torstai 20. joulukuuta 2018

Somaleille, irakilaisille ja afgaaneille 5000 euron palkkio kotiinpaluusta

Turun Sanomat kertoi, että laittomasti Suomessa oleskeleville somaleille, irakilaisille ja afgaaneille maksetaan jatkossa 5 000 euron kertakorvaus, mikäli he suostuvat palaamaan takaisin kotimaahansa. Korvauksesta 1 500 euroa maksetaan käteisellä ja loput tarvikkeilla ja palveluilla.

Muualla EU:n alueella vasta harkitaan 2 500 euron paluurahan käyttöönottoa. Voidaan siis hyvällä syyllä sanoa, että Suomi on tässä asiassa kerrankin edellä vertaisiaan.

Jussi Halla-aho (ps) ehti jo ihmetellä, miltä asia mahtaa näyttää Somaliasta käsin, koska siellä BKT henkeä kohti on vain 250 euroa vuodessa ja tänne tulemalla saa joko ilmaisen elatuksen loppuelämäksi tai 5000 euron palkkion. Itse arvelen, että se näyttää varsin hyvältä, mutta vasta tulevat kuukaudet osoittavat olenko oikeassa.

Niinpä laitan tähän muistiin Maahanmuuttoviraston tilastoista Suomesta kansainvälistä suojelua viimeisen kuuden kuukauden (kesäkuusta marraskuuhun 2018) aikana hakeneiden somalien, irakilaisten ja afgaanien määrät.

Somalit: 188 hakemusta
Irakilaiset: 807 hakemusta
Afgaanit: 170 hakemusta

Seuraavaksi jään odottamaan ajan kulumista, minkä jälkeen vertaan tulevia kuuden kuukauden tilastoja edellä muistiin panemiin lukuihin. Ja teen johtopäätökseni 5 000 euron paluurahan vaikutuksesta Suomen vetovoimaan somalien, irakilaisten ja afgaanien keskuudessa. Toivottavasti se osoittautuu olemattomaksi - ja samalla tehokkaaksi keinoksi laittomasti maassamme elävien määrän vähentämiseksi.

Lisäksi laitan muistiin vuoden takaisen tammi-helmikuun tilanteen, jotta arvoisalla lukijallani on materiaalia verrattavaksi jo tulevien eduskuntavaalien aikana.

Somalit: 70 hakemusta
Irakilaiset: 265 hakemusta
Afgaanit: 46 hakemusta

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Uusia "palestiinalaisia"
Merja Pentikäinen haluaisi automaattisen oleskeluluvan elintasopakolaisille
62% suomalaisista kannattaa väliaikaisia turvapaikkoja

16 kommenttia:

 1. Tuo lisää tänne tulijoita. Saahan täällä oloajalle mukavan lomarahan ja päälle vielä ruhtinaallisen lomaltapaluurahan.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pääseehän jätkät panohommiinkin mitä ei välttämättä kotimaassa tapahdu. On meinaan heidän kotimaan kulttuuri hieman erilainen.

   Poista
 2. Jälleen kerran esimerkki munattomasta yhteiskunnasta ja vahvistanee huilailijoiden vakaumusta siitä, että näin heikko valtio joutaa tuhota. Tai no itsehän me tämän tuhoamme,huilailijat vain pyynnöstä auttavat.
  On aika säälittävää jos valtio ei saa laittomasti maassa notkuvia diskoläpsyttelijöitä ja rikollisia maasta ulos muuten kuin lajhomalla. Mitäs jos karvanaama on jo heti huomenna vaatimassa asyylia uudella nimellä? Ilmeisesti tämä 5k voidaan maksaa pallerolle vaikka 100 kertaa muutoin rasismi tai jätkä jää tänne notkumaan, verovaroilla.
  Läpsyttelijä voittaa aina ja härmöläinen saa saa jokainen kerta paskaisen kädenpuristuksen.
  Mistä löytyisi maa johon voisi mennä harrastamaan samaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " Mitäs jos karvanaama on jo heti huomenna vaatimassa asyylia uudella nimellä?"

   No niinpä, etenkin kun näyttää mahdottomalle ajatukselle saada edes jokin sormenjälkirekisteri aikaiseksi tällä tietotekniikan aikakaudella EUn sisälle...

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätetään vihapuheeksi tulkittavissa olevat tulkinnat pois tästä blogista.

   Poista
 4. Yle tänään:

  Oulu järjestää kaikille avoimen turvallisuusinfon seksuaalirikosepäilyjen vuoksi – "Monella kaupunkilaisella turvallisuudentunne on rapistumassa"

  https://yle.fi/uutiset/3-10565129
  ----------------

  Ihan hyvä jos näistä huijareista päästään eroon mutta...Kaikelta tältä ja rahanmenolta säästyttäisiin, puhumattakaan niistä järkyttävistä inhimmillisistä kärsimyksistä mitä tulijat ovat aiheuttaneet, jos EI otettaisi näitä vastaan ollenkaan.
  Eivät he pelasta Suomen huoltosuhdetta eikä mitään muutakaan vaan aiheuttavat suuret kustannukset ennestäänkin velkaiselle maallemme. Jopa niin suuret ettei valtio uskalla niitä julkistaa!
  Nyt kun talouden korkeasuhdanne laimenee ja päästään hetken päästä taas nauttimaan laskusuhdanteesta, tämä touhu näyttäytyy entistä tyhmemmältä ja järjettömältä.
  Ei olisi tarvittu kuin yksi kunnollinen sisäministeri kokoomuslaisten klovnien tilalle niin asiat olisi mallillaan.
  Vain täysi hölmö ottaa tulijoita vastaan kun tulevat turvallisesta maasta ja silmät kirkkaina väittävät olevansa turvapaikanhakijoita. Ei se ole hölmö joka pyytää vaan se joka maksaa!

  VastaaPoista
 5. Yle tänään:

  Räjähdystä koulussa tutkitaan terroritekona Ruotsissa
  Kukaan ei loukkaantunut, yksi otettu kiinni.

  https://yle.fi/uutiset/3-10565848

  Artikkelista poimittua:

  Viranomaiset hälytettiin aamulla paikalle, kun koulussa oli ilmoitettu voimakkaasta räjähdyksestä ja savunmuodostuksesta.
  Alustavien arvioiden mukaan räjähdys oli tahallaan aiheutettu.
  -----------------

  Enään ei riitä kovat piipussa eikä käsikranaatit vaan Oi tätä ihanuutta...sitä vaan riittää ja riittää ja hetken päästä se on levinnyt myös Suomeen :(

  VastaaPoista
 6. Tulee Rooman loppuajat mieleen, maksetaan saatanallisia lunnaita että tunkeutuja pysyvät poissa. Eli kohta aletaan maksaa kokaikiselle rullahuulelle ja kamelikuskille siitä ettei ne tuu tänne.

  VastaaPoista
 7. Maamme päättäjien hölmöys alkaa jo hipoa megalomaanisia mittoja. Ja kunhan vaalien jälkeen valta vaihtuu sellaiseksi kuin gallupit viittaavat, hölmöys vaan lisääntyy. Hölmö kansa, hölmöt päättäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa miettiä ketä äänestää sinne eduskuntaan.

   Poista
 8. US tänään:

  Perussuomalaiset: ”Härskiä, täysin älytöntä – hallitus äänesti juuri omaa ohjelmaansa vastaan”

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/267473-perussuomalaiset-harskia-taysin-alytonta-hallitus-aanesti-juuri-omaa-ohjelmaansa?ref=suosituimmat

  Artikkelista poimittua:

  Eduskunta käsittelee ensi vuoden budjettia. Käsittelyn yhteydessä perussuomalaiset esitti turvapaikkapolitiikan kiristyksiä.
  Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo, että sekä muu oppositio että hallitus äänesti perussuomalaisten ehdotuksia vastaan.

  ”Härskein takinkääntö nähtiin, kun perussuomalaiset vaativat hallitusta ottamaan käyttöön hallituksen itsensä vuonna 2015 luoman turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman.
  Hallitus ja koko muu oppositio äänesti esitystä vastaan”, eduskuntaryhmän tiedotteessa sanotaan.

  VastaaPoista
 9. Aina kun näyttää siltä, että typeryyden huippu on saavutettu, tuolla rintamalla kehitetään uusi. Tänne siis matkustaa veijari, joka selittää, ettäkotimaassa on nyt vähän levotonta. Hänen oleskelunsa kustannetaan, terveydenhoito tietysti mukaanlukien. Sitten kun hampaat on hoidettu ja olo alkaa tuntua tylsältä, hänelle sanotaan, että saat nyt 5000 euroa + matkat, jos lähdet kotimaahasi. Tuollaiseen tilaisuuteen nyt tarttuvat ainakin ne, jotka kokevat paluunsa turvalliseksi ja palattuaan sitten kertovat kaverteillen että: "Hei, siellä on umpihullu maa. Kun sanot rajalla asylum, saat täyden ylläpidon. Jos kyllästyt siellä olemiseen, ne antavat sinulle 5000 euroa taskurahoiksi, kun lähdet takaisin. Käykää hitossa hakemassa rahat pois, kun niitä noin tyrkytetään".

  VastaaPoista
 10. Viidentuhannen euron palkkio siitä, että käväisee Suomessa, tulee lisäämään tulijoiden määrää. Nyt tulevat myös ne, joilla ei ole aikomustakaan jäädä Suomeen. Pääasia on se viisituhatta. Jonkun somalin silmissä summalla on yhtä suuri houkutusvaikutus kuin 100.000 eurolla suomalaiseen. Varmaan moni suomalainenkin lähtisi johonkin maahan muka hakemaan turvapaikkaa, jos luvassa olisi 100.000 euron palkkio poislähtemisestä.

  VastaaPoista
 11. Taxitaithanhhung.vn - công ty cung cấp giải pháp chuyển nhà trọn gói tại Hà Nội. Với mong muốn mang đến cho quý khách hàng dịch vụ vận chuyển nhà tại Hà Nội tốt nhất. Đội ngũ nhân viên chuyển nhà trọn gói Thành Hưng chuyên nghiệp, hệ thống xe tải với số lượng lớn, chúng tôi tự tin cam kết mang đến cho quý khách hàng 1 dịch vụ tốt nhất!

  Từ khóa chuyển nhà Hà Nội - công ty cung cấp dịch vụ chuyển nhà Thành Hưng:

  #chuyennhahanoi #chuyennhataihanoi #dichvuchuyennhahanoi #dichvuchuyennhataihanoi #dichvuchuyennhathanhhung #chuyennhatrongoithanhhung #chuyennhatrongoihanoi #chuyennhatrongoitaihanoi #donnhathanhhung #donnhatrongoihanoi #chuyennhagiarehanoi #dichvuchuyennhagiarehanoi

  https://tuoitre.vn/chuyen-nha-thanh-hung-20-nam-dong-hanh-va-phat-trien-thuong-hieu-20200422112222106.htm

  https://vnexpress.net/20-nam-taxi-tai-thanh-hung-phuc-vu-khach-hang-4075831.html

  https://dantri.com.vn/kinh-doanh/dich-vu-chuyen-nha-tron-goi-thanh-hung-20200319160451993.htm

  https://filmfreeway.com/chuyennhatrongoithanhhung

  https://medium.com/@vantaitthanhhung/dich-vu-chuyen-nha-thanh-hung-tai-ha-noi-9ddbff5cda4

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!