keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

HS yksisilmäisten asialla

Helsingin Sanomat päätti tänään julkaista peräti kolme ns. suvaitsevaiston agendaa valottavaa mielipidekirjoitusta. Ensin luin niitä hiukan huvittuneena argumenttien yksisilmäisyydestä, mutta lopulta päällimmäiseksi jäi ajatus nostaa niiden ydinsanoma sellaisenaan esille tässä blogissa.

Ensimmäisenä oli kansanedustaja Pilvi Torstin (sd) puolueensa yleistä linjaa korostava kannanotto, joka kaipasi kriittistä selvitystä suomalaisen turvapaikkapolitiikan muutoksesta edes vähän paremmin kansan tahtoa vastaavaksi. Kirjoituksen keskeisin sanoma tiivistyi seuraavassa lainauksessa.

"Päätökset eivät ole aina olleet lyhyellä aikavälillä kustannus­tehokkaita, mutta niiden ytimessä on ollut suomalaisen ­arvomaailman tärkein sanoma: me emme jätä ketään oman ­onnensa nojaan. Tästä periaatteesta lipeäminen osana turvapaikkaprosessien läpivientiä tarkoittaisi suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin perusarvojen kyseenalaistumista. Siihen meillä ei ole varaa." 

Eli Torstin mielestä veronmaksajien rahojen vastuullisella käytöllä ei ole väliä silloin, kun vaakakupin toisessa kupissa ovat turvapaikanhakijoiden vaatimukset elinikäisestä elatuksesta Suomessa. Huikeaa ajattelua jopa demarilta.

Seuraavaksi joukko jyväskyläläisiä jatko-opiskelijoita ja aktivisteja oikein vaativat (sanavalinta kirjoittajien), "että Suomi ottaa vakavasti turvapaikanhakijoiden psyykkiset ongelmat ja ­takaa pääsyn matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin".

Nämä henkilöt eivät varmaankaan ole koskaan laskeneet tai kuulleet paljonko maksaisi Suomen rooli kaikkien asiansa sotkeneiden valtioiden jäsenten mielenterveyspalveluiden maksajana. Eivätkä he varmaankaan ole tulleet ajatelleeksi, että sellainen saattaisi toimia vetovoimatekijänä, joka houkuttelisi entistä useampia uskon- ja yhteisöllisyyskiihkonsa väkivaltaisista seurauksista sairastuneita ihmisiä hoidettavaksemme vastoin suomalaisten veronmaksajien tahtoa.

Kolmas kirjoitus sitten räjäyttikin potin. Sen oli kirjoittanut lukion opettaja, joka oli ihastunut kymmeniä maahanmuuttajajengien hallitsemia kaupunginosia luoneeseen ruotsalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Hänen suoraan orwellismin ytimestä nouseva näkemyksensä tiivistyi aivan uskomattomalla tavalla seuraavaan lainaukseen.

Ruotsalaisessa "lukiossa seurasin kansainvälisyyskurssia, jossa ­lukiolaiset ohjatusti viettivät ­aikaa vasta maahan tulleiden kanssa. Olen varma, että me suomalaisetkin pystymme muuttamaan asenteitamme. Toivoisin, että meitä ohjattaisiin siinä päättäväisesti."

Eikä tässä kaikki. Opettaja nimittäin arveli, että "onnistuessamme turvaamme ihmisoikeuksien toteutumista mutta myös koko maamme asuttuna säilymistä – ja verotulot valtion kassaan". Saahan sitä arvella noinkin, sillä onhan kieliopillis-filosofisesti totta sekin, että onnistuessaan lehmätkin lentävät.

Tästä uskomattomasta kirjoituskokoelmasta nousi kysymys siitä, että saako HS pelkästään kehitysmaalaisten massamaahanmuuttoon kritiikittä suhtautuvia mielipidekirjoitustarjokkaita, vai valitseeko se julkaistavaksi vain omaan agendaansa sopivia kirjoituksia sivuilleen?

Mikäli kyse on ensimmäisestä, osoittaa se suomalaisen sananvapauden kärsineen pahasti postmodernin poliittisen korrektiuden pitkäaikaisesta tuputtamisesta. Jos taas jälkimmäisestä, osoittaa se HS:n poliittisen agendan ulottuvan myös sen julkaisemiin mielipidekirjoituksiin. Itse veikkaan, että lehden mielipidekirjoituspolitiikassa yhdistyvät molemmat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Monikulttuuri: uutisointi ja seuraukset
Kaius Niemi taisi vahvistaa totuuden (Pravda po-russki)
Miksi he eivät saisi turvapaikkaa maasta, joka on vauras ja turvallinen maa?

26 kommenttia:

 1. -Olisin jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla. Kulttuurimarxilaiset toimittajat tuputtavat politiikkaansa, viis faktoista. Tähän esimerkiksi sopii Hege Storhaugin kirja ”Islam – yhdestoista vitsaus”. Ensimmäinen painos myytiin hujauksessa loppuun. Sain vihdoin toisesta painoksesta ennakkotilaamani kirjan: olisi ”silmät avaavaa” faktaa useampiinkin artikkeleihin, mutta mutta. Vain Alfa-TV:n ohjelmassa dosentti haastatteli kirjoittajaa.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. Yle viimeyönä:

  ""Kyyninen", "vastuuton", "tekopyhä" – Kiista siirtolaislaivasta johti Ranskan ja Italian sanasotaan"

  "Ranskan moittii Italian päätöstä torjua laiva, jossa on yli 600 Välimereltä pelastettua siirtolaista.
  Espanja on luvannut tulla hätiin ja ottaa laivan vastaan, mutta merimatka on pitkä."

  Artikkelista poimittua:

  Italia tyrmäsi heti Ranskan kritiikin.

  – Emme hyväksy tekopyhiä oppitunteja maalta, joka mieluiten sulkee silmänsä maahanmuutolta, hallitus sanoi tiedotteessaan.

  "Alus yritti ensin viedä pelastetut Maltaan, mutta maa kehotti sitä menemään Italiaan.
  Italia kuitenkin torjui laivan tulon osoituksena maan uuden populistihallituksen lupaamasta tiukasta maahanmuuttopolitiikasta."

  https://yle.fi/uutiset/3-10251365
  ----------------

  Kyse on siitä ettei Italian uusi hallitus enää ota surutta vastaan elintasoshoppailijoita.
  Espanjan sosialistipääministeri kuitenkin ottaa heidät avosylin vastaan ja Macron yms. soimaavat Italiaa ja Maltaa järjenkäytöstä.

  Hetken päästä porukka on meidän elätettävänä kun ovat kulkeneet läpi Euroopan turvallisten maiden ja sanovat rajalla taikasanan "Asylum".
  Sitten Sanna Marin, Pilvi Torsti, Touko Aalto jne. taputtavat käsiään ja huutavat hurraata mutta mitä tekisi Jussi Halla-aho?

  VastaaPoista
 3. Naisen logiikka?

  Aikoinaan "Spede" Pasanen sketseissään yritti ymmärtää mitä on naisen logiikka.
  Tänä päivänä, tässä absurdissa maailmassa, sille tiedolle olisi käyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Paitsi ettei nainen tämän logiikan yhteydessä tarkoita pelkästään sukupuolta.

   Poista
 4. Kyllähän lehmäkin lentää, riippuu ihan siitä kuinka kovalla vauhdilla siihen Scanialla mäjähtää.
  Onhan se liikuttavaa, että opiskelijat ovat huolissaan kaikista paitsi Suomen mielenterveyspotilaista.
  Luulisi heidänkin havainneen, että apua tarvitsevia löytyisi ihan siitä vierestä.
  Tätä tuubaa kun riittävästi rummutetaan ja jos Sanna Marinin unelma seuraavasta hallitiksesta käy toteen niin meillä onkin koko maailman parhaat vetovoimatekijät kasassa. Jos vaan pääset rajanyli niin ikinä ei tarvitse maasta lähteä.
  Tulija saa ilmaisen loppuelämän, kaikki palvelut myös ilmaiseksi ja rikollisetkin wellcome.
  Siihen asti jatkavat mädättämislinjalla ja ohjeistavat hylsyn saaneita loisia.
  1 väitä kääntyneesi kristityksi
  2 väitä kääntyneesi kristityksi ja tulleesi homoksi
  3 väitä kääntyneesi mielisairaaksi kristityksihomoksi.
  Nämä kun pitää mielessä niin jokaisen kohdan jälkeen voi taas huilailla pari vuotta ja taikaseinä sylkee rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä välissä hammaskalusto hoidetaan kuntoon?

   Poista
 5. SDP:ssä on siis Pilvi Torsti ja Sanna Marin.
  Keskustalla vp. Katri Kulmuni, joka on US mukaan iloisesti on todennut, että:

  "Keskustassa on nyt akkavalta, kuten paikkansa varapuheenjohtajana äänikuningattarena uusinut Katri Kulmuni asian lauantaina ilmaisi.
  Puolue kaipaa uutta vauhtia mielipidemittausten madonlukujen jälkeen."

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250909-nakokulma-sotkamossa-kuultiin-jaatava-puhe-mutta-ei-juha-sipilan-suusta
  ----------------------

  Löytävätkö naiset toisistaan hengenheimolaisia kun maan yhteisiä ongelmia jatkossa ratkotaan?
  Mikään puoluehan ei yksin tätä maata tule johtamaan.
  Entä sopiiko Laura Huhtasaari yli puoluerajojen tehtävään yhteistyöhön maamme eduksi? Jännäksi menee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen toivot(?) livessä:

   "Livelähetys käynnissä: Miten Suomi nousuun? Keskustelemassa puolueiden johtohahmot"

   Paneeliin osallistuvat Katri Kulmuni (kesk), Sanni Grahn-Laasonen (kok), Simon Elo (sin), Ville Skinnari (sdp), Touko Aalto (vihr), Li Andersson (vas), Laura Huhtasaari (ps), Anna-Maja Henriksson (rkp) ja Sari Essayah (kd).

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251121-livelahetys-kaynnissa-miten-suomi-nousuun-keskustelemassa-puolueiden-johtohahmot

   Poista
 6. H.V.
  Harmi että ovat maksumuurin takana. Kolmannesta kirjoituksesta tuli heti eräs nais(oletettu)opettaja mieleen. :D

  VastaaPoista
 7. Kokoomuksen pj. Petteri Orpo on hehkuttanut, että kokoomuksen arvopohja ei mahdollista yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

  Mikä sitten oikein on politiikassa toimivien naisten arvopohja? Mahdollistaako se yhteistyön? Entä osuuko heidän arvopohjansa yksiin Suomen kansan etujen kanssa?

  VastaaPoista
 8. Osuvaa tekstiä taas Ylewatch-blogistilta:

  "EUROOPPA JÄYTÄVÄN INVAASION KOHTEENA – MEDIAA KIINNOSTAA VAIN TULIJOIDEN SELVIYTYMINEN MAIHIN",
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/06/eurooppa-jaytavan-invaasion-kohteena.html

  VastaaPoista
 9. Seuraavalla voi olla hyvin huomattava vaikutus tälläkin blogilla esitettyihin asioihin:

  "Lakkautetaanko avoin Internet viikon päästä?

  Jos uutisetkin laitetaan tiukkojen tekijänoikeuslakien piiriin, hyötyvät suuret viihdeteollisuus-korporaatiot, jotka ovat ostaneet monet uutismediat itselleen viimeisten vuosien aikana.
  ...
  Tietoisku: Suomen suuret mediatalot ovat hiljaa asiasta. Suomen valtamedian julkinen kanta asiaan selviää Journalistiliiton lausunnosta Opetus- ja Kulttuuriministeriölle (PDF):

  Lausunto Euroopan Komission ehdotuksesta direktiiviksi tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla COM (2016) 593

  Avoimessa kirjeessä EU:n päättäjille, on 57 ihmisoikeus- ja digitaalisen oikeuden järjestöä vaatinut, että Artikla 13 poistetaan kokonaan tulevasta uudesta tekijänoikeusdirektiivistä.

  Lue kirje tästä:
  Article 13 Open letter – Monitoring and Filtering of Internet Content is Unacceptable

  Tietoisku: Uusi laki, jossa mullistetaan digitaaliseen sisällöntuotantoon liittyvä lainsäädäntö EU:ssa, menee EU-parlamentin äänestykseen 20.06.2018. Sinulla on enää muutama päivä aikaa ottaa yhteys EU-parlamentaarikkoihin, ja osoittaa heille, että et halua missään nimessä ”internetin lakkauttamista suuryhtiöiden monopoliksi”.

  Sivusto, jonka avulla voit lähettää sähköpostia haluamallesi mepille, ja jolla tästä lainsäädännöstä varoitetaan, antaa seuraavan listan vaarassa olevista netin käyttöön liittyvistä asioista:

  Keskustelupalstat
  BLOGGAUS-ALUSTAT
  Meemien jakaminen
  Parodioiden julkaiseminen
  Lähdeviitteeseen linkkaaminen
  Pelien pelaajien live-striimit
  Ei voi enää koostaa uutta sisältöä olemassaolevasta

  Vuonna 2015 teki EU ”stakeholder” -kyselyn tämän drakonisen lain vaikutuspiiriin joutuville, kartoittaakseen sen seurauksia. Mediapimennossa. Silloin Eurooppaan tulvi maahanmuuttajia, ja kaikkien huomio oli keskittynyt muukalais-invaasioon.

  Ainakin Suomessa on onnistuttu saamaan ihmisten mediahuomio toisaalle, esimerkiksi Ilja Janitskinin tänään 13. kesäkuuta alkavaan oikeudenkäyntiin.

  Lue tästä EU-lainsäädännöstä, ja mitä päätettiin EU-parlamentin ännestettäväksi 20.06.2018, EU:n omilta sivuilta, suomeksi. Heti valehdellaan tai syötetään muunneltua totutta; direktiivi on EU-komission käsialaa. Parlamentin toivotaan toimivan vain kumileimasimena:

  EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla

  MV-media

  Testattiinko uuden EU-lain vaikutuksia jo salaa?..."

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/06/13/lakkautetaanko-avoin-internet-viikon-paasta/


  VastaaPoista
 10. Elikkäs voimaan yhden totuuden medialaki, täyssensuuri ja siihen oheen uusi asedirektiivi riisuu kanslaisilta lailliset ampuma-aseet.
  Ajatuspoliisihan toimii jo täyttä häkää ja poliittisia tuomioita jaetaan ympäri Eurooppaa.
  Kansanvaihtoa mantereella senkuin kiihdytetään.
  Kohti diktatuuria marssitaan ja kovaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin!
   Ja valtaosa kansasta nukkuu ruususenunta - vai sanotaanko vähän kovemmalla kielellä: on niinkuin teuraaksi vietävä lammaslauma lampaiksi pukeutuneiden susien käskyttämänä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. "Asta Tuomista koskevat syytehakemukset julki – Laiton kotietsintä myönnetty poliisin toimesta!",
   https://mvlehti.net/2018/06/13/asta-tuomista-koskevat-syytehakemukset-julki-laiton-kotietsinta-myonnetty-poliisin-toimesta/

   "Suomi – ihmisoikeuksien mallimaa?
   Viimeaikaisten tapahtumien perusteella väite pistää vakavasti mietityttämään.",
   https://mvlehti.net/2018/04/23/suomi-ihmisoikeuksien-mallimaa/

   Poista
 11. Hyysärit kokoomuksen asialla omasta tahdostaan. En pääse noita tekstejä näkemään, mutta toivottavasti kansan ääni kuuluu jälleen kommenttiosastolla, kuten tapana on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuivalta kommentointi vaikuttaa. Mutta myös aika vaisulta.

   Poista
 12. Seuraavassa artikkelissa Heikki Porkka tarkastelee kulttuurimarxistien yhtä tämänhetkistä painopistealuetta eli monikulttuurisuutta, jonka puolesta HS suoltaa jatkuvasti propagandaa, välillä räikeästi ja ajoittain peitellymmin, samoin kuin muustakin kulttuurimarxistisesta mädätyksestä:

  ”Helsingin Sanomat kulttuurimarxilaisuuden ytimessä”, http://oikeamedia.com/o1-69813

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 13. Yle tänään:

  "Itävalta kerää tiukan linjan maita ympärilleen - "Halukkaiden akseli" pysäyttäisi laittoman maahanmuuton

  Itävallan pääministeri, Sebastian Kurz, asemoi maataan ja kerää kumppaneita.
  Itävalta käyttää heinäkuusta alkaen Euroopan unionin puheenjohtajan valtaa seuraavan puolen vuoden ajan.

  https://yle.fi/uutiset/3-10252887

  VastaaPoista
 14. Yle tänään:

  "Jemenissä on ruoka-avun varassa enemmän ihmisiä kuin Suomessa asukkaita – ja heidän avukseen tarvittaisiin rahaa yhtä paljon kuin Länsimetron jatkon rakentamiseksi"
  Jemenissä on meneillään maailman suurin humanitaarinen katastrofi.

  https://yle.fi/uutiset/3-10252617
  ------------------

  Perinteisesti näitä hoidetaan viemällä ruoka-apua vuodesta toiseen YK:n toimesta ja paljolti länsimaiden maksamana.
  Jotkut kuvittelevat siirtävänsä väkeä Eurooppaan ja siten ratkaisevat kaikki ongelmat. Nyt on hiukan paljon siirrettävää...
  Löytyiskö muita ratkaisuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherpunikit ja muut suvakit tietävät että Suomessa on tilaa ja Suomi on rikas maa - ja rahaa saa automaatista sekä sähköä seinästä!

   Poista
 15. Noista kirjoitelmista paistaa tämän päivän feminiininen politiikka. Kun naiset ovat lakanneet synnyttämästä, he pyrkivät toteuttamaan hoivaviettiään tuomalla tänne holhottavia, joita voivat paapoa ja kohdella isoina lapsina.

  VastaaPoista
 16. Yle 14.6.2018

  "Selvitys: Turvapaikan hakijamäärien uuteen nousuun varauduttava – Muutama poliisilaitos voisi keskittyä turvapaikka-asioihin"

  Artikkelista poimittua:

  "Vuosina 2015–2018 Maahanmuuttovirasto on käsitellyt ja ratkaissut runsaat 44 300 turvapaikkahakemusasiaa. Hakijat olivat kotoisin yhteensä 131 maasta."

  https://yle.fi/uutiset/3-10253685
  ------------------

  Maailmassa on noin 200 maata tai aluetta. Niistä jopa 131 kansalainen on osannut tulla Suomeen asti. On vetovoimatekijät kohdallaan!
  Kiinnittää huomioita myös siihen, että Suomi on edelleen turvallisten maiden ympäröimä ja siis Dublin-sopimusta ei noudateta.
  Jos sitä sopimusta ei noudateta, miksi noudatetaan ihmisoikeussopimuksia tai vastaavia? Missä ovat suoraselkäiset johtajat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Missä ovat suoraselkäiset johtajat?"

   Voi vain toivoa, että seuraavissa vaaleissa valtaVALEmedian ja valehtelevien poliitikkojen turruttama kansa heräisi horrostilastaan ja äänestäisi suoraselkäiset johtajat nykyisten kieroselkäisten tilalle.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Tässä on yksi esimerkki noista kieroselkäisistä johtajista:

   ”Pikantti yksityiskohta Juha Sipilän matkasta miljonääriksi
   Jonkun rikoksen tunnusmerkit täyttynee, mutta minkä?

   Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

   Valtamedia on tiennyt tästä hänen rikoksestaan, ja muista, joista me emme tiedä, kauan. He ovat kuitenkin salanneet nämä asiat. Kuka hyötyy?”

   Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/06/13/pikantti-yksityiskohta-juha-sipilan-rikastumisesta/

   Tässäkin asiassa valtamedia on VALEHDELLUT VAIKENEMALLA joten kantson täysin oikeutetuksi ja asialliseksi puhua valtaVALEmediasta.
   Tätä vaikenemalla valehtelemista tapahtuu jatkuvasti tärkeistä asioista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!