maanantai 17. joulukuuta 2018

Uusia "palestiinalaisia"

Yleisradio julkaisi raportin, jonka mukaan monet lähialueille paenneet syyrialaiset eivät halua palata kotiinsa, vaikka siellä on rauhallista. Jutun mukaan he eivät luota Assadin hallintoon vaan haluavat mieluummin asua jossain muualla. He haluavat myös muuttaa länsimaihin vaikka tie on juuri nyt pahasti tukossa.

Ylen raportin lopuksi eräs Libanonissa majaansa pitävä syyrialainen arvelikin, että hänen perheestään on tulossa uusia palestiinalaisia. Siis syyrialaisia ilman kotimaata. Eli syyrialaisia, joita kukaan ei halua omalle maaperälleen.

Jutussa ei ole lukuja siitä kuinka moni syyrialainen on jo palannut kotimaahansa. Ja kuinka moni on jättänyt palaamatta.

Sitä varten jouduin tekemään haun, jonka kautta pääsin tilastoja sisältävälle nettisivulle. Sen mukaan syyrialaisten rekisteröityneiden pakolaisten määrä ei suinkaan ole kääntynyt laskuun vaan on jäänyt noin 5,5 miljoonan ihmisen tasolle.

On siis selvää, että Syyrian liepeillä on edelleen painetta uuteen länsimaita horjuttavaan kansainvaellukseen. Ja että Euroopan osalta tulevat päätökset ratkaisevat toteutuuko se koskaan. Tämä on hyvä muistaa kevään 2019 vaaleissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pyrrhoksen voittoja
Miksi HS teki jutun syyrialaisnaisesta?
Turvapaikanhakijat paljastivat karvansa

3 kommenttia:

 1. Vaikea ymmärtää tätä mekanismia mikä on vuosien mittaan luotu: nyt kuka tahansa johtaja joka haluaa eroon jostain maansa vähemmistöstä, voi alkaa sortamaan heitä ja yksinkertaisesti heittää heidät esimerkiksi Eurooppaan. Pysyvästi, toisin kuin pakolaissopimusten tarkoitus kait alun perin oli.

  Ja kas, näin saatiin "laillistettua" etninen puhdistaminen. Jugoslaavit olivat tyhmiä kun alkoivat tappamisen - olisivat vain heittäneet kaikki pohjois-Eurooppaan!


  t: Vitjaantunut stadilainen

  VastaaPoista
 2. Yle 17.12.

  "Oulussa jälleen tutkinnassa seksuaalirikosepäily – Poliisi: Ei liity aikaisempiin tapauksiin"

  https://yle.fi/uutiset/3-10558175

  VastaaPoista
 3. Jos ovat kapinallisia niin tietenkään eivät halua palata.
  Jos taas kapinalliset olisivat voittaneet Assad kannattajineen olisivat nyt jossain paossa.
  Loputon sotimisen kierre eri ryhmien välillä päällänsä.
  Eivät kai koskaan opi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!