perjantai 23. elokuuta 2019

Vihreät ja kepulaiset nuoret tahtovat sosialisoida työeläkkeet

Ylen otsikon mukaan nuoret haluaisivat leikata työeläkkeistä. Olin hiukan hämmästynyt sen nähdessäni, mutta kun luin jutun paljastuikin, ettei kyse ole kaikista nuorista vaan vihreistä ja kepulaisista. Yle siis harhautti jälleen kerran niitä asiakkaitaan, jotka jäivät pelkän otsikon varaan.

Mutta sitten itse asiaan.

Vihreiden ja kepulaisten tahtoa voi pitää sosialisointina. Näin siksi, että "työeläke on laissa säädetty ja pakollinen vakuutus, jonka työnantaja hoitaa puolestasi. Eläke kertyy työstä eli kaikista työurasi aikaisista ansioista".

Toisin sanoen työeläke ei ole verotusta vaan työelämän aikana pakkokerättyä varallisuutta, josta osa on käytetty edellisen sukupolven eläkkeiden maksuun ja osa on rahastoitu. Siksi se katsotaan ihmisten omaisuudeksi ja sillä on perustuslain suoja.

Sinänsä minua ei ihmetytä vihreiden nuorten sosialisointihalu - ovathan he poliittisesti osa äärivasemmistoa. Kepulaiset sen sijaan hiukan ihmetyttävät, sillä työeläkkeisiin koskeminen alentaisi kynnystä myös ihmisten muuhun omaisuuteen - kuten vaikkapa maatiloihin - puuttumiseen. Ehkäpä puolueen, joka tunnetaan siitä, että se pettää aina,  nuoriso haluaa ulottaa pettämisen myös puolueensa vankimpaan tukijakuntaan.

Niin tai näin. Omalta osaltani olen harmitellut vuosien aikana maksamiani eläkemaksuja. Olisin nimittäin ollut halukas sijoittamaan rahani itse - ja sitä kautta välttänyt eläkelaitosten kulujen maksamisen eli saanut aikanaan korkeamman elintason eläkeläisenä. Tai vaihtoehtoisesti alhaisemman eläkeiän.

Ymmärrän kuitenkin, että eläkejärjestelmän aikanaan synnyttyä silloin eläkkeelle jäämässä olevat sodan käyneet sukupolvet olisivat jääneet ilman työeläkettä. Siis joutuneet elämään varsin köyhän vanhuuden. Siltä heidät pelasti se, että minunkin eläkerahojani käytettiin heidän vanhuutensa turvaksi.

On myös selvää, etteivät kaikki olisi pystyneet siirtämään omaisuutta sivuun, joten ilman nykyistä työeläkejärjestelmää huomattava määrä ihmisiä olisi vanhuksena verorahoitteisen eläkejärjestelmän varassa. Sellainen aiheuttaisi katkeruutta ja vähäosaisuutta, joka on voitu välttää työeläkkeiksi kutsutun pakkosäästämisen kautta. Jo pelkästään siitä syystä myös vihreiden ja kepulaisten nuorten tulisi kunnioittaa ihmisten työeläkkeitä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Eläkkeistä kannustin lastenhankintaan
Suvaitsevaisuuspopulismin moraali
Lisäeläke-ehdotus on törkeä huijausyritys

23 kommenttia:

 1. Joo joo, paitsi että ei läheskään kaikista ansioista työuran aikana kerry eläkettä. Jos olet kovin nuori tai työsuhde on liian lyhyt, eläkettä ei ansioista tule. Miehillä vielä pakollinen asepalvelus on eläkkeetöntä aikaa. Se, että kanssasisarensa voivat olla vastaavan ajan työssä, jonka ansioista eläkettä saa, ei ole koskaan ollut mikään kysymys tasa-arvon kannalta. Tuskinpa esitetty muutos tulisi kuitenkaan voimaan takautuvasti, vaan koskisi jostain päivämäärästä eteenpäin kertyviä eläkkeitä - ja purisi aikanaan myös näihin nuorisojärjestöjen valopäihin.

  VastaaPoista
 2. Kyseenalaista olisi se, jos työeläkettä maksettaisiin enemmän kuin on pakkosäästänyt. Mutta onko näin ollut muiden kuin sodan käyneiden sukupolvien kohdalla?

  VastaaPoista
 3. Kaikkein kovimpia eläkkeistä vinkujia ovat nämä nykyset 60-80v joilla on hyvät eläkkeet, mun mummo sai pientä kansaneläkettä ja oli erittäin tyytyväinen eläämänsä, oli 86v kun kuoli v. 1996

  VastaaPoista
 4. Professorin väite, että hän osaisi itse sijoittaa eläkevaransa tuottavammin kuin eläkevakuutusyhtiöt on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se on totta.

  -Eläkerahastoissa on rahaa 200 000 miljoonaa.
  -Osakemarkkinoiden keskimääräinen inflaatiokorjattu tuotto on viimeisen 200 vuoden aikana ollut n . 7%.
  -Koska eläkerahastojen sijoitushorisontti on äärettömän pitkä, kaikki kannattaa sijoittaa osakemarkkinoille, eikä lyhyen aikavälin arvonheilahteluista kannata välittää.
  -200 000 miljoonaa tuottaa 7% tuotto-odotuksella 14 000 miljoonaa vuodessa (vrt. valtion budjetti 50 000 miljoonaa).

  Ei tule eläkevakuutusyhtiöiden sijoituksista 7% keskimääräistä vuosituottoa. Miksi ei? Koska kaikkea ei ole sijoitettu osakemarkkinoille, vaan laki vaatii riskinhallintaa sijoittamalla tolkuttoman suuri osa varallisuudesta lainamarkkinoille. Valtiolle lainaamalla.

  VastaaPoista
 5. Mites nämä uudet tulokkaat? Ovatko he ansainneet tai ehtivätkö ansaita eläkettä ennen eläkeikää?
  Herää epäilys, että halutaanko sosialisoida eläkkeet, jotta voidaan rahoittaa näiden uusien tulokkaiden eläkkeitä kun he ovat siinä iässä?

  Sosiaalituella eläville kun ei pahemmin eläkettä kerry!

  "Joillain Helsingin alueilla jo liki 40 prosenttia vieraskielisiä, osalla kasvu huimaa vuodesta 2010 – ”Muutamia huolestuttavia merkkejä”
  Näin sanoo HU 20.8.2019

  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/793170-joillain-helsingin-alueilla-jo-liki-40-prosenttia-vieraskielisia-osalla-kasvu

  Artikkelista poimittua:

  Vieraskielisten osuus väestöstä 2019

  1. Kallahti 38 %

  2. Meri-Rastila 38 %

  3. Itäkeskus 37 %

  4. Kontula 36 %

  5. Jakomäki 34 %

  6. Kurkimäki 33%

  7. Kivikko 33 %

  8. Puotinharju 30 %

  9. Vesala 28 %

  10. Itä-Pasila 27 %

  11. Malminkartano 27%

  12. Pihlajisto 26 %

  13. Kannelmäki 26 %

  14. Viikin tiedepuisto 26 %

  15. Reimarla 26 %

  16. Pihlajamäki 25 %

  17. Ylä-Malmi 24 %

  18. Tapulikaupunki 23 %*

  19. Puotila 23 %

  20. Mellunmäki 23 %

  VastaaPoista
 6. Kepu ja kommunistit ovat olleet aina kansaeläkepuolueita eli tasaeläkkeiden vaatijoita. Kaikille sama eläke työaikaisista ansioista riippumatta.

  Ay-liike, kokoomus ja SDP ovat olleet ansiosidonnaisen eläketurvan kannalla. Antti Rinnekin lienee vaikka muuten onkin tuskanpunainen ja kateudesta vihreä.

  Takuueläkkeen saa ulkomaalainen liian helpolla ja se on muutenkin liian iso. Suomalaisten mediaanipalkalla siihen joutuu ponnistelemaan parikymmentä vuotta. Toiset saavat saman työtä tekemättä.

  VastaaPoista
 7. Näiden nuorten puheet muuttuvat päinvastaisiksi, kunhan pääsevät eläkkeelle. Nuoret ovat postmodernia joukkoa, jotka ovat laiskoja tekeen työtä ja ahneita rahan perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkää nuoret lapsia maksamaan eläkkeenne. Niin mekin teimme. Ei mitään nolla tai yhden lapsen politiikkaa. Enkä tarkoita mitään suuria lapsilaumoja joka perheeseen. Toisaalta menkää töihin mistä saa jotain palkkaakin.

   Poista
 8. Uskonnollisen liberalismin sinisen "äijähaaran" eskatologian, eli maahanmuuttoeskatologian kognitiivinen dissonanssi: se, että ns. "sijoitukset" tuottavat, edellyttää "talouden" ekspansiota. Vähintään kulutuksen on kasvettava; esimerkiksi öljyn myyntitulojen on tultava takaisin "meille" vaikka luksusautojen, jäävuorten sulattamisteknologian tai muun vastaavan hintoina.

  Järjestelmä edellyttää paradoksaalisti tietyn sakin pitämistä suhteellisen köyhänä ja sivistymättömänä eräänlaisella kapitalistisella säätelyllä (kuten vaikka osakeyhtiömuodolla eli reealikasvusta irtoamisen palkitsemisella, jne), minkä tosin kulttuurien keskinäiset tasoerot hoitavat nykyisin näköjään itse "markkinoita" (sikäli kuin talo voittaa aina -kasinoa voi sanoa markkinoiksi) tehokkaammin.

  Moralisoitu "liikaväestö" (vaikka Afrikka) tai "liikakulutus" (vaikka Aasia) on ponzin kasassa pysymisen ehdoton edellytys, ja kuten jo totesin, siihen kuuluu myös tietynlaisen sivistymättömyyden ylläpito ihan jo länsimaissakin. Ihminen, joka luulee tosissaan voivansa pitkällä aikavälillä kupata toisten työtä sotkeutumatta kuppaamiensa ihmisten kohtaloihin millään muulla tavoin, so. idiotti, on valtarakenteelle hyödyllisempi kuin yksilö sanan varsinaisessa mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, touché!

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 9. Sosialisoinnin kannattajat, vihreät, kepulit ja EK eivät osaa hahmottaa kansan- ja työeläkkeen eroa. KE tulee julkisista varoista ja TE eläkerahastoista. Työeläkkeen korotus lisää veroTULOJA, Kansaneläkkeen korotus lisää valtion MENOJA.

  Työeläke on osa palkkaa, miksi nuorisojärjestöt haluavat laskea palkkaa. Puute matematiikasta, kateus vai yleinen tyhmyys?

  Miksi EK kannattaa sosialisointia, kas kun ei suoraan ehdottanut tuotantovälineiden sosialisointia.

  Pyssymies

  VastaaPoista
 10. Milloinkahan viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian tyhmentämä suomalaisten enemmistö alkaisi valita vallankahvaan maanpetturien sijasta ISÄNMAALLISIA suomalaisia:

  ”Suomen valtionvarainministeri, jolle kansallinen etu on uhka | UMV-Kolumni

  Suomen globalistihallitus hämmästyttää jälleen Suomen ja suomalaisten etujen vastaisella politiikallaan. Valtionvarainministeri Mika Lintilän mukaan kansallismielisyys olisi uhka taloudelle ja turval­li­suu­delle.
  Keskustapuolueen valtionvarainministeri, Mika Lintilä, ei usko Suomen kykenevän pärjäämään itseensä luottaen, koska hänen mukaansa ”pieni maa pärjää suurvaltojen sanelemassa maailmassa vain utopioissa”. Hän il­mai­si ”sy­vän huo­len­sa na­ti­o­na­lis­min le­vi­ä­mi­ses­tä” pu­hu­es­saan suur­lä­het­ti­läs­päi­vil­lä Hel­sin­gis­sä.

  Globalismin propagandaa julistaen Lintilä leimaa kansallismielisyyden ”nationalismiksi”, josta valtamedia vetää puolestaan uutisagendan mukaisesti yhtäläisviivan aina ”äärioikeistoon” ja ”natseihin”, vaikka kyseessä olisikin kansallinen protektionismi ja patriotismi, jolla ei ole tekemistä vasemmisto-oikeistoon jakamisen kanssa, eikä kyseessä ole nouseminen ketään vastaan. Mutta näin se todellinen ”vihapuhe” toimii…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/08/22/suomella-on-valtionvarainministeri-jolle-kansalliset-edut-ovat-uhka-umv-kolumni/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ENTINEN viherkommunisti Eero Paloheimo: ”Massiivista maahanmuuttoa pitää vastustaa lukuisista syistä, jotka ovat paitsi ympäristöpoliittisia, myös todellista monikulttuuria tukevia ja puhtaan taloudellisia… on massamuuton vastustaminen maailmanlaajuinen ympäristöteko.

   Tämän vastakohta ei ISÄNMAALLISUUS ole. Senhän – kaikkialla maailmassa hyväksytyn sisäisen voimavaran – ovat uuskielen muokkaajat muuttaneet kansallismielisyydeksi, sitten natsismiksi, rasismiksi ja ties miksi. Kiinalaiset ovat hyvin isänmaallisia ja amerikkalaiset ylpeitä amerikkalaisuudestaan. Miksi pikkuruisen Suomen pitäisi olla epäisänmaallisuuden opettaja maailmassa? Älkää olko hyödyllisiä idiootteja! Reilu itsekkyys on varotoimi. Typeryys globaaleissa asioissa taas on – vain typeryyttä.”
   http://www.eeropaloheimo.fi/tag/keski-uusimaa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. ”Värikkääseen” SuUOMALIAAN tähtäävä natsittaja-sisäministeri, viherkommunisti Ohisalo on tehokas tuki myöskin selvästi suomalaisen KANSALLISVALTIOMME tuhoamiseen EU-diktatuurin/Uuden maailmanjärjestyksen tieltä tähtäävälle kepu-ministeri Lintilälle.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Onko peli jo menetetty?

   ”Hälyyttävä tilasto helsingissä alle 10 vuotiaista lapsista on jo yli puolet muslimeita.”,
   https://kantasuomalainen.net/2019/08/23/halyyttava-tilasto-helsingissa-alle-10-vuotiaista-lapsista-on-jo-yli-puolet-muslimeita/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Laita se tilasto tänne, äläkä mussuta epämääräisyyksiä. En usko väitteeseesi.

   Poista
  5. On myönnettävä, että en ottanut selvää mihin tuon artikkelin otsikkona oleva väite perustuu ja varsinkin muslimien määrän suhteen.

   Jos otetaan mukaan kaikki vieraskieliset, niiden osuus Helsingissä perusopetuksessa olevista on kuitenkin jo n. 20%. Se käy ilmi seuraavassa olevasta Helsingin kaupungin sivuston tilastosta:
   "Vieraskielisten osallistuminen varhaiskasvatukseen on yleistynyt",
   https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/opetusjakoulutus

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  6. Em. muslimilasten vähintään 50% osuus varsinkin Helsingin lapsista kuitenkaan ei välttämättä ole kovin kaukaista tulevaisuutta:

   "[Professori] Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä
   12.1.2016
   ...
   Sodan demografia

   Ensinnäkin hänen artikkelinsa ”Kuinka paljon afrikkalaisia on pyrkimässä Eurooppaan?” julkaistiin jo 24. kesäkuuta, jolloin pakolaisteema ei ollut vielä juurikaan esillä mediassa ja tv:ssä. Siksi artikkeliin ei kiinnitetty huomiota.

   Toiseksi, professori ei ole heikkohermoinen. Jo vuosikymmenien ajan hän on tutkinut tieteellisesti ”sodan demografiaa”. Hän opettaa Bremenin yliopiston lisäksi Liittovaltion turvallisuuspolitiikan akatemiassa Berliinissä ja NATO:n puolustuskorkeakoulussa Roomassa.

   Kolmanneksi, jo vuonna 2003 Heinsohn profeetallisessa kirjassaan ennusti lukuisten tilastotietojen, tosiasioiden ja historiallisten viitteiden nojalla nykyisen Afrikan ja Lähi-Idän pakolaisten – likipitäen sotilaallisen – invaasion Eurooppaan, sekä viime vuosien islamistisen terrorin. Vaikka Lähi-Idän alueilla oli silloin rauhallista, eikä ISIS:iä ollut vielä edes olemassa.

   Sensaatiomainen kirja oli nimeltään ”Pojat ja maailmanvalta: Terrorin rooli kansakuntien nousussa ja tuhossa” [Söhne und Weltmacht: Terror im Aufstieg und Niedergang der Nationen]. Trendikäs saksalaisfilosofi Peter Sloterdijk kirjoitti esipuheessa: ”Samalla tapaa kuin ”Pääoma” oli marxilaisuuden raamattu, niin samoin Heinsohnin kirja on perusteos uudella alueella, jota voidaan oikeutetusti kutsua demografiseksi realismiksi”. Gunnar Heinsohn on siis uuden tieteenalan perustaja.

   Realistiprofessorin varoituksia ei kuitenkaan kuunneltu silloin. Kirjaa ei käännetty englanniksi, eikä venäjäksi. Eikä Heinsohnista ole kuultu nytkään. Sekin on ymmärrettävää..."

   Kun et hyväksy "epämääräisyyksien mussuttelua", niin suosittelen lukemaan tämän koviin faktoihin perustuvan artikkelin kokonaisuudessaan: https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Suomen muslimisaatio voi edistyä hyvinkin nopeasti, jos suomalaiset toistuvasti äänestävät Brysseliä kumartavat maanpetturit vallankahvaan:

   "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be "New Norm"",
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 11. Arvoisa Professori,

  Mitä mieltä olette viimeaikaisista löydöksistä Antarktikselta, joissa on käynyt ilmi, että jäämassa sisältää mikromuovia? Mitä mieltä laminoinnista noin yleensä, esim elintarvikkeissahan sitä käytetään tosi paljon.
  Pitäisiköhän lanseerata uusi termi tässä, ns itselaminointi. Puutkin saisi somasti nippuun kun se helpottaisi metsienhallintaa.
  Talvea odotellessa, saa nähdä sataako sieltä jäistä mikromuovia taivaalta vai mitä.
  Mukavaa viikonloppua!
  Ystävällisesti, Sahara

  VastaaPoista
 12. Kantaeurooppalaisten etnistä kansanmurhaa johtavan DDR-Merkelin projekti on Saksan osalta edistynyt loistavasti: neljäsosalla Saksassa asuvista on maahantulijatausta, nuorista melkein puolella:

  "En fjärdedel av tyska folket har nu invandrarbakgrund – bland unga nästan 50 %",
  https://samnytt.se/en-fjardedel-av-tyska-folket-har-nu-invandrarbakgrund-bland-unga-nastan-50/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taas verorahoitteisen, otaksutusti objektiivista, puolueetonta tiedonvälitystä harjoittavan Ylen toimittajat näyttävät oman räikeän kommunisminpunaisen värinsä:

   "YLESSÄ YHDYTÄÄN VÄRILLISTEN PILKALLISEEN "HUUMORIIN", JOSSA VAADITAAN VALKOISTEN ITSETUHOA
   lauantai 10. elokuuta 2019
   Kiistatta menestyneimmän ja eniten muissa kateutta herättäneeseen länsimaiseen sivilisaatioon sopii sanonta, jonka mukaan ensimmäinen sukupolvi luo omaisuuden, seuraava sen säilyttää ja kolmas polvi tuhlaa. Näitä tuhlaajia, kiittämättömän nykypolven papistoa, edustavat näkyvimmin toimittajat.

   He eivät halua ymmärtää seisovansa jättiläisen hartiolla, jonka suuruus perustuu menneiden sukupolvien poikkeukselliseen työhön, tuskaan ja nerouteen. Jostain syystä modernin ajan hyväkkäät elävät kuitenkin uskossa, jossa kulttuuripiirimme saavutukset olisi saatu loisimalla, ilmaiseksi ja tuurilla. Tällaisiakin "kulttuureja" toki löytyy, mutta ne ovat juuri niitä, jotka ovat hyötyneet kaikesta siitä hyvästä mitä yksin valkoinen mies on luonut. Valkoisten luoman modernin kulttuurin omiminen, kulttuurinen appropriaatio, on ollut niin valtavaa ja perustavanlaatuista, ettei se ole verrattavisa mihinkään aikaisempaan aikakauteen.

   Ylen lauantain radiouutisissa ja verkkosivujen mielipideuutisessa Australialainen Hot Brown Honey nauraa valkoista valtaa kumoon: "Pidä mekkalaa, pura siirtomaaherruus ja muista kosteuttaa!" hehkutetaan estoitta eksistentiaalista toiseutta edustavien muukalaisten kulttuurimarxilaista sodanjulistusta. Tietääkseni toimittajakouluissa pitäisi opettaa tasapuolista tiedonvälitystä ja kriittisyyttä, mutta tämän uutisen perusteella toimittaja Sanna Vilkmanin päähän on kaadettu vain tendenssijournalismin perusteet ja kulttuurimarxismin perusopinnot. Eräiden eurooppalaisten täytyy olla todella nyrjähtäneitä, sillä olisi mahdotonta kuvitella värillinen maa kuten Japani, jossa paikallinen toimittaja riemuitsisi oman yhteisönsä vallan vähenemisestä ja resurssien luovuttamisesta muille.

   Vilkmanin ihailevassa fanikirjoituksessa annetaan valkoisia miehiä vihaavan femimarxilaisryhmän suoltaa valhepropagandaansa vastalauseitta kuin puolueuskollisten komissaarien NKP:n puoluekokouksessa:..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/08/ylessa-yhdytaan-varillisten.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Brysselin Pravdalla on hyvin "samanväristä" toimittajakuntaa kuin Ylelläkin:

   "Greta-arvo ja Helsingin Sanomien Chemnitz-valheita",
   https://www.oikeamedia.com/o1-118804

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 13. Harmittaa kyllä näin nuorena äärioikeistolaisena (siis ei-sosialistina) suurten ikäluokkien itselleen äänestämät ylisuuret eläkkeet. On pikkuisen eri asia maksaa edeltävien ikäluokkien eläkkeitä kun saajia on paljon vähemmän kuin maksajia. Nyt alkaa näyttää siltä, että saajia on enemmän kuin maksajia.

  Korjausliike pitäisi tehdä nopeasti ihan järjestelmän oikeutuksen kannalta. Jos vaikka tähdättäisiin siihen että kukin ikäluokka saa samalla rahalla samanarvoisen eläke-etuuden. Ei voi olla niin, että me maksetaan kohta yli 30 prosenttia bruttopalkasta eläkemaksuihin ja eläkkeelle pääsee ehkä 70-vuotiaana jos edeltävien keskimääräiset eläkemaksut on olleet 15 prosenttia ja eläkkeelle on päästy 55-vuotiaana.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!