ehkä metaani.
  ...
  Kauppisen päättelyketjun mukaan jokin saa maapallon pilvipeitteen vähenemään, mikä saa lämpötilan kohoamaan.
  Lämpötilan kohoaminen saa meret vapauttamaan hiilidioksidia, mikä olisi hiilidioksidipitoisuuden kasvun pääsyy ihmisen toiminnan sijaan.

  Tämä oli tiivistettynä Kauppisen kesäkuussa huomiota herättäneen julkaisun sisältö.
  ...
  Eivätkä laskelmat jää tähän.

  Syksyllä Kauppinen kollegoineen aikoo julkaista uuden tuloksen. Siinä he katsovat selvittäneensä, kuinka paljon ilmakehässä on hiilidioksidia ja kuinka paljon siitä on seurausta ihmisen toiminnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi nuo tulokset hyvä saada julkaistuksi vertaisarvioiuissa sarjoissa: nythän tuossa Ylen jutussa esitettiin vakavasti otettavaa menetelmällistä kritiikkiä. Tässä on iso ero esimerkiksi Samuli Helaman tai Kalevi Mursulan (ilmastonmuutoshypen kannalta niin ikään ongelmallisiin) tutkimuksiin, joiden pätevyyttä ei voi epäillä ainakaan tuollaisilla perusteilla.

   Poista
 4. Yle eilen:

  "Ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdus New Yorkiin lähestyy loppuaan – veneen paluumatkan järjestäminen aiheuttaa kuitenkin lentopäästöjä"

  https://yle.fi/uutiset/3-10940110

  Artikkelista poimittua:

  Thunbergin veneen kapteenin Boris Herrmannin tiedottajan mukaan viisi ihmistä huoltaa Malizia 2 -kilpavenettä ja purjehtii sen takaisin Eurooppaan.
  Heidän on sitä ennen lennettävä Yhdysvaltoihin.
  ...
  ...
  Kilpapurjevenettä operoivan Team Malizian tiedottaja sen sijaan sanoo Die Weltille (siirryt toiseen palveluun), että takaisin purjehtivista kaksi on jo valmiiksi Yhdysvalloissa.
  Thunbergin purjehduksen kapteenit Herrmann ja Pierre Casiraghi lentävät matkan päätyttyä takaisin Eurooppaan tiukan aikataulunsa takia.
  ///////////////

  Niin...Greta ei sitten lentänyt menomatkalla...meinaako uida takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärrä miksi teinitytön tekemisiä seurataan siinä mittakaavassa kuin nyt tapahtuu. Pelkään pahoin, että hänen elämänsä edellytykset on jo tuhottu tällä kohkaamisella.

   Poista
 5. Yle tänään:

  VTT: Hiili ei olekaan pelkkää saastetta – hiilidioksidin uusiokäytöllä valmistetuilla tuotteilla ilmastonmuutoksen kannalta suotuisia vaikutuksia
  Suomi voisi olla edelläkävijä tuottamaan hiilidioksidista polttoaineita tai ruokaa. Nyt hiilidioksidin uusiokäyttöön pitäisi nopeasti investoida.

  https://yle.fi/uutiset/3-10941400

  VastaaPoista
 6. Tarkoituksellisesti vääristetystä tieteestä mm. on tullut selkärangattomien, korruptoitujen poliitikkojen keppihevonen, eikä se koske pelkästään ilmastotiedettä.

  Esim. matemaattisen fyysikko James Clerk-Maxwell'in yhtälöiden väärentämisellä n. 100 vuotta sitten on ollut ja on edelleen erittäin kauaskantoiset seuraamukset, mm. suuren ilmastohuijauksen onnistumisen kannaltakin,
  "The Distortionof Maxwell’s Equations",
  http://www.cartesio-episteme.net/ep8/distortion.pdf

  Kalergi-suunnitelma


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta päättäen on osoittautunut, että Maxwellin yhtälöt ovat kyllä oikein, vaikka hän päätyikin niihin osittain vääristä lähtökohdista. Mutta vain osittain: teoreettiset lähtökohdat olivat ainakin eetterin osalta virheelliset, mutta sähköopin alalla tehdyt koetulokset, joilla oli osoitettu muun muassa Coulombin laki ja sähkömagneettinen induktio, olivat kyllä oikein.
   Tuossa linkittämässäsi artikkelissa kylläkin sanotaan, että Maxwellin lähtökohdat olivat myös teoreettisten perusteiden kuten eetterin osalta oikein ja että näin ollen suhteellisuusteoria on virheellinen. Tämä on vähintäänkin hyvin epäilyttävä väite, sillä suhteellisuusteoriankin puolesta puhuvat jo monet koetulokset.

   Muuten: mitä tekemistä ilmastonmuutoksella ja Maxwellin yhtälöiden tulkinnalla on toistensa kanssa? Ei tuossa artikkelissakaan väitetty olevan, eikä siinä edes sanottu ilmastonmuutoksesta yhtään mitään. Tietääkseni syyt, joiden perusteella ilman CO2-pitoisuuden kasvun on päätelty johtavan ilmaston lämpenemiseen, eivät liity suhteellisuusteoriaan.

   Poista
  2. Pääsyyn ilmastonmuutokseen väitetään olevan ilmakehän hiilidioksin lisääntyminen. Fossiilisten polttoaineiden käytön muistamani mukaan sanotaan olevan suurin ihmisestä riippuvainen hiilidioksidin lisääjä ilmakehään. James Clerk Maxwell'in yhtälöiden väärentämisellä ja eetteriteorian painamisella unholaan on siitä lähtien kaikille fysiikan opiskelijoille voitu "todistaa" ns. nollapiste-energian mahdottomuus ja samalla taata, että öljy-oligarkit voivat makoilla kasvavien setelikasojensa keskellä:

   https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx - Ks. erityisesti kalvoja 14-20.

   Kalvoesityksessä mainittu kvanttienergiageneraattori on Nikola Teslan käytäntöön soveltamaa ja käytännössä toimivaksi osoitettua Maxwell'in ALKUPERÄISTÄ, VÄÄRENTÄMÄTÖNTÄ teoriaa.
   Suuri joukko keksijöitä on uhmannut tuota "todistelua" (useimmat varmasti tietämättäkään siitä) ja osoittaneet myös tietämättään Maxwelli'n teorian toimivaksi, eräs esimerkki monien muiden joukossa:

   "Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times”",
   https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

   Suuri joukko näitä keksijöitä on murhattu ja toimivat prototyypit dokumentteineen ovat
   "hävinneet" - ja ölyoligarkit loikoilevat setelivuortensa keskellä ja ilmastohuijarien hyödylliset idiootit huutavat fanaattisesti maapallon pelastamiseksi (hiilidioksidin määrää vähentämällä) energiaa säästämällä toinen toistaan idioottimaisempien "ilmastotekojen" avulla - tässä on se yhteys Maxwell'in teorioiden väärentämisestä suureen ilmastohuijaukseen, mutta en väittänyt että suhteellisuusteorialla olisi yhteyttä ilmaston lämpenemiseen. Nollapiste-energian tuottaminen on PÄÄSTÖTÖNTÄ.

   Suosittelen sinulle myös seuraavaa artikkelia:
   ""TAKING THE RED PILL" - THE REAL MATRIX",
   http://newswithviews.com/Yates/steven.htm

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Tietysti voidaan epäillä, että öljymaiden hallitukset ja öljy-yhtiöt ovat vaikutusvallallaan määrätietoisesti salanneet jonkin vaihtoehtoisen energianlähteen olemassaolon ja onnistuneet tässä tarkoituksessa vaikuttamaan jopa fysiikan oppikirjojen sisältöön. Omituista kuitenkin on, jos se olisi vaikuttanut teorian kannalta noinkin keskeiseen kohtaan ja salailu olisi onnistunut noinkin kauan.
   Mutta mikä intressi mainituilla tahoilla olisi ollut levittää käsitystä, että öljyn käyttö voi aiheuttaa vaarallisen ilmastonmuutoksen? Mikäli niin on, tämä tietohan (vaikka se olisi vääräkin) on pikemminkin omiaan vähentämään öljyn kysyntää ja saattamaan öljyn huonoon maineeseenkin. Itse asiassahan öljy-yhtiöt yrittivätkin pitkään kiistää koko asian.

   Poista
  4. "Kalergi-suunnitelma", sekoitatko hieman asioita? Maxwell kyllä tunnetaan parhaiten noista sähkömagnetismia koskevista yhtälöistään, jotka osoittautuivat samalla optiikankin perustaksi. Mutta sen ohella hän tutki myös termodynamiikkaa. Ja esitti silläkin alalla yhden kuuluisan ajatuskokeen, joka taitaa edelleenkin olla kiistanalainen.
   Kaasun lämpötilahan on verrannollinen sen molekyylien KESKIMÄÄRÄISEEN liike-energiaan, mutta kaasussa on aina sekaisin myös nopeampia ja hitaampia molekyylejä. Maxwell kuvitteli, että jokin olento tai laite, "Maxwellin demoni", voisi lajitella molekyylejä nopeuden mukaan avaamalla tai sulkemalla kahden kaasusäiliön välissä olevan pienen luukun siten, että toiseen suuntaan se päästäisi vain nopeat, toiseen suuntaan vain hitaat molekyylit. Täten se saisi aikaan lämpötilaeron, joka mahdollistaisi lämpövoimakoneen toiminnan ilman muuta energianlähdettä. Tai vielä yksinkertaisempi versio: se päästäisi ylipäänsäkin molekyylejä luukusta vain toiseen suuntaan, jolloin säiliöiden välille syntyisi paine-ero ja ne toisiinsa yhdistävään putkeen voitaisiin asentaa jonkinlainen tuuliroottori. Jos tämä on mahdollista, termodynamiikan toisesta pääsäännöstä on olemassa poikkeus, jota voitaisiin hyödyntääkin energian tuotannossa. Mutta onko se mahdollista vai ei, sitä on tähän saakka voitu pohtia vain teoreettisesti. Yleensä sitä pidetään mahdottomana, mutta täysin varmoja asiasta ei voida olla. Mutta kenties nanoteknologian kehitys tekee vielä mahdolliseksi selvittää asian myös kokeellisesti (vai onko kenties jo selvittänytkin?)
   TÄMÄ voi hyvinkin olla sellainen asia, että jos sellainen "demoni" sittenkin onnistuttaisiin rakentamaan, öljy-yhtiöt yrittäisivät mahdollisuuksien mukaan estää asiaa paljastumasta. Eri asia on, kuinka kauan niillä olisi siinä onnistumisen mahdollisuuksia. Ehkä 5 tai jopa 10, mutta ei sentään 150 vuotta.

   Poista
 7. Asiayhteyteen liittyvä linkki, jossa Mannin lätkämaila saa viimeisiä voiteluitaan. Suomen luotettava media tuskin nostaa otsikoihin joten käykää itse katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkin takana olevassa artikkelissa mainittu Tim Ball on kirjoittanut teoksen

   "The Deliberate Corruption of Climate Science

   In The Deliberate Corruption of Climate Science, Dr. Tim Ball exposes the malicious misuse of climate science by dishonest brokers to advance the agenda of the progressive left. How was legitimate science twisted into a morass of convoluted gibberish? Dr. Ball explores how and why the science was distorted for political purposes." - https://www.amazon.com/Deliberate-Corruption-Climate-Science-ebook/dp/B00HXO9XGS/ref=sr_1_2?keywords=tim+ball&qid=1567025001&s=gateway&sr=8-2

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Vispattuna, puhdistettuna, säädettynä ja homogenisoituna. Saako myös pastöroituna, rasvattomana ja laktoosittomana?

  VastaaPoista
 9. Tulee taas mieleen opiskeluajoilta se proffan painokas sanonta "Tiede on sitä, että oppii olemaan fuskaamatta eli pettämättä itseään tai muita"

  VastaaPoista
 10. Onko herra professori miettinyt sitä, että fossiiliset polttoaineet ovat rajallinen resurssi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tietenkin. Siksi niistä pitäisi päästä eroon nopeasti, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Ratkaisu löytyy tieteellis-teknisestä kehityksestä. Hyvän esimerkin tarjoaa ST1:n ja Ilkka Herlinin yhteistyö polttoaineen tekemiseksi hiilidioksidista - tekniikka on ilmeisesti olemassa, mutta ei (vielä) kustannustehokkuutta.

   Poista
  2. Tekniikkahan on ollut jo olemassa runsaat sata vuotta, mutta "näkymättömän käden" suorittama ohjaus pitää huolen siitä, että aihe on tabu valtamediassa, kouluissa ja yliopistoissa, viittaan em. Steven Yatesin Matrix-artikkeliin. Öljyoligarkkien palkkaama verikoira-verkosto pitää siitä huolen, että kvanttienergia-generaattoreita ja muita vastaavalla energialla toimivia laitteita ei pääse massavalmistukseen eikä massamarkkinointiin.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 11. Om tämä niin surullista. Tällaisia kuvia kun on nykyään niin helppo muokata. Ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen kiistävät ovat valmiita tarttumaan vaikka mihin valetutkimukseen tahansa. Myötähäpeä puolestanne on suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se surullista, että silloin kun argumentit loppuvat turvaudutaan perusteettomaan syyttelyyn. Pyydän lukemaan mitä kirjoitin vastaavan syytöksen innoittamana aiemmin.

   Poista
  2. Lisään vielä sen verran, etten minä ole kiistänyt ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen sinänsä. Sen sijaan olen havainnut seikkoja, jotka viittaavat jonkinlaiseen epärehellisyyteen. Ja tuonut niitä esille tässä blogissa.

   Poista
  3. Kyllä minäkin tunnen suurta myötähäpeää, kun jopa Yle on joskus suoltanut tällaista valheellista, ilmastouskovaisten pyhyyttä häpäisevää ohjelmaa: "Kanadalainen tilastomatemaatikko Steve McIntyre epäili kiekkomailakuvion tieteellistä kestävyyttä, ja hän päätti selvittää sen takana olevat numerot, tilintarkastajan huolellisuudella. Jääkiekkomailan isä, professori Michael Mann yritti kaikin keinoin estää häntä pääsemästä käsiksi tutkimusaineistoonsa, mutta lopulta McIntyre onnistui v. 2003 saamaan datan haltuunsa.

   McIntyre: “Ilmeni, että he olivat muunnelleet pääkomponettianalyysiä väärin ja muunnettu metodi tuotti kiekkomailan muotoisia käyriä 99 prosenttia ajasta. Metodi myös korosti erään proxyn, eli korvikemittarin merkitystä. Ko. proxy oli kalifornialainen vihnemänty, joka aikaisempien tutkijoiden mukaan ei sopinut lämpötila-proxyksi...

   Steve McIntyre, MUUKALAINEN ILMASTOTIETEEN ULKOPUOLELTA, oli onnistunut murskaamaan Mannin lätkämailan, ilmastonmuutosliikkeen ikonin.” – https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/17/ilmastokatastrofi-peruutettu-kasikirjoitus

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 12. Seurattuani pitkään Professorin ansiokasta kirjoittelua Australian Alice Springs:n lämpötilamuutoksista, ajattelin tarkistella kotoista FMI:n dataa (https://en.ilmatieteenlaitos.fi/open-data).

  Olin ladannut aikanaan päiväkohtaiset datat (lämpötilan osalta päivän ka, min ja max sekä sademäärä ja lumen syvyys) Kauhavan lentokentältä sekä Helsingin Kaisaniemestä 1.1.1959-3.12.2016.

  Tein tänään 7.9.2019 vastaavan operaation. Mitään Alice Springiin verrattaa datan kummallisuutta ei ollut havaittavissa. Kaisaniemessä päivän keskilämpötila olivat muuttuneet joitain desimaaleja suuntaan taikka toiseen 11 päivän osalta (lista alla) mutta ehkä johtunee datan tarkastuksesta tms. Eli isossa kuvassa kaikki oli FMI:n osalta hyvin.

  26.6.1995 -0,5
  23.3.1996 -0,6
  18.6.1996 0,6
  14.11.1996 -0,3
  15.11.1996 -0,8
  29.1.1999 -0,4
  25.12.1999 -0,4
  29.6.2000 -0,4
  4.10.2000 -0,3
  10.9.2005 -0,3
  5.10.2005 0,1

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!