perjantai 28. joulukuuta 2018

Afgaaninuoret aikuisuuden kynnyksellä

Yleisradio teki jutun Paltamoon sijoitetuista afgaaninuorista, joiden tukiasuminen on loppumassa. Sen aikana heille on järjestetty asumisen lisäksi peruskoulutusta ja muuta opastusta elämää varten.

Nyt on edessä muutto pois tuetusta asumisesta sekä itsenäistyminen ja ammatin hankkiminen. Olisi hienoa, mikäli sekin sujuisi hyvin ja nuoret sijoittuisivat tuottavina työntekijöinä ja lainkuuliaisina kansalaisina suomalaiseen yhteiskuntaan.

Valitettavasti erittäin suuri osa turvapaikan saaneista afgaaneista ei kuitenkaan tilastojen mukaan kykene tähän, siis ei työllistymään eikä edes lainkuuliaisuuteen. Siten veronmaksajien elätettäväksi jäämisen riski on Ylen positiivisesta uutisesta huolimatta varsin suuri. Eikä ajautuminen rikosten poluillekaan ole rehellisesti sanottuna kokonaan pois suljettu.

Ylen maahanmuuttajapositiivisen jutun mukaan "nuoret suunnittelevat tulevaisuutta myös paljon pidemmälle. He voivat saada Suomen kansalaisuuden 4–5 vuoden päästä, jonka jälkeen he voivat käydä tapaamassa perhettään entisessä kotimaassaan".

Hetkinen.

Jos nämä nuoret siis voivat lähteä kotimaahansa tapaamaan perhettään, herää väistämättä kysymys siitä, että onko heillä todellisuudessa tarvetta minkäänlaiseen turvapaikkaan. Jos ja kun sellaista ei ole, niin eikö kaikkien kannalta olisi vielä Suomeen varsin todennäköisesti veronmaksajien elätettäväksi asettumistakin parempi, mikäli he käyttäisivät täällä saamansa sivistyksen parantaakseen kotimaansa tilannetta.

Sitä paitsi olen aivan varma, että Afganistanissa (tai kenties Iranissa, josta monet afgaanit ovat lähteneen Suomeen) on tulevaisuudessa paljon suurempi tarve autonasentajille - jollaiseksi yksi Ylen jutun afgaaneista ilmoitti pyrkivänsä - kuin Suomessa, jossa ilmastotavoitteiden seurauksena autoilusta pyritään pääsemään mahdollisimman tarkoin eroon.

Lisäksi on huomattava, että kaiken keskinäisen riitelyn, uskonnollis-etnisen vihanpidon ja sotimisen jälkeen Afganistanissa olisi tarvetta mille tahansa osaamiselle ja ylipäänsä toimivan yhteiskunnan nähneille nuorille miehille. Lisäksi ajatusta paluusta kotimaahan tukee se, ettei turvapaikkajärjestelmää ole tarkoitettu siirtolaisuuteen - saati elintasopakolaisuuteen - vaan ainoastaan turvan saamiseen siksi ajaksi kun kotimaassa ei ole mahdollista elää.

Valitettavasti lienee niin, että näiden(kin) afgaaninuorten osalta yhteiskuntamme on sokea, eikä halua tukea Afganistanin kehitystä kohti parempaa tulevaisuutta sen enempää kuin välttää heistä aiheutuvia yhteiskunnallis-taloudellisia kustannuksia suomalaisille. Olisikin erityisen hienoa, mikäli kevään eduskuntavaalien jälkeen juuri tähän asiaan saataisiin muutos ja turvapaikkajärjestelmä pyhitettäisiin pelkästään siihen tarkoitukseen, johon se on alkujaan kehitettykin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Somaleille, irakilaisille ja afgaaneille 5000 euron palkkio kotiinpaluusta
Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa
Naiset maahanmuuttopolitiikkamme uhreina, joista kukaan ei tunnu välittävän

13 kommenttia:

 1. Ehkä kotoutumiskursseilla tulisi afrogaaneille kertoa, että suurimmassa osassa suomalaisia on sisällään Antti Rokka tahi Simo Häyhä.

  VastaaPoista
 2. Mikäli otettaisiin oppia naapurimaaan Ruotsin kokemuksista Afgaaneista, niin tuolle porukalle pitäisi antaa kenkää ja sassiin. Pelkkiä ongelmia ja rikoksia tiedossa. Sitäpatsi he ovat kyllä suurelta osin tulleet muaalta loisimaan kuin Afganistanista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansan tarvitsisi vain pudottaa maanpetoksellisen, viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian ripustama valeen verho silmiltään ja vaihtaa oikein äänestämällä kansaamme vastaan sotaakäyvä, Brysseliä kumartava maanpetturihallitus kansamme PUOLESTA toimivaan kansallismieliseen hallitukseen kuten esim. Italiassa ja Unkarissa:

   "Italian sisäministeri Salvini: Siirtolaisuuteen puuttuminen tärkeimpiä tehtäviä – “elätettäviksi tuleville yksisuuntainen matkalippu”", https://www.kansalainen.fi/italian-sisaministeri-salvini-siirtolaisuuteen-puuttuminen-tarkeimpia-tehtavia-elatettaviksi-tuleville-yksisuuntainen-matkalippu/

   "Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen",
   http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Näin vallanpitäjiemme propagandakone Yle tyypilliseen valtaVALEmedian tapaan:

   "YLE PIMITTÄÄ HELSINGIN LAPSENMURHAAJAN NIMEN JA ETNISEN TAUSTAN, MUTTA KANSALAISET SELVITTIVÄT TEKIJÄN",
   http://ylewatch.blogspot.com/2018/12/yle-pimittaa-helsingin-lapsenmurhaajan.html

   Kuvaavaa KANSATTOMAN, ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen punaliberaalille punaporvari-ministeri Mykkäselle:

   "Mykkäsen mielipidekirjoitus HS:ssä – sisäministerillä yhä väärä käsitys siitä ketkä yrittävät Eurooppaan
   Julkaistu 21.12.2018
   Hesari teki viisaasti sijoittaessaan Mykkäsen kirjoituksen mielipidepalstalle. Faktojen ja saatujen kokemuksien kanssa sillä on harvinaisen vähän tekemistä."
   https://mvlehti.net/2018/12/21/mykkasen-mielipidekirjoitus-hsssa-sisaministerilla-yha-vaara-kasitys-siita-ketka-yrittavat-eurooppaan/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Toisto
  Professori ja S Oikkonen, molemmat arvostamiani ajattelijoita, kannustavat korkeatasoiseen verbaaliseen ymmärykseen. Mutta kun se vain on niin, että määrätynlaisten faktojen uutisointi vaatii arkielämässä yksinkertaisempaa oikotietoa, kuten herra Kalergisuunnitelman linkistä käy selväksi. Maailma on tulvillaan hyvin, hyvin pahoja ihmisiä, joista pitää puhua heidän toimintaansa vastaavalla kielellä. Sota on yksi niistä kielistä, joita luolaihmisetkin ymmärtävät. Sen ymmärtämiseen ei tulkkeja tarvita.

  VastaaPoista
 4. Oli taas varsinainen keisarin uudet vaatteet-hetki kun avasin YLEn uutisen; ensimmäisen kuvan kameraa lähempänä oleva heppu ei todellakaan ole 19-vuotias. 39 on lähempänä totuutta. Täytyy se olla selvää Paltamossakin, mutta kun pelkkä epäily on vähintään fasismin kanssa flirttailevaa rasismia niin minkäs teet. Paitsi näyttelet mukana.

  VastaaPoista
 5. Meidän suvakki-idioottiemme rakastamia syyrialaisia rintamakarkureita tarvittaisiin omassa maassaan:

  "Syyrialaiset naiset kaipaavat ulkomaille paenneita miehiään – “Heidän täytyy tulla takaisin, kaipaamme heitä”",
  https://www.kansalainen.fi/syyrialaiset-naiset-kaipaavat-ulkomaille-paenneita-miehiaan-heidan-taytyy-tulla-takaisin-kaipaamme-heita/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Norjan hallitus päätti viime syksynä karkottaa somalit - ainakin Suomessa pahin loisijajoukko:

  "Norjan hallitus on päättänyt lähettää 1 600 somalia takaisin Somaliaan. Hallituksen mielestä somalit eivät enää tarvitse turvaa kaukana pohjoisessa vaan voivat palata turvalliseksi luokiteltuun Somaliaan.

  Norjan hallituksen mukaan Somalian tilanne on parantunut ja maassa on vakaa hallitus. Tästä syystä Norjan hallitus ei näe mitään syytä siihen, että 1 600 somalia nauttii Norjan suojaa. Heiltä poistetaan turvapaikkaoikeus ja heidät toimitetaan takaisin kotiin."
  https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa-1-600-somalia-kotimaahansa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. KANSATONTA, ISÄNMAATONTA Kokoomusta edustavavan Jan Vapaavuoren johtama Helsinki tarjoaa syyhyn puuttumisen sijasta vain oireen hoitamista:

  "Helsinki tarjoaa asukkailleen kriisiapua lapsimurhan tiimoilta",
  https://www.nykysuomi.com/2018/12/27/helsinki-tarjoaa-asukkailleen-kriisiapua-lapsimurhan-tiimoilta/

  Vapaavuori tosiasiallisesti haluaa Helsinkiin lisää vastaavanlaisia potentiaalisia murhaajia:

  "Vapaavuori kadehtii Tukholmaa: ”Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia”",
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227430-pormestari-jan-vapaavuori-ottaisi-tukholmasta-mallia-helsinki-tarvitsee-paljon-lisaa


  On helppo yhtyä Halla-ahon kritiikkiin pormestari Vapaavuoren puheiden suhteen: ”Maahanmuutto kehitysmaista ei lisää elinvoimaa”:
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227518-jussi-halla-aho-vastustaa-pormestari-jan-vapaavuoren-puheita-maahanmuutto

  Kalergi-suunnitelma
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alan miehet toisensa tuntevat...
   Eräs yksittäistapaus:
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000748038.html
   "...ei halua oluenhuuruisen illan tapahtumia enää muistella."
   Mitäs noista. Tekevälle sattuu! (filosofi A Hitlerin ikuisista mietelmistä).

   Poista
 8. Ilmeisesti joulun lapsimurhan tehnyt on afgaani koska YLE on aloittanut jo vahingontorjunnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.....
   Teräase, check
   Erityisen raaka ja julma, check
   Muslimi, check
   Vetoaa harhoihin, check
   Ikean keittiöveitsi, not known
   BINGO
   Leikkasi pään poikki keittiöveitsellä
   ELI
   Mielenterveysongelmista kärsivä yksittäistapaus jolla ei ole mitään tekemistä oikean islamin kanssa.

   https://yle.fi/uutiset/3-10574524

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!